Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HenrikC

Medlem
  • Antal inlägg

    41
  • Gick med

  • Senaste besök

Om HenrikC

  • Medlemstitel
    Användare

Kontaktinformation

  • Hemsida
    http://

Profil

  • Kön
    Man
  1. Förlåt, jag glömde svara. MiniTool fungerade utmärkt. Tack för hjälpen!
  2. Hej! För ett tag sedan fick jag för mig att försöka installera ett nytt operativsystem vid sidan av Windows Vista på en bärbar dator som jag har haft liggande i ett par år. Eftersom Windows Vista för närvarande tar upp hela hårddisken vill jag därför krympa partitionen som Vista är installerad på, men det visade sig vara lite småkrångligt. Först försökte jag med Vistas inbyggda verktyg för att krympa partitionen, men den lät mig bara krympa den en bråkdel av vad jag ville. Så jag kollade runt efter alternativ och försökte med ett program som hette Gparted, men inte heller den ville tillåta mig att ändra storleken på den partition där Vista var installerad. Jag vågade inte försöka mer med Gparted eller andra program eftersom det ska erkännas att jag inte har full koll på vad det är jag håller på med, och det kan om jag har förstått det rätt gå ganska illa om man gör fel. Så istället backade jag upp de filer jag hade på datorn och försökte jag ominstallera operativsystemet. Men datorn kom med Vista förinstallerat och mig veterligen så följde inga installationsskivor för operativsystemet med. Det närmaste jag hade var recovery-disks för att återställa datorn till fabriksinställningar. Jag testade med det, men återställningsprogrammet lät mig inte formatera hårddisken själv utan installerade återigen Windows Vista på en partition som tar upp hela hårddisken. Nu har jag slut på idéer. Finns det något sätt jag kan lösa det här på? Jag vore tacksam om någon åtminstone kunde klargöra skillnaden mellan en systemåterställning och en ominstallation av operativsystemet, finns det något sätt att installera om Vista och partitionera hårddisken själv? /Henrik C.
  3. Den syns inte i "Den här datorn", eller rättare sagt, den syns i 10-20 sekunder innan den försvinner. Det finns en installationsfil som installerar diverse överföringsprogram på datorn ("Sony Media Go" och "walkman guide" om jag inte misstar mig), men jag hinner inte installera den innan datorn "tappar kontakten" med spelaren.
  4. Goddag. Jag har ett problem relaterat till MP3-spelare som har irriterat mig en längre tid nu, jag har fått bra med hjälp på det här forumet tidigare så jag vänder mig hit igen för att se om det är någon som kan hjälpa mig. Problemet är att min dator vägrar att låta mig komma åt anslutna MP3-spelare. Det hela började för säkert minst ett år sedan när jag helt plötsligt inte kunde öppna min anslutna Creative spelare. Jag testade med min gamla Creative spelare och hade samma problem. Efter en tids försök att åtgärda problemet provade jag att plugga in den i en annan dator, vilket fungerade alldeles utmärkt, så jag bestämde mig för att låta det hela vara och använda en annan dator för att överföra musik. Nyligen införskaffade jag mig en ny MP3-spelare och bestämde mig av diverse anledningar för att byta till en Sony. Någonstans hade jag inbillat mig att problemet var kopplat till Creative och inte skulle uppstå med en MP3-spelare av ett annat märke, men till min förvåning uppvisar den nya spelaren exakt samma symptom. Jag skulle kunna fortsätta använda en annan dator för att sortera min musik, men dels vill jag gärna slippa det, dels är jag nyfiken på vad det är som inte stämmer. Det som händer är följande: När jag kopplar in MP3-spelaren ansluter den först som vanligt. Efter 10-20 sekunder försvinner den helt och hållet. Creative spelaren fortsätter att ladda batteriet men går inte att komma åt, Sony spelaren beter sig som om den inte var ansluten överhuvudtaget. Om jag går in i enhetshanteraren hittar jag ett litet gult utropstecken bredvid enheten, och om jag avinstallerar eller uppdaterar den så kan jag få spelaren att ansluta ett kort tag, men efter ytterligare 10-20 sekunder försvinner den igen. På alla andra datorer jag har prövat med har det fungerat felfritt, jag har inte heller några problem med USB-minnen eller externa hårddiskar. Är det någon som har en aning om vad som kan vara fel? Jag skulle gärna vilja ta itu med det här problemet en gång för alla. Tack på förhand /Henrik C.
  5. - Ljud-CODEC - Mediekontrollenheter - Video-CODEC - Äldre ljuddrivrutiner - Äldre videoinspelningsenheter
  6. Ah, nej, jag hittar inget ljudkort på varken det ena eller det andra sättet.
  7. Fungerade tyvärr inte. Problemen började som sagt i samband med att jag flyttade datorn, så det låter rimligt att det skulle vara fel på moderkortet. Vad bör jag göra i sådana fall? Räcker det med att köpa och installera ett nytt separat ljudkort eller kommer det att skapa problem med det som redan finns integrerat i moderkortet?
  8. Enhetshateraren > Systemenheter > Microsoft UAA-bussdrivrutin för High Definition Audio finns inte. Inga gula frågetecken eller utropstecken. Service pack 3 är installerat.
  9. Har installerat chipsetdrivrutinerna men jag får fortfarande upp samma meddelande när jag försöker installera SoundMAX.
  10. Hej. Det har nu gått ett par månader sedan ljudet på min dator slutade fungera. Jag bad om hjälp här och kom en bit på vägen men nu har jag kört fast igen. Problemet grundar sig i att jag måste installera om en drivrutin (SoundMAX audio). Detta är dock inte möjligt eftersom jag uppenbarligen saknar "UAA audio bus driver". Microsoft erbjuder en hotfix som ska åtgärda problemet. Denna går dock inte att installera eftersom den redan är inkluderad i servicepack 3 som jag kör med för tillfället. Jag har aldrig varit speciellt händig med datorer och just nu känns det som om jag tar mig vatten över huvudet. Är det någonting som jag missar här? Finns det någon som kan hjälpa mig?
  11. Tack för hjälpen. Jag hittade moderkortstillverkarens hemsida och laddade ner drivrutinen härifrån. http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=M2N-SLI%20Deluxe därefter försökte jag att installera den men fick upp följande felmeddelande. Bussdrivrutin för HD Audio erfordras och denna hittades inte på datorn. Jag sökte efter problemet på Internet och fick upp följande inlägg: //eforum.idg.se/viewmsg.asp?entriesid=857833 Vilken i sin tur ledde mig till den här tråden: http://www.geekstogo.com/forum/lofiversion/index.php/t122557.html Tråden ger följande instruktion:[log] [/log] Jag sitter fast på då jag inte hittar mitt ljudkort (eller ett gult utropstecken) i enhetshanteraren. Vad har jag gjort fel? Vad ska jag göra nu? Skulle uppskatta om jag kunde få fortsatt hjälp.
  12. Hej. Jag har låtit min dator stå hos en kompis i ett par dagar. När jag sedan tog hem den igen och kopplade in den får jag följande meddelande när jag startar upp. Konfigurationen av din ljudhårdvara har ändrats. Du måste ominstallera SoundMAX Jag har mycket begränsad kunskap om datorer så jag har sökte igenom hjälpsektionen och letade på Internet men jag har fortfarande ingen aning om hur jag skall göra för att installera om SoundMAX. Hur ska jag gå till väga?
  13. Glömde att tacka för hjälpen, programmet kunde inte hitta något virus, det är fullt möjligt att det bara var ett missförstånd. Jag är säker på att jag inte gett ut mitt lösenord till någon eller skrivit in det på någon hemsida. Tack i alla fall.
  14. kompisar har klagat på att jag försökt skicka suspekta filer över MSN, ingenting jag kan påminna mig av att jag har gjort.
×
×
  • Skapa nytt...