Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Lasse H

Medlem
  • Content count

    60
  • Joined

  • Last visited

  1. Min dator har varit seg ett tag när jag är på nätet och det verkar som om den jobbar rätt hårt ibland. Kör Windows 8 och Firefox. En process som heter "Värd för tjänst: Lokalt system (begränsat nätverk)" och som ibland tar mycket CPU-utrymme. Kan det vara något med denna som är fel? Den tar 93 MB minnesutrymme och rusar ibland upp till 20-30% i CPU-användning. Jag ser också att Firefox finns på två ställen, dels som App och dels som bakgrundsprocess som tar ungefär lika mycket minne även när jag startar i Felsäkert läge. Jag har kört Adware Cleaner, som hittade och tog bort en del skumt, men jag tycker fortfarande att det går segt. Tacksam för tips! Lasse
  2. ANSWERED Svag text i Firefox

    Jag löste problemet genom att gå in under "Bildskärm" i Kontrollpanelen och gå igenom "Justera Clear Type-text".
  3. ANSWERED Svag text i Firefox

    Texten i Firefox har utan att jag ändrat något blivit tunn och svårläslig. Jag har ändrat inställningarna i Kontrollpanelen utan resultat. Kör Windows 8.
  4. Bootar inte

    Löste det genom att dra ur strömkontakten och vänta en stund. Low tech men effektivt. Ursäkta att jag i panik tagit plats här.
  5. Stora urklipp

    Har köpt en Galaxy Tab 3 och när jag vill klippa och klistra längre texter mellan dokument fungerar det inte, bara en mindre del tycks sparas som urklipp. Är detta något som går att åtgärda?
  6. ANSWERED "Port 8080 eller 9001"

    Funkade utan anmärkningar på Bredbanskollen! Som vanligt huvudet på spiken när Orakel-cecilia ger råd!! Tack så mycket! När jag ändå har dig på tråden: Jag har använt AVG i många år utan större problem. Har du förslag på andra anti-virusprogram?
  7. ANSWERED "Port 8080 eller 9001"

    AVG 2014 Free, Windows brandvägg. Har testat att stänga av utan resultat.
  8. Det har blivit segare att surfa på sistone (sidor står och tuggar) så körde bredbandskollen.se och hade OK nedladdningshastighet men ingen uppladdningshastighet och fick felmeddelandet ”Kunde inte mäta uppladdningshastighet mot port 8080 eller 9001”. Ligger problemet i min dator eller någon programinställning? Använder Windows 8 och Firefox. Ett tag senare: Testade att koppla upp via WIFI och då fick jag 0,6-0,8 Mbit/s i uppladdningshastighet på Bredbandskollen men felmeddelande om att fel detekterats i Flash Player. Ominstallerade denna med samma resultat. /Lasse
  9. "Limited or no connectivity"

    Jag har nöjt mig med det trådlösa en tid men av en slump tittade jag på ditt inlägg igen insåg vid kontroll att batteriet inte satt i riktigt. Vet inte om det var orsaken från början men nu sitter det på plats och nätverket funerar via kabel igen. Tack! (En ny variant på "kolla att kontakten är i uttaget".)
  10. "Limited or no connectivity"

    Ja, routerns diod lyser. På datorn finns ingen.
  11. "Limited or no connectivity"

    Testat utan resultat.
  12. "Limited or no connectivity"

    Ja, det fungerar bra med en annan dator så felet ligger uppenbarligen inte i routern utan i min dator.
  13. "Limited or no connectivity"

    Det var det första jag gjorde men det hjälpte inte. Kan det vara så att routern funkar trådlöst men inte via kabel? Datorn märker när jag kopplar ur kabeln så någon kommunikation finns det.
  14. I morse fick min laptop (gammal ZNOTE2114W) inte kontakt med nätverket via kabeln trots att det inte var några problem när jag stängde ner igår kväll. Trådlöst fungerar det dock til samma router. Inga indikationer om fel på hårdvaran, har bytt kabel men problemet kvarstår. Några idéer om var jag bör kolla?
  15. Korrupt (förlorad?) fil

    Tack för svaret, men jag kan dessvärre inte se någon sådan fil, varken på mitt usb-minne eller i hårddisken. Och det ska väl räcka med att ha grundinställningen att dolda filer och mappar ska visas?
×