Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jimpa7286

Medlem
 • Antal inlägg

  6
 • Gick med

 • Senaste besök

Om jimpa7286

 • Medlemstitel
  Nykomling
 • Födelsedag 1975-12-24

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Ort
  Alingsås
 1. jimpa7286

  Köpråd

  Tänkte köpa en ny dvd men är i stort behov av köpråd i dvd-djungeln! De kraven jag har är följande: - Regionsfri - Hårddisk - Inspelningsbar dvd såklart - Skall vara enkelt att kopiera gamla vhs-band, antingen med inbygd vhs-spelare eller att man kopplar vhs-spelaren till dvd:n - Skulle vara bra om man från datorn enkelt kan överföra material till hårddisken på dvd:n Det finns säkert ett antal sådana här spelare, men eftersom jag inte är någon expert är det ganska svårt att veta vad man skall välja, och om det verkligen kommer att fungera när man väl har köpt spelaren. Snälla, någon som kan ge mig råd? /Jimmy
 2. Har en HP-dator och när jag startar om datorn kommer den inte längre in i Windows utan en smiley-gubbe dyker upp längst ned på skärmen. Någon som vet vad detta kan vara för virus och hur man i så fall får bort det?
 3. Har precis bytt bredbandsleverantör från Telia till Glocalnet. Helt plötsligt har sökningen i dc++ slutat att fungera när jag kör Active. Jag har testat att stänga av brandväggen jag använder (Windows xp egna) men det fungerar inte ändå. Mitt ip-nr har jag även skrivit in i DC++. När jag kör med passive så fungerar det, men man får ju knappt några sökresultat då. Jag har bara ett vanligt nätverksmodem, ingen router eller något sådant. Någon som vet vad det kan bero på?
 4. Jag har importerat filen till Pnnacle Studio 9 och försöker skapa discen, men den säger att filen är för stor för att få plats på en disc. Jag vill ju att den komprimerar filen så att den får plats på discen. Finns det någon sådan inställning någonstans?
 5. Filen jag lyckats kopiera från mitt vhs-band till datorn blev på ca 6 gb. Finns det något sätt att komprimera denna fil, dvs få ner storleken på den så att den rymmer på en 4,7 gb-disk. Man kan ju komprimera storleken på en vanlig dvd-skiva med hjälp av dvd-shrink, men nu vill jag alltså komprimera en 6 gb mpeg-fil. Någon som vet om det går?
 6. Har precis kommit på att jag kan koppla videon till datorn och på så sätt föra över mina vhs-band till dvd-skivor. Först använder jag mig av programmet WinDvr för att spela in banden. Jag går då en stor fet fil på min dator. Denna filen vill jag sedan göra till en dvd-skiva, men hur skall jag göra? När jag spelar in bandet från videon till datorn finns det en mängd olika format att välja på, men jag har ingen aning om vilket jag skall välja. Dessutom blir filen jag får ut alldeles för stor för en dvd-skiva, går det på något sätt att komprimera filen? Någon som kan hjälpa mig med detta? Tack på förhand!
×
×
 • Skapa nytt...