Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Inde

Medlem
 • Antal inlägg

  247
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Inde

  Gratis regfixare?

  Jag ser inget gratis som reparerar.
 2. Inde

  Gratis regfixare?

  den postades här först och sedan såg jag en bättre, kan den gamla tas bort då som jag inte sett?
 3. Inde

  Gratis regfixare?

  Scannas registerfilen hittas fler fel än som är gratis att fixa, finns det inga gratis fixare?
 4. Ändra/de partitionsbeteckningar Det verkar lätt att ändra själv eller det blir ändrat och kan ställa till problem. Är det bara i Part. Magic det kommer upp varning och man ev. kan fixa med Mapper? Går det att återställa om det blir fel?
 5. Filnamnen på en partition har bytt namn till två tecken och är oläsliga, är kanske smittat i eller från från en annan dator, virus eller kvaddat register, sedan jag tog bort starten med W98, flyttade W 2000 dit med Part. Magic och tänkte ominstallera vid behov. Det blev andra Partitionsbeteckningar och stopp på inbootning. Resten av disken med XP är Ok för kopiering. Jag gissar att W2k är förlorad och bör tas bort om det går för att mata in en ny, annars får man kopiera allt godis och blanka hela disken. Verkar den gamla W2k-part.-en förlorad? Jag har en ny disk me nytt OS så jag ser gamla och tänkte titta på en del bootfixar först.
 6. Till en ny disk från en där OS inte fungerar längre, försöker jag göra gamla mailfiler läsbara igen i Outlook Express, har gjort det förut och undersöker hur. Det går inte med export/import direkt, jag har för mig att man ska ha 2 konton. Vet du?
 7. För dig som ev. undrar om tidigare trådar, matar jag nu in allt av nytta på nya diskar, ett arbete som är timsugare ni alla vet, sedan ska jag fixa dom gamla diskarna. Nu ska jag försöka komma ihåg hur man överför gamla meilfiler utan export/import, det har fungerat förut. Med inget akut på diskarna för det mesta har jag inte tagit backup så ofta, då jag kopierat över till en reservdator. Men en massa timmar en gång per år för återställare börjar ta tid. Jag har 2 gamla långsamma bandmaskiner för backup, dom låter som marsvin och tar en massa timmar med dagens volymer, så de används sällan. Det finns en massa att läsa på Google om Backup, jag vill ha något automatiskt och smarta återställare om det kraschar, finns det något enkelt och gärna gratis?
 8. Säkerhetskopia innan den ska repareras. Bra och verkar gratis men jag har inget OS än där, ska se om det fungerar först. Bra tips, får skriva en lista på tillverkarna, ser man det i Bios och något mer annars?
 9. Ja det kan du ha rätt i, jag vill bara rädda det jag behöver men kanske får för mkt med en kopia rakt av så det blir svårt att hitta något, ska testa om jag kan göra annat först.
 10. Ja jag såg en del i hjälpen att man ska installera en i taget, jag kanske satte in 2 men har för mig att det är plug and play.
 11. Är där nu och har provat allt, hurdå?
 12. Om jag lyckas få det att fungera och vill kopiera en hel disk, är det inte bra i DOS skrev någon, det kan bli förluster. Är det bättre att göra det i Windows? Jag har även Part.Magic, osäkert om systenfiler kommer med då. Ska läsa på tipsen om alla program att tanka ner för kopiering mm, passar på nu att fråga innan det är sovdags
 13. Jag har lagt in en kvaddad disk som Master och en tom som Slave, där gick det inte att få in ett nytt OS. Med OS som master i en annan dator kunde jag inte se den kvaddade disken alls. Ifall jag lägger in OS via master och byglar om till slave, fungerar det då? Risk att den kvaddade blockerar som master?
 14. copy *.* h: verkar det vara, är DOS samma som under reparationskonsollen från OS-skivan som jag har fått för mig? *.* där är ju samma som när man ska radera en disk, det har jag sett förut, vad skriver man före då? Rätt byglat ja men jag ska prova igen i en annan gamla datorn. Kan man lägga in OS på master och sedan få det att fungera i slave? Sedan ska jag läsa om fixen. Och tack C. du svara som en Blixt ibland;) Nu ska jag äta
 15. Nej då vore det enklare och fungerar inte. Måste ha den dåliga som master annars syns den inte, provat i annan dator att ha den som slave. Annars kan man lägga in OS på en disk först men kan den ligga som slave sedan? I Copy kan man köra enstaka filer, inte större stycken? Får väl Googla annars efter jobbet
×
×
 • Skapa nytt...