Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MH_resurrected

Medlem
 • Antal inlägg

  830
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  18

MH_resurrected vann dagen: 8 november

MH_resurrected hade det mest gillade innehållet!

Om MH_resurrected

 • Medlemstitel
  Flitig

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Om jag hade varit en snäll människa skulle jag ha petat in rätt formel här. Men eftersom jag har fått googla runt i apple-sidor så får du också lida dig igenom återvändsgränderna 😈 Jag har inte tillgång till "numbers". Men om du vet hur man matar in en formel som matrisformel kan du testa det här: =MIN(OM(B4:M4>D6;B4:M4)) I excel måste du trycka Ctrl+shift+enter för att formeln skall funka. Men om man googlar så verkar inte matrisformler stödjas i Numbers, Återvändsgränd 😞 Ibland kan man köra en fuskvariant med hjälp av produktsumma/SUMPRODUCT (som Numbers skall stödja): Problemet är att man inte kan skapa motsvarigheten till Och- villkoret ovanför (i alla fall inte i excel). Man får en massa 0-or, när villkoret inte är uppfyll och en 0:a är ju alltid minst Återvändsgränd 😫 Så du får vända på tänket helt och hållet. Ta reda på hur många lönedagar som är högre än idag n= ANTAL.OM(B4:M4;">="&D6) Och ta det n:te största värdet... =STÖRSTA(B4:M4;ANTAL.OM(B4:M4;">="&D6)) Hmmm, eller, vänd på villkoret och räkna antal som är mindre och ta det n+1 minsta =MINSTA(B4:M4;1+ANTAL.OM(B4:M4;"<"&D6)) Ähh, du fattar principen Kör numbers svenska formler? annars borde det vara de här:: COUNTIF LARGE SMALL https://www.apple.com/mac/numbers/compatibility/functions.html#numeric
 2. =INDEX(B4:M4;PASSA(D6;B4:M4;1)+1) Obs att alla formeln blir fel efter sista decemberlönen eftersom det inte finns något större steg. Så här kan du gör om du vill kunna börja skriva in nästa års januarilön. =MÄNGD(15;6;B4:M4/(B4:M4>=D6);1) (obs >= eller > beroende på om du vill att den skall slå om på lönedagen eller dagen efter. Det kanske ser ut som en konstig formel. Vad man gör är att ta det minsta värdet av de lönedatum som är > än idag. Mängd är ett slags hållare för olika slags beräkningar. 15= betyder "minsta" och den sista 1:an betyder det 1:a minsta värdet 6= är koden för "ignorera felvärden" (B4:M4>=D6) blir 1 om villkoret är uppfyllt och 0 om det inte är det. så B4:M4/(B4:M4>=D6) ger ett felvärde när du försöker dela med 0, annars returneras lönedatumen (dvs alla datum som är > idag) slå ihop formeln och du får det minsta lönedatumet bland de som är större än idag. =MÄNGD(15;6;B4:M4/(B4:M4>=D6);1)
 3. Jag vet inte exakt vad du vill göra. men räcker det inte med den här formeln i D10? =MÅNAD(D6) Och i D7 =INDEX(B4:M4;D10) (i december hämtar den alltså det 12:e värdet i B4:M4) eller så här om du tycker att Index är svårbegriplig =LETAKOLUMN(D10;B3:M4;2;FALSKT)
 4. =VÄLJ(1+(ANTAL.OM(B:B;A1)>0)*1+(ANTAL.OM(A:A;B1)>0)*2;"unika";"A"&RAD()&" finns även i B-kolumnen";"B"&RAD()&" finns även i A-kolumnen";"Både A"&RAD()&"och B"&RAD()&" har dubletter") Du måste hantera 4:a möjliga lägen Varken a eller b har dubbletter a har dubblett i B b har dubblett i A Både a och b har dubbletter i den andra kolumnen
 5. Trist. Det kunde ha blivit riktigt bra. Det är den telefon som jag retat mig minst på (med undantag för överkänsliga samtalsnotiser. Det är extremt lätt att ringa upp när man bara vill lägga till en kontakt eller kolla ett nummer). Systemet är väldigt trevligt men bristen på appar gör den ganska menlös nuförtiden. Microsoft launcher tar med en del bra saker till Android. Men det är inte samma sak.
 6. Var står värdet du letar efter? Om värdet står i C1 så kan du bygga vidare på det här: =(ANTAL.OM(A:A;C1)>0)*1 =(ANTAL.OM(B:B;C1)>0)*2 T.ex så här: =OMFEL(VÄLJ((ANTAL.OM(A:A;C1)>0)*1+(ANTAL.OM(B:B;C1)>0)*2;"finns bara i A";"finns bara i B";"finns i Båda");"finns inte alls")
 7. ed Woops det är ju precis det som står som "bästa svaret" i mbgtmari's länk. Jag fastnade i deras trådtjafs. /ed Hej. Jag kanske missförstår dig. Men har du inte snubblat över en medveten funktion i Word? När du redigerar ditt sidhuvud (dbl-klickar i sidhuvudet) så ser bilder och text i sidhuvudet normala ut. När du befinner dig i huvud-delen av dokumentet så är allt i sidhuvudet lite gråare. Och tvärs om. När du arbetar i huvudet är huvuddokumentet nedtonat. Det är meningen och helt enkelt Microsofts sätt att visa för dig vilken del av dokumentet du arbetar med (japp, folk har lyckats klistra in hela kapitel i sidhuvudet. Det blir ett väldigt instabilt dokument...). Om du skriver ut eller förhandsgranskar så försvinner hinnan. Ett medvetet undantag från WYSIWYG (nu kan du googla efter en av de hetaste ADB-akronymerna på 80/90-talet).
 8. I t.ex Outlook svarar man alltid(?) ett mail i samma format som man mottog det. Om ni har fastnat i Oformaterad text medan alla andra konversationer går via HTML eller liknande så kanske en konstig teckenkodning bara syns i era konversationer. 1. Testa att böja om med ett rent mail där du skriver in adressen manuellt eller hämtar från en adressbok. 2. om inte det hjälper. Be din kompis ändra till HTML/RTF Annars, precis som Mikael frågar. Vilket epost-program och vilken epost-tjänst? I något epost-program jag använt (mins inte vilket) kunde man bestämma språk för en kontakt (bestämdes i adressboken). Jag vet att det ändrade stavningskontrollen men jag antar att teckenkodning kan ha ingått där om man valde ren text som format.
 9. Ca 10 år gammalt som klistrar sig fast som en Hubba-bubba under en 80-talssko. Bandets övriga låtar (de jag hört) låter mer som man förväntar sig från en grupp med det namnet.
 10. Anekdotiska iakttagelser. I mitt lägenhets-hus går fastighetsägarens gamla nummer motsols (de små skyltarna på dörrarna och namntavlan i entrén). Skatteverkets/lantmäteriets nya som står på registerbaserad post går medurs. Dessutom är de gamla våningsnumren ett tal högre (exempelvis är gamla 301=nya 1205). Det är upplagt för missförstånd när folk har anmält flytt osv. Enligt hitta.se bor det på min våning fyra sammanboende i lägenhet 1 medan lägenhet nr:5 är tom... Märkligt nog står 2 av namnen på 5:ans dörr... ( 1<> 5 om man tittar på dörrskyltarna...) Om du släktforskar så kommer du upptäcka att numreringar har flyttat runt tidigare. Så det går inte att skylla på Såssarna (om du har den läggningen).
 11. Hej. Jag tror inte att det här är din lösning, men du kanske kan lirka ut en lösning med hjälp av det . Gör en helt ny pivot utan att blanda in Tidslinjen (den har en masa hyss för sig). I fältlistan lägger du datum i kolumnfältet (kasta bort kvartal). Och övriga variabler där de hör hemma. Sen högerklickat du någonstans i pivottabellens rubrikrad (datum) och väljer gruppera-> kryssa i månad+år. Om du går till Fältlistan->kolumner så lägger du månad (datum) överst och år underst så blir det som du vill. Gå in i fliken design och ta bort delsummor. Kolla även olika rapportlayouter för att få det att se vettigt ut. För att välja år får du använda filter i tabellen, eller skapa ett utsnitt där du lägger in År. Se tillägg *****ED Du kan faktiskt använda tidslinjen istället för utsnitt om du vill. Den förstör ingen om du lägger in den i slutet av processen! /ED******
 12. Det beror helt och hållet på hur du använder din mobil. Jag föreslår att du gör en lista på vad du tycker är viktigt. Sen kan du fatta ett bra beslut. Exempel: Är foto viktigt? vilken slags foto? Vidvinkel, porträtt, tele, zoom, dåligt ljus, Svartvit sensor, IR-kamera, optisk stabilisering... Filma: Slowmotion, fullstorlek... Liten telefon <-> Stor skärm Högtalare: Tvättstugemusik, högtalartelefon/mötesappar, spel.. Utseende: skiter du i/status/snyggt/grupptillhörighet(Doro) Spel:?? Form/grepp: O-hal/lätt att göra ren/"passar i handen" Vilken sida vill du ha "tillbakaknappen" på? (både Samsung och Huawei har på fel sida men Huawei låter dig vända rätt). Anslutningar: Laddkontakter, hörlursuttag, handledsrem... Övrig utrustning:Har du en samsung klocka/band så vill du förmodligen ha en samsung (Samsung Health är ö-känd för att döda batteriet på telefoner av andra märken). Kort sagt. Det finns inget som är bäst för alla. Om du har tur är det (en billig) Motorola G som uppfyller dina krav.
 13. Tolkar du det som att det var din privata anslutning som orsakade (det nya) problemet? Är det möjligt att du har någon trafikbegränsning i din privata Router som gör att din dator och banken inte kan prata ordentligt? Jag skulle ha satsat pengarna på Cecilias svar " det är något som helt ligger i webbläsaren. Att tömma cache i webbläsaren eller återställa den är saker som man kan ta till när sånt inträffar." Men routerinställningar och brandväggar börjar bli ett svart hål som kan ge de konstigaste fel.
 14. Är inte hundra på vad du menar. Vill du räkna upp datumet i H7 automatiskt? Då kan du skriva in =IDAG() För att räkna skillnader mellan 2 datum i antal månader så kan du använda en dåligt dokumenterad (i svensk excel) funktion som heter DATEDIF: I H13 skriver du in någonting i den här stilen: =DATEDIF(C13;$H$7;"m") Och kopierar ner till H22 OBS! den första månaden är 0. Vill du att den skall vara 1 så får du addera en 1:a =DATEDIF(C13;$H$7;"m")+1 För att sluta räkna efter 36 kan du göra ett villkor i stil med: =OM(DATEDIF(C13;$H$7;"m")<=36;DATEDIF(C13;$H$7;"m");"Färdig") Så länge startdatumet i C-kolumnen är den första varje månad så kommer den att "slå om" vid månadsskiftet. Om du vill vara helt säker på att den slår om vid månadsskiftet även om någon exempelvis skriver in den 5:e december som startdatum så får du "flytta bak" startdatum till den 1:a =DATEDIF(SLUTMÅNAD(C13;-1)+1;$H$7;"m") Engelsk förklaring av Datedif: https://support.office.com/en-us/article/calculate-the-difference-between-two-dates-8235e7c9-b430-44ca-9425-46100a162f38 **ED** Sorry, såg inte att du svarat /Ed Ed2 Svensk förklaring av Datedif https://support.office.com/sv-se/article/datedif-funktionen-datedif-25dba1a4-2812-480b-84dd-8b32a451b35c
×
×
 • Skapa nytt...