Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

j.andersson

Medlem
 • Antal inlägg

  181
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Har försökt avsluta mitt Facebook-konto och då står det: Sedan står det: Men vad i ??? Var har Spotify med Facebook att göra? Då måste jag starta om processen med att avsluta Facebook då, och sedan kan jag tydligen inte använda Spotify på 14 dagar tills kontot hunnit tas bort permanent. Men det är upprörande. Hur kan ett konto under ett varumärke ha med ett annat varumärke att göra?
 2. Gör en del webbsidor vid sidan av ordinarie jobb. Har tillverkat rätt så många vid det här laget. Blir lite störd på att samtliga alltid på första sidan vill att det ska stå: Välkommen till X Välkommen till Y Välkommen till Z En himla massa välkommen hit och välkommen dit. Det finns en webbyrå i Stockholm som gör väldigt trevliga webbsidor. Brukar titta till dom i bland för att få inspiration. Dom har väl en 100-sidor i sitt "sortiment". Jag har endast lyckats hitta en med en text i stil med "Välkommen till företag/verksamhet". I övriga fall har dom istället en inledande fras i form av tagline/slogan eller annan kort beskrivning. Så måste man verkligen ha med ordet "Välkommen" som inledande fras? Underförstått så får man väl ändå hoppas att man är det ;-) I övrigt då jag tillverkar webbsidor så stöter jag också på dom som vill att det ska stå "Klicka här", och "Klicka här". Tycker att det är rätt så onödigt. Tanken är väl att länkarna ska vara utformade på så sätt att man förstår att det är länkar. Det är väl förstås logiskt att dom man gör webbsidan åt får tycka till, och få sin vilja igenom, men dom har en del konstiga påpekanden och idéer tycker jag.
 3. Det var detta programmet hotspotshield.com. Jag ville dölja vilket land jag kommer ifrån för att kunna se en video som endast var tillgänglig för U.S.A. Men jag är tveksam om det var det som orsakade det. Kan ha varit en tillfällighet att det uppstod just då... För övrigt när jag får blå skärm så nämns även detta: "ndis.sys". När jag surfar på detta så verkar flera haft problemet i samband med att dom är ute på Internet, och det har jag också varit dom gånger det inträffat. Dvs i samband med att jag använder Cubase eller Photoshop så brukar jag alltid vara ute på nätet. När datorn startar om så letar Windows efter en lösning på problemet och jag rekommenderas uppdatera "Network adapter" och då är det väl Nätverkskortet som jag ska uppdatera, men när jag koller i device manager så är de senaste drivrutinerna installerade. Om man nu ska lita på device manager. Den sade samma om mitt ljudkort, men egentligen var ej dom senaste drivrutinerna installerade så jag installerade dom. Tänkte att jag skulle försöka installera drivrutinerna för mitt nätverkskort i alla fall, som heter Realtek RTL8168/8111 Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0), men hittar inte igen dom på tillverkarens webbsida...
 4. Det står DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL högst upp. Jag har inte installerat någon ny hårdvara, bara programvara, men jag har gjort en systemåterställning för att förflytta mig till ett datum då jag ej hade något problem med blåskärm.
 5. Jag har Windows Vista Home Premium 64-bit. Jag har problem med att min dator får blå skärm och startar om och detta vid två tillfällen: 1. Då jag håller på med musik, lyssnar på YouTube, Spotify eller spelar in musik i Cubase. Detta brukar ofta uppstå då jag har Cubase igång samtidigt som YouTube eller nåt annat öppet samtidigt. Det brukar ta ca 30 minuter tills problemen uppstår. Man vet liksom att det kommer förr eller senare. Felet jag får i detta fall är: stop: 0x000000D1 (0x0000000000000018, 0x0000000000000002, 0x0000000000000001, 0xFFFFFA6000DB286E) 2. Då jag håller på med bildhantering i Photoshop och då endast då jag håller på med "Polygonal Lasso Tool" och zoomar in bilden enormt. Det börjar med att man känner att det man håller på med går lite trögt och ryckigt, sedan låser sig allting och jag får en blå skärm och datorn startar om. I detta fall har jag inte tänkt på om det är samma felmeddelande som i fall 1, men samma fenomen uppstår. Det verkar som att dessa saker uppträder då det blir för tungt för datorn, men det är något som börjat nu. Förut har jag kunnat jobba med både bildhantering och musik utan detta problem. Datorn svartnar och startar om vid andra tillfällen med, fast då utan blåskärm. Detta uppstår vid två tillfällen: 1. Då datorn stått på ett tag. Dvs. ifall man lämnar den på några timmar. 2. Då jag använder en av mina CD/DVD-enheter och stoppar i en skiva. Då enheten försöker läsa av skivan så slår datorn av och startar om och när den kommit igång igen så kan jag köra skivan. Detta uppstår ej på min andra CD/DVD-enhet. Lite typiskt då en dator fått 2-3 år på nacken, då brukar jag alltid få dras med någon typ av problem och det finns väl ingen dator som jag inte lyckats få en blåskärm på. Är det någon som har en aning om varför detta eviga blåskärm-starta-om syndrom uppstår? Är det på grund av mjukvaran/drivrutiner eller på grund av hårdvara? Jag har haft datorn sedan 2008 och detta problem började uppstå för 1 månad sedan. Vilka tänkbara orsaker finns det till mitt problem?
 6. Jag ska tillverka en annons som ska tryckas i en tidning. Jag har fått ett papper med uppgifter om måtten och dessa är 97(bredd) x 280(höjd), men jag vet inte om det rör sig om cm eller mm. Kan det vara så att det alltid rör sig om mm när det gäller trycksaker? När man väljer alternativet "Print" i Illustrator eller In Design så får man alltid upp måtten i mm som default. Då kan man kanske misstänka att man alltid pratar i mm då det gäller måtten på en fysisk trycksak. Sen undrar jag hur man går tillväga i övrigt. Kan man tillverka annonsen i enbart Illustrator eller photoshop eller borde man göra den i In Design? Eller hur var det nu? Är In Design endast till för montering. Bör jag kanske göra annonsen i Illustrator/Photoshop först och sedan montera den i In Design? Man kan inte välja nån DPI i In Design. Annonsen jag ska göra bör vara 300 DPI. Eller heter det PPI? Ser att det står så i Illustrator. Hade för mig att det hette DPI... Alltså, jag skulle behöva lite råd om tillvägagångssättet när det gäller att skapa en sådan här trycksak.
 7. Min hårddisk har kraschat och jag undrar vilka typer av fel som kan ha uppstått på hårddisken? Jag menar en hårddisk-krasch är väl inte jämställt med enbart en typ av fel? Så jag undrar helt enkelt, vilka olika typer av fel som kan ha uppstått i och med en hårddisk-krasch? Kollade in http://www.ahlbergdata.com/ och där rekommenderar dom att inte försöka rädda hårddisken själv. Någon påpekade att så skriver dom bara för att dom själv vill tjäna pengar på dataräddningen. Jag kan inte se att man förvärrar något genom att försöka rädda hårddisken själv, förutom i ett fall och det är väl i så fall om läshuvudet gått sönder så att det skrapar hårddisken samtidigt som man försöker rädda informationen på den. För varje gång den snurrar förorsakar man ju då mer skada. Så ifall den låter illa så får man väl helt enkelt lämna in den till någon expert. För övrigt så är det inte så bara att slänga upp 6000-10 000 på dataräddning. Är det någon som har några tips på mjukvara som kan hjälpa en med att försöka rädda data själv?
 8. Jag har hårddiskarna kopplade till SATA-ingångarna enligt följande: SATA 1 = Hårddisk 1 SATA 2 = Hårddisk 2 SATA 3 = Hårddisk 3 SATA 4 = Hårddisk 4 När jag sedan kollar Datorhanteringen så visar den: Disk 0 = Hårddisk 1 Disk 1 = Hårddisk 2 Disk 2 = Hårddisk 4 Disk 3 = Hårddisk 3 (förenklat så har jag skrivit hårddisk 1 osv, egentligen står det lokal disk (C:) osv) Lite konstigt. Borde inte hårddiskarna dyka upp i samma ordning som man kopplat dom till SATA ingångarna? Ja, inte hela världen men de borde väl visa sig som: Disk 0 = Hårddisk 1 Disk 1 = Hårddisk 2 Disk 2 = Hårddisk 3 Disk 3 = Hårddisk 4
 9. Har inte varit inne på MySpace på flera månader. Nu kan jag inte längre hitta vart jag går in och godkänner vänförfrågningar. Är det nån som vet vart man gör det? Däremot får jag via e-post möjlighet att godkänna vänner där jag kan välja "Accept" eller "Ignore". Men hur sjutton gör jag det när jag är inloggad på MySpace? Hittar det inte... Jag blir lite trött på att MySpace och många andra har pippi på att byta layout hela tiden. När man väl lärt sig att hantera något så byter dom. Idiotiskt! Jag har ett vanligt konto (ej artist-konto).
 10. OK tack! Då befinner jag mig alltså i detta läge: http://www.sevenforums.com/tutorials/68942-sata-drivers-load-windows-recovery-options.html Dvs det är exakt det problemet jag har. Nämligen inget operativsystem hittas då jag försöker reparera. Det föreslås "Copy your SATA driver to a disk. (Floppy, CD, USB)". Var hittar jag dessa SATA drivrutiner?
 11. Jag hade från början 4 hårddiskar enligt följande: SATA 1 = Hårddisk 1, Windows Vista SATA 2 = Hårddisk 2, Annat SATA 3 = Hårddisk 3, Annat SATA 4 = Hårddisk 4, rester av ett tidigare Windows Jag ville ändra enhetsbeteckning på hårddisk 4, men det gick inte på grund av att den innehöll växlingsfiler, systemfiler etc. Jag förstod då att det var resterna av en tidigare windowsinstallation. Jag tänkte då att jag skulle formatera hårddisken och det enda sättet var att göra det via min installationsskiva, dvs Windows Vista Home Premium. När jag sedan startade om datorn så fick jag felmeddelandet: "BootMGR Saknas tryck Ctrl-Alt-Delet för att starta om datorn". Detta är samma felmeddelande som jag fick för bara några veckor sedan då jag formaterade hårddisk 2 (på samma sätt via installationsskivan). Det var som att datorn inte fattade att den ska leta på hårddisk 1 där Windowsinstallationen ligger och för att tvinga datorn att leta på hårddisk 1 så drog jag ur SATA 2 kabeln (till den formaterade hårddisk 2). Då funkade det. Operativsystemet drog igång precis som vanligt. Denna gången så är det Hårddisk 4 som jag formaterat och får alltså samma felmeddelande: "BootMGR Saknas tryck Ctrl-Alt-Delet för att starta om datorn". Tänkte att, det är lätt fixat genom att dra ur SATA 4 då som går till hårddisk 4. Dvs den formaterade hårddisken. Tänkte att jag på samma sätt kunde tvinga datorn att boota från hårddisk 1. Denna gången fungerar det inte. Får fortfarande samma felmeddelande. Det slutade med att jag drog ur alla SATA kablar utom SATA 1 som går till operativsystemets hårddisk, men då får jag istället felmeddelandet: "Reboot and select proper Boot device and press a key". Alltså hur får jag datorn att hitta hårddisken där operativsystemet ligger? I BIOS bland bootsekvenser så är denna hårddisk satt som nummer 3 och då jag endast har denna hårddisk att välja på så kan jag inte precis välja fel. Jag har även provat att reparera dator via installationsskivan. Under systemåterställningsalternativ så finns inget operativsystem att reparera. Där står "Om du inte kan se ditt operativsystem i listan kan du klicka på läs in drivrutiner för att läsa in hårddiskdrivrutiner". Jag klickar då på "Läs in drivrutiner" och får då upp "Sätt i installationsmedia och klicka sedan på OK för att välja drivrutiner". Eftersom mitt installationsmedia redan sitter i så klickar jag på OK*. Jag kommer därmed åt följande: Lokal disk (C:) ==> Här ligger det operativsystem som inte vill starta Boot (X:) mappen "Sources" ==> *Denna mapp är vald som default efter att klickat OK Vad väljer jag för drivrutiner här? Detta blev lite långt, men mina frågor kan sammanfattas så här: 1) Varför i hela friden upphör datorn att boota från hårddisk 1 (där operativsystemet ligger) för varje gång som jag formaterar en helt annan hårddisk? Det verkar som datorn luras att tro att den ska starta från den hårddisk som senast blivit formaterad. 2) Hur får jag datorn att fatta att den ska boota från hårddisk 1? Bland hårddiskar finns ju bara SATA:PM-ST31000520 att välja på i BIOS där jag bestämmer boot-ordningen. 3) När det gäller reparera datorn, vilka drivrutiner ska jag välja för att läsa in hårddiskdrivrutiner? Referar till "Om du inte kan se ditt operativsystem i listan kan du klicka på läs in drivrutiner för att läsa in hårddiskdrivrutiner".
 12. När jag nu använder t3's mailserver för utgående e-post så funkar det inte med port 25 här heller, det verkar helt enkelt vara nåt som blockerar port 25, som tur är har dom en alternativ port och den funkar.
 13. På jobbet använder vi Loopias brevlåda, men hemma har jag hittils använt mail.gavle.to, dvs det är min hyresvärd Gavlegårdarna som står för det. Nu har jag bytt leverantör till t3 och då ska jag kunna använda bägge kontona under en viss övergångstid, sedan är det bara t3 som gäller.
 14. OK, har pratat med supporten för min internetleverantör. Det är min hyrsvärd som varit internetleverantör hittills men dom får enligt lag inte vara leverantör längre, så min nya leverantör som jag valde tidigare har jag tydligen redan ovetandes gått över till, så jag får kontakta dom och fråga vilka uppgifter som ska fyllas i för mail. Fast det förklarar inte problemet på jobbet, så lite lustigt är det. Men det ordnar sig säkert.
 15. Jag kan inte skicka mail, bara ta emot mail. När jag försöker skicka får jag följande felmeddelande: Det gick inte att ansluta till servern. Ämne 'Re: Loopia Kontakt', Konto: 'gavle.to', Server: 'mail.gavle.to', Protokoll: SMTP, Port: 25, Secure (SSL): Nej, Socket-fel: 10060, Felnummer: 0x800CCC0E Jag får samma felmeddelande på jobbet förutom att det är en annan mail-server, dvs inte 'mail.gavle.to', utan loopias mailserver. Alltså, det som är gemensamt för min dator på jobbet samt hemma är att bägge använder port 25 för utgående post. Jag har även ett annat konto på jobbet, men det använder en annan port för utgående e-post och där är det inga problem. Jag har även Windows Vista 32-bitars både på jobbet och hemma. Är det nån som har en aning om vad detta beror på?. Uppenbarligen är det något som blockar port 25 på bägge ställena. Jag har ingen ytterliggare brandvägg förutom Vistas inbyggda. Det som skiljer sig mellan min dator på jobbet och hemma är att det är olika internetleverantörer och därmed olika mail-servrar. Jag har inte ändrat några inställningar på något av kontona, vare sig på jobbet eller hemma. Är det någon som har en aning om vad det skulle kunna bero på? Det lustiga är att felen uppstod samtidigt också dvs. på arbetsplatsen och i hemmet.
×
×
 • Skapa nytt...