Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Plaincollar

Medlem
 • Antal inlägg

  458
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Plaincollar vann dagen: 28 mars 2017

Plaincollar hade det mest gillade innehållet!

Om Plaincollar

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Sent omsider, pga div oplanerade händelser, tänkte jag runda av denna tråd. Gjorde klart idag! Problemet var, verkar det som, 2 för välbyggda hus olämpliga för WiFi. Lösningen blev en extra accesspunkt i lilla huset kopplad via lina till huvudroutern i stora huset. Båda av märket Asus men lite enklare i lilla huset. Konfigurerade accesspunkten som Cecilia beskrev i tidigare inlägg. Bortsett hål i väggarna och kabel i rör mellan husen (vilket iofs var snabbt gjort) så är det den klart bästa lösningen för dylika problem. Inget tapp på vägen och full fart i båda kåkarna. En synergieffekt är att signalen också är stark runt om på tomten. Inte helt oviktigt då ett Plejd-system, IP-kamera mm är installerat överallt som styrs via blåtand/internet. Stort tack för alla svar som ledde till en perfekt lösning. // PC
 2. WDS är bara aktuellt vid trådlös anslutning mellan router och AP?
 3. Hej Ett mycket bra och tydligt svar. Tackar vi för. En följdfråga. Var kommer WDS in i bilden? Min router har stöd för detta. Har nu två Asus routrar och skall koppla ihop dem enligt din text men samtidigt läser jag om WDS lite var stans. Gör det någon skillnad i din beskrivning? Vill ogärna in och rodda i routrarna och ställa till det...:-/ "It is possible to use a second router as a range extender to your existing network. It is also very possible to create only one network name between the two routers so your BluOS Players and other network devices will connect to which ever router has the stronger signal. Many newer routers include WDS or Wireless Distributed Services to create multiple Access Points on a single network with a single name. If your existing routers do not support WDS you can manually create a WDS environment using these simple steps. Router 1 Set up this router as normal. In the wireless security settings of the router, disable Automatic Channel selection and manually set the channel to channel 3. Router 2 In most cases, this router must be wired to the original router. Consider a wireless media bridge or by running a single network cable in this case to the other location. Disable the DHCP server on this router to prevent IP conflicts or network configuration issues////"
 4. Jo, håller helt med frekvensresonemanget. Dock är det bara två enheter som ligget på 2,4. Angående de varierande värdena så var alla enheter passiva. Jag satt och läste ett pm och hade ljud på WiFi A och någon gång per minut hoppade det upp med 30 enheter. Missförstå mig rätt, jag lever inte numer med Ms WiFi Analyzer men nu låg jag och stirrade på dess Time Graph. En grannes router ligger konstant betydlig högre i mottagning än min och har så gjort från början. Nu ökade den rejält. Exakt samtidigt sjönk min med lika mycket (har de en superrouter för 10 kkr?). Grannen ligger på kanal 6 och jag 12 (en tredje på 5). Ingen krock. Kan en router dominera sin omgivning? Avståndet till den routern är betydligt längre än till min och skillnaden i styrka gäller oavsett var på tomten jag är eller i vilken fastighet jag befinner mig i. (I skrivande stund ligger jag på ca -80 konstant som under några sekunder hoppade upp till -45 utan anledning. How come?). Att jag får lägre Mbit på datorn än på mobilen tyder ju på dålig mottagning i datorn. Dock gäller inte det när jag är i samma rum som routern. Då får datorn fullt och mobilen lägre. I stan är läget motsatt där datorn har bättre i alla lägen. Skillnaden där är tjocka betongväggar mot här träväggar. Kabel resp fiber. Visst, signaler är signaler. Har varit både här och där med järn i ena handen och kommunikation i andra och insekter överallt och vet att sändning och mottagning inte fungerar som slå på en tv. Men i detta fall ser jag ingen röd tråd i hur det krånglar. Idag drar jag ledning mellan de två aktuella husen och kopplar upp en Asus router (AP) i hus två. Nästa steg blir väl ett USB nätverkskort om nödvändigt. Skall bli intressant att se vad det leder till... All input mottages tacksamt 🙂
 5. Hej Kör nu WiFi Analyzer och dess "signal meter". Ger mycket varierande värden. Sitter jag på samma ställe i hus 2 varierar det mellan ca -50, -60 och - 70. Detta under loppet av ett par minuter. Har satt rekommenderad kanal. Har också köpt en till router som jag ska dra kabel till (AP). Problemet blir därmed akademiskt men är likväl märkligt. Samtidigt som mobilen på samma plats får 35 Mbit på 2,4 får pcn 0,78 men med full signalstyrka enligt ikonen i traybar. Vid 5 Ghz är ikonen knappt ifylld men får då 15 Mbit. Man kanske kan dra slutsatsen att routern/fibret levererar ojämnt och att min pc har en dålig 2,4 antenn? Cecilia nämnde ett usb-anslutet nätverkskort? Något likt detta? https://www.webhallen.com/se/product/187112-ASUS-USB-AC56-AC1200 Och varför hoppar mottagningen i styrka regelbundet?
 6. Okey. Bra. Var lite för snabb att lita på recentionerna efter att den strejkade. Skall kolla igen vad det är som blockar mest.
 7. Tyvärr fungerar inte den app du Cecilia hänvisar till med Android 9. Men nu åkte jag ut till huset och tog med min lilla Asus. Den ger trådlöst på 2,4 GHz bandet 55 inne i stora huset, 40 utanför fönstret, 51 i gästhuset och 18 i dess arbetsrum. Stora laptopen gav nu bara 80, 10, 16 resp 0. Nog tror jag att jag behöver en trådad AP i gästhuset men samtidigt verkar Routern inte ha alla knivar i lådan. Resultaten via bredbandsbolaget varierar kraftigt. Och något jag inte sett förut är att när man mäter hastigheten så ligger den väldigt lågt under mätningen för att på slutet sticka upp till slutresultatet. När jag mäter hemma på gatan där jag bor i stan.... så ser mönstret helt annorlunda ut. Den går upp och lägger sig ungefär där den slutar direkt. Frågan är om jag skall reklamera routern och uppgradera till en bättre samt köpa en AP samtidigt? Frågan som följer då är; vad är skillnaden på en AP i förhållande till en router med inaktiverad NAT? Är det i princip två routrar jag skall ha (varav den ena utan NAT) nu när jag ändå bestämt mig för att dra kabel mellan husen?
 8. Jo sant men jag tittar på https://www.webhallen.com/se/product/296002-Devolo-Magic-2-WiFi-AV2400-AC2400-2-Pack-Fyndvara-Klass-1 Men vill nog dra kabel till en AP
 9. Befinner mig i stan just nu men drar ut igen i veckan. Mäter då och återkommer. Mäter med din WIFI Analyzer😉 Plockar ev med mig TP Link enl rek av Mikael63 och ser om det fungerar.
 10. Alla 4 antenner rakt upp. Har provat att vinkla men vet inte om det gav någon förbättring. Har placerat routern högt upp i fönstret. Kan det vara hårdvarufel på routern? Allt är så otroligt skumt. I stan (med annan router) där datorn är i ett stängt rum med en bärande betongvägg (sekelskifte) emellan får jag över utlovad hastighet både ned och upp. Den väggen måste ju innebära ett mer betydande hinder än en yttervägg i trä om än med Gullfiber. Betongvägen är med största sannolikhet armerad och avståndet detsamma. Kollade kanalerna igen och låg då ensam på kanal 3 med hög pik. Likt f-bannat ansluter mobilen till grannens låsta router... som ligger drygt 25 meter från min router. Ska ladda ner den appen. Hade en annan.... TP-link TL-WPA8630 Kit verkar vara ett intressant alternativ men kommer säkerligen att strula den med. Bara för att.
 11. Kanalval verkar spela mindre roll då de flesta verka ha automatisk kanalval på så oavsett när jag testar så får jag olika resultat. Mönstret är aldrig detsamma. Vilken Wifi Analyzer rekommenderar du? När jag rör mig runt på tomten så har min mobil gått in på en grannes ssid som är låst. Blir tvungen att manuellt tala om för den att gå hem, detta trots att jag sitter bredvid min router. Har provat olika kanaler men som sagt.... Nej, det är inget hinder att koppla kabel men lite antikt... Men jag förstår inte varför en grannes router dominerar. Det är samma typ av hus men längre avstånd och fler hinder och som sagt; ingen ligger bättre till än min egen?
 12. Ska kolla om jag använt bäst alt på wifi analyzern. Det märkliga är att jag får in två grannars routers i datorns wifi meny men inte min egen (i omnämnda arbetsrum) och det finns inga grannar som ligger bättre till än min egen router??? Fönstren är iofs moderna och Gullfiber ligger visst i väggarna, dock inte aluminiumfolie som fuktspärr.
 13. Jo, det är sant. En elräkning/ett abonnemang med separata elcentraler så Homeplug/MESH kanske fungerar? Men kräver kabel till/från resp plug? Jag var nog lite trött i går. Med mobilen och WyFy Analyzer: 80 % i stora huset, 60 i lilla huset och 40 procent i arbetsrummet. Med laptopen 100 % / 3-25 % / 0 %. Brygga kräver väl även den kablar till pc-enheterna? Är det inte likvärdigt med repeater? Med en till AP antar jag att du menar en router till som mellanhand i lilla huset? Kräver då kabel mellan resp AP men sedan trådlöst? Men om jag har samma el i båda husen (ett abonnemang) så kanske Homeplug är en bra lösning. Dock vet jag inte vad tappet blir med router - plug - plug - laptop. En AP till kanske är det optimala (men då måste man alltså punktera väggarna)? Har jag tolkat det hela rätt??? Begreppsförvirringen är total!
 14. Med risk för att verka tjatig. Detta borde fungera. Men om det visar sig att detta är något man får leva med av olika anledningar, vilket är det bästa sättet att optimera wifi-mottagningen i hus 2? MESH (som du Mikael63 föreslog) går inte då gästhuset har eget elskåp med huvudström och jordfelsbrytare mm. En repeater jobbar bara halvtid och att sätta en sådan i hus 2 rum 1 lämnar inte många Gbit till övers. Måste jag borra hål i båda husen och dra en ethernet-kabel till en anslutningsdosa/brygga? Med tanke på omständigheterna verkar det det senare helt sjukt. Eller har jag fel router? Är Asus RTN66W ett alternativ? https://www.asus.com/se/Networking/RTN66W/ Om jag ökar mitt abonnemang till 500 Mbit, ökar även räckvidden då? Eller ska jag tjacka Facit? F-n, jag trodde fiber löste många problem... Tacksam för tips och råd!
 15. Jo det är sant. 5 GHz försvinner i arbetsrummet emedan 2,4 ligger på 80 %. 60% när jag kliver in i gästhuset. 40 % i stora huset. Allt enligt Wifi Analyzer. 80 % gäller dock inte pcn. Laptopen är mycket svajig. Ibland får man en seg kontakt i arbetsrummet. I rummet före det får jag 5 Gbit men det har hänt att jag fått 40-50 Gbit. Som Mikael63 säger, datorn känns lite labil i sammanhanget men jag tycker resultaten överlag är dåliga baserat på omständigheterna. Skall ett fönster, en yttervägg i trä och en innervägg i gips slå ut en router totalt? Verkar inte helt rätt. Kan routern vara ett måndagsex?
×
×
 • Skapa nytt...