Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ingen annan

Medlem
 • Antal inlägg

  262
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Ingen annan

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1937-06-26

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.falubilder.se

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Falun
 • Intressen
  It, Foto och bildbehandling

Senaste profilbesöken

10 764 profilvisningar
 1. Startar datorn. Klickar på Win-10 fönstret. Väljer "Kugghjulet" men hittar inget "Allmänna inställningar" och inget "Hantera konto". Min bild på trähästen är tagen för 79 år sedan. Jag var 2 år då, därefter en stroke för tre år sedan. (Försöker att förklara varför jag inget fattar.)
 2. Hur avslutar man facebook och tar bort det som ligger kvar i olika mappar. Win 10 är mitt op-system
 3. Har i dag 4 externa hårddiskar på vardera 2 Tb. Olika namn, Original heter den som används dagligen, sedan backup1, backup2 och backup3. En av backuperna förvaras i bankfack. På diskarna förvaras bilder, årsvis, inte bara i ett ex utan original och bearbetade bilder. Det ligger ca 1,6 Tb på varje disk. 1952 tog jag första rullen, dessutom har jag reproducerat många gamla bilder. Alla mina bilder är digitaliserade. Den disk som Original disken ska kopieras till formaterar jag i dag och kopierar sedan Original till den formaterade disken. Det tat tid, 15 - 20 timmar, vill göra det på ett annat sätt. Vill behålla kravet på att Original och kopian ska se likadana ut. Vill hitta ett program som lägger till det som är nytt och byter ut de filer som har ändrats. Tipps önskas! (En liten pojke på en trähäst är jag för 79 år sedan.)
 4. Har en Surface 3 Pro, Win 10. Klickar jag på ett av programmen på skärmen, t ex e-post, så fyller svaret hela skärmen. Det spelar ingen roll vilket program jag väljer, kan inte ha fler än ett program synligt på skärmen. Jag har gjort något, det visades riktigt under ett par dagar. På skärmen till den stationära datorn har man alltid möjlighet att ändra program rutans storlek, där programmet visas.
 5. Hej! Jag har löst problemet på följande sätt: Den program fil som jag tidigare har bifogat, den öppnade jag inte i Dw utan i en vanlig textredigerare, ("antekningar"). Där kunde jag gå in och ta bort den oönskade koden. Därefter sparade jag den redigerade programfilen med samma namn och på samma plats som den tidigare filen, men utan den oönskade koden!. Tack för visat intresse!
 6. Har 15-20 program av denna typ i falubilder.se. Har tidigare (före min stroke) lätt kunnat lägga till eller flytta en ort. Kan du öppna min bifogade fil i Dreamweaver, där borde det framgå hur HTML filen fungerar.
 7. Hej! Jag har data lagrat för skilda orter. (Se falubilder.se välj "Y" för att jämföra bifogad fil med text på webben. Försöker denna gång beskriva problemet med att bifoga en program fil. Som ni kan se så börjar programmet med en "kommentar på rad 4 <!-- #BeginTemplate "locked" --> därefter text som det förhoppningsvis kan utläsas från den bifogade filen. Är den bifogade filen någon typ av Mall ?
 8. Hej! Jag har ett html program som på rad 3 har följande kommentar: <!-- #BeginTemplate "locked:" --> På ett antal rader längre ned står: <!-- #BeginEditable "Nav5" --> Därefter är det möjligt att ändra på tre rader som avslutas med <!-- #EndEditable --> Hela programmet avslutas med <!-- #EndTemplate --> </html> Ska försöka beskriva problemet genom att bifoga en programfil. Om vi antar att jag vill lägga till ytterligare en ort så borde jag kunna kopiera rad 19-33 och sedan klistra in dessa rader efter rad 33, därefter göra ändringar på ortnamn. Men jag kommer inte åt någon programkod! Förmodligen styr någon kod som ligger i de fyra första raderna. Gå in på falubilder.se och välj "Y", för att se hur programmet ser ut i "Verkligheten." (Valde Y för att få en liten fil att bifoga.) /Erik
 9. Använder Lightroom för att skapa Webbgallerier. I en fil, gallery.xml, ligger bildens text. Skulle önska att jag kunde göra texten större. När jag använder Lr för att skapa ett "WebbGalleri" så skapas 4 filer. En med bilderna, "images" och en fil innehållande "thumb". Den "mall" jag använder är Simpleviewer. (Se exempel falubilder.se. Välj bokstaven "H" och t ex Haghed som ett exempel.). Sedan Index.html och en fil som heter gallery.xml . Bifogar en liten ".xml" fil. (Tror att jag har bifogat ett exempel.) Texten t v om bilden skulle jag önska var större. Tryck på F11 för att få bilden att täcka skärmens yta./Erik W gallery.xml
 10. Använder Lr för att tillverka Webbgallerier. Företrädelsevis med Layoten "Airtight SimpleViewer". Har inte hittat någon möjlighet att ändra textstorleken på visade bilder. Se bilder på falubilder.se. Välj bokstaven "H" och sedan "Haghed". Önskar alltså att få bildtexten (längst ned till vänster) större. Bild och text ligger i filen gallerery.xml. Rubriken, som ligger över de tre kolumnerna hämtas också från samma fil, men där är texten något större. Den översta rubriken på sidan är enkel att ändra, den ligger i filen index.html. Erik Westling
 11. Objektivet är detsamma vid båda fotograferingarna, Micro NIKKOR 40 mm 1,2,8G. Stativ, fjärrutlösare och fotobelysning gäller också vid båda tillfällarna. D7100 "tycker" jag fokuserar när och där den ska.
 12. D2x, sensorstorlek 23,7 x 15,7. D7100 sensorstorlek, 23,5 x 15,6. Det är inte dessa två "ytor" som man ska jämföra? Har hitintills jämfört hela bilden på skärmen, ska kolla bättre i kväll.
 13. I juni 2006 köpte jag en Nikon D2x med 12,8 miljoner pix. I jan 2013 inhandlades en D7100, 24,7 miljoner pix. Borde inte D7100 ge en skarpare bild, samma objektiv har använts vid båda "testerna". Så "tycker" inte jag att är fallet. Sätter man in en finkornigare film i en analog kamera, så får man den effekten. Tycker att D2x ger en mer "distinkt" bild. Någon som vet? Tycker/tror jag fel?
×
×
 • Skapa nytt...