Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Copy Con^Z

Medlem
 • Antal inlägg

  129
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Det hade varit gjort för ett år sedan om jag hade haft behörighet att ändra. Jag tror att IT-avdelningen lagt det där med uppdateringar på is, alternativt tagit mycket lång semester. Hemma sitter jag med Excel 97, men den är i alla fall uppdaterad så långt det går
 2. Tack! Gjorde ett snabbt test och det verkar fungera fint. Får se om det gör det i morgon också De har av någon outgrundlig anledning bytt namn på VÄNSTER() till VÄNSTERPIL() i Excel 2010.
 3. Hej! Jag har suttit åtskilliga timmar med ett problem och upplever att jag fortfarande befinner mig på ruta ett. Jag har en mängd kalkylblad med spridda kolumner med celler som innehåller text och tal blandat, men där de fyra första utgör ett årtal. Det jag försöker göra är att räkna förekomster där årtalet är 1994 eller senare. Efter mycket experimenterande har jag kommit fram till en matrisformel som verkar fungera: {=(SUMMA(OM((HELTAL(VÄNSTERPIL(G2:G8000;4))> 1994);1;0)))} Mitt problem är att det även finns tomma värden i kolumnerna, vilket gör att jag får #värdefel! HELTAL använder jag mig av för att cellen skall läsas som ett tal och inte som text, VÄNSTERPIL för att ta bort alla siffror och bokstäver utom de fyra sista som anger årtalet. Finns det någon trollkarl som har en lösning på problemet? Det skulle bespara mig åtskilliga timmars klurande på alternativa lösningar. Att hämta över årtalen till nya kolumner är inget alternativ. Tack på förhand!
 4. Hej, För ett tag sedan testade jag att ladda hem mail från Hotmail via pop3 och råkade i processen ta bort meddelandena från servern. Problemet är att datum för "mottaget" ändrades till den dagens datum. Det vill säga, hundratals mail fick "mottaget" 2009-06-05. I headern finns fortfarande den ursprungliga informationen kvar, alltså "rätt" datum. Nu har jag gått över till att använda Widows Live Mail (eftersom OE inte längre fungerar med hotmail) och lagrar mina meddelanden där (alltså inte lokalt). Finns det något enkelt sätt att få tillbaka orginaldatum på mailen? Det skulle göra det otroligt mycket lättare att söka i gamla meddelanden.
 5. Hej, Macen försöker ansluta till vårt lokala nätverk direkt vid uppstart. Jag kan inte öppna några lokala filer utan att nätverksinloggningsrutan kommer upp och pekaren börjar "badbolla sig". Den enda lösningen på det här är att koppla ur nätverkssladden, men det är inget alternativ, eftersom jag behöver kunna komma åt nätverket. Kanske skall tillägga att det handlar om Microsoftinloggning. Vad skall jag göra, ligger nätverksadresserna cachade? kan jag avinstallera microsoftklienten på något sätt? tacksam för svar
 6. Sedan jag sskaffade en DVD-brännare så får jag upp detta meddelande varje gång jag startar datorn. Det räcker med en reset för att allt skall fungera som vanligt och helt utan komplikationer, men det är jobbigt att behöva starta datorn och sen trycka reset. Finns det någon som vet vad det här kan bero på?
 7. Installerade mitt nya grafikkort tillsammans med lite nyköpt RAM igår kväll och när allt var installerat och det såg ut att fungera bra så tänkte jag köra 3D Mark 03 för att kolla resultatet. Datorn tokhängde sig vid första "laddskärmen" och det var bara resetknappen som fungerade. Avinstallerade drivrutinerna och valde en äldre, och då fungerade åtminstone D3D-testen i DX. Skulle köra 3D Mark igen... samma sak, omstart. Inga spel eller någonting fungerar, svart skärm så fort jag startar något som användre sig av kortet på annat sätt än vanlig 2D. Jag har installerat nyaste drivrutinerna till mitt chipset, och kollat så att ljudkortsdrivrutinerna är uppdaterade men det fungerar fortfarande inte. När jag försöker komma åt Avancerade inställningar under bildskärmsinställningar så får jag en blåskärm som svar som säger att det är problem med "vxdaticds32(01)". Min datorspec är: Athlon XP +1900 768 MB RAM VIA Chipset KT7A266 (I think) PowerColor ATI Radeon 9800 PRO 128 MB (latest drivers) Soundblaster Live! Windows 98 SE
 8. Jag tänkte uppgradera min dator lite, så man åtminstone får lite större behållning av att spela nyare spel. Jag har en: AMD XP +1900 256 MB RAM GForce 3 Ti 200 64MB som jag tänkt uppgradera till AMD XP +1900 768 MB RAM ATI Radeon 9800 Pro 128MB Nu kommer frågan: Räcker min processor till? Kommer jag att kunna spela spel som HL2, Doom 3 och Far Cry med acceptabel fps?
 9. Är det några problem/något man behöver tänka på när man defragmenterar en raid-5 enhet eller är det bara att köra på som vanligt?
 10. Tack, jag laddade ned det tidigare idag. Hinner dock inte plöja igenom de två dokumenten. Får kolla det när jag har tid, vill inte förstöra domänen just nu.
 11. Ok, i så fall är det säkert kört. Men jag kan ändå göra ett test, vet inte exakt hur den är konfigurerad. VAR någonstans byter jag domännamnet.
 12. Jag försöker "binda" ett antal Macar till vår Active Directory. Efter mycket läsande på nätet kom jag fram till att .local inte är en fungerande domän tillsammans med Mac OS X. Hur byter man enklast toppdomän, utan att behöva skapa nya användare o.s.v.
 13. När jag skall logga in på vår server med Mac OS X så krävs adminrättigheter för att skriva till servern. Det går bra med "users" från 9:an men inte X. Finns det någon klient eller inställning så rättar till det.
 14. Ta en titt på www.tierra.se, exkludera webbshoppen så har du det i ett nötskal. Inget lagersaldo eller liknande. Kan tänka mig att 2-300 produkter skall läggas upp innan företaget ifråga själva tar över administrationen. Design och layout (och även idéer om funktioner) ingår i projektet, ingenting är givet. Jag vet att jag uttrycker mig luddigt men ingen av oss har speciellt mycket information att tillgå, därav otydligheten.
×
×
 • Skapa nytt...