Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Silverstrom

Medlem
 • Antal inlägg

  15
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Silverstrom

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  stockholm
 1. Exakt hur stängs den av? Rakt av så är det nätagget som slår i från. Då kan det vara någon kortis eller något som spökar. Får minnena tillräckligt med ström. CPU tror jag inte på. De kan ha random errors men de brukar visa sig vid belastning. 1. Kolla drivrutinerna. Kolla enhetshanteraren efter konflikt. Kör memtest86 från uppstart. Finns på www.ultimatebootcd.com 2. Mät 12 volts och 5 volts skenorna... mät atx kontakten. orange och lila är 3.3 volt skenor. 3. koppla ur power switch från moderkortet. kortslut plus och minus på moderkortets kontakt. nätagget ska brumma igång. stänger den inte av sig så är felet i power on kretsen i lådan.
 2. Många tillverkare har även program att flasha om från windows läge. Tex giga-byte ha @bios som fungerar bra.
 3. 90 grader är för tok för mkt. ladda hem hw monitor och kolla http://www.cpuid.com/hwmonitor.php kör hyperpi om cpun stiger oroväckande snabbt och går över 60 grader inom 5 minuter så är det bristande kontakt alternativt dålig kylfläns kombinerat med en väldigt trång låda. Det ska dessutom inte vara tio graders skillnad mellan kärnorna i idle. De ska diffa max 1-3 grader. Det kan vara nätagget som ger överspänningen till moderkortet också. Men då skulle du få andra problem också.
 4. Kan vara MBT som fått sig en törn. försök reparera den i första hand. Fungerar inte det = En ny installation.
 5. provat ominstallation antar jag? avinstallerat alla ljudcodec? kört in typ combined audio pack istället + divx + xvid... inget annat? Är det inte drivrutinsfel så kolla minnena. memtest86 finns på ultimatebootcd. http://www.ultimatebootcd.com/ ladda hem. bränn och kör från uppstart. Kör programmet i minst två timmar. Du ska inte ha något fel under tiden. Är det ok. Slit ut allt utom grafikkortet. Nu menar jag instickskort. Löste sig problemet? Konflilkt i enhetshanteraren? I så fall avaktivera enheten. Glöm inte välja visa dolda enheter i enhetshanteraren. Är det fortfarande samma skit? Dra ur de kontakter som grafikkortet använder. Starta datorn. Visserligen kommer datorn inte gå igång klokt. Men du ska bara mäta skenorna med en multimeter. 12 volt ska du få mellan gul och svart. 11 är ok om det är ett sämre nätagg. Men får du 8 eller 9 så har du svaret på varför förra grafikkortet dog. Det kan även finnas för stark ström på skenan och det värdet får inte vara över 14.4 volt i så fall.
 6. Skit i den fläkten... Den kommer krasha snart igen. Köp en fläkt som passar in i utrymmet där den fläkten sitter. Du måste ha loss moderkortet för att komma åt om jag inte minns fel. Ta loss och skruva isär hållaren för fläkten. montera in den nya. ta gärna lite arctic silver eller annan kylpasta emellan och glöm inte rengöra kontaktytorna med propylalcohol först. Använd 100% bomull från något trasigt örngott som är rent. Det är antistatiskt. Jag har gjort så på två asusbrädor och det har fungerat utmärkt.
 7. Det enklaste är att testa nätagget först med en multimeter så slipper du lägga ut dyra pengar på ett nytt för att sedan inse att det är moderkortet tex. Ta ur nätagget helt. Enklast så. Sen tar du en bit ståltråd eller annat ledande material och fäster i atx-kontaktens gröna kabel och jorden som sitter innan den gröna kontakten. Jordkabeln är svart. Detta behövs för att nätagget ska gå igång när du trycker på strömbrytaren på baksidan. När du har gjort detta så startar du igång nätagget och mäter spänningar på alla kontakter även atxkontakten. röd till svart är +5 volt och gul till svart 12 volt. Sedan finns det 3.3 volts kontakter på atx som är 3.3 volt. De sitter längst upp på kontakten precis innan den gröna. Orange och blå är vanliga färger. Du kan mäta mot vilken jord du vill. Du får värderna korrekt ändå. Är det någon i atx kontakten som inte ger ifrån sig klokt med ström så ser du det ganska direkt. Dock är vissa nätagg lite knäppa och kräver ett motstånd mellan grön kabel och jord. Men då är det bara att ta ett motstånd mellan på ca 22 ohm. Fläkten börjar snurra när den igång så du behöver inte mäta för att kolla att den är på. Ganska logiskt. Du ska inte heller bry dig om värderna ligger någon volt lågt. Det är ganska normalt. Det som brukar indikera en dålig skena är när värdet är kraftigt försämrat eller pendlar väldigt mycket. Det räcker att mäta 12 volts kontakt på varje skena, atx-kontaken 20 pins/EPS 24 pins och 4 pins ATX om du har någon. Ser allting normalt ut och att datorn inte beter sig konstigt när du spelar eller inte när den är igång så är antingen en dålig krets på moderkortet eller att powerknappen fram glappar.
 8. Okej. Då förstår jag vad du menar. Grejen är att jag får rätt bra signal fram. Tevebänken är i trä. Kör jag ett tp test med kabel så får jag nära 8 ned och 8 upp i både tcp och udp. Men kör jag trådlöst så får jag blandade resultat men kommer sällan upp i samma hastighet. Jag brukar tappa runt 400 kB mot kabel. Men det som märks tydligast är att jag får runt 20-30 högre i ping och torrents kommer knappt upp 500 som mest mot att kunnat maxat min lina.
 9. Jag vet inte riktigt vad du menar. Jag ringde tom D-Links support med DGL-4300 och de sa att det är rätt individuellt hur bra anslutning man får. Generellt så funkar den bra. Men de rekommenderade mig att köpa bättre antenn till nätverkskortet och till routern för att få en bättre signal då de trodde att jag har många störningskällor där jag bor. De var väldigt hjälpsamma faktiskt. De sa till och med att jag kanske borde prova ett annat märke då det kan vara problem med mitt modem och min router.
 10. Hej. Jag är lite fundersam på vad jag ska satsa på. Min budget är ca 11000 kr. grafikkort och minnen står ju ganska klart vad jag ska köpa. Men vilken plattform är jag osäker på. Jag håller på att kodar och redigerar en hel del film så en stark processor är ju ett plus. C2D 6600 är ju 150% snabbare än min processor i dagsläget medans det skiljer sig bara ca 110% mellan min processor och AMD x2 5600+. De ligger i samma prisklass så det borde vara helt klart att jag ska satsa på C2D i dagens läge om jag ska ha samma uppgradering ett bra tag framöver. Det gör ju en hel del med C2D. 2 timmars film i ett XVID två pass tar 190 minuter istället för drygt 330 minuter. Med AMD x2 så tjänar jag betydligt mindre. Där kommer det ta 250 minuter. Så frågan är om jag ska välja am2 och vänta tills AMDs quadcore går ner till vettigt pris. Men det kan ta ett tag innan dess? Så just nu är jag väldigt kluven. Någon som har lite idéer? Men å andra sidan lär ju det ta btydligt kortare tid med quadcore och Intels riktiga quadcore verkar ju släppas på socket B då socket 775 inte uppfyller deras krav.
 11. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Det verkar som att man får finna sig i att inte ha bra uppkoppling hemma när man kör trådlöst. Det finns sätt som att köpa en bättre router + bättre antenner + bra nätverkskort men ändå läser man jättemånga som trots det har problem med trådlösa nätverk. Jag kanske blir tvungen att dra 40 meter tp-kabel genom hemmet istället. Det verkar som det är enda lösningen. Jag har ju ip-telefoni och i med att DECT telefoner och IP-telefoni inte är den bästa lösningen så tänkte jag skaffa wifi hemma. Så just nu funderar jag på att dra en massa kabel + ha en accesspunkt som jag kopplar upp wifi telefonen på istället. Det verkar bli den bästa och minst dyra lösningen men dock inte enklaste.
 12. Jag blir alltid skeptisk när jag ser någonting som är billigt. Jag har testat 2 billiga modeller och de fungerade inte hemma hos mig. Men jag ska kolla upp ditt förslag.
 13. Problemet är att jag kan inte flytta routern närmare. Alla kontakter och så sitter i ett hörn och routern står i min mediabänk. Kan inte ha den framme för då är min dotter direkt framme och vill leka med den och jag inte ha den högre upp pga av att jag har en bokhylla plus en massa fönster i vägen. Det enda vettiga platsen för router + modem är i tevebänken. Jag har skaffat en bättre antenn till mitt nätverkskort. Då den senaste routern hade 3 st antenner DGL-4300 så tyckte jag att signalen borde vara tillräckligt stark vid routern. Jag bor i en hörnlägenhet så det borde ju inte vara så mycket utrustning som stör ut? Det finns dock en 3G mast ca 50 meter ifrån på ett hustak. Kan den påverka? Jag hade hoppats på att det var någon som hade problem men som löste det genom att köpa någon router som är bra.
 14. Jag måste dra en 30 meter lång tp kabel för att kunna nå datorn och en trådlös router skulle fungera bra för mitt ändamål om det skulle fungera. Och 30 meter tp kabel plus en massa lister kostar ju en del trots allt. Jag har småbarn och en löst liggande tp-kabel kommer inte överleva särskilt länge.
 15. Hej. Jag tänkte skaffa trådlöst bredband hemma och tyckte det var en smart idé. Men det verkar som många billigare varianter av trådlöst är inget bra. Jag har routern i ett hörn. Det enda stället som det går att ha den på. Sedan har jag en tjock vägg på ca 40 cm och en tunnare vägg på 20 cm som den ska förbi. Jag har testat 2 billiga trådlösa routers hemma av märket d-link dir-655 och netgear WPN824. Ingen av dem fungerade särskilt bra. Så jag blev rekommenderad att köpa en D-link DGL-4300. Men tyvärr är det så att det fungerar att surfa med men det är typ det enda. När jag spelar så är min ping ca 20-30 högre än med kabel. Sedan ska vi inte prata om hur torrentsnedladdning fungerar. P2P tappar mellan 20-30 procent mot kabel. Är det så här det är med trådlösa routers? Att det är så mycket sämre. Jag bytte till och med mitt trådlöda netvärkskort och köpte en bättre antenn men det hjälpte inte. Köper jag för billiga routers för mina krav. Jag är jakt på en router som inte tappar så mycket i p2p. Klarar q&s och med möjlilghet att tilldela / begränsa bandbredd för respektive enhet. LAN och uPNP bör finnas också. Är det någon som kan hjälpa mig för jag orkar inte köpa en router till för att behöva lämna tillbaka den. MVH Håkan
×
×
 • Skapa nytt...