Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

sereman

Medlem
 • Antal inlägg

  146
 • Gick med

 • Senaste besök

Om sereman

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1981-10-16

Profil

 • Ort
  NORRKÖPING
 1. Hej! Inte många som behöver dvd-läsare / brännare nuförtiden, men har några hemfilmer från olika semestrar man skulle vilja spara på hårdisken, avi format tex. finns det någon bra program till det? DVD-AVI, MKV tex. Helst gratis, men är programmen bra kan jag även tänka mig betala lite. Menuer är ingen viktigt men allt videomaterial vill man ha med. Tacksam för alla tips
 2. Har du kollat om den är 32 eller 64bit version av Chrome? Du måste välja rätt. Du ser vilken windows version du har i kontrolpanel->system.
 3. Hej! Har ett bra gaming chassi sedan 6år tidigare, som har fläktar 2xfram och 1xupp, ett av fläktarna fram låter mer och mer när man startar datorn och den tystnar nästan aldrig. Är det att det är damm i fläkten? Försöker dammsuga framifrån, och då försvinner ljudet ibland. Ska man blåsa rent flekten eller har ni något annan tips man kan göra? Tack för er hjälp!
 4. Hej! Har gjort ett excel fil .xlsx, sparat den som PDF. Vilket program ska jag använda så att jag kan redigera PDF filen, eller PDF filer allmänt? Till ex. ändra text som jag skrev med excel från början. Har hittar några appar som gör ändringar till PDF, men aldrig att man kan ändra original texten man gjorde med excel. Är det möjligt? Tacksam för hjälp!
 5. Som sagt, enklaste är att installera om windows. Och där kan du radera både C och D, och göra de till ett ny partition C:\, men OBS! Allt kommer raderas! Så innan du gör det här ska du kopiera och spara alla viktiga filer. Det går inte göra på ett annat sätt, för att C:\ har windows och den är system partition. Fördel, din datorn kommer va som ny efter en windows installation, snabbare och bättre. Men har du aldrig gjort det här, låt det bli eller skaffa en datakille som gör det åt dig.
 6. Japp, Apples moln gäller en så länge bara för bilder, inte filmer. Anledning är väl att filmer tar mer plats, och då skulle det blir tung belastning till deras server. Du få kopiera de manuellt helt enkelt.
 7. Hej! Jag undrar om jag kan göra så med outlook, att om en viss address tex. calle@hotmail.com mailar mig, så går det direkt till address anders@gmail.com? Har outlook en sådan funktion? Jag vill inte att alla mail vidarebefodras, bara ett address. Tack för hjälp! Jag har windows 8.
 8. Allt vad Åge säger är helt rätt! Förutom jag skulle lägga även en SSD hårdisk som systemdisk till din Windows, då rullar windows rappt och smärtfritt. Kostar kanske ca. 700kr extra men det är så värt! Du får windows uppstart som 13sec, och man märker skillnaden direkt jämför med gamla "mekaniska" hårdiskar. Det är det värt, för att du kommer klara flera år med den här datorn som Åge har byggt.
 9. Det kanske finns lite nyare Norton mjukvara till Windows 8.1 än Windows XP? Som sagt ni får säkert tag i den med er "cd-key" från Norton Support till ex. och då kommer Norton att fungera med Windows 8. Men Windows XP och 8 är så långtifrån varandra så att ha svårt att tro att någon XP program fungerar korrekt i Windows 8.
 10. Eller så har windows fel, kolla upp med någon annan program om du har 8GB i windows. Bios brukar ha alltid rätt. Det finns ofta settings som "Load defaults" på bios, har du provat de och startat om?
 11. När du formaterar partitionen, du formaterar den som NTFS va? och inte snabb formateringen? För att Windows 7 fungerar bara som det. Sen kan det vara fel på skivan, försök kopiera skivan innehåll till ett USB-minnestick och installera via den?
 12. just det, passa på nu samtidigt när du byter windows, köp ny hårdisk, köp SSD, det kommer du har nytta av. Windows kommer va blixtsnabbt! Själv har jag från starten, 13sec och windows är fram.
 13. Det snyggaste och enklaste är Windows 7, om du är van XP användare och inte spela så mycket spel och så. Windows 8 är den bästa system just nu, men många gillar inte "metro" touch systemet, (dock man kan göra så att den rullar på bakgrundet och du använder vanlig skrivbord) och det att windows start menu är borta. Den kan man också få från tredje part. Men enklaste flyttet är kanske Windows 7. Windows 8.1 har jag hört att datorn har bara blivit slöare och massa problem har folk haft, kan hända att microsoft har uppdaterat bort problemet, själv köra jag windows 8 pro 3 år tillbaka, inga problem. Bästa med windows 8 är att du slipper virusprogram som ofta slöa ner datorn, den som windows har "defender" räcker gott och väl.
 14. sereman

  Bildproblem

  Jo men är det samma bild då är det väl bara radera dubbletter? Picasa är bra program för att få lite ordning med "bildjungeln".
 15. Jodu, du är lite vilsen du Stud! Första alternativet är värsta speldatorn och den andra är något du kommer inte kunna spela spel på. Vi börjar med en enkel fråga, har du byggt datorer själv någon gång? Först och främst, skaffa en bra chassi, som har fläkt både fram & bak och på topp. Om du börjar "tweaka" klocka din käraste så kommer värmen gå upp, och då behöver du en bra chassi. Sen är moderkortet näst viktigast, skaffa så bra som du kan med dina pengar. Snabbaste minne och stark processor är alltid att föredra. Men det är inte alltid prisvärt köpa den "dyraste" kolla runt lite på nätet hur de har klarat, finns säkert massa tester. Jag skulle skaffa minst 80GB SSD disk, 32GB är för lite. Kolla men din budgett disken som har snabbast skriv & läshastiget, det kommer du ha nytta av när du installerar din Windows i den. Bra grafikkort självklart! Ljudkort är bättre att skaffa separat. Den som sitter i moderkortet är oftast skräp! Det är väl 7.1 som gäller för dagens spel. DÅ behöver du bra hörlurar också, eller alt. högtalare. Nätdel bör var minst 700w tycker jag, så att det räcker. Minne kan man aldrig ha för lite, jag har 16GB. Kylning är viktigt! Den fläkten som följer med processorn ger ofta oväsen, så skaffa en bättre kylare, stor "grill" brukar va bra, så delas värmen bättre. "jag har stabil 28C, även när jag spelar går det inte över 30C" 27-tums skärm, är det för 3d? I alla fall 120hz är att rekommendera! helt annan "flyt" på alla FPS spel i alla fall. Jag brukar själv bygga datorn varje 4-5 år, klarar bra den tiden. Men då när jag bygger, väljer jag bästa delarna, men kanske inte dyraste, min bygge brukar sluta vid 10k, fast då är inte skärmen inräknat.
×
×
 • Skapa nytt...