Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dregen1

Medlem
 • Antal inlägg

  31
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Det pågår väl redan klappjakt på rökare sedan flera år tillbaka. Har du några förslag på hur samhället ska utöka klappjakten?
 2. ja kommer dom in som min användare eller som root så är det förstås kört. Men om nån lyckas ladda upp ett eget script, via nåt säkerhetshål hos mig eller webbhotellet. Då kommer det scriptet att tillhöra Others, och ha skrivrättigheter på mina filer. Eller? Det säkraste måste väl vara att ingen annan än User behöver ha skrivrättighet. (jag såg inte ditt svar förrän nu, mejlnotifieringen funkar inte)
 3. Hej, Jag har ett forum på ett webbhotellkonto. Ibland behöver forumet skriva till vissa av mina filer. Dessa filer hade först rättighet 604, dvs: rw- --- r-- (för User/Group/Others) Men då gick det inte att skriva till filerna eftersom PHP körs med apache-servern som ägare (dvs Others är ägare). Därför satte jag rättigheten till 606 på de filerna, dvs: rw- --- rw- och då är de skrivbara. Är detta bra, säkerhetsmässigt? Webbhotellets supportpersonal menar att det ska vara så här. Men jag tycker PHP borde köras så att ingen annan än User har skrivrättighet (som skydd för mina filer ifall hackers lyckas göra intrång och försöker radera mina filer). Ändrat: förtydligat texten. [inlägget ändrat 2007-10-21 23:18:00 av Dregen1]
 4. nej, om flaggan Flagga inte är satt i raden med det id-numret: lägg till en ny post och sätt flaggan Flagga i gamla posten, så att ingen mer ny post läggs in. Men det är det som är problemet, att scriptet ibland körs två ggr (men det sker i bara i en promille av fallen). [inlägget ändrat 2007-10-07 22:28:46 av Dregen1] [inlägget ändrat 2007-10-07 22:30:13 av Dregen1]
 5. (såg inte ditt svar förrän nu, eforums mejlnotifiering fungerar inte) Ja den är unik, det är en primärnyckel. Det kan periodvis vara många sådan poster som uppdateras enligt input från olika användare. Både INSERT och UPDATE måste köras. Ny post ska läggas in, och en befintlig post ska uppdateras och finnas kvar. Jag förstår inte riktigt hur den proceduren du beskriver ska förhindra problemet, men jag ska köra lite tester på det. Annars får jag lösa det på annat sätt, kanske genom att utnyttja en sessionflagga.
 6. Hur förhindras att SELECT utförs innan en UPDATE är klar? Det är ett php-script som kör tre db-anrop. EXEMPEL: ---------------------------- SELECT: hämtar fält Flagga från post nr 1234. Om Flagga ej är satt (php): - INSERT: lägger in ny post. - UPDATE: sätter Flagga i post 1234. ---------------------------- Ibland inträffar att 2 nya poster läggs in. Troligen beroende på att en användare råkar köra scriptet två ggr i snabb följd, kanske beroende på dubbelklick. Det är en MyISAM-tabell (ligger på webbhotell). [inlägget ändrat 2007-09-29 13:08:04 av Dregen1]
 7. ja det har du nog rätt. Fast det löser sig ändå, tex hos Myfonts.com. Eller så kan man göra det ganska enkelt själv med Fontlab eller liknande.
 8. Hej, jag är på jakt efter en (fet) font som har ringarna och prickarna i ÅÄÖ nedsänkta. Så att t.ex. "Å" i "SKÅL" inte sticker upp ovanför de andra bokstäverna. Ungefär som kvällstidningarna har i sina fetaste rubriker på löpsedlarna. Nån som vet om/var det finns? Anm: jag ska använda den till grafikhantering med PHP, därför ställer jag frågan i PHP-forumet.
 9. Det är en bugg. Eller så har MS inte kunnat bestämma sig för den exakta definitionen, och använder därför båda... För vissa program är det "Växla mellan senast använda fönster inklusive minimerade", och för andra "Växla mellan senast använda fönster exlusive minimerade". Notera att det även varierar mellan microsofts egna program. Det har heller inte att göra med språkversionerna. Inte förvånande, det är så med komplexa lapptäckesprogram som MS Fönster.
 10. Problemet är att alt-tab är inkonsekvent. Minns inte att min w2k-version hade det strulet. Så då är det kanske en registerinställning. Det fiffiga med datorer o sånt är att en funktion ofta kan användas för flera olika ändamål eller av flera olika skäl. Jag minimerar ibland för att komma åt skrivbordet, istället för att hålla på o flytta fönster hit o dit. Och ibland för att jag inte vill använda programmet på ett tag. Kanske finns det fler skäl, vem vet. Med det spelar ingen roll. Frågan är hur man får alt-tab att vara konsekvent.
 11. Jag gissar på att det ev är nån inställning som görs i registret av vissa program. Word, Excel, Access, PowerPoint, Frontpage hamnar alltid först, liksom Firefox. Men inte IE, Explorer, Outlook Express, och en rad icke-msprogram. Så klumpigt. Lösningen kanske finns i ms knowledge base eller vad det heter. Få se om man orkar leta. Jaså, ja de är en smaksak. Fast har man tex 12 program igång varav några som man använder väldigt sällan, då är det ganska meningslöst få upp dom först bara för att man gör minimering (tex med 'Visa skrivbordet' då alla minimeras).
 12. Vissa program behåller sin plats, även om man minimerar dem. Tex Excel, Frontpage osv. Dvs som det bör vara (och som det var i Win2000). Vissa program hamnar sist efter minimering, tex IE och diverse andra program. Konstigt och irriterande.
 13. Nej, av nån obegriplig anledning är det inte alltid de aktiva som visas först. Och det verkar som de skiljer mellan olika program. Jag brukar ha 10-12 program igång, och flera instanser av samma program (tex IE), och växlar ofta snabbt mellan dem. Och då händer ganska ofta att senast aktiva ligger i princip var som helst (med följden att man ideligen får upp fel fönster). Det tycks tex hända efter man minimerat ett eller alla fönster. Då visas vissa program korrekt (tex Frontpage), men andra ligger helt fel.
 14. Hur funkar det med xp:s alt-tab för att växla mellan program? Vilka visas först? Finns det nån logik, eller visas dom bara slumpartat? Går det att ändra så att de senaste använda programmen visas först? På win2000 för några år sen var det ALLTID de senast använda programmen som visades först (väldigt bra, alltså). Men med XP kan senast använda program plötsligt visas SIST eller var som helst verkar det som.
 15. Bibehålls verkligen alltid proportionerna då? Knappast troligt om bilden täcker HELA din skärmyta även för filmer i andra bredbildsformat än 16:9 (15:9, 17:9 osv).
×
×
 • Skapa nytt...