Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ldt0

Medlem
 • Antal inlägg

  531
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Du kan troligen ställa in i routern så att just din dator/mac-adress via dhcp alltid tilldelas ett specifikt ip-nummer, t.ex. 192.168.0.108. Då kan du fortfarande ha datorn inställd på att erhålla ip-adressen automatiskt.
 2. Jag bytte nyligen från en k800i till en k810i. Förde då bara över kontakterna från k800i till simkortet innan jag stoppade in det i nya telefonen. Även kontakter med flera nummer fungerade, dock tappade den bort e-postadresser och annan info.
 3. Det funkar hur bra som helst. Och är väl dessutom ungefär 1000gr snabbare än nollmodem Bara koppla in kablarna och ev. göra någon inställning för nätverk/tcpip sedan är det klart.
 4. Jag måste instämma med övriga här, om du får bluescreen redan vid första starten på en ny dator är det med största sannolikhet ett hårdvarufel. Reklamera datorn och be att omgående få en ny.
 5. Då funkar iaf portforwardningen, det är något i ftpserver konfigurationen som är fel. Är tyvärr inte så duktig på proftpd. Troligen är det något med rättighetsinställningarna, prova skapa ett annat konto och logga in med. Kan ju finnas begränsningar på "Admin" kontot.
 6. Tro mig, varje gång jag står där med dammsugaren tänker jag att nu måste jag ta och beställa en ny kylare + fläkt, men sen tänker jag bara ähh, jag tar det nästa gång och så fortsätter det... Och sen känns det som att ska man ändå dit och pilla så är det väl lika bra att uppgradera processorn till en C2D, och då blir det ännu dyrare och då blir jag snål. Egentligen borde man göra det, kanske får jag tid och ork till sommaren, känns så omständigt när man måste lös med moderkort och allt. Sen är det ju kanske inte så smart att köra med damsugarmunstycket i datorn, vad jag vet så kan det alstra en hel del statisk elektricitet, och sånt gillas ju inte av processorer och andra delar i datorn men det är chanser man får ta när man är lat
 7. Fast det gör jag varje gång, har brytit av en av clipsen som håller fast fläkten så den ska gå lätt och snabbt att få bort den så man kommer åt med dammsugaren. Troligen har kylpastan blivit förtunnad eller runnit bort, eller så har jag för dammig i huset
 8. Ja du kan välja 21 på båda ip-numrena, då pekar dittexternaip:21 på hårddiskensip:21. Du kommer då åt hårddisken via ftp://dittexternaip:21. Om du nu får igång det så tänk på att ha ett bra lösenord och att all trafik överförs okrypterat.
 9. Vilken port lyssnar den på i det lokala nätet? Standard för ftp är ju port 21. Hur har du ställt in öppningen av porten i routern? Du kan ju där välja valfri port men den måste sedan i sin tur peka till port 21 och det ip-nummer som hårddisken har.
 10. Tänk om man hade tid och ork för att greja med sånt här Jag har själv en gammal P4 3.6Ghz med en kylare som håller ca 2-3 veckor sedan sätter det sig tillräckligt med damm mellan kylflänsarna så kylverkan blir så kass att datorn börjar pipa när BIOS varnar för för hög CPU temp. Då öppnar jag lådan och dammsuger lite sedan funkar den någon vecka till
 11. Ja, vet du med dig att du ska överklocka och kan dosera mängden kylpasta så är det ju bara köra på, pastan kostar väl inte mer än någon hundring? Nu är det flera år sedan jag pysslade med sånt här, men jag kommer ihåg att det inte var särskild kul att skrapa bort gammal kylpasta, som iaf på den tiden satt ganska hårt fast på processorn
 12. Så länge du inte ska överklocka och hålla på så är det absolut inga problem med den medföljande pastan. Den medföljande kylaren och pastan är givetvis dimensionerad för att klara kylningen. Dessutom är det inte helt lätt att själv applicera pasta, sätter du bara lite för mycket eller för lite så får du sämre kylning än med orginalpastan.
 13. Den har en inbyggd ftp server, så det ska funka att komma åt den även utifrån om rätt port är öppnad. Kommer du åt den via ditt lokala nätverk?
 14. Är det en boxad processor sitter det redan kylpasta på kylaren, oftast är den skyddad av en liten tejpbit som man drar bort innan man klämmer fast den på processorn.
 15. För att kunna lösenordsskydda och kryptera data är truecrypt ett bra program. www.truecrypt.org.
×
×
 • Skapa nytt...