Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mathias Svensson

Medlem
 • Antal inlägg

  10
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Mathias Svensson

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1978-10-10
 1. Datorer som ska köpas. Denna gång till mig själv. I alla fall. Är säker på denna dator. Är medveten om budgeten med chassit och nätaggregatet men jag ville helt enkelt satsa mer på grafik och processor. Okej, som det ligger till: Minne x2: (Corsair XMS2 Xtreme TwinX DDR2 PC6400/800MHz CL5 2x1GB) Operativsystem: (Microsoft Windows Vista Home Premium Sve (32-bit OEM)) Processor: (Intel Core 2 Duo E6550 2,33GHz Box ) Moderkort: (Gigabyte GA-P35-DS3L) [P35, Socket-775, ATX, GbLAN, DDR2, ICH9, PCI-Ex16] DVD-brännare/läsare (Samsung SH-S203N) Grafikkort: (Gigabyte GeForce 8800GT Dual-DVI 512MB ) [ står att 450W är krav ] Hårddisk: (Western Digital Caviar SE16 WD2500KS 16MB 250GB ) Chassi + Nätaggregat : (Ace Diamonds IV 500W (Svart/Silver)) SUMMA exkl moms: ca 7000:- (jobbet betalar moms så jag räknar bort den) Och allt ska byggas ihop själv av moi. ------- Japp, eftersom att 7000, i alla fall för mig, inte är något man slänger iväg hit och dit skulle jag vilja se allt allt funkar. Till exempel: *Funkar moderkortet till Core 2 Duo? (har jag kollat såklart men jag skulle vilja veta av en annan också) *Räcker nätaggregatet. 500W är nästan på gränsen, elr? * Finns det något att uppdatera så att datorn blir bättre UTAN att förändra priset. Och kanske uppskattad prestanda från någon? Allt måste vara hemma hos mig innan årsskiftet (för att momsen ska bli avdragen) och iom att allt inte är i lager och så önskar jag ett snabbt svar så att jag kan beställa så fort som möjligt. // Mathias
 2. Jag har hittat en blocket annons: http://www.blocket.se/vi/11236691.htm?ca=11_sv 500:- är det väl tyvärr värt (om det går, jag väntar på svar). Annars kan man posta en länk till nånting billigare.
 3. Jag såg det nu. Men jag frågar igen, går det att fixa en XP box och använda den?: http://www.educational-software.com/images/products/microsoft-windows-xp-professional-upgrade-with-sp2-educational-software-full.jpg? För det måste väl finnas nåt lager nånstans...
 4. Tack! Jag läser igenom, får hoppas att det funkar.
 5. OEM? Hur får man en sån skiva eller vad det nu är? På tal om det, det borde väl finnas nåt lager med en sån här box: http://www.geishapc.com/images/B00022PTT8.01.LZZZZZZZ.jpg För då får man väl en skiva och kan använda den? Eller?
 6. Jag uppgraderade över Vista. Och nej, ingen Windows.old
 7. Jag köpte datorn bagagnat och fick ingen CD.. Då är det väl hopplöst? Eller tror du att man kan beställa en ny skiva fårn nåt ställe?
 8. Efter att ha installerat Windows Vista fick jag reda på att ingen driver finns för mitt grafikkort (ATI Mobility Radeon 7500).a Just nu kan jag (i princip) med VGA-kortet bara surfa. Jag har försökt att installera tillbaka XP men Vista säger att det inte går för att "Versionen du försöker installera är äldre än systemet du har nu". Enligt Hjälp & Support ska man stoppa i installations-skivan, men jag köpte datorn begagnat och fick inte med nån CD. Så jag sitter liksom fast i Vista. Jag har funderat på att ta WINDOWS-filerna från min andra bärbara (som fortfarande är XP) och kopiera in i denna, men går det överhuvudtaget och finns det risker med det. Har också funderat på att installera tillbaka via tillexempel Linux? Att man alltså installerar Linux och installerar XP därifrån. Går det? Finns det nåt program som kan inaktivera felmeddelanden så att det går att installera ändå? Jag vet ingenting, bara spekulationer.
×
×
 • Skapa nytt...