Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

drum_man32

Medlem
 • Antal inlägg

  57
 • Gick med

 • Senaste besök

Om drum_man32

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1978-10-10

Profil

 • Ort
  Skara
 1. Spännande med en sån app för fotoskanning! Och visst vill jag ha en smidig lösning men det får ju inte bli så dålig upplösning så man knappt kan tyda bilden med tanke på att det blir större med en projektor... Kanske är risken med mobil? Använder Samsung Galaxy S7s kamera. Vet ni förresten om projektorer brukar ha USB-anslutning så du kan köra igång ett bildspel direkt via den eller måste man koppla en dator via HDMI och gå sen vägen?
 2. Hej! Jag ska på ett bröllop i sommar hålla tal till ett bildspel med mycket gamla fotografier från fotoalbum från både 80- och 90-tal. Behöver nu lite tips inför detta. Det kommer finnas en projektor jag kan jobba med, och undrar för det första hur jag smidigast ska få över gamla foton till digitalt medium. Ska jag skanna in dom eller räcker det att ta kort på dom med mobilkamera och få in på datorn? Undrar utöver detta hur jag smidigast ska styra bildspelet från min bordsplats, om det ens är möjligt? Borde kunna få igång ett automatiskt bildspel där jag har 5-10 sekunder exempelvis på varje bild att prata, så jag bara behöver trycka start och stopp och inte behöva stå framme vid projektorn/scen och trycka hela tiden? Tack så jättemycket!
 3. Försöker koppla min iPhone 6 till Windows 10 för att lägga över bilder, som jag alltid gjort utan problem. Det brukar komma upp en ruta som frågar vad jag vill göra; se filer, importera bilder, lyssna på musik etc. Nu kommer den inte upp. iTunes öppnas och jag kan gå in på telefonen via Den här datorn men på DCIM (bilder) finns det 4 mappar med totalt 23 bilder när det i telefonen finns över 1000 bilder! Vissa av de här 23 bilderna är nya och vissa är gamla. Ingen logik. Varför är det så omständigt? Och framförallt, hur löser jag det här felet?
 4. Jag har provat HTC Sync Manager men problemet är att datorn hittar inte telefonen via USB så händer inte så mycket. Har även provat Android Recovery-program som ska kunna komma åt filer på även helt döda telefoner står det men fattar inte hur det ska gå till när den inte hittar telefonen via USB.. Och då antar jag att första programmet fallerar med när jag inte kan ansluta telefonen till datorn via USB? :/
 5. Först måste jag fråga, kommer något av dina alternativ rädda innehållet i telefonen eller innebär båda att den wipar all data för att rädda telefonen i sig? Har ett minneskort men tyvärr låg inte det senaste och det viktigaste där! Men tack för de andra tipen! Och precis som du säger har jag ju inte mycket att förlora! Vad är det för mjukvara till datorn jag kan fixa för att kanske komma åt filer menar du? Den här med custom bootloader m.m. säger mig inte så mycket, är väldigt novis på detta, men är det något som kan göras smidigt via det toolkitet? För då provar jag gärna det som en sista utväg. Kommer förövrigt inte in i Recovery från Bootloadern, känns som det hade vart perfekt annars.
 6. Inatt vaknade jag av ett surrande då min HTC One M8 stängde av sig eller satte på sig, den hade startat om iaf. Den låg bara på laddning och rätt som det var så var den i nåt slags Boot Mode vad jag förstått, efter att ha läst lite på Google. Det står ungefär ***Software Status: Official*** ***LOCKED*** Sen en massa data och längst ner kan jag välja (med volymknappar samt Power-knapp för att välja) mellan HBOOT, RAMDUMP, REBOOT, REBOOT FASTBOOT och POWER DOWN. Har provat alla boot och power down men händer egentligen inget. Den startar om efter ett tag då bara och jag kommer tillbaka till samma ruta. HTCs support hade ingen aning. "Det är sånt som kan hända" Ja, jo, tjena. Jävligt tråkigt bara att bli av med massa viktiga bilder (tyvärr var inte alla mappar i Gallerit uppbackade via molnet) och dokument. :/ Speciellt när man inte har mixtrat med eller rootat telefonen överhuvudtaget som verkar vara en vanlig orsak för många andra när de hamnar i detta läget. Har provat att koppla på en USB-kabel till datorn för att se om jag kunde plocka mina bilder därifrån men den verkar inte hitta telefonen ens. Är det någon som kan hjälpa mig? Går det att återställa innehållet? Om inte, går det att få liv i telefonen igen? Mycket mycket tacksam för hjälp!!
 7. Hej! Försöker rensa lagringsutrymme till min HTC ONE M8. Laddade ner en app som heter Clean Master som säger att mitt Google Drive har Offline-filer på 3,45 GB men när jag kollar på mina Offline-filer i Google Drive så är det bara 2 bilder. Det roliga är, tar jag bort några utav filerna som enligt Clean Master är en offline-fil så försvinner den iaf inte från min vanliga Drive så att säga, så det verkar ju vara nån onödig dubblett den har hittat för det frigörs utrymme iaf.... Men jag frågar ändå för säkerhets skull; kan jag missat nåt? För jag vill verkligen inte ta bort allt jag laddat upp på Drive nu bara för Clean Master säger att det är Offline-filer. Tack på förhand!
 8. Hm, har ingen aning vad som har hänt där, kan jag inte svara på. Men ja, rensade nog Windows Update i Diskrensningen med. Vad rekommenderar ni för program för att flytta ledigt utymme från D till C:? Helst ett relativt enkelt.
 9. ))Hankki: Det vet jag inte, vet inte vad en SSD är.... Men det är en Fujitsu, bärbar dator, har bara C: och D: så tror det är uppdelat på en o samma hårddisk (parition?) så det kanske går med det programmet? Cecilia; Ja, däremot vet jag inte om jag tagit bort systemåterställningar, gör man det på samma ställe?
 10. Hej! Har läst åtskilliga trådar om detta problem som många verkar ha i Win 7. C-disken är ju bara på 50 GB där bara Windows-mappen i mitt fall tar 30 GB! Hittar inte mycket annat att ta bort, har tagit bort det mesta i bilder och video-filer och program jag ej använder. Läste till och med om att man kunde flytta över den virtuella disken från C till D, vilket jag gjorde...det gjorde hela 24 MB... Från att ha varit 2-3 GB iaf och det har jag varit nöjd med är det nu nere o pendlar mellan 0-25 MB utan att jag gjorde nåt på datorn senaste veckorna egentligen. Vet inte var det tar vägen... Har kört diskrensning och tagit bort allt i Temp vilket gav mig några hundra MB men jag vet att det är högst tillfälligt och ingen långsiktig lösning så jag vänder mig till er, vad ska jag göra? Tack på förhand!
 11. Ja, öppna upp 65000 portar låter ju inte så klokt så undviker nog det, Ja, den är aktiverad. Har hört nåt om man bryggar till en egen router att det trådlösa nätverket inte fungerar då? Utan bara via kabel så att säga...hoppas inte detta men stämmer det? :/
 12. Man kunde stänga av brandväggen helt hittade jag nu, men det vill jag ju inte. Har ju massa andra förinställda program som inte är aktiverade på nån port om man säger men de finns att förvälja. Så när jag öppnar alla de portarna 1-65535 så krockar det med antagligen många utav dom. Jag funderar, behöver de finnas kvar då? Det verkar inte vara något som används om inte portarna är öppnade? För om jag kan ta bort alla som ligger där så kanske jag kan klicka i Nintendos alternativ. Funkar inte detta får jag nog be Telia, tror de måste göra det (?), brygga modemet så jag kan sätta i en egen router istället...
 13. Jag har nyligen fått ett nytt modem/router av Telia när mitt gamla gav sig. Det nya är ett Thomson TG789vn som de skickar ut. Har läst att de begränsar inställningarna till sina kunder för att få ett lättare jobb på supporten... Men i alla fall, jag har efter det nya modemet fått problem med att spela online på mina spelkonsoler, i detta fallet Wii U. Har funkat klockrent innan. Läste att en lösning var ett släppa igenom den via DMZ så den inte skyddas av brandvägg och så, det är oftast det som är problemet. Men det finns inte DMZ-inställningen på modemet (kanske pga Telias begränsningar) så jag provade istället att forward-porta enligt Nintendos guide för Wii U:t (man skulle ha öppet port 1-65535 eller nåt sånt), ha UDP som protokoll men det krockade för att andra enheter krockade med de portarna...så det var ju inte så lätt. Ni som är kunniga, finns det någon helt annan lösning, eller ett sätt att fixa det med DMZ eller forward-portning? Eller är det enda att slänga Thomsonet åt skogen och köpa en ny bättre router?
 14. Min hårddisk C: är på 50 GB och datorn är knappt använd men ändå är det bara drygt 3 GB ledigt utrymme kvar. Kan inte hitta vad det är det som äter... Windows-mappen tar 22,7 GB och en mapp däri som heter winsxs tar över 10 GB...vet inte vad det är riktigt... Någon som blir klokare på detta eller något jag kan göra? Tack på förhand!
×
×
 • Skapa nytt...