Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Fredrick

Medlem
 • Antal inlägg

  63
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Fredrick

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  Stenkullen
 1. Hej! Är det någon som vet hur man får ut ljudet från en mpg-fil till en ljudfil? Något smart programtips? Tack på förhand.
 2. Fredrick

  Köpa LCD?

  Hej! Funderar på att köpa en 32 eller 37-tums LCD. Har läst en hel del på senaste om detta. Men har jag fortfarande inte fått (eller förstått ) svar på några frågor. Har förstått av vissa att tv:n ger dålig bild med vanlig antennkabel. Det blir inte bättre av att man har kabel-tv? Det är fortfarande en analog signal. Eller? Är det då värt att köpa en LCD med tanke på att vi troligtvis aldrig kommer att skaffa en digitalbox och kollar relativt sällan på DVD? Eller kommer den digitala signalen sändas genom antennkabeln vid utbyggnad av digital-tv? Och hur fungerar det sedan för alla kabel-tv användare när HD-tv är utbyggt? Konstrasten! Finns en märkbar skillnad mellan 1000:1 och 3000:1 (eller t.o.m 5000:1) när jag sitter hemma i soffan och kollar? Vore skönt om någon kunde reda ut detta för mig innan jag går och köper en TV jag inte har "användning" av... Tack på förhand. Hälsningar Fredrick.
 3. Hej! Har nu installerat senaste versionen av Php på IIS:en. Jag har fått ett testskript att fungera i roten av webservern men ej någon annan stanns. Vad kan jag ha missat att göra? Tack på förhand. Hälsningar Fredrick.
 4. Hej! Har installerat om WinXP från scratch. Problemet jag har fått är väl egentligen inget problem utan bara irriterande. Jag har inbyggda kortläsare i burken och dom har snappat åt sig d: till j:, och jag vill naturligtvis har dvd-rw:n på e: och dvd-läsarn på f:. Dessutom har en mindre partion jag hade lyckats ta till sig i:, som jag vill ha på d:. Kan tyckas vara i-landsproblem men det går inte dag jag sätter på datorn utan att jag tänker på det... Kan jag på något sätt ändra detta utan att installera om Win? Tack på förhand. Hälsningar Fredrick.
 5. Hej! Kör av vana min gamla modemuppkoppling. Är van vid det, så klaga nu inte på mig för det.... Jag har nu skaffat ny dator med XP och så fort jag försöker koppla upp med någon av mina uppkopplingar (telia och tele2) så lyckas jag inte. Uppkopplingen i sig funkar, men enligt Windows så svarar inte fjärrdatorn tillräckligt fort vid "autensiering av anv.namn och lösen." Tar jag däremot och avaktiverar XP-brandväggen får jag iallafall en 33kbits-uppkoppling. Jag borde väl ändå kunna ha igång brandväggen trots att jag kör vanligt modem? Tacksam för svar!
 6. Hej! Här kommer en basic-grej jag gärna skulle vilja ha svar på. Hur för man in två olika parametrar eller strängar in i en funtion och/eller sub. Troligtvis är detta åt skogen fel för jag får felmeddelande: Function telefinken(kalle,anka) If kalle=True Then Response.Write anka End If End Function telefinken(True,"Hej på dig!") Skulle bli glad om någon kunde ge mig en hint. Tack på förhand. Hälsningar Fredrick.
 7. Fredrick

  SQL-vecka

  Lessen... Använder mig av Access... Hälsningar Fredrick.
 8. Fredrick

  SQL-vecka

  Hej! Undrar om någon kan hjälpa mig med ett litet SQL-problem. Jag har poster med en kolumn som innehåller datum/tid (Format: 2003-12-15 22:20:00). Jag vill ha fram de poster som skapades vald vecka valt år. Min SQL-sats: SQL = "SELECT *,DatePart('ww',datum) AS vecka FROM dblogg WHERE vecka='" & vald_vecka & "' AND year(datum)='" & valt_ar & "'" SQL-motorn gillar inte DatePart riktigt verkar det som. Någon som har ett tips...? Tack på förhand. Hälsningar Fredrick.
 9. Hej! Har fått i uppdrag att översätta en medelstor webbplats till ett flertal olika språk. Webbplatsen har jag utvecklat i ASP. Första funderingen jag har är hur jag enklast skall lägga upp allt. Skall man använda sig av databaser för att hämta det riktiga språket på respektive sida. Eller är en vanlig text-fil att föredra (i såfall hur?). Eller helt enkelt direkt i asp-sidan. Den andra funderingen är hur man ska se till att asp-sidan vet vilket språk som ska användas. Är det enklast och effektivast med en "QueryString", en "Cookie" eller helt enkelt med en "Session"-variabel. Med tanke på kompabiliteten kanske inte "Cookie" är att rekommendera. Möjligtvis för att hålla koll på språket vid återbesök. Tar gärna emot en URL med exempel/beskrivning. Hoppas någon har några bra svar på detta. Tack på förhand. Hälsningar Fredrick.
 10. Fredrick

  Header

  Hej! H1-taggen infogar automatiskt en radbrytning före och en efter texten inom taggen. Finns det någon som känner till hur man kan ta bort dessa radbrytningar m.h.a. CSS så att jag kan använda header taggen utan radbrytningar? (Försöker få en så bakåtkompatibel webbsida som möjligt) Tacksam för svar... Tack på förhand. Hälsningar Fredrick.
 11. Fredrick

  Vecka i SQL

  Följande fel: Felet får jag på SQL-satsen: Visa = "SELECT DatePart('ww',datum) AS vecka,id,kundnr,datum,tid,ip FROM dblogg WHERE vecka='" & vecka & "' AND year(datum)='" & ar & "' ORDER BY datum DESC,tid DESC"
 12. Fredrick

  Vecka i SQL

  Hej! Kan jag i SQL välja fram poster från en viss vecka med hjälp av datumet i posterna? Vore väldigt tacksam för svar... Tack på förhand. Hälsningar Fredrick.
 13. Fredrick

  Dölja

  Hej! Har lite funderingar kring föjande... Jag har fem tabeller. Hur kan jag mha fem "radiobuttons" visa en tabell åt gången? Hur gör jag för att gömma dem andra tabellerna. Jag vill att alla tabeller ska ligga "på" varandra. Någon kanske har en bra URL till beskrivning av lösningen. Skulle vara väldigt tacksam för svar... Tack på förhand. Hälsningar Fredrick.
 14. Javisst den är med och allting verkar helt ok. Men jag får fortfarande felet... Kan verkligen inte hitta något fel. Har gått igenom allt många gånger nu. Hälsningar Fredrick.
 15. Hej! Nu börjar jag bli galen. Hittar inte felet i följande situation: Set RecSet = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") SQL = "SELECT * FROM Orderlogg" RecSet.Open SQL, LogConnect, 1, 2 RecSet.AddNew RecSet("kundnr")=Session("kundnr") RecSet("datum")=dat RecSet("tid")=tid RecSet("order")=strang RecSet("ip")=Request.Servervariables("REMOTE_ADDR") RecSet("ovrigt")=Request.Form("text") [b]RecSet.Update[/b] RecSet.Close Detta har fungerat innan och jag har inte gjort några ändringar i databasen. Skulle bli riktigt glad om någon kunde ta en koll på detta. Tack på förhand. Hälsningar Fredrick.
×
×
 • Skapa nytt...