Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mark_Trade

Medlem
 • Antal inlägg

  100
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Två svar på den frågan. Har inte nån vidare koll på Fedora sedan tidigare så det blev vad det blev. Ville ha in Amahi på servern för det verkade lätthanterligt och då var det Fedora 23 som låg med på ISO-filen man kunde ladda ner. Verkar som att inte heller Amahi uppdateras så frekvent längre men det är ganska lätthanterat för en Linuxnoob. Ville bara få igång en ny server/NAS så fort som möjligt för att få över allt från min gamla WHS.
 2. Håller precis på att sätta upp en ny hemmaserver/NAS. Ska köra Fedora 23 med Amahi. Flyttar över mina hårddiskar från gamla servern, men behöver även komplettera med en eller flera nya. Tänkte köpa 3 eller 4TB-diskar men blir fundersam på om det kan finnas begränsningar i bios eller fedora (eller hårdvarumässigt på MB) på hur stora diskar som kan hanteras. Någon som vet detta rakt av eller som vet hur jag kontrollerar om det finns begränsningar? Funderar också på vilket filsystem som kan vara lämpligt att köra. Har tidigare kört NTFS på en Windows Home server, men kanske finns det andra som är lämpligare att köra på Fedora? Huvudsaken är att det blir kompatibelt med andra enheter i nätverket, windowsdatorer, androidtv, sonos...
 3. Först router som står i källaren vid fiberinkopplingen med wifi avslaget (når inte upp i huset tillfredsställande), sen switch som fördelar trådat till rummen på nedervåningen samt till ytterligare en switch på övervåningen. Efter första switchen en "router" men i Accesspunktsläge som står på våning 1 för att dela ut wifi i huset. Om jag bara kör första routern utan switch så funkar det. Om jag kör första routern med accesspunkten inkopplad så funkar det också. Så fort jag kopplar in switchen så bryter det oavsett om accesspunkten är inkopplad eller inte.
 4. Jag har en Asus RT-AC66U ståendes som router(WIFI-radio avstängd) till vilken switch(D-link dsg1008d) är inkopplad och därefter en Asus RT-AC68U som AP. Direkt trådat till routern finns även en server (WHS) inkopplad. Så fort jag ansluter switchen till routern så slutar routern att fungera. Om jag är inne i hanteringsprogrammet för routern så går det inte att uppdatera något utan det bara tuggar. Är jag inte inloggad i den så går den inte heller att komma åt via 192.168.1.1 Kopplar jag ur switchen och ansluter APn direkt till routern så fungerar allt. Om jag istället ansluter switchen trådat via APn så uppstår samma sak. Har även provat att köra RT-AC68U som router och även då uppstår samma sak. Har också provat att byta kabeln mellan switch & router (utan garanti på att den nya är felfri) utan skillnad. Någon som har en idé vad som kan vara fel? Finns det någon inställning i routern som kan påverka kommunikationen med switchen? Måste switchen bytas ut? Har tidigare kört Routern tillsammans med switchen och en AP (Asus N66U) och då fungerade kommunikationen router - switch, men hade problem med att APn låste sig ofta. Vid införskaffandet av den nya APn nollställdes routern och därefter uppdaterades den med senaste firmware så jag kan ha blivit av med någon inställning som jag haft tidigare, men glömt av. Mycket tacksam för hjälp, innan jag köper nya switch i ren panik.
 5. Kör outlook och har nyligen bytt från POP3 till IMAP. När jag raderar ett mail i outlook nu så stryks det över och jag måste välja att tömma markerade mail för att bli av med dem helt. Någon som vet om man kan göra någon inställning som raderar direkt när man trycker på del. Den extra rundan till "töm" är något irriterande.
 6. Nä det hjälpte inte som svar på min fråga. Det dokumentet beskriver hur man skriver ut inuti program eller hur filer kan skrivas ut direkt med standardskrivaren. Jag vill kunna skriva ut en fil eller ett gäng filer genom att markera, högerklicka, skriv ut och sedan välja skrivare Funkar perfekt i XP
 7. Jag har försökt skriva ut dokument i Win 7 genom att markera det i utforskaren och välja skriv ut alternativ högerklicka och skriv ut. Då skrivs det ut direkt på standardskrivaren. Är det någon som vet hur man kan ställa in så att man istället kommer till utskriftsdialogen där man kan välja vilken skrivare som skall användas?
 8. Var på OnOff (brukar vanligtvis inte handla på de stora elektronikvaruhusen) häromdagen och köpte ett PS3. Till det skulle jag naturligtvis ha en HDMI-kabel. Jag plockade på mig en i den lägre prisklassen eftersom det inte bör ha någon betydelse på digitala signaler. Säljaren hävdade dock att den kabel jag valt inte stöder 1080p utan bara 1080i. Om jag vill kunna se 1080p så behöver jag köpa en av de dyrare. Kan detta stämma? En digital signal kan väl inte vara av olika bra kvalitet? Antingen går signalen fram eller så gör den inte det och då blir det rejäla störningar. Om det nu är olika kablar för i och p så får någon gärna förklara för mig hur detta fungerar.
 9. Naturligtvis menade jag tb : ) större marknad?
 10. Tänkte byta en hårddisk i min server som kör Windows Home Server. Det blir antingen en 1,5 eller 2Gb. Har sett att det finns rätt många med bra pris men 5400rpm. Nu undrar jag om jag kommer märka någon större skillnad ifall jag väljer en på 5400rpm istället för 7200. Disken skall vara en del av storage (alltså inte system) och storage används för att lagra och se på film, lyssna på musik samt göra backuper. Så märks det någon skillnad på 5400 vs 7200? Kan det lagga när man kör HD-film över nätverket osv? Använder både TV kopplad till nätverket och datorer för att komma åt det som finns på servern. Tack på förhand!
 11. Kör windows home server hemma och har en dator som kör vista kopplad till nätverket. Denna brukar jag sätta i vila när jag inte använder den. Ibland skulle jag dock vilja ha möjligheten att väcka den på distans så jag kommer åt den via Remote Access i WHS. Är det möjligt att på något vis väcka datorn?
 12. Vad trist, men det är väl inget annat att vänta av MS
 13. Hej! Tänkte köpa Windows 7 pro till 2 eller eventuellt 3 datorer. Är det någon som vet om det går att köpa flera licenser till rabatterat pris på något vis? Dvs 1 skiva men 3 licenser. Tack på förhand
 14. När jag börjar skriva en adress i outlook så dyker det upp flera att välja mellan, som jag antar har lagrats någonstans per automatik. Min fråga är var dessa lagras? Tänkte att det var bland kontakter, men det var det inte för där ligger andra adresser. Kör outlook 2007 kanske man ska tillägga.
×
×
 • Skapa nytt...