Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

gip

Medlem
 • Antal inlägg

  1 088
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  6

Foruminlägg postade av gip


 1. Om du bryr dig om att det går så snabbt och smidigt som möjligt så vill du ha en snabb cpu och mycket minne. Macdatorn du funderar på är halvbra i det avseendet.

   

  Om du å andra sidan inte bryr dig så mycket om hastigheten och gillar Mac'en så slå till. Den är inget dåligt val. Det finns bättre datorer, men också många sämre.


 2. Börja med att kolla vilka operativsystem som det finns drivrutiner till. I en del fall har datorer som sålts med Windows Vista eller Windows 7 inga drivrutiner till Windows XP. Detta gäller främst bärbara och stationär märkesdatorer. Finns det inga drivrutiner till Windows XP kommer du att skapa dig själv en massa problem genom att försöka installera det.

   

  Windows Vista kräver lite mer resurser av datorn, men om man stänger av funktioner som Aero Glass och Sidebar'en så tycker jag inte att det är jättestor skillnad. Tex antivirusprogram brukar vara en betydligt större prestandatjuv.

   

  Är datorn avsedd för Windows Vista och det är Windows Vista din kompis har licens till så tycker jag att du ska hålla dig till Vista.


 3. Börja med att ladda ner de senaste grafikdrivrutinerna från Nvidias hemsida och installera dem. http://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx?lang=en-uk Gör sedan samma sak med Direct X.

   

  Just nu chansar du på att det är grafikkortet som är boven i dramat, men det kan lika gärna vara någon annan komponent i datorn som bråkar, tex minne, nätaggragat osv. Vill du ändå uppgradera grafiken kan du göra det när du väl vet vad det var som orsakade felet.


 4. Din chef kan delegera sitt ansvar till vem som helst, inkl. städerskan om han vill det. Delegeringen är inget som regleras i avtal. Dock så är det ju alltid så att det är din chef som är ansvarig i slutändan. Därför kan jag tycka att din chef borde informera dig om vilka som har rätt att beordra dig att jobba övertid så att du inte hamnar i en situation där projektledaren sagt att du ska jobba övertid men chefen vägrar godkänna den och du därmed inte får betalt som för övertid.

   

  Jag tycker att du ska börja med att fråga din chef om projektledaren har rätt att beordra dig att jobba övertid. Om du har en bra relation med chefen så kan du ju även ta upp detta med projektledarens arbetsfördelning. Eftersom det är din chef som är ansvarig för dig kan han sätta stopp för projektledarens möjlighet att låta dig jobba övertid varpå projektledaren får fördela om arbetsuppgifter för att lösa sitt uppdrag.


 5. Detta beror på hur bra de olika webläsarna har implementerat olika finesser i HTML specifikationen. När man utvecklar en sida bör man upprätta en lista över webläsare som man vill ska funka och sedan testa sin sida med dem innan man lanserar nya versioner. Det kan nämligen vara stor skillnad på hur en sida ser ut i olika webläsare.


 6. Var sitter den kontakt du använder för d-sub jämfört med den kontakt du använder för HDMI? Du verkar dels ha grafik på ditt moderkort och dels ett separat grafikkort. Ofta är de moderkortets grafik avstängd, vilket gör att eventuell HDMI utgång från moderkortet inte fungerar. Kopplar du istället TV'n till grafikkortet bör det funka utan problem.


 7. Om du vill nollställa den en gång för alla så går det genom att skapa om tabellen och sedan lyfta in eventuella poster som du vill ha från den gamla tabellen.

   

  Det går också att lura Access att editera räknarfältet.

   

  Oavsett vilket kommer serien att brytas så fort du tar bort något och du får samma problem igen. Bättre då att ha ett vanligt numeriskt fält och göra någon egen kodsnutt eller liknande som tar fram nästa nummer.


 8. Iofs bättre, men inte samma överblick som Aktiva Trådar.

   

  Det enda som tillkommit i Aktiva Trådar är att man ser texten från första inlägget. Tidigare var varje tråd en ganska smal rad, nu vet man knappt var en slutar och nästa börjar, för alla är olika stora.

   

  Jag vill kunna se en enkelt lista över vilka trådar som det varit aktivitet i och vilka jag har skrivit i.


 9. En dockningsstation är bra om du har en fast arbetsplats där du vill använda din bärbara dator med tangentbord och mus men samtidigt vill ha möjligheten att snabbt plocka med dig datorn.

   

  I och med att skärmen är trasig på din dator så undrar jag direkt hur pass intresserad du egentligen är av att ta med dig datorn. Ska den bara vara på ett ställe så behövs inte en dockningsstation. Kan ju ändå vara vettigt att ha en om man vill ha någon videoutgång som inte finns annars eller fler USB portar.

   

  De universaldockor jag sett har inte haft utgång för skärm utan är snarare en variant av USB-hubb som gör att du kan koppla in tangentbord, mus, högtalare osv med bara en USB-sladd.


 10. Spontant känns det som att nätaggregatet är boven här. Jag skulle börja med att försöka byta det till ett annat för att se om det löser problemet. Se om du kan låna ett att testa med innan du lägger pengar på ett nytt.

   

  Funkar inte det får man göra en klassisk felsökning. Ta bort alla komponenter som inte behövs för att få livstecken ur datorn, dvs allt utom nätaggregat, moderkort, processor, minne, grafikkort och skärm. Prova att starta datorn. Den kommer inte att boota i och med att du tagit bort hårddisken, men du ska få livstecken på skärmen.

   

  Funkar datorn när du plockat bort alla andra delar så ska du montera tillbaka dem en och en tills datorn lägger av igen. Du har då hittat den del som mest troligt felar.

   

  Funkar det inte får du ge dig på att byta de dessa sex delar, en i taget tills datorn hoppar igång. Sedan kan du fortsätta med att sätta tillbaka de andra delarna en och en.


 11. Det brukar anges två nivåer på krav, minsta och rekommenderat. Eftersom det står "* System requirements displayed are based on recommended system requirements and should be used as a guide only." så tolkar jag kraven som rekommenderad setup. Stämmer det bör det funka med mindre.


 12. Det fixar Excel nästan helt själv. Om du skriver in 1:15 i en cell så tolkar Excel det som en tid, 1h och 15min. Gör den inte det kan du ändra formatet på cellen till tt:mm så kommer den att fatta att det är timmar och minuter.

  Om du sedan länkar värdet till en annan cell och gör om dess format till General eller annat numeriskt format så får du ut tiden i dygn. Multiplicera med 24 så får du tiden i timmar, dvs 1h15m = 1.25h.


 13. Man ska inte vara tvungen att fylla i alla editeringspunkter. Jag lutar åt att du har någon addon som ligger och spökar.

   

  Om du vill ge möjlighet att lägga till flera nya punkter i en lista så kan ett tips vara att lägga den flexibla delen av listan i en editeringspunkt. Det blir kanske inte lika självklart för användaren hur det ska funka, men jag tror det är det enda sättet som funkar.

   

  Har tyvärr inte så mycket tid att lägga på eforum just nu, så någon mer omfattande hjälp kan jag inte komma med.

   

  Lycka till.

×
×
 • Skapa nytt...