Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Inde

Medlem
 • Antal inlägg

  247
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Inde

 1. Inde

  Gratis regfixare?

  Jag ser inget gratis som reparerar.
 2. Inde

  Gratis regfixare?

  den postades här först och sedan såg jag en bättre, kan den gamla tas bort då som jag inte sett?
 3. Inde

  Gratis regfixare?

  Scannas registerfilen hittas fler fel än som är gratis att fixa, finns det inga gratis fixare?
 4. Ändra/de partitionsbeteckningar Det verkar lätt att ändra själv eller det blir ändrat och kan ställa till problem. Är det bara i Part. Magic det kommer upp varning och man ev. kan fixa med Mapper? Går det att återställa om det blir fel?
 5. Filnamnen på en partition har bytt namn till två tecken och är oläsliga, är kanske smittat i eller från från en annan dator, virus eller kvaddat register, sedan jag tog bort starten med W98, flyttade W 2000 dit med Part. Magic och tänkte ominstallera vid behov. Det blev andra Partitionsbeteckningar och stopp på inbootning. Resten av disken med XP är Ok för kopiering. Jag gissar att W2k är förlorad och bör tas bort om det går för att mata in en ny, annars får man kopiera allt godis och blanka hela disken. Verkar den gamla W2k-part.-en förlorad? Jag har en ny disk me nytt OS så jag ser gamla och tänkte titta på en del bootfixar först.
 6. Till en ny disk från en där OS inte fungerar längre, försöker jag göra gamla mailfiler läsbara igen i Outlook Express, har gjort det förut och undersöker hur. Det går inte med export/import direkt, jag har för mig att man ska ha 2 konton. Vet du?
 7. För dig som ev. undrar om tidigare trådar, matar jag nu in allt av nytta på nya diskar, ett arbete som är timsugare ni alla vet, sedan ska jag fixa dom gamla diskarna. Nu ska jag försöka komma ihåg hur man överför gamla meilfiler utan export/import, det har fungerat förut. Med inget akut på diskarna för det mesta har jag inte tagit backup så ofta, då jag kopierat över till en reservdator. Men en massa timmar en gång per år för återställare börjar ta tid. Jag har 2 gamla långsamma bandmaskiner för backup, dom låter som marsvin och tar en massa timmar med dagens volymer, så de används sällan. Det finns en massa att läsa på Google om Backup, jag vill ha något automatiskt och smarta återställare om det kraschar, finns det något enkelt och gärna gratis?
 8. Säkerhetskopia innan den ska repareras. Bra och verkar gratis men jag har inget OS än där, ska se om det fungerar först. Bra tips, får skriva en lista på tillverkarna, ser man det i Bios och något mer annars?
 9. Ja det kan du ha rätt i, jag vill bara rädda det jag behöver men kanske får för mkt med en kopia rakt av så det blir svårt att hitta något, ska testa om jag kan göra annat först.
 10. Ja jag såg en del i hjälpen att man ska installera en i taget, jag kanske satte in 2 men har för mig att det är plug and play.
 11. Är där nu och har provat allt, hurdå?
 12. Om jag lyckas få det att fungera och vill kopiera en hel disk, är det inte bra i DOS skrev någon, det kan bli förluster. Är det bättre att göra det i Windows? Jag har även Part.Magic, osäkert om systenfiler kommer med då. Ska läsa på tipsen om alla program att tanka ner för kopiering mm, passar på nu att fråga innan det är sovdags
 13. Jag har lagt in en kvaddad disk som Master och en tom som Slave, där gick det inte att få in ett nytt OS. Med OS som master i en annan dator kunde jag inte se den kvaddade disken alls. Ifall jag lägger in OS via master och byglar om till slave, fungerar det då? Risk att den kvaddade blockerar som master?
 14. copy *.* h: verkar det vara, är DOS samma som under reparationskonsollen från OS-skivan som jag har fått för mig? *.* där är ju samma som när man ska radera en disk, det har jag sett förut, vad skriver man före då? Rätt byglat ja men jag ska prova igen i en annan gamla datorn. Kan man lägga in OS på master och sedan få det att fungera i slave? Sedan ska jag läsa om fixen. Och tack C. du svara som en Blixt ibland;) Nu ska jag äta
 15. Nej då vore det enklare och fungerar inte. Måste ha den dåliga som master annars syns den inte, provat i annan dator att ha den som slave. Annars kan man lägga in OS på en disk först men kan den ligga som slave sedan? I Copy kan man köra enstaka filer, inte större stycken? Får väl Googla annars efter jobbet
 16. Jag har inte hunnit läsa in alla program det tipsats om för bootning och kopiering än, då jag flyttat om alla diskar och testat lite annat. I min gamla reservdator fungerar Windows på ny disk och man kan se allt på gamla disken, så där är inga problem nu. Arbetsdatorn har en ny ren disk formaterad och den gamla som inte bootar, den vill jag kopiera via OS's CD och reparationskonsoll med Copy. Men jag hittar inget kommando för att kopiera hela med systemfilen, någon som vet det eller något bättre och helst utan att tanka ner nya program? Den laddar inte in OS än W2000/XP. [inlägget ändrat 2007-08-08 06:18:04 av Inde]
 17. Ja och är lätt att ändra. Fast Windows hittade inte den andra. Nu har jag flyttat om allt och byter ämne.
 18. Då har jag kopplat rätt redan men ska riva ur igen och leta efter CS. När den var Master kunde man se allt med dskpart(?) och köra copy, kan man även kopiera den vägen till annan disk? Inte vad jag kommer ihåg, tar lite tid att kolla. Såg nu att slave var rätt och master som las om till cs. Jag brukar sätta OS på master, spelar det någon roll? [inlägget ändrat 2007-08-08 00:31:11 av Inde]
 19. Måste inte ena disken vara Master och en Slave? Byglingar ja. 2 diskar på kabeln. Jag menar det jag får upp med CDn till OS som reparation, något annat finns nog inte till en kvaddad disk? En disk som inte bootar i en dator flyttades över till en annan dator för backup, innan den ska tillbaks för reparation i den första datorn.
 20. Jag har som kanske bekant, en disk som inte startar operativet. Innan jag börjar med fixboot och fixmbr etc. känns det bättre att ha kopierat hela eller delar av den först. Problemet är inte nytt ser jag, just i det här fallet kan jag se allt i DOS när den är Master men ser inget alls när den placeras om som Slave. Att köra copy i DOS på samma disk är bekant, men till en annan eller något annat, vilka möjligheter finns det? Tacksam för svar, det ska ta slut snart med alla frågor hoppas jag, som fick lite panik först och inte såg dom enkla lösningarna i vissa fall. (W2000 och XP)
 21. Satte in min disk som inte startar för kopiering i en nyrenoverad dator som startar, nu hittar datorn inte den disken i Bios etc. Hittar dom bara friska diskar? Slav verkar vara fel som inte syns. Man kunde se diskens innehåll i andra datorn, kanske felkopplat. [inlägget ändrat 2007-08-07 07:27:28 av Inde]
 22. Jag löste det med att ominstallera och tanka ner det som behövdes, hade nog kunnat göra det via en annan dator istället. Men nu är det ett annat problem med för stor part. som du kan se.
 23. Dom finns redan på diskett och skiva utan några instruktioner i någon fil, kan det vara skillnad att tanka ner eller placera dom på skrivbordet? Jag har kopierat över alla till I386 men mappen börja med $, är det ur funktion? Kanske ska in i Drivers istället? Samma sak att installera Chipset?
 24. Jag har nog kommit på något som inte kan fås att fungera som det ser ut. Skärmen fungerar med fel upplösning som inte kan bli bättre utan drivrutin. Men hur installeras de när skärmen och kortet inte syns i Enhetshanteraren, Kontrollpanelen eller via Skrivbordet? Felet kan vara en begagnad rensad disk, jag ska köra Updates om jag kommer ut på nätet, annars sätta in en ny oanvänd disk. Ibland kommer inte nätkortet fram heller. Funderade också på att sätta i ett nytt nätkort, det andra är inbyggt.
 25. OS startade inte så jag körde i DOS, satte in en brännare också för att kopiera över filer så det löste sig men blev inte bra ändå. Jag vill både reparera och rädda, först kopiera och sedan manipulera, så inget riskeras igen. Ska kolla dina tips:thumbsup:
×
×
 • Skapa nytt...