Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

gip

Medlem
 • Antal inlägg

  1 088
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  6

Anseende-aktivitet

 1. Gilla
  gip fick anseende från Flyfisherman i Fixat - Gamla utseendet på Aktiva Trådar   
  Iofs bättre, men inte samma överblick som Aktiva Trådar.
   
  Det enda som tillkommit i Aktiva Trådar är att man ser texten från första inlägget. Tidigare var varje tråd en ganska smal rad, nu vet man knappt var en slutar och nästa börjar, för alla är olika stora.
   
  Jag vill kunna se en enkelt lista över vilka trådar som det varit aktivitet i och vilka jag har skrivit i.
 2. Gilla
  gip fick anseende från allena7 i Varför får några av mina E-mail avsändare beskedet att mailboxen är full   
  Det är din mailbox på servern som är full, inte på din dator.
   
  Vad du ska göra beror lite på vad du använder för protokoll, POP3 eller IMAP.
   
  Med POP3 så är standardförfarandet att man hämtar mailen till sin dator och sedan raderar den på servern. Det går att stänga av att mailen ska raderas om man vill kunna hämta den till flera datorer. Det går också att ställa in att den ska raderas efter ett visst antal dagar. Kör du POP3 så kolla dina inställningar för att radera mailen.
   
  Kör du IMAP så sparas all mail alltid på servern tills du tar bort den eller flyttar den till en lokal mapp. Det du ser i Outlook Express är en spegelbild av vad som finns på servern. Här blir det lite lurigt eftersom mailen ibland bara flyttas till en annan mapp när man tar bort dem, typ en papperskorg. Du måste se till att kastade mail verkligen är raderade. Kör du IMAP så räcker det att du slänger mailen i Outlook Express och ser till att tömma papperskorg osv. så ska mailen även försvinna från servern.
   
  Jag skulle säga att POP3 är det vanligaste sättet att hämta mail.
   
  Du hittar alla inställningar för din mail under Konton i Verktygsmenyn. Välj Egenskaper för det konto det gäller så kan du se om det är POP3 eller IMAP samt vilka inställningar som är gjorda.
 3. Gilla
  gip fick anseende från tuzlak i rensa i min C:   
  Jag brukar använda ett program som heter OverDisk för att visualisera hur min disk används. http://users.forthnet.gr/pat/efotinis/programs/overdisk.html
  Programmet visar dig grafiskt hur mycket olika mappar och filer på din disk använder. Ska man rensa så brukar det vara effektivast att ge sig på de mappar där det verkligen finns mycket data. Att radera mappar som bara innehåller några dll'er gör varken till eller från.
 4. Gilla
  gip fick anseende från Brandklipparen i Trådlös anslutning av dator till TV   
  Du måste ha både en USB adapter till din TV och en trådlös router. Det är inte säkert att D-Link adaptern fungerar i TV'n. Du måste välja en USB adapter som TV'n har stöd för. I värsta fall ska det vara en speciell som bara Samsung säljer.
   
  Väl på nätverket så stödjer TV'n DLNA. DLNA är ett protokoll för att streama film, musik och bilder från din dator till TV'n via nätverket. Det finns olika program som stödjer DLNA, men just när det gäller Samsungs TV så behövde de i alla fall tidigare en speciell programvara på din dator. Kort och gott går det till så att du lägger upp ett bibliotek med tillgängliga filer på datorn som du sedan kan bläddra bland på TV'n.
 5. Gilla
  gip fick anseende från Ahmadgbg i Ingen bild när datorn startas!   
  Har du kollat så att du inte har någon kortslutning. Moderkortet kan vara felmonterat eller det kan finnas metalldelar i lådan som kortsluter något. Tex så är det ju inte helt ovanligt att folk monterar distanserna under moderkortet i fel hål. Det är klart konstigt att detta skulle uppträda nu, men kan ha att göra med att lådan fått en stöt som gjort att något flyttat sig en millimeter.
   
  Med tanke på allt som du har testat så är det nästan bara moderkort och processor kvar som kan fela.
 6. Gilla
  gip fick anseende från Ahmadgbg i Ingen bild när datorn startas!   
  Dessutom är det så att elementet ofta inte är jordat. I alla fall inte till samma jord som elektrisk jord. Har man tex ett vattenburet system och man sätter ett finger på jorden i ett uttag och ett annat finger på en radiator kan det kittla gott. Sedan löser jordfelsbrytaren ut om sådan finns. Så att röra vid elementet kan till och med skapa mer problem.
 7. Gilla
  gip fick anseende från edvin i Säkerhetskopiering av Sharepoint Foundation 2010   
  Har du kollat så att kontona har access som det står? Normalt kör man väl inte servern på domänkonton utan lokala konton. Vill du skicka backupen till en annan maskin blir det svårt om du använder lokala konton.
 8. Gilla
  gip fick anseende från edvin i Säkerhetskopiering av Sharepoint Foundation 2010   
  Har du provat att ange sökvägen som en lokal sökväg då? Typ D:\Backup\...
   
  Den säger ju dessutom vad som är fel. Det är två användare som behöver access till den sökväg du har angett. Har du kollat så att båda dessa användare verkligen har access att skriva i sökvägen i fråga. Om det dessutom är en nätverkssökväg så måste de ha access att skriva på den utdelningen också. Normalt när man delar ut en mapp genom Share så får alla läsrättigheter men ingen får skrivrättigheter.
 9. Gilla
  gip fick anseende från edvin i Säkerhetskopiering av Sharepoint Foundation 2010   
  Du kan ju börja med att läsa vad jag skrivit.
   
  Det handlar om två konton som ska ha rättigheter att skriva i mappen som du vill göra backup till.
  När du vill spara till en nätverkssökväg så finns det även rättigheter för att accessa denna. Har du kollat de rättigheterna också?
  Har du delat ut mappen som du vill skriva backupen till?
 10. Gilla
  gip gav anseende till fructis i BlueScreen, slumpmässiga reboots   
  Ja, jag är ju nu inte kunnig på datorer. Fick tips om att byta moderkort när vår gamling började visa bluescreen.
   
  De här kanske du redan känner till, men om inte:
  Vi upptäckte att när grabben spelade WOW och hade fönstret uppe så dök inte bluescreen upp, datorn kyldes av då bättre.
  Fick lära mig på en datautb. för sådär en 100 år sen, att man måste sköta om sin lilla burk. Städa den då och då--> fysiskt.
  Vilket vi sällan gör...
   
   
  Öppnade locket och dammet yrde, startade dammsugaren.
  "Du ska blåsa ut dammet, inte dammsuga ut det. Allt för att minska statisk elektricitet", fick jag lära mig.
  Nåväl, gjorde detta och upptäckte av en slump att stora "dammkokkor" eller vá du nu vill kalla det, låg långt in i fläkten. Snurrade på "propellern" och använde en slang som jag brukar ha till våra element
  Dammet lossnade och datorn funkade perfekt!
  Tryckte till minnena med, för de kan man också passa på att göra när man ändå är igång...
  /Eva
 11. Gilla
  gip fick anseende från Taz61 i Inkoppling Linksys WRT54GL   
  Kopplar du Lan -> Wan så måste du slå på DHCP i Linksysen samt ha en egen ipnr serie i den, tex 192.168.2. Linksysen kommer att routa trafiken mellan lanportarna och wanporten och då kan de inte vara samma nät. Detta får förmodligen också effekten att du inte kan komma åt modemets inställningssidor från ditt interna nät.
   
  Jag skulle skippa den lösningen och koppla lan-lan som du också provat. Då bör allt funka.
 12. Gilla
  gip fick anseende från *VERA* i Inte nöjd med Windows 7!   
  Det låter som att din dator inte är riktigt frisk. De senaste problemen du har listat indikerar på en hårddisk som börjar gå sönder.
   
  Du skriver ovan att garantin på datorn har gått ut. Hur gammal är den?
   
  Edit: Efter att ha googlat Acer 5738G så tror jag inte att din dator är äldre än 3 år, snarare drygt 1 år. Är datorn köpt i Sverige så har du 3 års reklamationsrätt. Är batteriet dåligt så kommer du inte att få det åtgärdat, men andra problem, så som att få hårddisken bytt ska inte vara några problem.
 13. Gilla
  gip fick anseende från Pelirally i Kryptera mapp   
  Det finns en annan nackdel också, och det är att krypteringen är per fil. Om du flyttar en krypterad fil ut ur den krypterade mappen så kommer den fortfarande att vara krypterad. Man måste manuellt gå in och stänga av krypteringen på filen.
   
  PC För Alla hade nyligen en artikel om andra metoder att skydda en eller flera mappar.
  http://www.idg.se/2.1085/1.335158/sa-doljer-du-dina-hemligaste-filer
 14. Gilla
  gip fick anseende från Art3D i Behöver man en snabb processor längre? GPU-rendering.   
  CUDA är Nvidias ramverk som hjälper utvecklare att köra generella program på grafikkortet. Allt som inte har att göra med att rendera en bild direkt till skärm är ett generellt program, dvs även raytracing och liknande.
   
  Nvidia ligger mycket långt framme när det gäller att använda GPU'n för att köra program. Det gäller särskilt för den nya Fermi arkitekturen som GTX 460 tillhör. Fermi är framtaget mer för att utföra generella beräkningar än för att rendera grafik i spel.
   
  Förutom CUDA stödjer GTX 460 även OpenCL som är en öppen variant av CUDA som funkar med kort från både Nvidia och AMD.
   
  Så vitt jag förstår så innehåller inte Quadro korten något som gör att de skulle vara bättre på att exekvera generella program med GPU'n. Därför kan jag inte se att det skulle vara någon fördel att använda ett Quadro för att köra CUDA eller OpenCL program.
   
  Jag tycker att din konfiguration med Geforce kort ser väldigt trevlig ut och jag tror du kommer att bli nöjd med den.
 15. Gilla
  gip fick anseende från Ingen annan i Åtkomst nekad   
  När du är inloggad som administratör på en Windows 7 burk så kör du ändå alla program som vanlig användare. När du vill installera något eller pilla med inställningar så måste du tillfälligt upphöja dig till riktig administratör. När den operationen sker så blir din skärm mörkgrå och det kommer upp en ruta som du måste godkänna.
   
  Jag gissar att programmet som du använder för att editera filen inte klarar att upphöja sig själv till administratör. Du har två val. Antingen startar du programmet genom att högerklicka på det och välja Kör som administratör eller sparar du filen i mina dokument och kopierar sedan in den på rätt plats, vilket också funkar fint.
   
  Edit: Vad har detta med Språkfrågor att göra?
 16. Gilla
  gip fick anseende från Ingen annan i Åtkomst nekad   
  När du är inloggad som administratör på en Windows 7 burk så kör du ändå alla program som vanlig användare. När du vill installera något eller pilla med inställningar så måste du tillfälligt upphöja dig till riktig administratör. När den operationen sker så blir din skärm mörkgrå och det kommer upp en ruta som du måste godkänna.
   
  Jag gissar att programmet som du använder för att editera filen inte klarar att upphöja sig själv till administratör. Du har två val. Antingen startar du programmet genom att högerklicka på det och välja Kör som administratör eller sparar du filen i mina dokument och kopierar sedan in den på rätt plats, vilket också funkar fint.
   
  Edit: Vad har detta med Språkfrågor att göra?
 17. Gilla
  gip fick anseende från Mikael63 i XBMC och tv-kort   
  Till att börja med så kan inte XBMC hantera TV-kort. Du behöver en backend som kan hantera tvkortet och förse XBMC med bilden. Vill du använda Live CD'n av XBMC eller en stand alone installation måste du ha en separat burk till backend biten. Alternativet är att installera allt manuellt.
  De backends som jag känner till funkar på något vis med XBMC är MythTV och TVHeadEnd. Den senare har jag själv experimenterat lite med, men har inte nått enda fram på grund av att det snabbt blir en rätt komplex setup, mer komplex än jag orkar med.
 18. Gilla
  gip fick anseende från Glaid i FPS Problem Med Nytt Grafikort.   
  Du har bytt grafikkortet till ett Radeon HD5750? Vad hade du innan? Har du bytt någon annan hårdvara?
   
  Kör du samma inställningar i wow med båda grafikkorten? Kör du samma version av wow med båda grafikkorten?
   
  När du installerade ditt nya kort, såg du till att avinstallera det gamla ordentligt innan du installerade det nya. Jag rekommenderar att man kör ett program typ Drive Sweeper http://www.guru3d.com/category/driversweeper/ innan man installerar det nya kortet, eftersom en avinstallation ibland inte får bort alla filer.
 19. Gilla
  gip fick anseende från totte92 i grafikproblem i DVI men inte i VGA   
  Jag skulle börja med att testa en annan kabel. I övrigt kan det också vara skärmen eller datorn som är trasiga. Du får prova dig fram genom att testa med annan dator och/eller annan skärm.
 20. Gilla
  gip fick anseende från Jepz i Ljudet funkar inte!   
  Japp. Drivrutiner finns på Asus hemsida. Kolla om denna direktlänk funkar. http://www.asus.se/product.aspx?P_ID=RGSwH7V139hRZ34V
 21. Gilla
  gip fick anseende från embla i Skärmen slocknar   
  Jag tror att man får ha en väldig tur om man lyckas bota detta med nya drivrutiner. Kanske det går att reparera skärmen, men be om ett kostnadsförslag. En ny plattskärm går att få för under 1000 kr, vilket inte motsvarar särskilt mycket arbetstid och reservdelar. En begagnad plattskärm kan du få för 600-700 kr och en tjockskärm för någon hundring.
 22. Gilla
  gip fick anseende från Jonas__B i Tabell med Front Page   
  Tanken med en tabell är nog då att stoppa hela sidan i en tabell. Tabellen skulle då ha två kolumner och bara en rad. I vänstra kolumnen stoppar du dina länkar och i den högra stoppar du bilderna.
   
  Vill du ha en centrerad logga längst upp typ som du har nu så kan du göra en tabell med två kolumner och två rader och sedan slå ihop kolumnerna i den översta raden till en kolumn som du sedan lägger loggan i.
   
  Kontentan blir alltså att det inte spelar någon roll om tabellen hamnar överst, för tanken är ändå att flytta in allt i den.
 23. Gilla
  gip fick anseende från Diesel55 i Problem efter installation av ny processor alt. Bios problem   
  Först och främst, gjorde den samma sökning mellan DVD spelarna med den gamla processorn och uppdaterad BIOS, alternativt gör den samma sökning med den nya processorn och en äldre BIOS (om det finns flera som funkar med din processor)? Dvs beror detta på att du satte i en ny processor eller beror det på att du uppdaterade BIOS? Detta är den första fråga du måste få svar på.
   
  Om det är BIOS uppdateringen som är boven i dramat så skulle jag försöka rota igenom inställningarna i BIOS för att se om det finns några inställningar som kan snabba upp starten. Oftast när man uppdaterar BIOS så nollställs nämligen alla inställningar.
   
  Om det är processorn som är boven i dramat så skulle jag prova att ta bort alla olika enheter i datorn som inte behövs för att starta den och se om det blir bättre. Koppla ur all kringutrustning samt eventuella extra kort. Koppla ur alla hårddiskar utom bootdisken och alla DVD spelare utom en. Detta kan du även prova om du inte når resultat med BIOS inställningarna ovan.
   
  Vid ett tillfälle när jag hjälpte en bekant att uppgradera sin dator så fick vi ett liknande symptom. Först surrade den ena DVD spelaren, sedan den andra, sedan den första igen osv. Detta löste sig med ett nytt nätaggregat. Detta skulle eventuellt även kunna vara ditt problem, om din nya processor drar avsevärt mer ström än den gamla. Kan vara värt att testa om du har något annat nätagg liggande eller kan låna.
 24. Gilla
  gip fick anseende från embla i Kabel+laddare till HP från Hong Kong?   
  Jag vet inte riktigt vad frågan är, men HongKong har samma standard som vi vad gäller ström i vägguttaget. AC 230V 50Hz. En jordad kabel från HongKong funkar att sätta i ett svenskt ojordat uttag, men inte alltid i ett jordat uttag. Storbritannien har en helt annan standard på kontakten. Är kabeln mellan vägguttag och transformator löstagbar kan du lätt byta kabeln, så det borde inte vara något problem att köpa vilken som.
 25. Gilla
  gip fick anseende från Jonas__B i Tabell med Front Page   
  Tanken med en tabell är nog då att stoppa hela sidan i en tabell. Tabellen skulle då ha två kolumner och bara en rad. I vänstra kolumnen stoppar du dina länkar och i den högra stoppar du bilderna.
   
  Vill du ha en centrerad logga längst upp typ som du har nu så kan du göra en tabell med två kolumner och två rader och sedan slå ihop kolumnerna i den översta raden till en kolumn som du sedan lägger loggan i.
   
  Kontentan blir alltså att det inte spelar någon roll om tabellen hamnar överst, för tanken är ändå att flytta in allt i den.
×
×
 • Skapa nytt...