Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Skrutt

Medlem
 • Antal inlägg

  233
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Tack så jättemycket, precis vad jag behövde! I mina ögon så är den här lösningen alldeles lagom elegant
 2. Hej! Ur ett system har jag exporterat en lista med personer och "objekt" till excel. Problemet är att det redovisas en person och objekt per rad, vilket medför att en person som är kopplad till flera objekt syns på flera rader i listan Antalet objekt som personerna i listan är kopplade till varierar - i mitt exempel ovan varierar det mellan två och fem objekt per person, men i min skarpa lista kan det variera från bara ett eller två, till långt över 30. Jag skulle vilja kondensera listan så att varje person bara finns med på en rad, och att alla objekt som hen är kopplad till visas kommateckenavgränsat i en enda cell Är detta möjligt att fixa på något enkelt sätt?
 3. Nej, Hamachi står inte överst där heller. Vet inte om denna iakttagelse kan vara en ledtråd: Om någon av oss andra användare i nätverket inaktiverar vårt nätverkskort, och därefter aktiverar det igen så blir internetuppkopplingen snabb och bra igen (för den personen). En stund, därefter sjunker hastigheten och problemet återkommer.
 4. Under lång tid hade vi bekymmer med ett svajigt nätverk här hemma: låga hastigheter och ständiga ned- och uppkopplingar, ibland så ofta som med några sekunders mellanrum. Efter ett tag kunde jag spåra bekymren till äldste sonens dator - så fort den var igång så dök problemen upp för alla som var inne i nätverket. Efter en hel del huvudklianden insåg vi att det var Hamachi som ställde till det, och så fort vi inaktiverade den nätverksanslutningen så var problemet löst. Sonen sade sig dessutom inte behöva programmet längre, så det var bara att ta bort. Nu har yngste sonen börjat spela Minecraft, och nu vill han ansluta till kompisens server. Och för det behöver han naturligtvis... (trumvirvel)... Hamachi. Så fort han kopplar upp sig är de gamla bekymren med det svajiga nätverket tillbaka för oss andra. Dessvärre vill han inte avinstallera Hamachi, för hur skall han annars spela på kompisens server? Finns det någon inställning i Hamachi som gör att problemet minskar? Jag har inte hittat något. Alternativt, finns det någon annan vpn-programvara han kan använda för att ansluta till kompisens server (även om kompisen har satt upp servern med Hamachi)?
 5. Tack MH_resurrected. Även om Monshi skrev samma sak redan igår så hade jag ändå nytta av ditt inlägg. Jag märker att det var ett tag sedan jag använde Excel regelbundet, jag behöver uppenbarligen hjälp med att tänka.
 6. En gång i månaden skall det göras. Men är det mycket krångel att skapa något mer automatiserat, så räcker det med den lösning jag har nu. Med det tillvägagångssättet som jag kom fram till igår så har jag ju skapat min lilla rapport på ca 5 minuter. I vilket fall är jag väldigt tacksam för att du har tagit dig tid, tack vara det input du gett mig så har jag ju nu en fungerande lösning.
 7. Tack för så snabbt svar! Att jag inte skulle lyckas få ned värdet med hjälp av delsummefunktionen var jag ganska på det klara med. Därav min fundering om makro (hade någon luddig fundering om en funktion som kollar om cellen är tom samtidigt som värdet i A-kolumnen innehåller "Total", och att värdet i cellen ovanför då skulle kopieras). Nåväl, jag löste det på ett hyfsat enkelt sätt (även om jag är rädd att det inte går att automatisera) med hjälp av autofilter, en sväng över Word samt en hel del ctrl+c och ctrl+v Bäst jag skriver en liten manual på det här medans det är färskt i huvudet...
 8. Hej! Jag har ett excelblad där jag med hjälp av funktionen delsumma grupperar och beräknar delsumman för ett antal poster. Delsummorna skapas med hjälp av ett prefix i kolumn A, när detta förändras skall en summering av summorna i kolumn D göras. Så långt allt väl, nya rader med delsummor för de olika prefixen dyker snällt upp när jag använder funktionen. Men naturligtvis stöter jag på ett annat bekymmer: I kolumn C finns ett värde/namn unikt för varje rad, varav det sista värdet skall utgöra namnet för hela delsumman. Sålunda skulle jag vilja ha en funktion som kopierar sista raden kolumn C för en delsumma, ned till raden för själva delsumman. Inte så lätt att beskriva i ord, så jag bifogar en liten skärmdump på ett förenklat exempel. Det är alltså texten "Denna text skall kopieras ned till nästa rad" som jag vill kopiera till raden nedan, raden för delsummeringen (Mitt originaldokument innehåller flera hundra delsummor, därav min strävan att förenkla).
 9. Inom byggbranschen.Jag besiktigar den digitala dokumentationen (ritningar, drift och underhållsinstruktioner mm), och kontrollerar att dokumenten följer beställarens krav. Detta gör jag både under projektets gång men framför allt vid slutleverans. Det tekniska innehållet överlämnar jag däremot åt besiktningsmännen för respektive disciplin. Kul att du frågade.
 10. Innan jag öppnade din bifogade fil så var jag säker på att det inte skulle funka Jag är själv en ivrig förespråkare av stilmallar, även om jag inte kunde fundera ut hur jag skulle dra nytta av dem i just det här fallet. Men jag ser att du hittat något som jag själv har missat - att man kan ange prioritet på formatet (att det bara skall styra tecken) och därmed göra det "transparent". Underbart!
 11. Jag kan hålla med om att överstrykning är ett alternativ som säkert hade uppskattats av flera. Men tyvärr är det inte så som man bestämt att det skall vara i det här projektet, antagligen eftersom slutmålet är "ett blankt protokoll". Word har många fördelar, men dessvärre en hel del nackdelar, begränsningar och fuffens för sig. Tyvärr är jag styrd även här, eftersom beställaren har krav på leveransformat. Jag uppskattar verkligen att du har försökt hjälpa mig med det här, men kanske behöver du inte fundera mer över problemet eftersom Pejo verkar ha kommit på en lösning.
 12. Det var just det, att teckensnitt, storlek och annan formatering följer med när man gör på det sättet. Jag döljer dessvärre flera olika formateringar - olika rubriknivåer, tabelltext, löptext.... Om vi vänder på frågeställningen istället då: Anledningen till att jag döljer text är att jag har ett besiktningsprotokoll där besiktningsanmärkningarna är en rubriknivå med automatisk numrering. Det är jättepraktiskt när man skriver protokollet - ny punkt, ny siffra. Men när jag gör efterbesiktning skall jag ta bort de punkter som har åtgärdats och behålla de som kvarstår. Eftersom numreringen är automatisk så funkar det inte att bara radera punkten som skall bort, och det är därför jag väljer att dölja istället. Kan man "frysa" en automatisk rubriknumrering och "fördumma" den? Då skulle jag kunna radera de åtgärdade punkterna och slippa den dolda texten helt.
 13. Tack för förslaget! Det är sant, så kan jag göra. Men då måste jag ju välja att texten skall vara både dold och något mer, dvs göra dubbla "manövrer" varje gång jag skall dölja något nytt. Det hade varit så fiffigt om det gick att ändra utseendet/formatet direkt för den dolda texten, så att dold text med automatik alltid får t.ex gul bakgrund.
 14. Kan man på något sätt ändra hur dold text ser ut i Word? Dold text får ju en svag prickad linje under sig, men när texten finns i en tabell så blir ju denna understrykning i det närmaste osynlig. För att se om rätt texter i mitt tabelltäta dokument är dolda så måste jag i dagsläget kontrollera med förhandsgranska. Jag skulle vilja att den dolda texten i mitt dokument blir tydligare, t.ex genom att den får en annan färg. Är detta möjligt att göra? /Pnilla
×
×
 • Skapa nytt...