Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

avalin

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

Om avalin

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1978-10-10

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.evenstar.eu

Profil

 • Ort
  Hedemora
 1. Har kikat och ajg har följande moderkort: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775i915P-SATA2&s=n Alltså klarar jag ddr2 533mhz om jag har förstått rätt? Typ detta borde väl funka: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=301116 Angående buffring eller inte spelar det någon stor roll?
 2. Har idag 2st 512 DDR pc3200 minnen med cl3 (tror att de ej är buffrade). DÅ jag har plats för ddr2 minnen och är i behov av mer minne så funderar jag på att byta till DDR2 minne 2st a 1gb, ej buffrade, cl4 och tar naturligtvis bort de gamla minnena. Min fråga är om det lönar sig att göra detta byte eller om jag ska satsa lite mera pengar på buffrade ddr2 minnen istället eller nya ddr minnen? För jag har tyvärr inte alltför mycket pengar och de billigare minnena är ej buffrade så jag undrar hur stor betydelse detta har om jag byter från 1gb ddr till 2gb ddr2?
 3. Sitter och skapar en sajt i asp.net 2.0 c# och undrar hur jag ska göra för att kunna få ett värde från en dropdownlist som användaren valt att sparas ner till min databas?
 4. Okej men kan man göra det bara sådär då? För jag har ett GeForce 7600gt 256MB och går det att byta fläkt på det kortet och fins det någon guide där man får reda på hur man gör eller måste man ha hjälp av någon som kan?
 5. Köpte nyligen en ny dator som flyter på fin fint men grafikkortets fläkt låter riktigt mycket så jag undrar vad man kan göra åt det? Har hört att man kan köpa isolering att montera inuti chassiet men funkar det och var kan man hitta det isåfall? Vad kan man mer göra för att minska ljudet på den?
 6. Mysitkst.... När jag tar bort float:left så för divarna ligga inom divens border men så fort jag sätter dit float:left kastas de utanför igen. Varför är det så?
 7. Har några divar som jag vill ska ligga i en enda stor div. Detta funkar utmärkt i IE7 men i ff2 vill inte kanten på den stora diven omsluta de övriga divarna vad kan vara felet? CSS-koden #behallare { width: 735px; height: auto; margin-right:auto; margin-left:auto; border: 1px solid #000000; } #headbanner { float:left; background-image: url(banner.gif); width: 500px; height: 180px; } #join { float:left; width: 230px; height: 180px; } #menybox { float:left; background-color:Black; width: 135px; height: auto; } #content { float:left; background-color:Gray; width: 595px; height: auto; } xhtml koden <div id="behallare"> <div id="headbanner">headbanner</div> <div id="join"><a href="http://www.webdesignskolan.se"><img id="IMG2" src="join.gif" alt="join" /></a></div> <div id="menybox">Menyn komemr vara här</div> <div id="content">Inl</div> </div>
 8. Använder en css-mall och en mall för en css meny till en hemsida. Båda menyerna använder exakt samma mall men ändå ser de olika ut i IE6 men inte i ff2. I IE6 är har den ena menyn mycket större text än den andra. Detta gäller även de textlänkar som liggar på sidan. Vad kan detta bero på? Har felsökt koden men kan inte hitta något fel. Ni kan kolla här hur det ser ut. CSS-mallen för menyn ligger i själva indexfilen. http://www.evenstar.eu/tabort/index.html
 9. Okej vad tråkigt. Jag var inne på att använda en ArrayList som tidigare men läraren sa att vi gott och väl kunde prova på en annan datastruktur som Hashtable, därför tänkte jag att okej det kan väl vara kul att se hur Hashtable funkar men jag är ju inte sådär mäkta imponerad förutom att det är lättare att hitta objekten i en Hashtabel Men att han nycklar "1", "2" osv funkar ju inte sådär jättebra eftersom att Hashtablen innehållere bilar och då är ju regnummret logiskt sett key. Så det går alltså inte att få till en bläddra funktion i en hashtable om jag har regnr som key?
 10. Tack för svaret! Okej, det är ju bra om man vill få fram alla element men om man vill ha ett gui där mna kan klicka på "nästa" och "förgående"-knappar då? Hur skall man kunna"välja" ut vilket element som skall visas utan att ange ett regnr som key value? Kan man ange någon form av värde på enumeration? Skulle vara bra med något litet kod-exempel.
 11. Undrar om någon kan tala om hur man gör för att kunna bläddra fram och tillbaka mellan de olika elementen i en Hashtable? Den innehåller Bil objekt med regnr som keys. Det funkar ju väldigt smidigt med ArrayList men hur gör med Hashtable?
×
×
 • Skapa nytt...