Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ChristerE

Medlem
 • Antal inlägg

  127
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  4

ChristerE vann dagen: 13 augusti

ChristerE hade det mest gillade innehållet!

Om ChristerE

 • Medlemstitel
  Aktiv

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. ChristerE

  LÖST Går inte att skicka mejl i Outlook

  Då används alltså fortfarande Outlook, fast en nyare version. Ämnet förvillar - "Går inte att skicka mejl i Outlook". Det har ingen betydelse om Outlook köpts separat, i något Office-paket eller om ett Office 365-abonnemang används. Och samma inställningar som i den tidigare Outlook-versionen behövs. POP eller IMAP, servernamn, portar med eller utan SSL, m m. Fast menyer och fönster kan förstås se annorlunda ut.
 2. ChristerE

  LÖST Går inte att skicka mejl i Outlook

  Okej, då får frågan bli - hur hanterar du din e-post "i Office 365"? Om det handlar om webbmejl har det inget med Office 365 att göra, se mitt inlägg från kl 22.06. Att du är nöjd med att din e-posthantering fungerar är förstås utmärkt. Jag förstår bara inte sambandet med Office 365.
 3. ChristerE

  LÖST Går inte att skicka mejl i Outlook

  Hur menar du att Office 365-abonnemanget har något att göra med att du inte längre använder Outlook? Se min tidigare fråga om en Outlook.com-adress.
 4. ChristerE

  LÖST Går inte att skicka mejl i Outlook

  Och det är just det jag undrade om frisse har gjort. Att skaffa programmen via ett Office 365-abonnemang förändrar ju inget när det gäller problemet med Outlook (om nu Outlook är problemet).
 5. ChristerE

  LÖST Går inte att skicka mejl i Outlook

  Förstår inte vad du egentligen har skaffat. Office 365 är en abonnemangsform, där man prenumererar på programmen i stället för att köpa dem. Det är samma program i båda fallen, Word, Excel och Outlook, m m. Så ingår också molntjänster i prenumerationen. Kanske menar du att du skaffat en e-postadress hos Outlook.com, och hanterar den med webbmejl. Men webbmejl kunde du förmodligen använda även tidigare (om du nu gått över till Outlook.com). Webbmejl supportas av många e-postleverantörer. Och e-postadresser hos Outlook.com kan också hanteras med e-postklienter. Förklaringen från supporten, som du skriver om i första inlägget, låter mycket märklig. Skulle det stämma skulle miljontals användare få problem. Så kommenterar du först om att skicka mejl för att i nästa mening kommentera mottagning om man befinner sig för långt från distributören. Men något som kan krångla är ifall man inte är uppkopplad via samma operatör som man skickar via, om man skickar utan autentisering. Skickar man med autentisering går det ofta att skicka oavsett hur man är uppkopplad. Från något internetcafé eller från någon kompis som har en annan bredbandsleverantör. Skulle det här kunna vara en förklaring till dina problem? Det här med autentiseringen skulle ju kunna ha varit olika inställt i de e-postklienter du använt. Tror alltså inte att problemet har något med Outlook att göra.
 6. ChristerE

  Kommer 5G att göra fibernätet onödigt?

  "... som samtliga missar" ? Frågan (ämnet för tråden) gäller 5G och fibernät, vilket mitt svar handlar om. Svarstider är inget jag tog upp, det stämmer - men missat, nej! När det gäller 5G så står det i artikeln jag länkade till: "5g ska användas för korta snabba dataskurar, eftersom den tekniken har så oerhört kort uppkopplingstid ...". Men 5G anses ändå inte vara ett självklart alternativ till fiber (det finns mer att ta hänsyn till). https://www.nyteknik.se/digitalisering/ska-jag-kopa-fiber-eller-vanta-pa-5g-6539620
 7. ChristerE

  Trådlös överföring av bilder

  Dubbla frekvensband - Dual-band https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/lokala-natverk/wifi-tradlost-natverk#dual-band Ping Under rubriken IP-adress, läs från stycket som börjar "När datorn har fått en IP-adress …" https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/internet/hur-funkar-internet#ip-adress
 8. ChristerE

  Kommer 5G att göra fibernätet onödigt?

  Artikeln är några år gammal, men förmodligen rätt aktuell ändå. 3: Är 5g något för vanliga hushåll? Absolut, menar alla tre experter. 4: Bör man invänta 5g i stället för fiber? Nej, svarar alla tre. https://www.nyteknik.se/digitalisering/ska-jag-kopa-fiber-eller-vanta-pa-5g-6539620
 9. ChristerE

  Trådlös överföring av bilder

  Har du dubbla frekvensband i accesspunkten? Är i så fall datorn ansluten till det ena och mobilen till det andra kan det vara orsaken till problemet. Det står i guiden att enheterna ska vara anslutna "på samma Wi-Fi-nätverk", men det borde också fungera om datorn är ansluten med kabel, men där är jag inte helt säker. Om du pingar mobilens IP från datorn och får Reply från IP-adressen som appen i mobilen anger så är i alla fall någonting rätt. Då ska olika WiFi-nätverk eller kabelanslutning inte ha någon betydelse.
 10. ChristerE

  Outlook.com med office 365

  Här var det klara besked, finns i några andra inlägg också. Men informationen förvånar mig, Com Hem har antagligen ett antal hundratusen användare av deras e-posttjänst. Varför stänga ner den? Com Hem går upp i Tele2, och hos Tele2 fungerar (som jag förstår det) fortfarande mejladresser med domänen swipnet.se. Tele2 beskriver att de bytt plattform för e-posten. En del behöver ändra användarnamn men själva adresserna med swipnet.se fungerar som vanligt. Konstigt att inte låta mejladresser med comhem.se fungera även efter sammanslagningen med Com Hem, när swipnet.se gör det. Se information i slutet på sidan. https://www.tele2.se/support/befintlig-kund/tjanster-installningar/e-postinstallningar
 11. ChristerE

  Outlook.com med office 365

  Okej, ett rykte, då är det nog bäst att ta det med en nypa salt. Kanske kommer ryktet av att Com Hem och Tele2 slås ihop (någonstans står det "Com Hem tas över av Tele2"). Diverse mindre operatörer lägger ner sina e-posttjänster, men om det skulle vara så att varumärket Com Hem upphör så tror jag ändå inte att domänen läggs ned. Det skulle ställa till det för alla som har en Com Hem-adress, och de är rätt många. Comhem slukas av Tele2 – formar nytt jättebolag (från januari 2018) https://www.svd.se/tele2-och-comhem-gar-ihop Scrolla ned så kommer ... Grönt ljus för fusion Tele2 och Com Hem (från i fredags) (Används direktlänken till den senare artikeln behöver man betala för att läsa den. Fast ibland inte - konstigt. https://www.svd.se/gront-ljus-for-fusion-tele2-och-com-hem ) En liten jämförelse, om än en affär i större skala. https://www.portablamedia.se/nej-microsoft-skrotar-inte-hotmail/
 12. ChristerE

  Outlook.com med office 365

  Jag är fortfarande intresserad av varifrån du fått den informationen, inte att den kommer. Om den ens kommer (som du skriver).
 13. ChristerE

  Outlook.com med office 365

  Vi får skilja på tjänster, abonnemang och program (appar). Men Microsoft gör det inte helt lätt efter att också ha börjat kalla e-posttjänsten för Outlook (Outlook.com). Outlook.com är en tjänst för att tillhandahålla e-postadresser, med tillhörande e-postlådor, och som kan hanteras via (bl a) webbmejl. Office 365 är en abonnemangsform för Outlook, Word och Excel, och OneDrive, m m (beroende på abonnemang), där man prenumererar på programmen och uppdateringar i stället för att köpa programmen. Det är samma program det handlar om. Outlook.com motsvarar alltså Gmail och Yahoo Mail som nämnts tidigare i tråden. E-postprogrammet Outlook kan användas för e-postlådor hos Outlook.com, hos Com Hem och hos många andra e-postleverantörer. När det gäller e-post så är e-postadresserna och tillhörande e-postlådor det centrala. Sen hanteras de via webbmejl eller med något e-postprogram. Längre tillbaka så var det hantering med e-postprogram som gällde. Senare kom tjänster som Hotmail och Gmail, m fl, som till att börja med hanterades endast med webbmejl (tror jag). Med tiden har dessa tjänster kompletterats med möjligheten att använda e-postprogram (med t ex POP eller IMAP). Och klassiska e-posttjänster har kompletterats med möjligheten att hantera e-posten med webbmejl, t ex e-post hos Telia. (Rätta mig om någon detalj blev fel.) Och som mbgtmari skriver ... vi vill gärna veta mer om Com Hem och e-post.
 14. ChristerE

  Outlook.com med office 365

  Har du någon källa till den informationen, kanske en länk till någon artikel?
 15. Om de fälten är stängda när jag stänger ett dokument, eller när Acrobat Reader stängs, så är de också stängda när jag nästa gång öppnar ett dokument i programmet. Blir det inte så för dig?
×