Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Clyrholm

Medlem
 • Antal inlägg

  55
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Dessvärre var det inte så enkelt. Det finns "lägg till annat fält" men dessvärre inte meddelandesignal. Många andra alternativ men inte det :-(
 2. Hej. Jag har en ny telefon, en Samsung Note 4, som jag nu håller på att möblera så att den blir lite mer personlig. Jag har alltid haft personliga ringsignaler och SMS-signaler till några av mina kontakter men på den här telefonen hittar jag ingen inställning för att lägga in specifika signaler just för SMS. Någon som kan hjälpa? Jag har försökt att Googla och läst igenom manualen men utan framgång.
 3. Jag har jobbat i Frontpage med mina hemsidor i många år men efter att jag uppdaterade till Windows 10 så har jag fått ett problem. Om jag skall länka till en bild eller en sida så måste jag numera skriva ut hela adressen längst ned i rutan för hyperlänkning. Om jag försöker göra som jag gjort tidigare, alltså dubbelklickar på en sida eller mapp i rutan så släcks omeddelbart Frontpage ned och startar om igen.
 4. Vad sa HD-tune's resultatet? Att den är döende eller ?
 5. Detta står på ena sidan: G5470SC. Kan det vara nåt? Nej, så har jag aldrig städat datorn men det behövs säkert. Jag kollar genast var man kan köpa tryckluft.
 6. Jag har en stationär dator och på etiketten står det Intel inside, Corel i3. På en annan står det ATI radeon, premium Graphics. Jag har nu installerat drivrutinerna och nu håller jag på att köra HD Tune. De tre första flikarna är klara och dem bifogar jag här men den fjärde (error scan) kommer nog att ta sin lilla tid. HD Tune resultat.doc
 7. Tack för svaret. Jag har en HP och jag tror att den är ca 2 år gammal. Jag har allt sparat på en extern hårddisk (man lär av sina misstag :-) ) Jag försöker med dina tips så får vi se vad som händer.
 8. Hejsan. Jag änvänder mig av Adobe Photoshop CS 8.0.1 och har gjort i flera år. Det har alltid funkat utan problem men plötsligt kan jag inte öppna det längre. Jag kommer till "läser globala textresurser ... Klart." Sedan låser den sig och när jag klickar på skärmen så kommer det upp (svarar ej). Jag har försökt att avinstallera och installera om men felet kvarstår. Till saken kan jag säga att min dator inte är riktigt frisk ö.h.t. Den kan stänga av sig rätt som det är eller så kan hela skärmen bli blå (se bif dump) och sedan stänger den av sig. Detta har förekommit lite då och då under en lång tid men det är först idag som Photoshop började trassla så jag känner egentligen inte att det har med varandra att göra. Jag skulle helst vilja ha tillbaks mitt Photoshop igen eftersom det är det jag kan och är familjär med sedan begynnelsen. Vill helst inte lära mig något nytt och behöver verkligen ett fungerande fotoprogram då jag gör en hel del hemsidor och fixar foton till både mig själv och andra. Jag har en PC, kör Windows 7 Home Premium. Ramminne 6 GB. 361 GB ledigt utrymme på hårddisken. Snälla... hjälp !
 9. Clyrholm

  FTP

  Nu har jag laddat ned ett Total Commander. Var hittar jag anvisningar på hur man jobbar med den i mitt fall. Finns inget bra om jag googlar, tycker jag.
 10. Clyrholm

  FTP

  Mikael - Jag har testat med att stänga av brandvägg och virusprogram men det hjälpte inte. Smartfån har jag ingen. fagerja - Oj, det där var för hög nivå för mig men om det nu har funkat i alla år och plötsligt funkar det på alla hemsidor utom tre ??
 11. Clyrholm

  FTP

  Hej allihop. Varför har min FTP börjat att trassla, eller är det något annat? Jag sköter hemsidorna åt flera av mina kompisar men den senaste tiden, ca 3-4 månader, har jag haft problem med vissa. Det började med att ett par av mina hemsidor, som låg på webhotellet Web10, plötsligt inte kunde uppdateras. Vi skrev naturligtvis till dem och bad om hjälp. De i sin tur svarade bara att det inte var några problem och att de kom in utan vidare. En av mina vänner tröttnade och bytte till One.com i stället och i dag fick vi koder och info. Snopet kan jag nu bara konstatera att inte heller det funkar. En annan av vännerna vill att jag skall ta över hennes hemsida då hon själv inte har tid. Den sidan ligger på ett norskt webhotell som heter Altibox. Jag har försökt att logga in på FTP med den information som finns på deras sida och med hennes koder som har funkat hos henne men icke... Nu börjar jag mer och mer fundera på om det är mitt program som strular. Å andra sidan har jag ett antal andra hemsidor som fungerar alldeles utmärkt att uppdatera så jag har ingen aning om hur jag skall göra. Någon som har några idéer? Mitt FPT-program, som jag har använt mig av sedan urminnes tider är WS_FTP LE
 12. Hej allihop. Min dator kraschade helt i våras och jag fick köpa nytt med allt vad det innebär. Efter det har jag haft lite småstrul med IE så någon föreslog att jag skulle köra i Firefox i stället. Det går jättebra så länge jag inte högerklickar och "spara bild som". Då kraschar det och jag måste börja om igen. Nu testade jag i stället med Chrome och efter att ha gjort alla installationer tänkte jag uppdatera min blogg. Samma där: När jag tänkte hämta en bild från hårddisken så kraschade eländet. Skall jag bli tvungen att gå tillbaks till Explorer igen eller finns det en enkel utväg. OBS ! Jag är helt novis. Vet inte ens vilka versioner jag har eller hur man kollar det. Jag tror att det står Firefox 26.0 och Chrome 31.0.1650.63 och IE 11 om det kan stämma.
 13. Jag har köpt ny dator med Windows 7 och installerat Outlook 2010 men jag håller på att bli galen. Tidigare hade jag Outlook Express och hade aldrig några bekymmer. Nu blir det fullt stup i kvarten och den begär att jag skall ta bort mail (vilket jag inte vill). Just nu kan jag inte hämta mail för att det redan är fullt (vilket det inte är) och jag kan inte heller skicka. De ligger kvar i utkorgen. Jag har nu tömt skickat-mappen och borttaget-mappen men lik förbaskat vill den att jag skall tömma. Jag kan tyvärr inte kopiera texten som står när jag försöker, men jag det står ungefär så här: "Outlook-datafilen C:/users/mittnamn/AppData/Lokal/Microsoft/Outlook/Outlook.pst har nått maximal storlek. Minska filens storlek genom att permanent ta bort de objekt du inte längre behöver. Du kan också använda den nya Outlook Data-filen .pst som introducerades i Outlook 2003 och ger större kapacitet för lagring av objekt och mappar" Vad sjutton skall jag göra. Jag vill inte hålla på att rensa hela tiden. Jag vill ha ett traditionellt mail-program och är inte intresserad av G-mail, windows-live eller hotmail.
 14. Clyrholm

  Fil saknas

  Jag hämtade alla drivrutiner. Jag gjorde en systemåterställning en vecka tillbaks men då fick jag ett meddelande att det inte gick. Då tänkte jag göra om det men två veckor tillbaks men när jag går in i felsäkert läge och begär en systemåterställning så får jag upp en ruta där det står "systemåterställning kan inte skydda datorn. Starta om datorn och kör systemåterställning igen." vilket alltså inte går :-( Jag har Windows XP och datorn är en Dell Dimension 3100
 15. Clyrholm

  Fil saknas

  Hej. Eftersom något hänt med mitt grafikkort så ser jag knappt vad jag skriver. Det verkar som om det saknas en fil och den skall heta ialmrnt5 enligt felmeddelandet. Jag har försökt att uppdatera drivrutinerna genom att gå in på Dell's hemsida och hämta men det hjälper inte. Jag har också försökt att ställa tillbaks datorn en vecka men det går inte heller. Nu ger jag snart upp, sliter mitt hår och slänger ut datorn genom fönstret. Förmodligen kommer jag att få ett svar att jag skall skicka en log och jag har programmet HijackThis men jag kommer inte ihåg hur man gör :-(
×
×
 • Skapa nytt...