Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

rickard 1

Medlem
 • Antal inlägg

  253
 • Gick med

 • Senaste besök

Om rickard 1

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1978-10-10

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Ort
  Göteborg
 1. Efter en ren ominstallation av Windows Vista på en laptop, FSC Amilo Li2732 enligt länk nedan, köpt 2008, fungerade datorn perfekt. Installationen gjordes från de tre recovery skivor jag gjorde när datorn var ny. Jag köper trådlöst bredband från Tre och när datorn kopplas upp trådlöst mot routern, Huawei, får jag en hastighet på cirka 20-25 MBit/sek i bägge riktningar. OK alltså. Jag flyttar över datorn till en lägenhet där fiber finns installerat. Datorn hittar nätet och blir ansluten till den router som finns i lägenheten, men sen hittas ingen server att ansluta till. Efter lite trixande får jag upp en bild som visar, dator, router och internet. Mellan router och internet sitter ett rött kryss. Kan någon förklara detta och ge tips hur det kan åtgärdas. https://www.komplett.se/product/361740 Mkt tacksam för hjälp.
 2. Har nyligen installerat Microsoft fullversion på en ny dator. Upptäcker då att jag måste öppna ett Microsoft konto som tydligen skall utgöra inkörsport till en massa andra konton, vilket jag då gjorde. Jag vill inte ha det på detta viset. Jag vill kunna logga in på varje konto för sig, t ex Skype, hotmail etc. Jag har nu lyckats radera detta Microsoft konto. Försöker nu logga in på Skype; måste då tydligen logga in via Microsoft kontot!! Eftersom detta är raderat måste jag då återställa det???? På samma sätt kommer jag inte in på mitt Hotmail konto. G-mail fungerar däremot. Hur blir jag av med detta allomfattande Microsoft konto, så jag får logga in separat på mina konton?? Jag har läst Microsofts hotelser vad som händer när jag tar bort kontot. Tacksam för tips
 3. Har köpt en Intel NUC med core i5 processor, enligt länken nedan. Jag kör med en 24 tums Benq skärm med HDMI kabel. https://www.komplett.se/pc-i-delar-intel-nuc-core-i5/811305 Datorn fungerar utmärkt, men när jag startar den, får jag ett felmeddelande på skärmen "Ingen HDMI signal". Jag håller då nere startknappen, stänger av och startar om datorn. Får ett nytt felmeddelande; gå in i BIOS eller starta normalt. Jag väljer starta normalt och datorn startar som den ska. Hur åtgärdar jag detta??
 4. Har just köpt och installerat en fullversion av Windows 8.1. Jag vill komma in i Windows automatiskt när jag slår på datorn. Jag har lyckats med bedriften att få inte mindre än två konton att hantera vid datorstart; dels datorns namn med ett lösenord och sedan ett s k Microsoft konto. Datorns namn kommer upp först, med ett felmeddelande att lösenordet är fel. Om jag då knappar in lösenordet till Microsoft kontot kommer jag in. Under användarkonton ser jag tre användare av datorn; två i gruppen Home Users och en i gruppen Home User; Aministratörer, där markören står. Jag har tagit bort krysset i rutan som anger att, användarnamn och lösenord måste anges för användning av datorn. Vill jag flytta markören till något av alternativen Home Users, måste jag sätta tillbaka krysset i rutan. Hur blir jag av med dessa konton?? Microsoft kontot som tydligen ger tillträde till en massa andra konton, e-mail, Skype etc vill jag absolut inte ha kvar. Jag loggar hellre in separat. När jag klickar på "glömt lösenord" på dator-kontot, får jag reda på att jag måste skaffa en fil på USB för att återskapa lösenordet. Hur och var gör jag detta?? Om jag kluddar till detta så att jag inte kommer i datorn alls, kan jag då göra en ren nyinstallation av mitt Windows 8.1? Mycket tacksam för tips.
 5. Har kört en Nexus 7 surfplatta utan problem i 10 månader. Plattan har använt mitt lokala nätverk med en Huawei E5172 router. Inget SIM kort är installerat. Plötsligt kräver plattan en PIN kod när jag slår på densamma. Skärmen visar enbart de 10 siffrorna för att slå in PIN koden och klockslaget. Vad göra???? Hittar inget sätt att komma in i plattan. Mkt tacksam för tips.
 6. Jag vill föra över mina bilder från min nya Samsung Galaxy SIII 4G och ansluter den till datorn med en USB kabel. Jag kommer in i telefonen och ser en katalog som är tom, fast det finns bilder i kamran. Jag klickar på de andra katalogerna utan att hitta några bilder. Måste jag aktivera någon inställning i kamran för att kunna överföra bilder?? Tacksam för tips.
 7. Jag använder ofta en 4-5 år gammal HP dator med Windows 7, som jag ansluter med en HDMI-kabel, till vår stora TV-skärm, och ser på allehanda program; kanske cirka 15 GB per månad. Jag har mobilt bredband från Tre och får normalt en hastighet på 40-50 Mbit/sek till datorn, med trådlös överföring. Vanligen går routern på 4G nätet Ganska ofta saktar bilden ner eller t o m stoppar upp (sällan) ett kort ögonblick. Det blir väldigt tydligt när jag tittar på golf och en golfboll puttas över en green. Bollens hastighet kan då minska några ögonblick för att sedan accelerera igen. Problemet tydliggörs nog väldigt bra i ett sådant fall. Vad beror detta på och vad kan jag göra åt det? På fråga vilken hastihet som behövs för t ex Svt-play blir svaret ett par Mbit/sek. Frågan är intressant också för att anslutning till fibernät kommer inom kort att erbjudas i mitt område Har sökt i detta forum utan framgång; hittar inga bra sökord. Mkt tacksam för tips och information.
 8. Slutresultatet av detta blev att jag tog Treś router Huawei E5172. Med den får jag en nedladdningshastighet i normalfallet på 40-45 Mbit/s med en topp på faktiskt 67 Mbit/s. Uppladdning ligger runt 20 Mbit/s och ibland mer. Detta gäller uppkoppling med kabel. Trådlöst får jag ungefär samma hastigheter. Till en gammal hemmabyggd dator med Linux 12.04 LTS köpte jag en adapter för trådlös överföring, ASUS USB-N53. Adaptern fungerade "out of the box" och ger även den samma hastigheter. Tycker det har gått bra!!
 9. Tre, Tele 2 och Telia erbjuder 4G i mitt område enligt reklamen, så täckningen är nog OK. Får jag ett snabbare och stabilare internet med routern Huawei B593 än med min nuvarande Dovado 4GR router, som är obunden? Mitt syfte är att få ett snabbare internet. Är det modemet eller routern som är flaskhals för hastigheten? Eller måste jag pröva??
 10. Hej, Tre ś router är operatörslåst och även modemet om jag väljer detta. Kan låsas upp efter ett år till en kostnad av 300 kr. Är det bättre att använda min nuvarande 2 år gamla Dovado 4GR router (ej operatörslåst), än den erbjudna Huawei E5172. Jag har svårt att avgöra detta; jag har uppgraderat routern med den senaste uppdateringen, vilket enligt hemsidan är den sista uppdateringen från Dovado(kommer inga fler). Finns det ur strikt teknisk synpunkt någon fördel eller nackdel med ett separat modem som ansluts till routern med kabel? Modemet Huawei E3276 finns på nätet för 8-900 kr, medan Huawei routern E5172 ligger runt 2200-2300 kr. Är dessa priser att lita på?? Om priserna är någorlunda korrekta går det kanske att få en bättre överskommelse med Tre om jag väljer modemet.
 11. Jag kör sedan något år med ett modem, Huawei E367, som sedan är anslutet, via en hållare och kabel, till en Dovado 4GR router. Det har i stort fungerat bra men ger bara en hastighet på så där 7-11 Mbit/sek. Ibland när vi streamar till TV märker vi emellertid att bilden hackar. Operatören är Tre, som vi för övrigt är nöjda med och även använder för telefoni. Nuvarande avtal går ut om en månad. Tre erbjuder mig 4G routern Huawei E5172, alternativt modemet Huawei E3276 som jag i så fall använder med min nuvarande Dovado router. Router eller modem får jag utan kostnad mot att jag binder mig i 24 månader och betalar 159 kr/månad. Min första fråga är, skall jag välja en ny router eller behålla den gamla routern och få ett nytt modem?? Andra frågan är om någon känner till routern Huawei E5172? Mäkligt nog kan jag inte hitta någon manual till den på nätet?? Killen på Tre lovar att batteri levereras med routern; SIM-kortet skall vara inbyggt i routern och kan inte bytas ut?? Känner någon till ett bättre alternativ? Mkt tacksam för tips och info.
 12. Har någon erfarenhet av surfplattan ASUS TF 700T? Vad jag kan se från nedanstående länk klarar den sig gott och väl i jämförelse med motsvarande ipad; kanske bättre? http://www.komplett.se/k/kcp.aspx?sku=761884&sku=766996&sku=767000& Mycket tacksam för din erfarenhet, om du har någon, med denna platta!!
 13. Hej och tack för svaret, Jag kan inte få fram de snedstreck som kommandot kräver; har frsökt med flera tangentkombinationer utan framgång. Under filesystem/media finns två kataloger; cd rom och OS_TOOLS. Under Computer hittar jag 320 GB Hard Disk: OS_TOOLS; klickar på Properties och får upp att kapaciteten bara är 2 GB varav 1,7 är fria. Piskar jag en död häst när jag försöker komma in i denna hårddisk?????
 14. Det står ata1.00: exception Emask.... Vad innebär detta?? Eftersom datorn fungerar med en Linux CD måste väl hårddisken fungera på något sätt?? Med en live CD med Linux 11.04 har jag kommit in i datorn, men jag kan inte hitta några Windows filer. Enligt uppgift från ägaren till datorn skall det finnas en katalog med bilder nerladdade från en telefon. Jag kan inte hitta någon sådan katalog. Finns det något bra knep att finna en sådan katalog??
 15. Har blivit ombedd att få en dator, HP Compax dx 2450, med Windows Vista Buisiness OEMAct, att fungera. När datorn startas kommer jag inte in i Windows; jag kan välja mellan att starta normalt eller starta en startreparation. Oavsett vilket alternativ jag väljer står datorn och tuggar och kommer inte vidare. Jag har försökt F9 diagnostic, F11 system recovery och F8 utan att komma in. Med F10 kommer jag in i BIOS där jag inte kan hitta något anmärkningsvärt. Jag har också kört med en Linux live CD; jag väljer språk och efter lite tuggande fylls skärmen med text, förmodligen en log. Uttrycket "exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x0" skrivs ut på flera rader plus en massa annat. Efter lång tid kommer Linux startsida upp. Det verkar dock som jag ändå inte kommer åt alla de filer som skall finnas på hårddisken. Har sökt på nätet efter en Manual, utan framgång. Det jag skulle vilja veta är med vilket kommando jag kan göra en ominstallation av Vista. Jag har inga lösa CD. Har någon ett bra tips för hur jag kan gå vidare är jag mycket tacksam.
×
×
 • Skapa nytt...