Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

SweDuck

Medlem
 • Antal inlägg

  121
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Det kan egentligen räcka med 1 liten bild och hundra andra slags filer. Jag har hittat massa inlägg som säger att det är en bugg i Vista... Nåväl, jag har provat den här guilden: http://www.vistax64.com/tutorials/70819-windows-explorer-folder-view-settings.html Och den verkar fungera än så länge. OBS: Om någon provar, ta en säkerhetskopia av ditt Register först!
 2. Tjo! Sök-funktionen ger mig ett felmeddelande här i forumet hela tiden så jag hoppas att jag inte upprepar ett redan söndertjatat ämne. Jag börjar bli väldigt trött på att Vista hela tiden ändrar inställningarna för mina mappar. Det kvittar nästan vad jag har i en mapp så antar Vista att det är bilder eller filmer och byter mapp-egenskaper. Är det någon som känner till ett bra knep för att stänga av den funktionen? Det är bra tjatigt att behöver högerklicka och "Anpassa den här mappen" var och varannan gång man går in i en mapp.
 3. Ja, jag såg det. Det blir nog ganska svårt att lyckas missa någon film helt, kvittar hur mycket man än försöker. ^^ Vi körde på Canal+ nu i alla fall. De hade stora TV-paketet plus alla Canal+ (med sport-kanalerna) för 250 i månaden jämfört med stora TV-paketet plus alla TV1000 för 350 så det var egentligen inget snack om saken när man jämförde priser. Är det någon film man tvunget vill se så har ju Telia en filmbutik inbyggd i boxen också så det bara är att hyra. Jag tackar för visat intresse.
 4. Jo, det är ju sant. Men som Monshi sa (vilket jag inte tänkte på alls) är att de olika har avtal med olika filmbolag så jag ska nog göra så att jag får gå igenom alla filmerna på de båda för någon månad frammåt och se vilka som har filmerna jag tycker bäst om. Tackar båda för svaren!
 5. Jag tror KoolMoves på koolmoves.com är ganska enkelt för sådant. Extremt förenklad flash-editor. Annars finns det Firestarter på www.coffeecup.com/firestarter och det är lite mer avancerat men grymt enklare än vanliga flash ändå. Det var ett tag sedan jag testade de men jag hoppas någon av de här hjälper.
 6. Sitter och funderar på vilket utbud vi ska uppgradera vårt abbonemang hos Telia till. Det är bara film-kanalerna vi är ute efter, vi bryr oss inte om sporten alls. Kanalutbud: Canal+ ger oss First, Hits, Action, Drama och Comedy TV1000 ger oss en vanlig, Nordic, Action, Classic och Family (och sen två onödiga mjukporr-kanaler vi kommer att blockera). Det vill säga 5 film-kanaler vardera. Ni som har antingen TV1000 eller Canal+, eller rent av båda, vilket utbud tycker ni är bäst? Jag har tittat igenom tablåerna och båda visar filmer jag gärna viljat se. Vilka förnyar sina filmer oftast, och med mer sevärda filmer?
 7. Nej, där fanns inget sådant. Där fanns "Kom ihåg inställningarna för visning för varje mapp" men Vista måste vara ute och festa ofta för det är ofta den inte minns hur jag ställt in olika mappar. Jag har tyvärr ingen aning vad det här kan heta på engelska för annars kunde man googlat runt lite effektivare.
 8. Hej! Jag läste hur man gjorde för ett par månader sedan men jag glömde givetvis både att göra det och att skriva ner hur man gjorde, så nu hoppas jag att någon här vet hur man gör. Gör vad? Jo, Vista har en tendens att alltid Anpassa mappar till vad han tycker är bäst, och det är skitofta som han tycker att det är Bilder och Film, kvittar nästan vad man har i mappen. Lite irriterande att behöva ändra hur ofta som helst och man förlorar bara tid på det. Så, någon som vet hur jag stänger av den funktionen att Vista vill anpassa automatiskt? Jag vet att det går, men jag vet bara inte hur. /Magnus
 9. Sjysst, jag tackar er båda och tittar lite närmare på det i helgen. Jag ser fram emot att börja testa redan men hinner inte än bara. Tack för att ni tog er tid!
 10. Ja, jag tror det är så att man länkar till en extern XML i alla fall. Jag förstår inte riktigt hur man ska göra men vet någon ett exempel så brukar jag vara snabb på att snappa upp hur man gör. Inledning: Spelet jag lirar heter Dungeon Runners och de har just släppt så att man kan på något sett se på sina karaktärer i en vanlig webläsare genom XML-flöden (eller vad det heter). Ett par sidor har snappat upp på det där och byggt sidor där man kan skriva in namnet på den man vill se. Exempel på detta är http://threeplanetssoftware.com/software/dr/LordMagnus (direkt-länk till min karaktär). XML-flödet de hämtar från är: http://www.dungeonrunners.com/characters/LordMagnus Mål: Jag skulle gärna vilja göra en sida för bara min karaktär, dvs jag behöver inte strula med sökfunktioner för andra karaktärer, som genom att hämta information från XML-saken håller sig uppdaterad. De använder grafik och bilder på sidan jag har som exempel ovan men något sådant behöver inte jag, text-information är mer än nog. Om nu inte det är lättare att hämta bilderna. Tydligen finns alla ikonerna de använder på http://www.dungeonrunners.com/images/icons/ Problem: Jag vet helt enkelt inte hur man länkar i ett html- eller php-dokument så att det tar information från XML-saken från dungeonrunners.com. Exempel, om jag skriver "Min level är XX" så hämtar blir XX automatiskt korrekt inlänkat. Lösning: Jag behöver inte mycket, ett exempel räcker egentligen så kan jag klura vidare från det. Jag har bara ingen aning om vart jag ska börja just nu. Tack på förhand!
 11. Jag kommer inte ihåg om jag fick något sådant om behörighet, men om du trycker F8 under uppstarten så ska du få upp en lista med alternativ och du kan välja Felsäkert Läge där. Då hoppas jag att det ska gå bra att gå in och flytta på de.
 12. Svarade dig i en annan tråd men svara här också så du inte missar och så du slipper formatera om och så: Gör som jag gjorde: Gå in i Windows / System32 och leta upp alla filer som har ändelsen .cpl Flytta på de till en annan mapp och gå i Kontrollpanelen och testa om den fungerar. Sen lägger du tillbaka de en och en tills du ser vilken som gör att den kraschar. Min var Firebird2Control.cpl men det behöver inte vara samma för dig. Jag har läst efteråt att det är ett par få program som inte är helt Vista-kompatibla som kan göra så. Lite jobb, men skönt att slippa formatera i alla fall.
 13. Gör som jag gjorde: Gå in i Windows / System32 och leta upp alla filer som har ändelsen .cpl Flytta på de till en annan mapp och gå i Kontrollpanelen och testa om den fungerar. Sen lägger du tillbaka de en och en tills du ser vilken som gör att den kraschar. Min var Firebird2Control.cpl men det behöver inte vara samma för dig. Jag har läst efteråt att det är ett par få program som inte är helt Vista-kompatibla som kan göra så. Lite jobb, men skönt att slippa formatera i alla fall.
 14. Jag läste precis på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1273494.ab att Netto ska betala TV-licens för 63 butiker. Varför? För att de säljer TV-apparater. Det kvittar att de är för försäljning och inte ens uppackade, eller att de inte ens har tillgång till tv-uttag i butikerna. Radio&TV-tjänst tror jag jobbade för Gestapo innan de gick över till svensk TV...
 15. Men grejen är att det borde vara valfritt för var och en ifall de ville ha och betala för kanalerna. Jag har nog inte sett på någon av 1:an eller 2:an sedan jag var liten så varför då betala för de år efter år efter år, menar jag.
×
×
 • Skapa nytt...