Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MH_resurrected

Medlem
 • Antal inlägg

  745
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  16

MH_resurrected vann dagen: 29 mars

MH_resurrected hade det mest gillade innehållet!

Om MH_resurrected

 • Medlemstitel
  Flitig

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej. Är det ofint att föreslå att den här tråden flyttas till "Avreagera dig!"?
 2. https://docs.microsoft.com/en-us/office/vba/api/excel.workbooks.open Sub test() strSökväg = Worksheets("blad1").Range("A1").Value strFilnamn = Worksheets("blad1").Range("A2").Value strFilsökväg = strSökväg & "\" & strFilnamn Workbooks.Open Filename:=strFilsökväg End Sub Ha, Nu plingade Eforum för att Monshi redan hade svarat. Det brukar jag alltid missa: Det här är alltså win-varianten och "\" beror på att jag antog att sökvägen saknade avslutande \
 3. Kryss word 2016: Arkiv->alternativ->avancerat ->(långt ner) allmänt -> Aktivera automatisk sidbrytning I min maskin är det ikryssat och låst (grått) så jag kan inte ta bort krysset och testa vad som hädner. Kollar man Micrsofts skärmdump så ser det också låst ut: https://support.office.com/sv-se/article/word-alternativ-avancerade-1b3d9436-bc3a-4c5d-a55f-17450e701663 Testa gärna webb-layout och utkast och berätta hur det blev. Jag är lite skeptisk eftersom sidbrytningarna finns kvar i bakgrundet i webb-layout trots att de inte syns. Så risken är att word ändå vill uppdatera dessa vid start. Men jag har ofta fel... Men hur stort är ditt dokument? I en modern dator borde ett "hälsosamt" dokument uppdateras snabbt även om det är stort. Kan du testa att kopiera över hela dokumentet (utom sista tecknet) till ett nytt dokument och se om det blir snabbare?
 4. Du kan skippa hjälpkolumnen om du vill. Vid en vanlig celljämförelse hanterar "textsiffror" som text. Det betyder att även en "hemmagjord" antal.om med hjälp av Produktsumma hanterar "textsiffror" som text, så du kan köra din originallösning med produktsumma istället för ANTAL.OM: =PRODUKTSUMMA(($A$1:$B$1000=A1)*1)>2 en jobbig detalj är att alla tomma celler kommer att räknas som identiska och bli gula. Det kan lösas genom att addera villkoret att de måste ha innehåll =OCH(A1<>"";PRODUKTSUMMA(($A$1:$B$1000=A1)*1)>2) Obs att det blir en ganska stor beräkning för varje cell, På en slö dator och i beräkningstunga datablad så kommer det att märkas.
 5. Det går att göra (fel) på många olika sätt... 1). Du kanske råkade sätta fyllningsfärg =vit när du höll på manuellt. Markera din tabell/bladet och gå till START->tecken->fyllning alternativt: Ctrl+1, fliken Fyllning, bakgrundsfärg=ingen färg 2). Markera din tabell och gå till: Tabellverktyg->design->Tabellformatsalternativ- Kolla att det finns ett kryss i rutan för: "Olikfärgade rader "
 6. Det skiljer väldigt mycket mellan olika PDF-läsare osv men generellt: 1. Av någon outgrundlig anledning brukar det gå bättre att att mellanlanda i Word och kopiera till excel därifrån. 2. Det kan gå bättre om man gör markeringen större än tabellen. Jag kan inget om "PDF-språket" men det verkar finns något slags "tabellStartarHär-markering" som word och excel förstår. Sen är jag inte säker på att det går att få till det med tomma celler eller inskannade dokument. Jag har haft "stora" acrobat på någon dator. Om jag minns det rätt så hade den något slags "kopiera tabell" funktion. Den fungerade bra men inte med inskannade dokument. Där såg Acrobat tabellerna som text med mellanrum. Inte som tabeller så det blev bara skräp. Ähhh, testa. Om inget annat så får du träna ditt tålamod.
 7. Vet inte vad du vill göra. Men i din formel har du missat ett om: =OM(ÄRTAL(E10);0;OM(ELLER(B10="";C10="");0;(G10-$I$6))) eftersom du vill ha ett slags "Annars OM" när det första OMet är falskt
 8. Förstår inte din fråga riktigt så nu gissar jag hej vilt. Jag antar att du vill kolla om det finns en rad i kolumnen A/B som uppfyller dina villkor? testa den här i D3 och kopiera till resten =ANTAL.OMF($A$3:$A$6;D$1;$B$3:$B$6;$C3)>0
 9. Och för "hämtade filer" är det nog bara Microsoft sätt att illustrera funktionen för mappen. De använder pilar och har ett liknande tänk för andra mappar. Exempelvis synkade servermappar och länkar:
 10. Vilken lösning blev det? Jag har aldrig fått sammanfoga att funka som matrisformel. Min lösning skulle ha krävt en hjälpkolumn. Typ =OM(A2;B1&A2&"{Enter}";"") Hittade ni något smidigare? Det är ett ganska vanligt problem för mig (i ärlighetens namn funkar hjälpkolumnen utmärkt. Men det är irriterande att ha en massa onödiga mellansteg.)
 11. Hur? Har GB någon motsvarighet till bank-ID? Eller förväntas folk hala fram kreditkorten? Då kan vi nog förvänta oss en märkbar ökning av kort-bedrägerier GB. ***ED*** Det står ju faktiskt i den länkade artikeln från reuters. Även om det verkar måttligt genomtänkt. :
 12. När teknikhistoria gavs ut som papperstidning så hade de en sektion där folk skickade in bilder på mystiska verktyg. Den kanske finns kvar någonstans i webbversionen på NyTeknik, även om jag inte kan hitta något: https://www.nyteknik.se/teknikhistoria/ Det var länge sen jag läste nyteknik, men läsarkommentarerna på deras artiklar brukade i alla fall ligga på en hög nivå. Så om det finns kvar en sektion så borde du kunna få hjälp. Det kanske ligger under nytekniks "TEKNIKFRÅGAN" nu: https://www.nyteknik.se/artiklar-om/Teknikfrågan Men de frågorna är ju inte dagsfärska heller . Hmmm. Annars gör ju likheten (typ) med en rörtång att tankarna leds mot rör, även om din beskrivning av kniven gör rör-materialen blir extremt begränsade. Kabel , slang, rep? Hur kommer kniven? Skjuts den rakt fram av kuggstången eller sveper den på något sätt? Märkligt att den här typen av bilder kan locka fram "snillen spekulerar" i mig trots att jag inte har en aning om vad det handlar om...
 13. om du matar in det här som matrisformel så får du reda på radnumret för den första cellen i A-kolumnen som följs av ett mindre värde (exemplet kollar bara de 19 första) =MIN(OM(A2:A20<A1:A19;RAD(A1:A19))) eller, första raden där nästa rad minskar med minst 5 steg =MIN(OM((A1:A19-A2:A20)>=5;RAD(A1:A19))) OBS! Matrisformler (ctrl+shift+enter) Alternativ matrisformel. Kan vara smidigt om du inte börjar på rad 1 =PASSA(1;((A5:A19-A6:A20)>0)*1;0) =PASSA(1;((A5:A19-A6:A20)>=5)*1;0) Om du vill slippa matisformler måste det bli något slags specialare. t.ex: =MÄNGD(15;6;RAD(A1:A19)/(A2:A20<A1:A19);1) =MÄNGD(15;6;RAD(A1:A19)/((A1:A19-A2:A20)>=5);1)
 14. Jag har en halvny smart-tv (samsung xxx) och en chromecast (från tidigare tv). Den stora fördelen med smart-tv'n är att du styr allt med en fjärrkontroll - Smidigt. Nackdelen är att som tidigare sagts att apparna kan vara usla för vissa kombinationen av tjänst/Tv. På min TV är kombinationen SVT play + samsung-tv sjukt instabilt. Då är det enklast att koppla över till chromecasten och använda SVT's app på en gammal android-mobil som får leka fjärrkontroll (det går förmodligen att casta direkt till tv'n men chromecasten är tillräckligt smidig). Troligtvis är det smartast att lägga pengarna på bästa möjliga bild på TV'n och köra smartfunktionen separat på något sätt. Smartfunkionen körs ju på en inbyggd dator som kommer att vara omodern lång innan du blir missnöjd med resten av TV'n och då är det väldigt smidigt att bara lägga några 100-lappar på en nya Chromecast/apple TV istället för att köpa en ny TV. Å andra sidan kan du göra som jag. Kör funktioner från Smart-tv'n så länge det går och kör det som inte funkar via extern puck eller låda. En enda fjärrkontroll är extremt smidigt. Det jag ogillar med Chromecast är att det inte går att köra Ethernetkabel (längre). Det fanns en adapter för vissa modeller men den verkar vara helt borttagen nu: https://store.google.com/?srp=/product/ethernet_adapter_for_chromecast Och naturligtvis att det är google (Storebror ser dig ännu mer).
 15. Ber frågeställaren om ursäkt. Fullständig OT: Vi umgås uppenbarligen inte med samma människor :-)
×
×
 • Skapa nytt...