Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

bla__

Medlem
 • Antal inlägg

  8
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Jag har ett "kluckande" ljud i framvagnen på min VW Bora. Det kommer framförallt när jag kör i ojämnheter. Jag har kollat alla spindelleder osv i framvagnen men de verkar vara fasta och fina. Stötdämparna känns också bra. Någon som har en idé om vad det kan vara? Tack på förhand!
 2. Någon som har erfarenhet av att scanna tidningar med bilder och text i olika typsnitt (som annars tar stor plats) i Adobe Capture? Går det att minska filstorleken mycket med programmet?
 3. Jag har ett antal större kataloger med c:a 100- 150 sidor i färg som jag ska scanna in till filer i till exempel .pdf format. Problemet är att de innehåller både färgbilder och text och därför blir de väldigt stora. Finns det någon lösning på hur man kan få de i rimlig storlek? Nu använder jag bara det medföljande programmet till scannern och scannar direkt till pdf. Det är inget krav att det är just pdf men de ska vara lättillgängliga på vår hemsida. Tack på förhand!
 4. Jag har datorn på ett ställe där det är dålig mottagning och därför har jag planer på att sätta en accesspunkt i fönstret (där signalen är stark) som tar emot signalen från den trådlösa routern och sänder den vidare till det trådlösa nätverkskortet. Jag kan inte så mycket om nätverk så därför vore jag tacksam på kommentarer kring detta och tips på billig utrustning.
 5. Jag vill inte utveckla min webplats själv eller betala någon för att göra det från grunden. Därför undrar jag om det finns någon färdig webbplats eller snarare mall till en sådan att köpa. Den skall användas till följande: * Den skall kunna hantera kortbetalningar för att komma åt en lösenordsskyddad sida. * Från den lösenordsskyddad sidan skall användarna kunna ladda ner elektroniska dokument mot betalning, dvs en slags prenumerationsservice. Jag har hittat en del sådana för att sälja varor på internet, men inga för att sälja täjnster.. men det måste väl finnas? [inlägget ändrat 2005-09-19 13:51:17 av bla__]
 6. Ja, det är klart.. men samtidigt är denna lagstiftning förmodligen till för att sklydda verk som givits ut i det aktuella landet. Och det är sannolikt en liten del av den totala median här i världen som ges ut i dessa länder.
 7. Varför inte då låta någon kompis som bor i ett sådant land ha en server som kan dela ut en massa skoj??? Om det landet inte har lagar mot sådant kan det ju inte vara ett lagbrott... men de som laddar hem kanske också måste bo i sådana länder för att inte begå några brott.
 8. Alla länder är inte med i Bernkonventionen och WIPOs övriga regelverk som reglerar den internationella upphovsrätten. Vissa länder är faktiskt inte medlemmar i WIPO överhuvudtaget. Innebär det då att det är tillåtet att kopiera/köpa kopior av till exempel musik och filmer i dessa länder (trots att det är skyddat i övriga länder)? Säg att jag skulle vara medborgare i ett sådant land, kan jag då ladda ner musik och filmer helt lagligt då?
×
×
 • Skapa nytt...