Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mm8

Medlem
 • Antal inlägg

  34
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. mm8

  Query

  Kan inte lägga in en join till där: "Error in join expression. Unable to parse query"
 2. mm8

  Query

  Vid vilken FROM Topic JOIN Post ska den nya joinen in och var selectas user.name?
 3. mm8

  Query

  Tack så mycket =). Den andra fungerar fint, men jag har en tabell till User och jag skulle vilja ha ut namnet från den tabellen iställer för AuthorId från Post-tabellen... TABLE User Id Name Post.AuthorId pekar till User.Id...hur får jag det?
 4. mm8

  at

  Ljudet har slutat att fungera på min dator...det känns som on volymen är nedskruvad eller ljudet avslaget någonstans...har dock kollat i Kontrollpanelen och på högtalarna och där ligger inte felet. Vad ska man göra? (Blir galen!)
 5. mm8

  Query

  Hur ska SQL satsen för att få ut namn på forum, antal trådar, antal poster och senaste posten (date, author) se ut om tabellstrukturen ser ut ungefär enligt följande...? Forum: id name Topic: id forumId name Post: id topicId text author date topicId och forumId är foreign keys till topic- respektive forum-tabellens primärnycklar (id). Tråden flyttad från SQL Server av moderator [inlägget ändrat 2008-08-09 10:59:33 av Cluster]
 6. Jag har två tabeller och vill selecta alla värden från den första plus namnet från den andra till det id som stämmer överens med ett id i den första i MS SQL? Får det inte att fungera... I Table1 finns ett id-fält vars värde är detsamma som ett nyckelfält i Table2 som också har ett fält Name med namnet jag vill ha ut till varje selectad rad i Table1...???
 7. mm8

  Joins MS SQL

  Player och Coach har olika fält...men båda har en referens till ett PersonId som är primärnyckel i tabellen Person...
 8. mm8

  Joins MS SQL

  Har följande SQL-query för att visa poster ur en tabell Player... SELECT dbo.Person.FirstName, dbo.Person.LastName, dbo.Team.TeamName, dbo.Player.Season, dbo.Person.PersonId FROM dbo.Player INNER JOIN dbo.Person ON dbo.Player.PersonId = dbo.Person.PersonId INNER JOIN dbo.Team ON dbo.Player.TeamId = dbo.Team.TeamId Problemet är att jag har en tabell Coach och vill visa poster därifrån också...en post kan alltså ligga i Player eller Coach eller både och. Den kan ligga i båda tabellerna flera gånger. Hur ska queryn se ut??
 9. mm8

  files före nis

  Varför anger man files före nis när man använder NIS i /etc/nsswitch.conf? Någon som kan svara på det lite snabbt?
 10. mm8

  ping..

  Hur kan jag använda ping för att skicka en ping till alla datorer i ett subnät? Vad skulle hända om man kunde pinga 255.255.255.255?
 11. Jag ska konfigurera tre interfaces på en router, loopback (lo), eth0 och eth1. eth0 ska kopplas till mitt lokala nätverk som har adressen 130.236.189.144/29 (nätmask 255.255.255.248, broadcast 130.236.189.151) och eth1 mot ett distribuerat nätverk med adressen 130.236.189.0/26 (nätmask 255.255.255.192, broadcast 130.236.189.63). Jag är ny på Linux och har förstått att konfigurering ska ske i /etc/network/interfaces. Hur ska filen se ut i detalj uppifrån och ner för att jag ska få en korrekt konfiguration och exempelvis kunna pinga 130.236.189.1 från routern?
 12. mm8

  Datalagring

  Är det någon som har koll på vad man använder för olika tekniker för att lagra stora system (upp till petabyte) och hur de fungerar i korthet?
 13. Fick det att funka...var en sak i loopen som var fel bara.
 14. Har en while-loop för att loopa igenom årets alla dagar och inuti loopen kollar den vilken veckodag det är och stämmer sedan av med en annan tabell och gör diverse saker....men om jag har en cursor deklarerad enligt följande: DECLARE csr CURSOR FOR SELECT id FROM weekly WHERE weekday = day; och day-variabeln ändras i varje iteration av while-loopen: SET day = (SELECT DAYOFWEEK(date)) så får jag det inte att fungera trots att jag fetchar cursorn i en variable current_id för varje varv i while-loopen... Cursorn uppdaterar sig med andra ord inte (den sätter inte day till ett nytt värde vid varje iterering)...hur löser man det?
 15. Fungerar inte för det jag ska göra, annars hade väl det varit lämpligt. Men tack, nu vet jag nog hur man loopar igenom alla dagar.
×
×
 • Skapa nytt...