Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Clyrholm

Medlem
 • Antal inlägg

  55
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Clyrholm

 1. Dessvärre var det inte så enkelt. Det finns "lägg till annat fält" men dessvärre inte meddelandesignal. Många andra alternativ men inte det :-(
 2. Hej. Jag har en ny telefon, en Samsung Note 4, som jag nu håller på att möblera så att den blir lite mer personlig. Jag har alltid haft personliga ringsignaler och SMS-signaler till några av mina kontakter men på den här telefonen hittar jag ingen inställning för att lägga in specifika signaler just för SMS. Någon som kan hjälpa? Jag har försökt att Googla och läst igenom manualen men utan framgång.
 3. Jag har jobbat i Frontpage med mina hemsidor i många år men efter att jag uppdaterade till Windows 10 så har jag fått ett problem. Om jag skall länka till en bild eller en sida så måste jag numera skriva ut hela adressen längst ned i rutan för hyperlänkning. Om jag försöker göra som jag gjort tidigare, alltså dubbelklickar på en sida eller mapp i rutan så släcks omeddelbart Frontpage ned och startar om igen.
 4. Vad sa HD-tune's resultatet? Att den är döende eller ?
 5. Detta står på ena sidan: G5470SC. Kan det vara nåt? Nej, så har jag aldrig städat datorn men det behövs säkert. Jag kollar genast var man kan köpa tryckluft.
 6. Jag har en stationär dator och på etiketten står det Intel inside, Corel i3. På en annan står det ATI radeon, premium Graphics. Jag har nu installerat drivrutinerna och nu håller jag på att köra HD Tune. De tre första flikarna är klara och dem bifogar jag här men den fjärde (error scan) kommer nog att ta sin lilla tid. HD Tune resultat.doc
 7. Tack för svaret. Jag har en HP och jag tror att den är ca 2 år gammal. Jag har allt sparat på en extern hårddisk (man lär av sina misstag :-) ) Jag försöker med dina tips så får vi se vad som händer.
 8. Hejsan. Jag änvänder mig av Adobe Photoshop CS 8.0.1 och har gjort i flera år. Det har alltid funkat utan problem men plötsligt kan jag inte öppna det längre. Jag kommer till "läser globala textresurser ... Klart." Sedan låser den sig och när jag klickar på skärmen så kommer det upp (svarar ej). Jag har försökt att avinstallera och installera om men felet kvarstår. Till saken kan jag säga att min dator inte är riktigt frisk ö.h.t. Den kan stänga av sig rätt som det är eller så kan hela skärmen bli blå (se bif dump) och sedan stänger den av sig. Detta har förekommit lite då och då under en lång tid men det är först idag som Photoshop började trassla så jag känner egentligen inte att det har med varandra att göra. Jag skulle helst vilja ha tillbaks mitt Photoshop igen eftersom det är det jag kan och är familjär med sedan begynnelsen. Vill helst inte lära mig något nytt och behöver verkligen ett fungerande fotoprogram då jag gör en hel del hemsidor och fixar foton till både mig själv och andra. Jag har en PC, kör Windows 7 Home Premium. Ramminne 6 GB. 361 GB ledigt utrymme på hårddisken. Snälla... hjälp !
 9. Clyrholm

  FTP

  Nu har jag laddat ned ett Total Commander. Var hittar jag anvisningar på hur man jobbar med den i mitt fall. Finns inget bra om jag googlar, tycker jag.
 10. Clyrholm

  FTP

  Mikael - Jag har testat med att stänga av brandvägg och virusprogram men det hjälpte inte. Smartfån har jag ingen. fagerja - Oj, det där var för hög nivå för mig men om det nu har funkat i alla år och plötsligt funkar det på alla hemsidor utom tre ??
 11. Clyrholm

  FTP

  Hej allihop. Varför har min FTP börjat att trassla, eller är det något annat? Jag sköter hemsidorna åt flera av mina kompisar men den senaste tiden, ca 3-4 månader, har jag haft problem med vissa. Det började med att ett par av mina hemsidor, som låg på webhotellet Web10, plötsligt inte kunde uppdateras. Vi skrev naturligtvis till dem och bad om hjälp. De i sin tur svarade bara att det inte var några problem och att de kom in utan vidare. En av mina vänner tröttnade och bytte till One.com i stället och i dag fick vi koder och info. Snopet kan jag nu bara konstatera att inte heller det funkar. En annan av vännerna vill att jag skall ta över hennes hemsida då hon själv inte har tid. Den sidan ligger på ett norskt webhotell som heter Altibox. Jag har försökt att logga in på FTP med den information som finns på deras sida och med hennes koder som har funkat hos henne men icke... Nu börjar jag mer och mer fundera på om det är mitt program som strular. Å andra sidan har jag ett antal andra hemsidor som fungerar alldeles utmärkt att uppdatera så jag har ingen aning om hur jag skall göra. Någon som har några idéer? Mitt FPT-program, som jag har använt mig av sedan urminnes tider är WS_FTP LE
 12. Hej allihop. Min dator kraschade helt i våras och jag fick köpa nytt med allt vad det innebär. Efter det har jag haft lite småstrul med IE så någon föreslog att jag skulle köra i Firefox i stället. Det går jättebra så länge jag inte högerklickar och "spara bild som". Då kraschar det och jag måste börja om igen. Nu testade jag i stället med Chrome och efter att ha gjort alla installationer tänkte jag uppdatera min blogg. Samma där: När jag tänkte hämta en bild från hårddisken så kraschade eländet. Skall jag bli tvungen att gå tillbaks till Explorer igen eller finns det en enkel utväg. OBS ! Jag är helt novis. Vet inte ens vilka versioner jag har eller hur man kollar det. Jag tror att det står Firefox 26.0 och Chrome 31.0.1650.63 och IE 11 om det kan stämma.
 13. Jag har köpt ny dator med Windows 7 och installerat Outlook 2010 men jag håller på att bli galen. Tidigare hade jag Outlook Express och hade aldrig några bekymmer. Nu blir det fullt stup i kvarten och den begär att jag skall ta bort mail (vilket jag inte vill). Just nu kan jag inte hämta mail för att det redan är fullt (vilket det inte är) och jag kan inte heller skicka. De ligger kvar i utkorgen. Jag har nu tömt skickat-mappen och borttaget-mappen men lik förbaskat vill den att jag skall tömma. Jag kan tyvärr inte kopiera texten som står när jag försöker, men jag det står ungefär så här: "Outlook-datafilen C:/users/mittnamn/AppData/Lokal/Microsoft/Outlook/Outlook.pst har nått maximal storlek. Minska filens storlek genom att permanent ta bort de objekt du inte längre behöver. Du kan också använda den nya Outlook Data-filen .pst som introducerades i Outlook 2003 och ger större kapacitet för lagring av objekt och mappar" Vad sjutton skall jag göra. Jag vill inte hålla på att rensa hela tiden. Jag vill ha ett traditionellt mail-program och är inte intresserad av G-mail, windows-live eller hotmail.
 14. Clyrholm

  Fil saknas

  Jag hämtade alla drivrutiner. Jag gjorde en systemåterställning en vecka tillbaks men då fick jag ett meddelande att det inte gick. Då tänkte jag göra om det men två veckor tillbaks men när jag går in i felsäkert läge och begär en systemåterställning så får jag upp en ruta där det står "systemåterställning kan inte skydda datorn. Starta om datorn och kör systemåterställning igen." vilket alltså inte går :-( Jag har Windows XP och datorn är en Dell Dimension 3100
 15. Clyrholm

  Fil saknas

  Hej. Eftersom något hänt med mitt grafikkort så ser jag knappt vad jag skriver. Det verkar som om det saknas en fil och den skall heta ialmrnt5 enligt felmeddelandet. Jag har försökt att uppdatera drivrutinerna genom att gå in på Dell's hemsida och hämta men det hjälper inte. Jag har också försökt att ställa tillbaks datorn en vecka men det går inte heller. Nu ger jag snart upp, sliter mitt hår och slänger ut datorn genom fönstret. Förmodligen kommer jag att få ett svar att jag skall skicka en log och jag har programmet HijackThis men jag kommer inte ihåg hur man gör :-(
 16. Jag har ingen aning om i vilken kategori min fråga hör hemma men jag testar här. Jag får plötsligt upp en ruta som säger att det saknas en fil: C:\WINDOWS\system32\mshtml.hlp. Det går att klicka på OK och bara ignorera den men den är rätt irriterande. Frågan är vad som har gått fel och hur jag får bort rutan. Jag har för mig att jag har haft problemet förut och att Cecilia hjälpte mig när jag skickade en log efter att ha kört HijackThis så nu tar jag mig friheten att lägga med loggen och hoppas att någon kan se vad som är fel. Ligger det något annat där och skräpar som inte skall vara där så är jag evigt tacksam för hjälp att rensa lite. [log]Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2 Scan saved at 00:54:00, on 2010-12-17 Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702) Boot mode: Normal Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\Program\Avira\AntiVir Desktop\avguard.exe C:\Program\Avira\AntiVir Desktop\avshadow.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe C:\WINDOWS\Explorer.EXE C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe C:\Program\Uniblue\RegistryBooster\rbmonitor.exe C:\Program\Avira\AntiVir Desktop\sched.exe C:\Program\Java\jre6\bin\jqs.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe C:\WINDOWS\V0330Mon.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\Program\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe C:\Program\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe C:\Program\Delade filer\Real\Update_OB\realsched.exe C:\Program\Messenger\msmsgs.exe C:\Program\Personal\bin\Personal.exe C:\Program\Microsoft\Search Enhancement Pack\SeaPort\SeaPort.exe C:\WINDOWS\system32\dlcccoms.exe C:\WINDOWS\system32\igfxsrvc.exe C:\Program\Internet Explorer\iexplore.exe C:\Program\Internet Explorer\iexplore.exe C:\Program\Windows Live\Toolbar\wltuser.exe C:\Program\Outlook Express\msimn.exe C:\Program\Adobe\Photoshop CS\Photoshop.exe C:\Program\Internet Explorer\iexplore.exe C:\Program\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.ateell.se/ R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157'>http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157 R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896'>http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896 R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896 R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157 R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://www.euro.dell.com/ R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Länkar R3 - URLSearchHook: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - (no file) O2 - BHO: Tommy BHO - {00D0C86E-76E0-49E8-8B06-E1986784B743} - C:\WINDOWS\system32\tydadirekt.dll O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll (file missing) O2 - BHO: Skype add-on (mastermind) - {22BF413B-C6D2-4d91-82A9-A0F997BA588C} - C:\Program\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dll O2 - BHO: Spybot-S&D IE Protection - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\Program\SPYBOT~1\SDHelper.dll O2 - BHO: Search Helper - {6EBF7485-159F-4bff-A14F-B9E3AAC4465B} - C:\Program\Microsoft\Search Enhancement Pack\Search Helper\SEPsearchhelperie.dll O2 - BHO: Windows Live inloggningshjälpen - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program\Delade filer\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll O2 - BHO: Java Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll O2 - BHO: Windows Live Toolbar Helper - {E15A8DC0-8516-42A1-81EA-DC94EC1ACF10} - C:\Program\Windows Live\Toolbar\wltcore.dll O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll O3 - Toolbar: &Windows Live Toolbar - {21FA44EF-376D-4D53-9B0F-8A89D3229068} - C:\Program\Windows Live\Toolbar\wltcore.dll O4 - HKLM\..\Run: [igfxtray] C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe O4 - HKLM\..\Run: [igfxhkcmd] C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe O4 - HKLM\..\Run: [igfxpers] C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe O4 - HKLM\..\Run: [DLCCCATS] rundll32 C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\DLCCtime.dll,_RunDLLEntry@16 O4 - HKLM\..\Run: [V0330Mon.exe] C:\WINDOWS\V0330Mon.exe O4 - HKLM\..\Run: [avgnt] "C:\Program\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe" /min O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k O4 - HKLM\..\Run: [ZoneAlarm Client] "C:\Program\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe" O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program\QuickTime\qttask.exe" -atboottime O4 - HKLM\..\Run: [TkBellExe] "C:\Program\Delade filer\Real\Update_OB\realsched.exe" -osboot O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program\Messenger\msmsgs.exe" /background O4 - HKCU\..\Run: [DriverScanner] "C:\Program\Uniblue\DriverScanner\launcher.exe" delay 20000 O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOKAL TJÄNST') O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE') O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM') O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user') O4 - Global Startup: BankID säkerhetsprogram.lnk = C:\Program\Personal\bin\Personal.exe O8 - Extra context menu item: E&xportera till Microsoft Excel - res://C:\Program\MICROS~3\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000 O9 - Extra button: Blogga detta - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:\Program\Windows Live\Writer\WriterBrowserExtension.dll O9 - Extra 'Tools' menuitem: &Blogga detta i Windows Live Writer - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:\Program\Windows Live\Writer\WriterBrowserExtension.dll O9 - Extra button: Skype - {77BF5300-1474-4EC7-9980-D32B190E9B07} - C:\Program\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dll O9 - Extra button: Referensinformation - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\Program\MICROS~3\OFFICE11\REFIEBAR.DLL O9 - Extra button: (no name) - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\Program\SPYBOT~1\SDHelper.dll O9 - Extra 'Tools' menuitem: Spybot - Search & Destroy Configuration - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\Program\SPYBOT~1\SDHelper.dll O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program\Messenger\msmsgs.exe O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program\Messenger\msmsgs.exe O15 - Trusted Zone: *.handelsbanken.se O16 - DPF: {05CA9FB0-3E3E-4B36-BF41-0E3A5CAA8CD8} (Office Genuine Advantage Validation Tool) - http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=67633 O16 - DPF: {0CCA191D-13A6-4E29-B746-314DEE697D83} (Facebook Photo Uploader 5 Control) - http://upload.facebook.com/controls/2008.10.10_v5.5.8/FacebookPhotoUploader5.cab O16 - DPF: {19D6A3D5-EA50-4C3B-88F0-79627C325570} (IlosoftMultipleImageCtrl Class) - http://iloapp.ubis.se/gallery/executable/IlosoftMultipleImageUpload.dll O16 - DPF: {1C11B948-582A-433F-A98D-A8C4D5CC64F2} (20-20 3D Viewer) - http://kitchenplanner.ikea.com/SE/Core/Player/2020PlayerAX_Win32.cab O16 - DPF: {238F6F83-B8B4-11CF-8771-00A024541EE3} (Citrix ICA Client) - http://a516.g.akamai.net/f/516/25175/7d/runaware.download.akamai.com/25175/citrix/wficat-no-eula.cab O16 - DPF: {32C3FEAE-0877-4767-8C20-62A5829A0945} (FBootloaderAX) - http://www.facebook.com/fbplugin/win32/axfbootloader.cab?1265500425953 O16 - DPF: {361E6B79-4A69-4376-B0F2-3D1EBEE9D7E2} (RtspVaPgCtrl Class) - http://ta-kamera.ath.cx:8080/RtspVaPgDec.cab O16 - DPF: {5C6698D9-7BE4-4122-8EC5-291D84DBD4A0} (Facebook Photo Uploader 4 Control) - http://upload.facebook.com/controls/FacebookPhotoUploader3.cab O16 - DPF: {5D637FAD-E202-48D1-8F18-5B9C459BD1E3} (Image Uploader Control) - http://www.fujidirekt.se/aurigma/ImageUploader5.cab O16 - DPF: {6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3} (MUWebControl Class) - http://www.update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/muweb_site.cab?1204722307453 O16 - DPF: {6E5E167B-1566-4316-B27F-0DDAB3484CF7} (Image Uploader Control) - http://www.postfoto.se/aurigma/ImageUploader4.cab O16 - DPF: {745395C8-D0E1-4227-8586-624CA9A10A8D} (AxisMediaControl Class) - http://90.224.114.62/activex/AMC.cab O16 - DPF: {8100D56A-5661-482C-BEE8-AFECE305D968} (Facebook Photo Uploader 5 Control) - http://upload.facebook.com/controls/2009.07.28_v5.5.8.1/FacebookPhotoUploader55.cab O16 - DPF: {8F48147B-78D9-40F9-ACC0-BDDE59B246F4} (AccountHelper Class) - http://safe.tele2.com/inc/AccountHelper.cab O16 - DPF: {A18962F6-E6ED-40B1-97C9-1FB36F38BFA8} (Aurigma Image Uploader 3.0 Control) - https://ssl.extrafilm.org/upload/activex/ImageUploader3.cab O16 - DPF: {A93B47FD-9BF6-4DA8-97FC-9270B9D64A6C} (VaPgCtrl Class) - http://83.227.230.63/plugin/h263ctrl.cab O16 - DPF: {BFF1950D-B1B4-4AE8-B842-B2CCF06D9A1B} (Zylom Games Player) - http://game10.zylom.com/activex/zylomgamesplayer.cab O16 - DPF: {E2883E8F-472F-4FB0-9522-AC9BF37916A7} (get_atlcom Class) - http://platformdl.adobe.com/NOS/getPlusPlus/1.6/gp.cab O16 - DPF: {EDAF796E-9210-4417-ADDC-2AB18E4F6C27} (Hjemmeside.KvikFoto) - http://www.123hjemmeside.dk/builder/pages/KvikFoto.CAB O16 - DPF: {EDFCB7CB-942C-4822-AF14-F0B687409848} (Image Uploader Control) - http://www.postfoto.se/upload/aurigma/ImageUploader4.cab O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\Program\DELADE~1\Skype\SKYPE4~1.DLL O23 - Service: Avira AntiVir Scheduler (AntiVirSchedulerService) - Avira GmbH - C:\Program\Avira\AntiVir Desktop\sched.exe O23 - Service: Avira AntiVir Guard (AntiVirService) - Avira GmbH - C:\Program\Avira\AntiVir Desktop\avguard.exe O23 - Service: dlcc_device - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\dlcccoms.exe O23 - Service: Tjänsten Google Update (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program\Google\Update\GoogleUpdate.exe O23 - Service: Google Software Updater (gusvc) - Google Inc. - (no file) O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program\Java\jre6\bin\jqs.exe O23 - Service: Intel NCS NetService (NetSvc) - Intel® Corporation - C:\Program\Intel\PROSetWired\NCS\Sync\NetSvc.exe O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Check Point Software Technologies LTD - C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe -- End of file - 10529 bytes [/log]
 17. En vän till mig köpte nyligen en ny stationär dator och fick då med Windows 7, som vi båda har suttit och lärt oss hjälpligt nu. Hon har gjort sin hemsida i Dreamweaver men det programmet är nu försvunnit och hon hittar heller ingen skiva hemma. Hon står nu i begrepp att köpa ett nytt Dreamweaver men jag undrar om det fungerar innan hon slänger ut pengar på det. Jag skulle vilja att hon i stället installerar Frontpage (ja, jag vet att ni ryser av avsmak nu), som jag älskar. Jag gillar WYSIWYG och gör själv många hemsidor i Frontpage. Nu har jag fått höra att det inte fungerar med Windows 7. Någon som vet? Någon som i så fall vet vilket program som är likvärdigt och som fungerar?
 18. Jag har ingen router och bredbandet är via telefonjacket. Jag tycker att den är slöare än tidigare i alla lägen, d.v.s. när jag startar den, när jag skall öppna Internet Explorer och när jag surfar.
 19. Nu har jag nog gjort något bus-dumt ? Jag har i alla år haft Glocalnet som Internet-leverantör men då de inte kunde leverera mer än 8 mbit och jag fick ett erbjudande av Tele2 att få 24 mbit så bytte jag leverantör. Den 30 november kopplades Tele2 in och nästan omgående blev datorn seg som klister. I kväll fick jag ett tips att stänga av min brandvägg, som är ZoonAlarm men jag vet inte om jag törst. Skall jag i stället aktivera Windows brandvägg eller kan jag leva utan? Jag har Internet Explorer och Windows XP. Jag har mycket utrymme kvar på mina två hårddiskar, jag laddar aldrig ned några filmer eller musik och jag spelar inte spel. Hoppas att någon kan hjälpa mig för det är väldigt långsamt här nu :-(
 20. Jag skapar hemsidor i Frontpage (ja... jag vet ) och plötsligt har mina å ä och ö försvunnit. Jag måste ha kommit åt någon inställning men kommer inte på vad. Någon som vet? Jag har klickat på "anpassad" längst ned till höger på sidan och ändrat för där stod det USA. Jag ändrade till Centraleuropeiska språk (är det rätt) men det går inte ändå. Måste jag starta om datorn kanske? men det behövdes då sannerligen inte när den ändrade själv Clyrholm
 21. Movie Maker kunde inte öppna mina dvd-filmer med ändelsen .vob så då har jag konverterat om dem till .avi i stället. Dessvärre får jag ett meddelande: "Det går inte att importera filen E:\xxxxx\xxxxx\VTS_01_2_xvid_001.avi eftersom codec-filen som krävs för att spela upp filen inte är installerad på datorn. Avsluta och starta om Windows Movie Maker om du redan har hämtat och installerat codec-filen. Försök sedan importera filen igen." Jag har ingen aning om var jag kan hämta codec-filen. Vet ni?
 22. Tack snälla Cluster. Jag har kollat på sidorna och det verkar som om Joomla är den som är lättast för oss korknissar att förstå medan Drupal verkar vara den som kanske skulle passa själva sidan och uppbyggnaden bäst. Jag hade iofs hoppats på att någon skulle erbjuda sig att bygga den åt oss men jag kanske måste bita i det sura äpplet och försöka själv. Tycker att det är jättejobbigt att läsa så mycket på engelska och så alla fack-uttryck på det Hua! Jag får tänka vidare. Men om någon känner sig manad så ...
 23. Jag vet inte om man får ställa en sådan fråga här men vi är två tjejer som vill starta upp en helt ny hemsida. Den kommer att bli stor med många undersidor och vi vill ha bra sökmöjligheter samt rullgardinssystem. Den skall helst byggas i ett WYSIWYG-program så att vi sedan kan ta över och sköta uppdateringarna. Ingen av oss kan html-kodning nämligen. Jag gör en hel del hemsidor redan i dag och jag gör dem i Frontpage. Vart vänder jag mig. Tipsa mig gärna om bra webdesigners eller om du känner dig manad själv, så begär vi in offerter sedan. Hoppas att jag inte har trampat någon på tårna eller brutit mot någon netikett nu :-)
 24. Just nu får jag upp en ruta där det står att mina mappar i Outlook Express komprimeras för att frigöra diskutrymme. Det här händer ibland och det är aldrig några problem, förutom nu. När den har jobbat en stund så får jag upp en ny ruta där det står att den inte kan fortsätta därför att ett annat program är öppet (eller vad det nu står) men det stämmer inte för inget annat program är öppet just då. Någon som vet vad detta kan vara? och hur jag kan komma förbi? Jag har bara två alternativ att välja på och det är OK eller Avsluta och i båda fallen avslutas komprimerandet.
×
×
 • Skapa nytt...