Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Per Lundkvist

Medlem
 • Antal inlägg

  317
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Per Lundkvist

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1930-01-01

Profil

 • Ort
  Stockholm
 1. Om jag t.ex. will öppna en HTML-fil på min hårddisk och skicka med parametrar som på en webbsida, går det? Jag vill alltså kunna skriva typ: C:\doc\index.html?variabel=hej eller C:\doc\index.html#mittankare Misstänker att det är en säkerhetsgrej i Windows kanske?
 2. Ok, hittade felet själv. Var tvungen att öka på max_allowed_package som bara var satt till 1Mb.
 3. Har replikering mellan två MySQL databaser.Den stannade pga av en query som gick fel, men när jag ska starta upp SLAVE-databasen igen med START SLAVE startar inte Slave_IO_Running. Med andra ord står det: Slave_IO_Running: NO Slave_SQL_Running: Yes Någon som kan veta vad som gått galet och hur man får igång Slave_IO_Running igen..?
 4. Japp bärbart och inget verkar fungera...Antagligen är kortet paj då...
 5. Helt plötsligt la ljudet av i min Presario 714EA med XP Pro?!? Har avinstallerat allt jag kan tänka mig och installerat rätt drivare från Compaqs hemsida...men nej då, inget ljud. Får ljud när jag kopplar in micken, då hörs det men ej CD eller WAV/mp3 filer?!?Alla ljud är påslagna under volymkontrollen så det är inte det,ljudet la bara av helt i en låt och jag fick dessutom blåskärm...
 6. Ehh ja jag använder dem t.ex. i PHP...spelar väl ingen roll eller?
 7. I tyskans ordbok står det Maerz men det ska stavas März...kan man uppdatera detta ord i locale inställningarna på något sätt? (Linux Red Hat)
 8. Hur och var stavar man om ett ord i Red Hats Linux? Tyskans mars stavar Maerz men det ska vara März.
 9. Har en XML-sida som ska innehålla länkar till andra sidor. Har försökt förstå hur man gör en helt vanlig <a href>-liknande länk i XML men kommer ingenstans. Testat ett exempel som ser ut såhär: <organisation xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" xlink:type="simple" xlink:href="http://www.xml.se">XML Sweden</organisation> Detta skriver ut "XML Sweden" på skärmen men det är ingen länk?!? Hur ska jag göra för att göra en länk? Tack!
 10. Får detta fel när jag öppnar en JavaHelp som jag gjort. Vet någon något mer om detta felmeddelande i allmänhet? Hittar inte mycket om det på webben.
 11. Jag har problem med att mina ikoner inte visas med maximalt antal färger i min Windows 2000. Jag har senaste servicepack och uppgraderingar och har även ställt in "Visa ikoner med max antal färger" i egenskaper för bildskärm. Har en kollega som hade samma problem men lyckades på något konstigt sätt få tillbaka antal färger efter mycket slit, dock kommer han ej ihåg hur han gjorde. Har kollat på supportsidor för Microsoft och det mest relaterade inlägget där säger att det är en känd bugg... Någon som vet hur jag ska göra? =================== Har nu hittat felet själv om någon annan är intresserad: - Ställ in 256 färger på skärminställningarna. - Stäng ner tjänsten Remote Desktop Sharing som troligen har påslagen för NetMeeting! - Gå tillbaka till skärminställningar och ställ in True Color plus att under fliken Effects så klickar du i visa ikoner med max antal färger! Vips så hjälpte detta mig! Eventuellt måste du starta om datorn dessutom efteråt innan det slår igenom! Lycka till! [inlägget ändrat 2003-10-10 08:29:32 av Per Lundkvist]
 12. Vi har användare som kopplar upp sig hemifrån med VPN. En användare har Telia Bredband 500 och blir efter 10 minuters uppkoppling över VPN till vårat kontor nedkopplad från Telia. Svaret han fick från Telias support var: "Eftersom VPN körs via en tunnlad anslutan så känner inte vår DHCP-server av trafiken, detta sker när man ansluter en dator direkt via VPN, för att förhindra avbrotten måste man ha något som kan sköta IP-förhandlingen utanför tunneln t.ex. en ADSL-router." Kan någon förklara lite mer ingående vad som bör göras med andra ord ;-) Tack!
 13. Har uppdaterat drivrutien till en HP8000dn skrivare med AdobePS 5 drivare. Anledningen var att vi var tvungna att åtgärda problemet med raka citationstecken som skrivs ut som vanliga. (se: http://www.adobe.com/support/techdocs/175f6.htm) Fungerade fint och problemet är löst,för de flesta! Har nu 2 st Win2000 datorer där istället blanka utskrifter kommer ut?!Går endast att skriva ut text från Notepad, alla andra utskrifter från något annat program typ Word och FrameMaker blir helt blanka. Har avinstallerat skrivaren från datorn och provat diverse saker men inget fungerar.De datorer som det fungerar från har också Win2000 så jag kan inte se någon skillnad... Någon som har en idé?
 14. Jag vill alltså sätta positionen på mitt lager med hjälp av javascript: document.layers['mittlager'].style.top = ... document.layers['mittlager'].style.left = ... etc. vilket funkar i IE men då med: document.all['mittlager'].style.top = ... document.all['mittlager'].style.left = ... Så jag vill veta hur detta ska skrivas så det även funkar för Netscape!
 15. Funkar inte style i Netscape? Jag vill skriva typ: document.layers['mittlager'].style....
×
×
 • Skapa nytt...