Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Fangprod

Medlem
 • Antal inlägg

  36
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Fangprod

 • Medlemstitel
  Användare

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://
 1. Jag har en checkbox och när det bockas i ska allt i en selectbox markeras(väljas). Hur ser koden ut för det? Har letat lite, men inte hittat nåt vettigt. Mvh Marcus
 2. Men det ska gälla alla bokstäver. I en textbox skriver man in namnet på området man söker. Skriver man bara "ta" returneras alla poster som börjar med "ta" t ex "Tallskog vid Långsjön" och visas i en selectbox. Men jag vill även att den returnerar poster där den andra versalen är "t" t ex "Kärr vid Taberget". I kolumnen med dessa textsträngar är den andra versalen alltid ett namn på ett område. Men problemet kanske ligger mer i . Det måste jag kolla upp. Hu, det blev nog luddigt i alla fall, måste hem å vila huvuvdet, återkommer imorgon.
 3. Spana in nedanstående länk: http://www.fsb.se/sst/inf/out/infOutWww/0,,25452,00.html
 4. Hej! Jag har en asp-sida där man kan söka i en databas efter namn på platser. Det dumma är att vissa platser är inlagda som t ex "Tallskog vid Långsjön". Hur skriver man en SQL-sträng som letar efter stor bokstav i strängen, i detta fall "L". Som det är nu söker den med följande sträng ...WHERE OMRÅDE.NAMN LIKE'" & strOmrade & "%'. Denna söksträng ska vara kvar plus att den då också söker efter stor bokstav mitt i sträng alternativt söker efter den andra stora bokstaven i strängen, vilket det ofta är.
 5. Jag har ett antal länkar som hänvisar till ett javascript. I denna länk skickas det med värden som används i funktionen. Går det på något sätt skicka dessa värde vidare till en annan javascript-funktion som inte körs utan bara håller dessa värden till den får ett anrop eller kan man lägga dessa värden i någon global variabel eller går det att få tag på att en länk är vald m.h.a någonting och sedan gå in och plocka ur länkens värden? <a href="javascript:goToHotspot('Länk 1','1')">Länk 1</a><br> <a href="javascript:goToHotspot('Länk 2','2')">Länk 2</a><br> <a href="javascript:goToHotspot('Länk 3','3')">Länk 3</a><br> Värdena Länk 1, Länk 2, Länk 3 och 1, 2, 3 används i funktionen goToHotspot(). Men sedan har jag en funktion som behöver använda värdena i den valda länken. Den funktionen anropas via en knapp och berörs inte av länkarna men behöver veta vilken länk som är vald för att presentera rätt saker.
 6. Jag har en multiple selectbox/dropdownlist(Lines). Dess värden beror på val i en annan selectbox(Schools). En knapp genererar en funktion(Showlayer) där jag kollar hur många värden jag har i selectboxen Lines, sedan skulle jag vilja ha något som kollar av vilket värde/värden som är valda, men jag kommer inte på något alls. <script> function ShowLayer(){ var cmd ="Request=XLayerVisibility"; var item; var sindex=oSchools.selectedIndex; sname=Skolor[sindex]; for(a = 0; a < oLines.length; a++){ //Här behövs en koll på vilka värden som är valda item = "&slayer=" + sname[a]; cmd += item; } parent.mapplet.document.applets[0].getExplorer().setByRequest(cmd); </script> <select id="Lines" size="4" style="width:220px" multiple> <option> </select> <input type="button" value="Visa/dölj lager" name="b1" onClick="ShowLayer();">
 7. Jajemen, precis vad jag ville ha, tack! Hade på känn att det var du som skulle svara Poäng!
 8. Jag vill på något sätt kunna styra antalet checkboxar som ska visas när jag väljer ur en selectbox. Istället för att göra en sida för varje alternativ i selectboxen skulle jag vilja ha en sida som ändras efter val i selectboxen. Checkboxarna kommer att variera i antal och varje checkbox kommer inte att ha samma parameter/värde. Detta gäller skolskjuts där man väljer skola ur selectbox och det ska då generera ett antal checkboxar där man kan bocka i de linjer och hållplatser som berörs av den valda skolan. En skola kan ha tre linjer medan en annan bara har en.
 9. Jag skulle på något sätt vilja logga antalet inloggningar, antingen genom att skriva ut det på sidan med någon form av räknare eller spara det i en textfil eller liknande. Jag har en html-sida där man skriver in användarnamn och lösenord som skickas till en asp-sida, och stämmer användarnamnet och lösenordet körs följande kodsnutt. Subben WriteApplet startar en java-applet. Och det är här jag i samma veva skulle vilja logga inloggningen. If (Request.Form("txtUserPass")) = rsCheckUser("Password") Then Session("blnIsUserGood") = True Set adoCon = Nothing Set strCon = Nothing Set rsCheckUser = Nothing Call WriteApplet(query) Else
 10. Jag har ungefär tvåtusen rader med tal mellan 10 och 6000. Själva talen har inget specifikt format och det jag skulle vilja göra är att infoga texten FIX framför dessa tal. exempel: 10 ska bli FIX10 12 ska bli FIX12 osv osv.
 11. Hej! Har jobbat med lite annat den senaste veckan och inte hunnit testa din senaste kod förrän nu. Måste fortfarande tacka för att du har tålamod och tid att hjälpa mig med detta. Jag har som sagt testat din kod och det verkar fortfarande som att appleten inte riktigt förstår vad som händer. När jag bockar i två kryssrutor och sedan byter dag så släcks först lagret 'Annat' och sedan släcks lagret 'Roads' och slutligen så tänds lagret 'Roads' för den nya valda dagen. Jag har testat och satt in lite alerts på olika ställen och om jag har en här i funktionen ShowLayer: if (oChk=arrChk.pop()) { nId=parseInt(oChk.id); if (blHideActive) { alert(ActiveLayers[nId]); HideLayer(arrActiveLayers[nId]); } setTimeout(ShowLayer,nDelayMS); } Om jag har en alert här så släcks först lagret 'Annat' och sedan tänds lagret 'Annat' för den nya valda dagen, sedan släcks lagret 'Roads' och sedan tänds lagret 'Roads' för den nya valda dagen. Det är förmodligen så här det är tänkt att det ska fungera. Så frågan är om det går att använda en timer också här innan HideLayer eller nåt annat som gör att det stannar upp eller om man gör något i själva funktionen HideLayer.
 12. Jepp, nu så är felmeddelandet borta. Stort tack hittills!! Men det verkar som setTimeout skickar fel värde till ShowLayer(). Har man den ena kryssrutan( id = 1) ibockad så skickar setTimeout in värde 2 vilket resulterar i att ett nytt kartlager inte tänds. Är den andra kryssrutan(id = 2) ibockad så skickar setTimeout också in värdet 2, vilket i detta fallet bli rätt. Känns som man har gett sig in på omöjligt uppdrag [inlägget ändrat 2005-12-06 16:32:28 av Fangprod]
 13. Jepp, har lagt den längst upp innan alla funktioner tillsammans med de andra variablerna. Den bör ju egentligen hitta den, men jag testar lite till och kollar igenom koden extra noga.
×
×
 • Skapa nytt...