Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jiger

Medlem
 • Antal inlägg

  212
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Jiger

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Nacka

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag har bestämt mig för att behålla den större disken, då jag har hittat vettigt användningsområde för den. I diskhanteraren ser det nu ut som nedan, så det ursprungliga problemet är ur världen men inte löst.
 2. Och hur bär sig då VM på att starta med disk 0? Går det kopiera/clona bägge partitionerna tillsammans till en ny disk/image? Det är kanske det som behövs?
 3. Kunde inte hovra etc in min VM XP, men se ovan.
 4. I diskhanteraren ser det ut som nedan innan disk1 är partionerad och formaterad.
 5. I diskhanteraren ser det ut som nedan innan disk1 är partionerad och formaterad.
 6. Jag har nu inköpt DiskGenius pro (14 dagar money back gurantee) och funnit följande: Om jag vill clona partition från den aktuella disken till en fil (med tanken att sedan återställa filen/disken till den nyskapade filen/disken) eller clona partition från aktuell disk till den nyskapade disken/partitionen får jag felmeddelandet nedan. Om jag kopierar sektor för sektor till disken i oallokerat skick, får jag en en icke bootbar disk med samma felmeddelande som från början. Dags att ge upp?
 7. Jag menade att du kan reparera XP-installationen från CD-skivan eller motsvarande, varefter du förhoppningsvis kan starta som vanligt och därefter köra exempelvis EasyBCD. För övrigt vet jag ärligt talat inte, då jag inte varit i den situationen. Välj att installera, godkänna, och i nästa läge R, reparera så blir du inte av med data.
 8. I mitt fall är det enkelt - jag gjorde misstaget att från början välja min XP-disk lite för stor och det är den jag vill minska (vilket är bakgrunden till mitt problem här), men den fungerar ju alldeles utmärkt. Du kan ju välja att boota med t ex XP installations-CD eller lämplig iso-fil längst ner i högra hörnet vid CD:n, sen kan du ju reparera.
 9. Jag använder XP pro i min VM, men när jag startar EasyBCD får jag bifogat felmeddelande: Hur ska detta hanteras??
 10. Stort tack för er uppmärkdamhet, men dessvärre hittar jag även följande från Neosmart: Please note that EasyBCD does not currently support the following: Dynamic disks I VM är diskarna praktiskt taget alltid dynamiska... När det gäller att använda en bootbar CD eller USB-sticka har jag ju faktiskt redan gjort det i form av XP installations-CD, se början. Jag ska titta på Test-disk så småningom.
 11. Tyvärr finns det ingen version av EasyBCD som fungerar i Windows XP. Jag söker nu febrilt efter en möjlighet att deleta den oallokerade partitionen i originalfilen/disken. Detta fungerar inte enkelt i XP. Förslag?
 12. Intressant långskott, men tyvärr syns inte den nyskapade disken i Diskhanteraren, men jag har inte gett mig, jag har för mig att jag lyckats få den att synas i filhanteraren någon gång tidigare och kommer att jobba vidare med den här idén... Fixboot resulterade i följande felmeddelande: "FIXBOOT kan inte hitta systemenheten, eller så är den angivna enheten ogiltig." Att reparera efter installera och godkänna resulterade i samma felmeddelande som förut: "FATAL: INT18: BOOT FAILURE"
 13. Stort Tack för era förslag - jag ska testa dessa förmodligen imorgon men hinner inte idag...
 14. Jag har en Oracle VB med Windows !0 Home som värd och Windows XP som gäst. Mitt problem är att krympa det utrymme som XP upptar (50 GB). Jag använde då bl a GParted för att krympa XP-disken och för att få en separerad partition som är oallockerad och tom på data (OBS: Denna disk fungerar utmärkt att fortfarande använda). Jag valde sedan att med hjälp av MiniTool Partition Wizard kopiera den allockerade partitionen till en mindre disk (30 GB). Detta verkar fungera väl, men när jag startar XP VM fungerar inte detta. Felmeddelande: "FATAL: could not read from the boot medium! System halted". Om jag startar systemet med Windows XP installations-CD och väljer Reparera (fixmbr) får jag följande felmeddelande vid nytt försök till start med den nya disken: "FATAL: INT18: BOOTFAILURE" . Originaldisken liksom den kopierade disken är satt till IDE Primary Master. Det finns ytterligare en disk i XP Storage, Windows XP-disk002.vdi (IDE Primary Slave) på 2 GB och det verkar som det är endast denna disk som undersöks under reparationen via XP CD. Mitt problem: Hur ska jag få den nyskapade NewVirtualDisk1.vdi att bli bootbar? Kan kanske exempelvis Cecilia ha något att föreslå?
×
×
 • Skapa nytt...