Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Börni

Medlem
 • Antal inlägg

  185
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Anseende-aktivitet

 1. Gilla
  Börni fick anseende från Flyfisherman i Finns DOS-kommando för att hämta från Urklipp i Win 10?   
  Fantastiskt! Helt perfekt! Jag gjorde en liten modifiering för att passa mitt speciella behov:
  paste | cmd
  start [path][destinationsmapp]
  exit
   
  Ett enda klick startar kommandotolken, klistrar in och utför mitt script, öppnar destinationsmappen med det färdiga resultatet och stänger kommandotolken. Klart! Vad kan en latmask begära mer?
   
  Tack Flyfisherman! Övriga delar av din lilla DOS-kurs sparar jag för framtida behov.
 2. Gilla
  Börni gav anseende till Flyfisherman i Finns DOS-kommando för att hämta från Urklipp i Win 10?   
  Tvärtom, kasta om filnamnen.
  Testa med detta enkla:
  Skapa en enkel text fil med detta innehåll och det är inte nödvändigt att ha med .exe och sökväg om du sparat Paste.exe i C:\Windows\system32 mappen:
   
  paste | cmd
  pause
   
  Spara filen på skrivbordet som .cmd tex. test.cmd
  Kopiera dir så det hamnar i urklippshanteraren och dubbelklicka på test.cmd
  då utförs kommandot dir och rutan förblir öppen tills du trycker en tangent.
   
  Skriver du cmd istället för pause kommer cmd.exe att utföras igen direkt efter och kommandoprompten finns aktiv om du vill fortsätta mata in eller skrolla i listan:
   
  paste | cmd
  cmd
   
  Vill du kalla på en annan exekverbar fil skriver du:
  call namnet
   
  testa med:
  call help
  cmd
 3. Gilla
  Börni gav anseende till Cecilia i Standardappar i Win10 återställs automatiskt   
  Det är kanske det här som är problem fortfarande: https://www.theinquirer.net/inquirer/news/2447177/updategate-windows-10-is-resetting-default-apps-back-to-microsoft-stock
   
  Se https://superuser.com/questions/1022063/windows-10-default-programs-keep-changing
 4. Gilla
  Börni fick anseende från Cecilia i Touch försvann i surfplatta efter Windows update   
  För att vi inte ska falla helt utanför ramen för min ursprungliga fråga ska jag nu avsluta ärendet med att berätta hur det har gått. Medan jag försökte olika metoder att presentera den uppackade installationsfilen för surfplattan hände att jag råkade trycka på den knapp som ska starta återställning från internt recovery, det som tidigare kraschat vid 8% och sen aldrig gått att få igång igen. Till min häpnad startade återställningen och gick hela vägen. Nu har jag mitt Windows tillbaka igen, fullt fungerande med touch och allt. En del jobb med konfiguration som vanligt förstås.
   
  Lite tråkigt är det att jag aldrig får veta hur jag ska använda min "olagliga" installationsfil. Men jag har lärt mig en del annat.
 5. Gilla
  Börni fick anseende från Cecilia i Standardappar i Win10 återställs automatiskt   
  Cecilia, du är en klippa. Om ingen annan svarar så gör du det.
  Jag har kört Alt. 1 och nu får man vänta och se. När jag skriver "stup i kvarten" menar jag det inte bokstavligen. Ibland flera gånger om dan, ibland varannan dag, ibland en gång i veckan osv. Poängen är att det aldrig tar slut.
   
  Jag hör av mig!
 6. Gilla
  Börni fick anseende från Mikael63 i Sexspam på Skype förhandsversion - hur får man bort programmet?   
  Jag skulle just svara dig att det funkar inte, det händer inget när jag högerklickar, när jag kom att tänka på en sak. Jag använder programmet Start Menu 8 eftersom jag hör till dom gamlingar som aldrig kunnat förlika mig med den nya startmenyn. I den klassiska startmenyn som det resulterar i så händer inget när man högerklickar på någon av de s k "moderna apparna". Jag provade att stänga programmet och fick alltså tillbaka den nya Windows10-menyn och DÄR går det utmärkt att högerklicka och välja avinstallera.
  Sagt och gjort och som vanligt lär man sig alltid något nytt.
 7. Gilla
  Börni fick anseende från Mikael63 i Sexspam på Skype förhandsversion - hur får man bort programmet?   
  Microsoft har (som vanligt) oombett förärat mig med Skype förhandsversion. Det vore väl inget fel med det om jag fick bestämma själv över det, använda det när jag vill och stänga av det fullständigt när jag inte vill. Men fast jag inte öppnat programmet eller loggat in så hindrar inte det att det kommer spam i form av kontaktförsök från damer som jag varken känner eller vill lära känna. Hur kul är det t ex när jag tittar på en TV-stream via datorn med familjen och så dyker det upp ett meddelande om att en dam vill tala med mig. Så jag vill bli av med programmet men hittar inget sätt att göra det.
   
  Att fråga Microsoft om hur man avinstallerar eller om Microsoft tycker det hör till deras uppdrag att öppna nya kanaler för sexspam är ju på förhand dömt att misslyckas så jag undrar om någon på Eforum har något tips.
 8. Gilla
  Börni fick anseende från Mikael63 i Javascript inaktiverat i Firefox   
  Du nämnde tidigare NoScript och det var jag "säker" på att jag inte hade. Men det hjälper tydligen inte att veta att min inte skaffat något tillägg för dom kan tydligen dyka upp oanmälda. Jag kollade en gång till och något NoScript fanns inte men däremot ett YesScript med Google som enda svartlistade sajt. Problemen med Google map började (den här gången) för en knapp vecka sedan och jag antar att någon websida som jag varit på måste ha installerat YesScript då. Frågan är vem som kan ha intresse av att smygblockera Google på folks datorer.
  Eftersom jag upplevt samma problem flera gånger tidigare kan orsaken ha varit densamma.
   
  Tack mbgtmari och Mikael63 för all hälp! Jag kunde ju egentligen ha löst detta själv men på köpet har jag fått en intressant inblick i Eforums sökfunktion och en del annat.
 9. Gilla
  Börni fick anseende från lah i Ej fungerande PiratePlayer   
  Du har som många andra dragit fel slutsats av programmets namn. Pirateplayer tillhandahåller inte olagligt material. Det gör det möjligt att spara öppet, legalt streamat material på datorn. Det är inte olagligt!
 10. Gilla
  Börni gav anseende till vertpre i Tvångsuppdatering till Win 10?   
  Underligt, jag har dolt Windows 10 uppdateringen och installerat andra uppdateringar 2 ggr utan att Windows 10 har försökt installera sig.
   
  Högerklicka inte på ikonen. Öppna den med vänsterklick. Klicka på de 3 strecken uppe till vänster. Välj Bekräftelse och där ska du hitta Avbryt reservation eller Avboka .....
 11. Gilla
  Börni fick anseende från Cecilia i Surfplatta roterar bilden 90 grader fel efter Windows10 installation   
  Medan jag väntat (hoppats på) på något svar har jag fortsatt googla efter tips och experimentera och nu är problemet löst. För att inte bli långrandig hoppar jag över allt som inte gav något.
   
  Steg 1: Tips om en registernyckel som visar sig saknas i min platta:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\ROOT\SENSOR\0000\Device Parameters\kxfusion\Orientation
   
  Försök att skriva in nyckeln "Orientation"  manuellt gav inget.
   
  Steg 2: Hittar ett alternativ till det drivrutinpaket jag använt för att installera drivrutinen till sensorn. Det installerar även registernyckeln. Nu funkar autorotering något bättre. I stället för 90 grader fel visas skärmen nu 180 gr fel.
   
  Steg 3: Tips om att det finns olika versioner av drivrutinen som kräver olika parametervärden för "Orientation". Byter värde och nu är problemet löst.
   
  Återstår problemet med högerklick på skrivbordet. Jag har lagt upp en ny tråd för det och hoppas på hjälp denna gång.
 12. Gilla
  Börni fick anseende från Mikael63 i Ej fungerande PiratePlayer   
  Jag har två kommentarer:
   
  1. Utvecklingen av programmet har förvisso legat nere under lång tid men sajten  ligger INTE nere. Det går fortfarande att hämta programmet för den som vill, men det funkar inte längre som ursprungligen tänkt. Man får göra som Kalle Dator1 beskriver.
   
  2. Programmets namn antyder att det är något skumt eller olagligt som pågår. Så är det inte. Det är inte konstigare att ladda ned från SVTPlay än det är att spela in direkt från TVn. Men för den som är tveksam till att använda SVTPlay på ett sätt som SVT tydligt är kallsinniga till så vill jag säga att det kan finnas mycket goda skäl att ladda ner ett program även när man inte tänker spara det. Har man inte tillgång till tillräckligt snabbt Internet (t ex av ekonomiska skäl eller att det helt enkelt inte finns där man befinner sig) så är nedladdning med Pirateplayer det ENDA sättet att ta del av SVTPlay.
 13. Gilla
  Börni fick anseende från Thomas1 i Bluetooth försvunnen   
  Nej, så enkelt var det tyvärr inte. Det var inte bara ikonen utan själva funktionen som var borta. Till slut gav jag upp och tog till domedagsvapnet ominstallaton av Windows (jag hade ju inte hunnit samla på mig särskilt mycket data som kunde försvinna) och efter det fanns bluetooth igen. Så något hårdvarufel var det tydligen inte.
 14. Gilla
  Börni gav anseende till Cecilia i Spökande internet   
  Jag vet inte hur mycket systemfilsgranskaren kollar sånt som har med nätverket att göra men det skadar ju inte att kolla. Se http://support.microsoft.com/kb/929833/sv
 15. Gilla
  Börni fick anseende från Laso i Internetdela med Androidmobil funkar på en Win7 dator men inte på en annan   
  Problemet är löst och hade kanske kunnat lösas tidigare om jag inte varit så slarvig när jag letade i Enhetshanteraren. Jag letade bara efter nätverkskort men när jag tittade noggrannare en gång till hittade jag en "okänd enhet" som visade sig heta BCM21553-Thunderbird. Googlesök visade att det var någon slags Samsung nätverksenhet och då förstod jag att jag var på rätt spår. Jag lät Windows själv leta efter drivrutin på Internet och det lyckades bra (faktiskt första gången nånsin som jag löst ett drivrutinproblem den vägen). Först installerades en Samsung Mobile USB Composite Device och sedan dök Samsung Mobile USB Remote NDIS Network Device upp. Varför datorn inte lyckades hämta drivrutinerna direkt från mobilen (vilket gick bra för den andra datorn) får jag väl aldrig reda på. Men kanske kan det hända andra användare att datorn och mobilen inte vill prata med varann och då kanske min lilla övning kan vara till hjälp.
 16. Gilla
  Börni fick anseende från Laso i Internetdela med Androidmobil funkar på en Win7 dator men inte på en annan   
  Problemet är löst och hade kanske kunnat lösas tidigare om jag inte varit så slarvig när jag letade i Enhetshanteraren. Jag letade bara efter nätverkskort men när jag tittade noggrannare en gång till hittade jag en "okänd enhet" som visade sig heta BCM21553-Thunderbird. Googlesök visade att det var någon slags Samsung nätverksenhet och då förstod jag att jag var på rätt spår. Jag lät Windows själv leta efter drivrutin på Internet och det lyckades bra (faktiskt första gången nånsin som jag löst ett drivrutinproblem den vägen). Först installerades en Samsung Mobile USB Composite Device och sedan dök Samsung Mobile USB Remote NDIS Network Device upp. Varför datorn inte lyckades hämta drivrutinerna direkt från mobilen (vilket gick bra för den andra datorn) får jag väl aldrig reda på. Men kanske kan det hända andra användare att datorn och mobilen inte vill prata med varann och då kanske min lilla övning kan vara till hjälp.
×
×
 • Skapa nytt...