Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

virtuosen2

Medlem
 • Antal inlägg

  2 551
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

virtuosen2 vann dagen: 29 Maj 2012

virtuosen2 hade det mest gillade innehållet!

Om virtuosen2

 • Medlemstitel
  Veteran

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Ort
  Göteborg

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Kan vara något fel på trumman. Koll den. Tillägg: Svarta pulvret kan ju vara slut på...
 2. Ta bara en dator, gör en ren installation, efter eventet så installerar du om windows. Så brukar jag göra på mitt jobb.
 3. Hur gammal är din presario? Eftersom det verkar vara så som du beskriver vid BOOT, ser det ut som ett hårdvarufel. (Nuvarande grejor är tyvärr gjorda för halva MTB:s jämfört med för fem år sedan!) Tips: Testa med att koppla bort allt från presarion, minst en minut. Enbart mus/tangentbord och bildskärm ska vara ikopplat vid nystart. Ingenting i ditt fall, eftersom det är en "lapp"! TA BORT BATTERIET! (Den kan krångla till det, eftersom den funkar som UPS/IPS!) Vänta en minut, stoppa tebaks! Koppla in strömmen" Är datorn lika dum som innan, återvinn den! (Bara skrot)
 4. Kolla också att du inte har S2 inställd som AP! Då kan det bli verkligen krångligt, om S2 är satt som AP på samma kanal! (Beror på androidversion, men jag har råkat ut för liknande när jag satte min S2 som AP på samma kanal som det trådlösa nätverket på jobbet!)
 5. Om du har en androidtelefon ska du skaffa appen Wifi Analyzer. Kör appen, där ser du vilken kanal som är bäst för att använda i ditt nätverk. Därefter sätter du AP på den kanalen, så får du minst störningar på trådlöst. Sen kan det ju vara slumpen också: En kompis fick samma problem när han bytte trådlös utrustning. Det han inte visste var att det i samma veva sattes in en trådlös basstation för 4G i grannhuset! Nu har han värdelös wifi, eftersom hans lägenhet ligger 15 meter ifrån en 4G-basstation... 4G ska normalt sett inte störa wifi, men ligger 4G-basen så nära, så gör det exakt detta. Men som jag menade: Detta hör till ovanligheterna. Lycka till!
 6. Tja, det kan nog gå... (fast kanske inte så bra..) När jag körde CAD på "jobbets modernaste dator" under 80-talets slut/90-talets början, rörde det sig om vektorgrafik. (286/386 för den som undrar).. Har du en 10 år gammal dator idag, som du vill köra CAD-program på, är det inget att rekommendera. Du behöver en nyare dator, jag antar att en "mainstream"-dator duger gott. Men det beror vad du har som förhoppningar. Hursomhelst så är en modern "mainstream"-dator ungefär 10x bättre (minst) än din gamla. Ska du köra avancerad CAD så räcker inte ens en "mainstream-dator", tyvärr..
 7. Hej Maria! Tråkigt att du har sådana problem med diverse företag som inte vill "ge sig". Eftersom din texttelefon (om jag minns rätt från standarden som fanns/finns för texttelefoner) så tycker jag att du ska säga följande: "Kontakta mig på detta nummer med uppringt modem via RTTY 300 baud/1200 baud, ASCII-standard för vidare besked". (Den gamla texttelefon-standarden från förra seklet!) Annars så kan du väl alltid byta e-postkonto? (Jobbigt är det, men du får väga fördelar mot nackdelar)
 8. Vad menar du med 3D? Om du menar anaglyfisk 3D, bör den klara det. (Att man har på sig passiva röd-grön/blå glasögon för att få 3D i filmer etc.) Menar du 3D-grafik i spel etc. så klarar den nog cirka 10 år gamla spel galant. Men menar du nyare spel, är det kört.
 9. Hej alla! Hur många enheter kan man koppla upp till en S2 när den jobbar som AP (wifi)? (Funkar som AP/"modem" mot internet 3G/H+) S2 kör med android 4.04. Någonstans på nätet har jag läst att den klarar upp till 10 enheter, men det var ett bra tag sedan och jag kanske minns fel... Någon som vet och har testat? //virtuosen
 10. Har haft en HP dv6000, har den fortfarande, jag använder den numera som papperspress. Den höll garantitiden ut, plus kanske ett år, sen var den skräp. Har den fortfarande på mitt skrivbord, där den funkar bra som pappersvikt och som påminnelse för mig att jag inte ska köpa HP privat igen. (Att jag har flera via jobbet är en annan sak, men dessa betalar jag ju inte själv, snarare får jag betalt när dessa krånglar..
 11. Testa att köra ccleaner. Det är gratis, och tar bort en massa skit från systemet. Funkar inte ccleaner heller, bör du kanske fundera på en "clean install" av windows. Länk till Ccleaner
 12. Hej! Är maskinen märkt att den är kapabel till win7? När det gäller win7/64 så är det problematiskt ibland om man har äldre hårdvara. Speciellt om det gäller hårdvara som är märkt med "XP" eller "Vista". Som sagt, just 64bit win7, är inte optimalt att hoppas på ska funka fullt ut till gammal hårdvara...
 13. Gör en länk på hemsidan som heter "Dagens lunchmeny". Länken går till en pdf. pdf-filen som öppnas på sidan blir "automatiskt" den senaste menyn. (pdf- filen måste ju givetvis uppdateras, men det är bara att byta själva filen, som "alltid heter samma". Tex. "Dagens Lunch". Vill krögaren lägga in "det själv", får du väl ge honom rättigheter att göra så. (Inte så svårt egentligen). Går säkert att fixa snyggare, men det här är "quick and ugly"!
 14. Hej! Har du testat med en annan usb-port i datorn? Löjligt nog, kan detta fungera! (Har själv råkat ut för liknande grejor under åren, då har det oftast funkat med att byta usb-port.) Då brukar datorn hitta enheten.
 15. Gå in i kontrollpanelen, kolla ljudschema. Att funktionen "plingplong" är "mutad" (tystad) i helskärmsläge beror kanske på att många människor kör (körde) win7 som mediaplayer, och höra ett systemljud mitt i en film samtidigt man kopplat upp sig på ett 5.1-system inte riktigt är njutbart... (En kollega råkade ut för detta med XP när han körde en presentation (inklusive video) på en projektor inför 500 pers! "Plingplong" lät det var annan minut.
×
×
 • Skapa nytt...