Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

it04-22

Medlem
 • Antal inlägg

  251
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

it04-22 vann dagen: 30 oktober 2010

it04-22 hade det mest gillade innehållet!

Om it04-22

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Mölndal
 • Intressen
  Elektronik
  Webb
  Programmering
 1. Nu känner jag mig lite dum för lösningen var så enkel. Hade glömt att installera drivrutiner till själva moderkortet så när jag gjort det så hoppade allt igång som det skulle. Ännu bättre. Fortfarande lite knepigt att det ändrades plötsligt när det var bra från början. Men men. Hoppas det kan hjälpa nån annan stackare i samma sits kanske att tänka på det
 2. Hej! Jag råkade ut för ett märkligt fel med mitt grafikkort där jag köpte en ny hårddisk och installerade ett nytt windows 10 home på. Allt funkade perfekt och bilden har nog aldrig varit bättre (gick från mekanisk till sdd disk på en gammal dator). Sen efter någon vecka när jag startade datorn så var det fel bildskärmsupplösning och jag kan sedan inte hitta den korrekta eller någon som passar just min skärm. Eller ingen av mina skärmar jag har testat med. Det är ju märkligt när den fanns förut utan att jag ens gjorde något. Har installerat Nvidias grafikdrivrutiner enligt instruktioner och enligt windows är de senaste drivrutinerna installerade men det funkar ändå inte. Blir en skev och suddig bild. Det är ett Geforce GT 710. Ganska gammalt. Inget märkvärdigt kort. Finns det någon som har ett tips för detta? Allt funkar jätte bra utom just att jag har konstig bild. Fel bild
 3. Kanske ska tillägga att jag lyckade ju inte lösa ursprungsproblemet med själva NASen utan endast rädda innehållet. Mybookworld NAS tänker jag INTE använda igen.
 4. Jag lyckades! Vilken lättnad. Kan ju beskriva lösningen utifall någon mer trillar in på detta då. Då det var en NAS så var innehållet på något sätt blockerat för utforskaren att se det. Så jag skruvade ut ena disken efter tips av er och satte i den i min andra dator med Linux ubuntu på. Där dök den inte alltså upp. Men efter lite sökning på nätet så hittade jag en kommandorad som löste själva problemet att det är en linux_raid partition. installera först MDADM med kommandot: sudo apt-get install mdadm Skriva sedan: sudo mdadm --assemble --run /dev/md0 /dev/sdb4. Och vips så dyker partitionen upp i utforskaren tack vare mdadm som på något sätt kan plocka ihop raid arrayen så man kan se innehållet. /dev/md0 är alltså platsen/katalogen där den "avkodade" disken hamnar och /dev/sdb4 är disken från NASen som jag satt i. nu återstår bara att fixa utrymme till allt. Man har ju inte extra plats för 1TB bilder och film liggandes direkt *host*
 5. Kan ju lägga till att jag lyckades komma in i hårddisken som vanligt i en halvtimme kanske för att börja kopiera min viktiga filer sen slutade det funka igen plötsligt...
 6. Nu lyckades jag hitta rätt kommando iaf för mount. Men då står det "mount: unknown filesystem type ´linux_raid_member´" Så det är väll kört att komma in i den antar jag?
 7. Okej nu har jag satt in ena disken i min andra dator. Den verkar få plats /dev/sdb4 i ubuntu som jag kollar i. Det går dock inte att på något sätt komma in i den liksom. Partitionerna är uppdelade i 6 partitioner varav en jättestor 997GB (hela är på 1TB) där det står Linux RAID member. Men som sagt. Går inte att komma åt innehållet. Kan liksom inte ens utforska disken. Prövade mount /dev/sdb4 i terminalen men får svaret "Can´t find /dev/sdb4 in etc/fstab". Vet inte riktigt vad det innebär. Något tips på hur man mountar den?
 8. Vad tror du om man köper en begagnad mybookworld på nätet och sätter en av mina diskar i den? Är det fortfarande krypterat tro?
 9. Jo jag har tänkt tanken många gånger men inte vågat för jag läste nått om att man riskerar att förstöra det man sparat om man pluggar in den i en dator som slave. Kan det stämma tro? Jag har en dator bredvid med linux där jag tänkte att jag kanske skulle prova stoppa in den. Men läste också att det kan vara krypterat så man ändå inte kommer åt innehållet. Men det kanske är värt ändå då om man får reda på lite mer vad som kan vara fel? Det är ju en sata disk. Är det bara att stoppa in den i en dator med sata-kablar då alltså?
 10. Hej! En nas av märket western digital mybookworld 2 har efter cirka 8 års tid bara plötsligt slutat att dyka upp i nätverket. Två diskar 1TB vardera med speglat innehåll. Mycket värdefullt! Har alltid haft en mapp utdelad till min dator. Win7. Länken finns kvar men när jag ska öppna utforskaren står det att sökvägen inte kunde hittas längre. Har inte ändra något. Inte heller deras egen programvara wd discovery kan upptäcka den. Ibland upptäcker datorn den. Efter bryt strömmen och omstart. Filerna verkar ligga kvar. Sen bara slutar det funka. Vad kan jag göra??? Kan jag köpa en ny disk. Byta den ena och hoppas på att den kan återställa sig? Riskerar jag radering då? Vill bara komma åt filerna. Sen ska jag aldrig mer köpa en wd produkt Tacksam för alla tips!
 11. Jaha så det ska funka iaf alltså? Hur kan ni ha så olika bestämda uppfattningar tro? Då låter det ju helt klart bäst att köpa en uppgradering för bara 279kr i stället för en oem på 1300kr nästan.
 12. Jaha, då tackar jag för ditt tydliga svar Cecilia. Det låter mest rimligt och det var väll det jag misstänkte också. Det låter bra med ändringen av oem licensen också för windows 8. Tack igen!
 13. Okej, det låter ju toppen faktiskt. Och sen kan jag göra en skiva av min windows 8 uppdatering så att jag kan installera om det om något skulle gå snett i framtiden helt enkelt? det låter ju som ett generöst erbjudande ändå då.
 14. Jaha ajdå, nu kom det fler svar här. Jo det var så jag tänkte också att nog inte microsoft är SÅ generösa att man får använda sin nya dator/uppdatering med windows 8 och sen en annan dator också med windows 7 samtidigt. Det lät för bra för att vara sant när windows 7 full version kostade 1600kr Men det går ju inte att köpa en full version av windows 8 ännu va? Hittar ingen på dustinhome exempelvis. Där finns bara uppdatering eller OEM version.
 15. Okej, tack för snabbt svar. Jag bara tänkte att den där uppdateringen man köper blir en "förlängning" av windows 7. Men kommer jag då kunna installera om windows 8 om jag behöver då det endast är en uppdatering? Eller är en uppdatering även en full version av windows 8 kanske? Usch detta är inte lätt alltså.
×
×
 • Skapa nytt...