Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dzemo

Medlem
  • Antal inlägg

    282
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Hejsan jag är nästan säker på att denna frågan har ställt tusentalsgånger men jag hittade inget så jag ställer den. Ska köpa en billig dvdspelare till stugan och den jag har kollat på kan spela upp MPEG4-formatet men är det samma format som divx? läste på wikipedia att den använder samma kodek så det borde väl vara samma eller är jag helt ute och cyklar? Tack på förhand! Mvh Dzemal
  2. Jag har spelat många timmar nu och har iaf inte passerat 75C , luften i datorn känns bra och graderna är okej. Har bara 2 fläktar i datorn, CPU fläkten och chassifläkten, moderkortet har förövrigt ingen mer fläkt kontakt, men grafikkortet har en så blir det så att jag måste ha en till fläkt så är det inga problem men i nuläget så går det bra . Poäng förtjänar du för din hjälp och dina tips, eforum är verkligen stället att vända sig till när det gäller dator problem! Tack åter en gång! Ed: blir ju klart lite varmare på sommaren men det tar vi då, och tror itne det blir mycket varmare eftersom jag bor i källaren och på sommaren är självklart de stora (ända) elementet på rummet avstängt, så jag hoppas att det inte blir några problem! [inlägget ändrat 2008-12-13 13:19:35 av Dzemo]
  3. Okej, jag stängde faktiskt chassiet för att se nu och har spelat Command And Conquer 3: Tiberium Wars på ganska höga inställningar i över 1 timme (dock glömde jag kolla temperaturen då) men nu så ligger den på 62C ungefär, ska ha GPUZ igång nu nästa gång jag spelar och se vad som händer. Blir säkert att inhandla en tyst fläkt snart för säkerhetsskull, jag har som sagt en fläkt här hemma men den låter så förfärligt mycket att jag inte ens vill använda den (låter liknande som den på mitt gamla grafikkort) kopplar jag in den så kunde jag ju lika gärna haft kvar mitt gamla kort. SKönt att allt fungerar som det skall nu iaf, riktigt skön + att man har fått lite bättre prestanda när de gäller grafiken Ed: spelat Wow på 1300* något upplösningen med allt på high, FPS ligger runt 75-85 (peakat 92 en gång) vilket är en väldigt stor förbättring jämfört med mitt gamla kort och den här gången kollade jag tempen på olika ställen, toppar max 74C. är ju inte så farligt mycket mer om den ligger på 62C, jag är i alla fall nöjd även om jag ska fixa en till fläkt inom kort [inlägget ändrat 2008-12-13 02:43:06 av Dzemo]
  4. jag har fått igång det nya kortet nu och allt verkar fungera som det skall. Ska köpa en fläkt men pengarna är inte så bra just nu men jag har kört wow på ganska höga inställningar utan några problem, FPS ligger runt 70-80 hela tiden = mtk bättre än mitt förra. har för närvarande chassiet öppet för att få in så mkt kallluft som möjligt (Bor nere i källaren) så tills jag har pengar till fläkten så kör jag så här. Någons om kan rekommendera en tyst fläkt?
  5. Blev en väldigt massa kors-postande här.. Kolla inlägg kl 13:43 för att förstå detta. Nu fungerar det nya Asus EN8500GT kortet, har dock inte försökt att spela med det ännu. Lite orolig blir jag när jag ser att idel tempen ligger på 63C, vilket gör mig ganska orolig, är det normalt då de sitter en Passivkylare på? Det verkar finnas en kontakt för en fläkt på kortet och jag har en gammal fläkt här dock så är jag osäker på om ja vågar koppla det där. Någon som kan säga om det går? Jätte tacksam över all hjälp och tips!
  6. Tack för alla tips! Garantin finns inte kvar eftersom jag har öppnat lådan själv när jag har installerat ett till ramminne nästan direkt när datorn köptes. Har idag varit i kontakt med en databutik här och jag köpte ett ASUS EN8500GT som enligt dom ska fungera bra på min dator, men när jag kopplade in detta så kom det inget på skärmen. avinstallerade först allt med ATI kortet, men kommer ändå inget på skärmen så jag stoppade in ATI kortet igen, ska nu installera drivrutinerna för ASUS kortet och se hur det går.. Hoppas verkligen att det funkar nu!
  7. Vet inte om det här underlättar något men här är en bild på grafikkortet och hur fläkten ser ut. [bild bifogad 2008-12-11 23:43:28 av Dzemo]
  8. För det första så måste jag verkligen tacka för hjälpen, håller på att bli galen här, vill inte att det här ska hända speciellt när datorn är typ 1 år och 5 månader bara och den har alltid fungerat, det här problemet uppstod från ingenstans i förrigår. Okej, ja jag kan ju alltid testa med en passivkylare, men fungerar det lika bra? Och om det gör de, har du något tips på en bra men inte allt för dyr sådan? Nu är jag hundra på att det är fläkten eftersom ljudet slutar helt när jag stoppar fläkten i 2 sekunder ungefär. Men, vad kan det bero på? Tror inte det är motorn eftersom den fortfarande snurrar.
  9. Jag har en känsla va att detta skulle fungera: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=345333&view=detailed#ProductTabs om man kollar på klockhastigheten osv så är de nästan samma, förutom att mitt nuvarande grafikkort kör på 400 mhz och det som jag länkar till kör på 600 mhz.. Kan det verkligen behövas så mycket mer kraft för 200 mhz? Ber om ursäkt om jag är lite trög men grafikkort och all hårdvara är verkligen inte mig grej. [bild bifogad 2008-12-11 23:03:00 av Dzemo]
  10. Okej, tack för tipset. Definitivt värt att kolla upp men jag undrar hur jag ska göra, men både min hårddisk och cd/dvd-bränner går över SATA, hur ska jag göra då? Fläkten på grafikkortet kopplas direkt till en kontakt till grafikkortet. jag tog bort fläkten för en stund sen, kollade om de fanns något att rensa under. Satte tillbaka fläkten och datorn lät faktiskt ingenting ett tag men så börja den igen dock ås har de inte ens varit i närheten på det ljudet den gjorde ifrån sig innan, kan det kanske ha hjälpt något tro? Ed: En fråga till, eftersom grafikkortet faktiskt funkar, har testa att spela wow en stund utan några grafik-problem så att säga, kan jag då utesluta att det är något fel på PCI-e kontakten, då jag faktiskt mest är orolig för om det är den som är sönder och inte grafikkkortet.. [inlägget ändrat 2008-12-11 22:51:33 av Dzemo]
  11. Hejsan För att förstå mitt problem så länkar jag till min andra tråg, (fick tips om att starta en ny tråd i grafikkortsforumet) //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=1105866 Så jag har kommit fram till att mitt ATI Radeon HD 2400 Pro har gått sönder, mer exakt är att fläkten har slutat fungera eller den fungerar men den snurrar jätte sakta och jag vet inte vad jag ska ta mig till nu. Jag ska köpa ett nytt kort och jag var lite inne på detta: http://www.netonnet.se/index.asp?iid=100663 Såg även detta kort: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=345333&view=detailed#ProductTabs Men jag är osäker på om det kommer att fungera, först tänkte jag på ett annat kort men fick sedan reda på att mitt nättag inte orkar med det kortet, och då såg jag detta, då jag tyckte att de är väldigt likt mitt nuvarande kort så tänkte jag att de här kanske fungerar. Jag ska inte spela så mycket spel, men vill ändå ha ett grafikkort till när jag väl spelar lite smått, så det måste inte vara något extremt kort, bara något man kan klara sig på. Tar gärna emot tips eller förslag på andra kort som ni tror passar till min dator, då jag är väldigt dålig på det här med grafikkort och nättag. Vill helst inte behöva byta något förutom Grafikkortet. Kan någon snäll själ ge mig tips eller svar på om det kortet jag hade tänkt mig fungerar för min dator? Snälla, kan någon hjälpa mig? ------------------------------ Med vänliga hälsningar Dzemal [inlägget ändrat 2008-12-11 20:38:59 av Dzemo]
  12. OKej. jag är inte så inne i det här med grafikkort och nättag, men jag kollade på ett annat grafikkort med, och undrar vad du tror om detta: http://www.netonnet.se/index.asp?iid=100663 Jag har äntligen kommit underfund med att min fläkt på grafikkortet har dött, jag öppnade GPUZ för att se hur det ser ut precis när det börjar låta och fläkten ligger då på 0% då, men när datorn inte låter så ligger den på 27% vid normal användning (windows skrivbord, firefox osv).
  13. Tack för ditt snabba svar. 1: ATI Radeon HD 2400 Pro (128 Mb) 2: AMD Athlon 64 X2 4400+ 2.30 Ghz .Jag kan inte hitta det på moderkortet någonstans :/ . 3: AC input: 220-240v . DC output 250W (Har en känsla av att det är för klent) 4: Mest för att jag tror att mitt nuvarande grafikkort snurrar sina sista varv och jag vill gärna kunna spela lite nyare spel. Edit: En annan fråga jag hade var att mitt nuvarande grafikkkort körs via PCI express x16, är PCI-E 2.0 samma eller är det helt olika portar? dvs kan jag köra det kortet jag länkade till i förra inlägget på en x16 port? [inlägget ändrat 2008-12-11 11:37:14 av Dzemo] [inlägget ändrat 2008-12-11 11:40:10 av Dzemo]
  14. Tillbaka igen.. Det är så att jag har lyckats komma fram till att det är mitt grafikkort som låter, då jag testade att ta ur detta ur datorn och då slutade det surra så som de har gjort flera gånger nu sedan mitt förra inlägg. Jag har en Acer m5100 dator och jag tänkte mig köpa följande grafikkkort Sapphire Radeon HD4550 512MB (http://www.netonnet.se/index.asp?iid=150914) Jag har hört talas om att de finns grafikkort som behöver extra ström och jag är osäker på om mitt moderkort klarar av det. I CPUZ så får jag inte fram något moderkort, inte heller i Everlast, men jag har fått fram det förr och vad jag minns så var det ett AMD moderkort, inget speciellt med det. Så kan någon svara på om jag kan använda det nya kortet i denna datorn?
  15. Tack så mycket för alla tips, jag ska nog utföra det här men datorn har varit i gång i flera timmar nu (fick en till "fläkt-goes-mad" attack strax efter mitt första inlägg) men det har inte återkommit än iaf, jag har spelat spel, kollat på filmer för att utesluta vad de kan bero på. Jag vet inte om de kan ha med det här att göra men jag uppdaterade grafikdrivrutinerna igår till mitt ATi Radeon HD 2400 PRO. Problemet verkar ha försvunnit nu men jag återkommer om det återkommer. Tack åter en gång!
×
×
  • Skapa nytt...