Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lasse H

Medlem
 • Antal inlägg

  64
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Lasse H

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Vi grävde just fram vår gamla Mac Classic med "inopererad" hårddisk ur källaren och den visade sig fungera. Jag hittade några texter jag skrivit på 90-talet men inte sparat över till andra datorer. Finns det något sätt att föra över dessa till något modernt format och medium som inte kräver en orimlig arbetsinsats? Tacksam för tips. Lasse
 2. Ja, jag såg det. Men jag tror att jag ska göra ett försök med Linux. Tack ändå.
 3. Jo, jag måste nog köra Windows.
 4. Jag köpte för något år sedan en liten bärbar (Lenovo 100s) för att ha när jag reser och insåg för sent att den hade alldeles för lite minne. Den klarar inte ens att uppdatera Windows 10. Den har en SD-plats så jag undrar om det är möjligt att ha Windows där och hur man i så fall gör för att boota.
 5. Min dator har varit seg ett tag när jag är på nätet och det verkar som om den jobbar rätt hårt ibland. Kör Windows 8 och Firefox. En process som heter "Värd för tjänst: Lokalt system (begränsat nätverk)" och som ibland tar mycket CPU-utrymme. Kan det vara något med denna som är fel? Den tar 93 MB minnesutrymme och rusar ibland upp till 20-30% i CPU-användning. Jag ser också att Firefox finns på två ställen, dels som App och dels som bakgrundsprocess som tar ungefär lika mycket minne även när jag startar i Felsäkert läge. Jag har kört Adware Cleaner, som hittade och tog bort en del skumt, men jag tycker fortfarande att det går segt. Tacksam för tips! Lasse
 6. Jag löste problemet genom att gå in under "Bildskärm" i Kontrollpanelen och gå igenom "Justera Clear Type-text".
 7. Texten i Firefox har utan att jag ändrat något blivit tunn och svårläslig. Jag har ändrat inställningarna i Kontrollpanelen utan resultat. Kör Windows 8.
 8. Löste det genom att dra ur strömkontakten och vänta en stund. Low tech men effektivt. Ursäkta att jag i panik tagit plats här.
 9. Lasse H

  Stora urklipp

  Har köpt en Galaxy Tab 3 och när jag vill klippa och klistra längre texter mellan dokument fungerar det inte, bara en mindre del tycks sparas som urklipp. Är detta något som går att åtgärda?
 10. Funkade utan anmärkningar på Bredbanskollen! Som vanligt huvudet på spiken när Orakel-cecilia ger råd!! Tack så mycket! När jag ändå har dig på tråden: Jag har använt AVG i många år utan större problem. Har du förslag på andra anti-virusprogram?
 11. AVG 2014 Free, Windows brandvägg. Har testat att stänga av utan resultat.
 12. Det har blivit segare att surfa på sistone (sidor står och tuggar) så körde bredbandskollen.se och hade OK nedladdningshastighet men ingen uppladdningshastighet och fick felmeddelandet ”Kunde inte mäta uppladdningshastighet mot port 8080 eller 9001”. Ligger problemet i min dator eller någon programinställning? Använder Windows 8 och Firefox. Ett tag senare: Testade att koppla upp via WIFI och då fick jag 0,6-0,8 Mbit/s i uppladdningshastighet på Bredbandskollen men felmeddelande om att fel detekterats i Flash Player. Ominstallerade denna med samma resultat. /Lasse
 13. Jag har nöjt mig med det trådlösa en tid men av en slump tittade jag på ditt inlägg igen insåg vid kontroll att batteriet inte satt i riktigt. Vet inte om det var orsaken från början men nu sitter det på plats och nätverket funerar via kabel igen. Tack! (En ny variant på "kolla att kontakten är i uttaget".)
 14. Ja, routerns diod lyser. På datorn finns ingen.
×
×
 • Skapa nytt...