Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Martin79

Medlem
 • Antal inlägg

  227
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Martin79

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1978-10-10

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.galnanyheter.com

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Malmö
 1. Mitt i uppstarten av Window 10 efter en uppdatering stämdes datorn av. När jag start den igen Säger den att den att den inte hittar något operativsystem. Jag ha har startat med en Live Linux CD och ser att filerna finns kvar. Hur får jag igång datorn igen utan att radera? Förr under ex Win 95 kunde man bara installera över windows över det gamla. När jag försöker göra det från DVD nu säger den att jag måste starta Windows och köra skivan från Window. Jag kan ju inte starta Windows, därför jag vill installera om och behålla filerna. Även testat massa i kommandotolken för att fixa MBR som repararera startfel från Windowsskivan. Hjälp mig!!!!
 2. Köpt en kabel för att koppla VHS till datorn. Följde med ett program honestech VTR 2.0 som inte bara är gammalt (kan inte uppgraderas), stödjer inte många populära outputformat samt har ett gränssnitt som är hemskt. Testade lite snabbt powerdirector 15 som säkert är bra om man vill redigera massa men jag vill kopiera VHS till ex mp4 med bästa kvalité enkelt och smidigt och inte redigera massa. Med andra ord är Sony Vegas etc inget för mig heller. Dessutom ska programmet hitta min VHS (easycap-kopia RCA -> USB). Vill att så mycket som möjligt med justering av bildkvalité, spela in, etc ska vara automatiskt.
 3. För er som inte orkar läsa allt vill jag skapa en post med många till många relation till inloggad användare. Men hur? Jag har skapat ett nytt projekt med asp.net MVC identity Jag har en modell Post public class Post { public Post() { this.ApplicationUser = new HashSet<ApplicationUser>(); } public int PostId { get; set; } public string Message { get; set; } public DateTime MessageDate { get; set; } public virtual ICollection<ApplicationUser> ApplicationUser { get; set; } } Och uppdaterade IdentityModels.cs med public ApplicationUser() { this.Posts = new HashSet<Post>(); } public virtual ICollection<Post> Posts { get; set; } Jag får en extra associationstabell ApplicationUserPosts när jag kör applikationen. Men hur jag sätter UserId och postId i den extra tabellen ApplicationUserPosts när jag skapar en ny post? Här är min funktion för att skapa en post [HttpPost] [ValidateAntiForgeryToken] public ActionResult Create([Bind(Include = "PostId,Message,MessageDate")] Post post) { var user = User.Identity.GetUserId(); if (ModelState.IsValid) { db.Posts.Add(post); db.SaveChanges(); return RedirectToAction("Index"); } return View(post); } och jag hämtar den inloggade användarens Id i var User.
 4. Har tidigare i många år arbetet med HTML, CSS, JavaScript samt en del PHP. För några år sedan tog jag certifikatet 70-515 (Web Applications Development with Microsoft .NET Framework 4) men det blev inte så mycket .NET efter det. Har nu arbetat med .NET några månader men känner mig ändå osäker på mycket. Har fått erbjudande från företaget att ta en .NET kurs/utbildning som dom betalar. Några tips?
 5. Kör mobilt bredband på macbook och tycker att det börjat förbrukas mkt av min surfpott trots lite användning. Vill ha något program som övervakar min surfmängd på datorn och om det är något annat program i bakgrunden som slukar allt. Tips? Gärna gratis. Tyvärr kräver tripmode OX X 10.10, har en rätt gammal macbook med Mac OS X Lion (10.7.5) och kan inte uppgradera till senare OS X.
 6. Tänkte ge mig på VATOFA som jag stötte på på min utbildning för många år sedan. Har dock glömt lite vad de olika innebär egentligen. VATOFA står för: Villkor Användningsområde Teknik Objekt Funktionalitet Ansvar ---- Dessa är dock rätt självklara: Användningsområde - Vem som ska använda systemet Teknik - Vilken teknisk ska användas Funktionalitet - Vilka funktioner ska systemet ha Dock är jag osäker på: Villkor Objekt Ansvar Någon som kan förklara vad man ska fylla i där?
 7. Vill lära mig något annat än jQuery och AngularJS samt React JS verkar hetast. Vilket ska jag lära mig av dem eller något annat ramverk/bibliotek? Har tidigare arbetat med "vanliga" JavaScript samt jQuery men är sugen på att lära mig något nytt.
 8. Kör asp.net EF med Identity och mvc5. Jag har en usertabell (genom identity) men jag vill att när användaren registrerar ett nytt konto ska de ska kunna klicka i en eller flera checkboxar. Ex vilken mat de gillar [checkbox] Pasta [checkbox] Morrätter [checkbox] Kött [checkbox] Potatis Denna informationen vill jag sen kunna använda för respektive användare. Hur löser jag det? Förmodar jag behöver en tabell till som heter food eller något.
 9. Ska göra en demofilm för webben med hjälp av att animera stillbilder i Adobe After Effects. Vilka inställningar ska jag ha? Bredd, höjd och frame rate?
 10. För ett tag sedan testade jag Windows Movie Maker men tyvärr kändes det som MS Paint fast för filmer och t.om. Powerpoint verkar bättre för att skapa och sätta ihop animationer av bilder. Vill kunna importera alla vanliga bitmap som *.png och *.jpg samt alla vanliga vektorformat som *.svg och *.eps (.ai hade varit ett plus). När jag testade WMM senast kunde man bara exportera filmen till MS egna filmformat. Vill iaf kunna välja mellan något annat för att inte låsa in mig och tanken är att filmen ska användas på en webbsida senare. MP4 känns som ett format man borde kunna exportera till iaf. Dessutom kör jag nu Windows 10 Movie Maker är inte tillgänglig i Windows 10 Windows Movie Maker är inte tillgänglig för Windows 10. Gå till Windows Store om du vill hitta en app för att skapa och redigera videoklipp. http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-10/where-is-movie-maker-in-windows-10
 11. Vill skapa en animerad video med hjälp av doodle/clipart etc. Har dock inte tid att lära mig de avancerade redigeringsprogrammen. Om powerpoint haft mer avancerad tidslinje hade det fungerat. Vill gärna ha en programvara och inte en webblösning. Har sökt en hel del men hittar bara webblösningar som vill ha betalt per månad vilket inte är något alternativ. Programmet bör kunna importera de vanligaste bildformaten och exportera till de vanligaste videoformaten. Har både Windows och Mac. Tips?
 12. Söker ett smidigt sätt att kombinera CSS & JS filer så att det blir färre anrop från servern. Samma verktyg ska även minifiera/komprimera dem. Vill dock att ha dem i originalversion (olika filer och ej minifierade) när jag arbetar med dem. Så det ska vara ett verktyg som snabbt fixar detta på alla filer strax innan jag laddar upp min sida via FTP. Sidan består av PHP, HTML5, CSS3 och Javascript (jQuery)
 13. Nybörjare på Linux (använde Ubuntu väldigt kort period för flera år sedan, så det räknas inte) och tänkte starta en instans på Amazon EC2 https://aws.amazon.com/ec2/ Man har möjlighet att välja Linux dist men jag har ingen aning om vad jag ska välja. Känns spontant som att Amazon Linux eller Ubuntu vore bäst. Kommer köra PHP, Apache och eventuellt MySQL på den. Allt kommer skötas genom terminal. Dessa har jag att välja på: http://s23.postimg.org/vd2t7ae1n/linux.png Amazon Linux ska tydligen komma från CentOS/Red Hat Enterprise Linux (RHEL) om det hjälper något där dom lagt till en del saker som ska göra stödet för EC2 bättre. Bland annat står det såhär på deras sida. Python, Ruby, Perl och Java är inget jag kommer använda, så egentligen rätt onödigt att ha installerat men man kan säkert avinstallera. PHP och MySQL är lika lätt att installera i ex Ubuntu via deras installationsverktyg. Dock ska tydligen Amazon Linux vara väldigt litet, lätt och snabbt vilket är en fördel (då man betalar för hur mycket utrymme (per GB) etc man använde er aws molnet). Vad säger ni? Vad bör jag använda?
 14. Egentligen är fallet att jag har en webbsida där användarna kan ladda upp bilder och ladda ber dem i orginalstorlek. Dessa visas sedan som tumnaglar. Just nu har jag en gräns på att bilderna inte får vara större än 5 Mb. Med andra ord har jag ingen kontroll över storleken på bilderna som laddas upp (mer än sänka maxgränsen vilket jag inte vill göra). Min frågeställning är egentligen om det är en bra eller dålig idé att lägga in en lightbox. Kan tycka det är en bra funktion men eftersom bilderna kan vara rätt stora kanske det inte är en bra idé.
 15. Har ett galleri där vissa bilder är högupplösta och runt 5 Mb i original. Bilderna visas i form av tumnaglar som är på några Kb och funderar på att använda lightbox för att visa bilder i större format då man använder en större bild. Tänker dock på laddningstider. Vad skulle ni säga är max bildstorlek för lightbox utan att irritera användaren med långa laddningstider? Man får även tänka på att många använder mobilen idag. Med bildstorlek syftar jag främst till filstorleken då det är detta som påverkar användarupplevelsen om den är för stor. Lightbox är när användaren klickar på en tumnagel (bild i mindre format) för att öppna bilden i ett större format i ett modalt fönster.
×
×
 • Skapa nytt...