Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MH_resurrected

Medlem
 • Antal inlägg

  625
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  10

MH_resurrected vann dagen: 10 oktober

MH_resurrected hade det mest gillade innehållet!

Om MH_resurrected

 • Medlemstitel
  Flitig

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. MH_resurrected

  OM - tal inom intervall plus median

  Bygg vidare på den formel du fick av Monshi. {=MEDIAN(OM(((A2:A5=2)*(C2:C5=2))>0;(B2:B5)))} Istället för att titta efter villkor i kolumn A och C så kollar du två gånger i kolumn A. Om A>10,5 OCH är A<11,5 är villkoret uppfyllt DVS: (A1:A20>=10,5)*(A1:A20<=11,5)=1 Slå ihop med Monshis formel så blir det =MEDIAN(OM(((A1:A20>=10,5)*(A1:A20<=11,5))>0;(B1:B20))) Mata in som matris [Ctrl]+[Shift]+[Enter] så att du får måsvingar {=MEDIAN(OM(((A1:A20>=10,5)*(A1:A20<=11,5))>0;(B1:B20)))}
 2. MH_resurrected

  Xperia saknar å,ä,ö

  Jag kör Googles tangentbord på min sonytelefon. Det låter ju som om din klient har gjort samma byte (för man kan väl inte byta språk via mellanslag på swiftkey?). Om jag håller mellanslaget nedtryck (så att "Byt tangentbord" kommer fram) så kan jag trycka på "språkinställningar". Om jag klickar på "Svenska" så kan jag välja olika Layouter: Svenska/Svenska innehåller ÅÄÖ medan exempelvis Svenska/QWERTY inte innehåller ÅÄÖ (men det finns under långtryck på A och O). OBS att det står Svenska på mellanslagstangenten hela tiden Samma sak i swiftkey. Om du följer länken från mbgtmari och det bara står "QWERTY" istället för "QWERTY (svenskt)" så har du rätt språk men fel layout.
 3. MH_resurrected

  Xperia saknar å,ä,ö

  Råkat "svepa" på mellanslag och bytt från svenskt tangentbord utan att hon vet om det?
 4. MH_resurrected

  Flerval

  Bifogar ett exempel som använder förskjutning istället för Indirekt. Bara för att jag ogillar indirekt... Men principen är densamma (Data-validering för att få fram "rullgardinslistor" och hjälptabeller som anger vad som skall erbjudas i nästa val-omgång). Nackdelen med "min" metod är att man blir lite låst i hur många val som skall erbjudas. Men det går att fixa om man vill. Som du ser i hjälptabellerna så blir det snabbt ganska många val, men man kan ju tänka sig att du inte gör helt unika saker. Ett väldigt konstigt exempel: val1, vad skall vi åka: Skidor/Pulka/plastpåse Val2 Med vem: Om skidor: Nisse/Bertil/Kalle Om pulka:Adam/Bertil/Kalle Om plastpåse:Adam/Bertil/Nisse Val3: Nu behöver det tredje valet bara ta hand om 4:a namn, samtidigt som val 2 utesluter dom som inte passar med aktiviteten i val1 (typ). Bok1.xlsx
 5. MH_resurrected

  Markörflyttning i viss ordning

  Man lär så länge man lever: Arkiv->alternativ->avancerat-> rubriken "Kompatibilitet med Lotus" (lååångt ner på sidan) Ta bort kryss för Alternativa styrtangenter. Guru meditation: https://excelribbon.tips.net/T006710_Tab_Key_Jumps_a_Screen_at_a_Time.html
 6. MH_resurrected

  Markörflyttning i viss ordning

  Kan du lägga in din bok ? Försår inte vad som händer. (censurera om det finns känsliga saker)
 7. MH_resurrected

  LÖST Slänga elprylar?

  Jag brukar riva ut batteriet om det går någorlunda lätt: https://www.sopor.nu/sortera-återvinn/elavfall/ https://www.sopor.nu/fakta-om-sopor/vad-haender-med-din-sopa/elavfall/ Jag antar att det betyder att man lämnar över ansvaret för att plocka ut batteriet till återvinnaren? Elskrot är väl den enda återvinningen som är tillräckligt lönsam för att manuellt jobb?
 8. MH_resurrected

  Markörflyttning i viss ordning

  Lås upp bladet igen. Sen markerar du de celler du vill kunna ändra, tryck Ctrl+1, gå till fliken skydd och ta bort krysset (Mikaels "låser upp enbart de cellerna") Sen låser du bladet (Fliken granska, Gruppen ändringar, knappen skydda blad) Se till att det bara sitter ett kyss i Markera Olåsta celler Nu får du bara markera dina olåsta celler och d u hoppar bara mellan dessa om du använder tangentbordet. Märk upp cellerna som skall kunna ändras med en ram, färg eller liknande så att det fungerar med musen också.
 9. MH_resurrected

  LÖST Hitta tal i annat blad, via EANnr

  Kolla in Summa.om() Testa att skriva in den här formeln i cell D2 =SUMMA.OM(Blad2!J:J;C2;Blad2!K:K) Och kopiera ner
 10. MH_resurrected

  Fredagens Musikbidrag

  Jag tänkte att man kunde undvika det värsta Nostalgiträsket och ta en låt med 350 visningar istället (i ärlighetens namn har den 130 000 + på spotify ). Kräver hygglig bas för att komma till sin rätt - men den klistrar fast.
 11. MH_resurrected

  Fredagens Musikbidrag

  Jag tar en Top of the Poöps från 1979. Ingenting jag gillade då, men en del saker blir bara bättre med åren Bonusutmaning: tänk inte på Animal ifrån mupparna när du ser det här.
 12. Om det funkar så är det per definition rätt :-). Det som kan ge problem är om du vill köra äldre excel. ÄRFORMEL() kom med excel 2013. Men om du inte kör 2010 som vissa stofiler (jag) så är det inget problem. Vill du ha bakåtkompatibilitet så kan du t.ex kolla om det står ett likhetstecken först. Se: https://eforum.idg.se/topic/346944-ärformel-fast-i-excel-2007-2010/
 13. MH_resurrected

  Byta språk på dagar

  Fråga 1 Omvandla till text med rätt landskod: =TEXT(A1;"[$-409]DDDD") Eller ändra visningsformat för cellen. Om du väljer format för cellen (Ctrl+1) och väljer datum så kan du ändra visnings-språk där. Kollar du koden under "anpassat" så ser du att det petas in en landskod i början när du ändrar språk, typ: Svensk [$-41D]DDDD D MMMM ÅÅÅÅ;@ fredag 14 september 2018 US [$-409]DDDD D MMMM ÅÅÅÅ;@ Friday 14-Sep-18 Uzbek [$-443]DDDD D MMMM ÅÅÅÅ;@ juma 14-sentyabr-18 sSamiska [$-11C3B]DDDD D MMMM ÅÅÅÅ;@ bearjadahke 14-skïer-18 Fråga2 Titta på tecken efter tecken och jämför hur många gånger Tecken=VERSALER(tecken) Om vi låser till 100 tecken så får du köra bakvänt och räkna 100 - antal gemener (eftersom tomt värde = tomt värde gemener) =100-PRODUKTSUMMA(1*EXAKT(EXTEXT(A1;RAD($1:$100);1);GEMENER(EXTEXT(A1;RAD($1:$100);1)))) Alternativt en lite krångligare formel som bara kolla så många tecken som det faktiskt finns i cellen (och då kan man räkna versaler) =PRODUKTSUMMA(1*EXAKT(EXTEXT(A1;RAD(INDIREKT("1:"&LÄNGD(A1)));1);VERSALER(EXTEXT(A1;RAD(INDIREKT("1:"&LÄNGD(A1)));1))))
 14. MH_resurrected

  Beräkna fält i pivottabell från PowerPivot

  Hyggligt. Nu behöver jag bara få X ur Y och kolla på det...
 15. MH_resurrected

  Beräkna fält i pivottabell från PowerPivot

  Nice. Hardu en länk till en bra översikt/lektion för powerpivot också? Jag har i flera år tänkt att jag i alla fall skall lära mig grundprinciperna i powerpivot. Någon gång borde det bli av... Kanske..
×