Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ganatshii

Medlem
  • Antal inlägg

    66
  • Gick med

  • Senaste besök

Om Ganatshii

  • Medlemstitel
    Användare

Profil

  • Kön
    Man
  • Ort
    Örebro
  1. Då är den nya processorn installerad och klar. Återstår bara en klockning på den, men det får bli en helgaktivitet. Jag har helt klart mycket bättre fps nu än förut! Har inga 80-100 fps som de skrev men det är nog för att deras CPU var mycket bättre! Men nu är allt laggfritt och flyter på bra! Tack så mycket för hjälpen, grymt skönt att allt fungerar till slut!! Ha det!
  2. Aight! Då blir det till att inhandla en sådan och hoppas på att det hjälper. Om inte har jag fått en schysst CPU. Jag återkommer med resultat när jag installerat den nya CPUn. Tack för hjälpen!
  3. Jahaja oj då! Ja men då förstår jag verkligen att min CPU inte orkar med. Du har inte någon AMD CPU i huvudet som du vet presterar bra för runt 2-2,5 tusen? Alla verkar klenare än Intels. Men det kanske är så det är. Som det ser ut på sidan är det denna som ser ut att vara bäst: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=994049 Men den passar väl antagligen inte mitt moderkort eftersom det är AM3+ och inte vanlig AM3. Hittar den heller inte i listan på CPUs på deras sida: http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A79XTD_EVO/#CPUS
  4. Okej! Här är sidan jag tänkte på: http://www.sweclockers.com/recension/14844-amd-radeon-hd-7970/12#pagehead De testar 7970, men 6870 CF står med där och på High dessutom. Får kolla runt lite till och ev. köpa en ny CPU i hopp om att det ska fungera bättre. Tack för all hjälp! //Magnus
  5. Okej jag förstår! Jag har nu installerat GPU drivrutiner 12.1 och senaste moderkortsuppdateringar. Dock så har inte mitt moderkort fått några uppdateringar sen juli 2010 för BIOS och april 2010 för chipset. Jag bytte även tillbaka till gamla kortet som huvudkort igen. Ligger nu på ca 50fps i BF3. Enligt sweclockers.com så ska CF 6870 på inställning high prestera runt 80-100fps. Förstår att resten av datorn också påverkar detta men som jag ser så har jag inget i datorn som hindrar grafikkorten från att ge mig liknande fps. Har även läst om andra som ligger där med två 6870 och liknande dator, så det ska gå. Frågan är bara varför jag skulle ha oturen att det ska krångla. Kan även tillägga att jag har kört 3D mark11 benchmark test och där fick jag nästan exakt samma värde som sweclockers test. Jag håller på att installera Dirt3 nu för att se hur fpsen är där och ifall det bara är i BF3 som fps sviktar. Jag återkommer om resultat. Här är faktan om resten av min dator: AMD Athlon II X4 640 3,5Ghz OC 8gb DDR3 1600-Mhz Asus M4A79XTD EVO Radeon HD6870 Crossfire OCZ 700W 80+ PSU Windows 7 64bit SP1 Edit: Har nu testat Dirt3 och där ligger fps:en runt 70 på bästa grafikinställningar. Jag börjar snart ledsna på detta och kommer därför ev. försöka sälja dessa kort och köpa ett bra istället. Har lagt ner säkert 10h på att försöka få det att fungera men till ingen nytta. Tror du en ominstallation av datorn skulle kunna vara värt en chansning? Tack än en gång för hjälpen!
  6. Tack för ett bra svar! Jag laddade ner drivrutinerna från AMDs hemsida. Jag valde de senaste drivrutinerna som kom upp efter jag valde vilket kort jag hade. Version 11.12. Men jag ska testa med att ladda ner 12.1 som du länkade, plus att även byta tillbaka till mitt gamla kort som huvudkort. Jag kör förresten också bara med en brygga på korten. Det finns också bara en "upphöjning" på korten för en brygga. Jag har läst om vissa som testat äldre drivrutiner till grafikkortet, tror du det är något som kan fungera? I så fall 11.10 eller 11.11 som har bättre CF egenskaper. Tack än en gång för svaret, uppskattat! //Magnus
  7. Hej Igår fick jag mitt andra 6870 för att köra CF. Mitt ursprungliga var ett HD6870 BE vilket innebär att det är klockat från fabrik och det nya är ett HD6870 Dual-fan med standardvärden. Innan jag satte in det nya kortet tog jag bort alla drivrutiner och program som tillhörde. Drog därefter en driver sweeper och installerade nya drivrutiner efter omstart. Installerade även Crossfire Profile CAP2. Först så ville det nya kortet knappt arbeta. Gamla kortet låg på 85% och det nya 15%. Testade då att byta plats på korten och när jag startade datorn då var det som om jag inte installerat drivrutiner på det nya som nu kördes som huvudkort. Allt var i stor upplösning etc. Installerade därför de nyaste drivrut. igen men till ingen nytta. Det som hände nu var att det gamla kortet fortfarande arbetade mest men de samarbetade iaf mer. Jag läste att man skulle stänga av ULPS i "regedit" ifall man körde CF och det resulterade i att båda korten nu samarbetar och båda arbetar på samma %. Det som nu är problemet är att jag har ingen bättre fps sen CF snarare sämre. Kommer knappt upp i 50fps i BF på High, vilket jag gjorde med ett. Så är det någon som har ett förslag på vad jag kan göra för att fixa detta? ------ Kan även tillägga att jag har inte Vsync igång i spel eller i AMD control center och att CF står på i AMD egine control center. Jag har googlat i timmar nu och försökt allt i stort sätt förutom att installera om datorn. Det enda jag hitta som verkar märkligt är att det ena kortet står som "Disabled" i GPU-Z. Även fast båda jobbar i spel som det ser ut iaf i MSI Afterburner. Här är en bild på ovanstående: Första grafikkortet Andra grafikkortet
  8. Hej! Jag tänkte köpa Corsair SP2500. Som jag har förstått behöver man ett rätt bra ljudkort för att datorn ska klara av högtalarsystemet till fullo. Tänkte därför höra efter här ifall det är någon som kan rekommendera ett någorlunda billigt kort? Eller det kanske räcker med mitt inbyggda i moderkortet? Här är en länk till mitt moderkort: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=490260#extra och här högtalarna: http://www.corsair.com/audio/speakers/gaming-audio-series-sp2500-high-power-2-1-pc-speaker-system.html Tack på förhand. //Magnus EDIT: Här är en länk direkt till ljudenheten på moderkortet: http://www.via.com.tw/en/products/audio/codecs/vt1708/
  9. Testade med ultimate win7 32-bit drivrutinerna istället för home editon och allt verkar fungera nu. Tack för att du tog dig tid, uppskattat!!
  10. Flyfisherman: Gör jag det står det bara upp till 800x600. LARSAS: Okej, så det är därför jag inte får det att fungera. Tror du man kan ladda ner för 32-bit eller något annan version och hoppas på att det fungerar då? Tack båda för de snabba svaren! EDIT: Testade med ultimate win7 32-bit drivrutinerna. Nu verkar det fungera! Tack för all hjälp!
  11. Hej! Jag har nyligen köpt en Acer Aspire one 522. Jag köpte en ny hårddisk och mer ram för att göra datorn snabbare. Jag installerade windows 7 64-bit och div. drivrutiner för datorn. Men jag får inte grafikkortet att fungera som det ska. Problemet är att det bara installeras som ett standard VGA-kort, vilka drivrutiner jag än laddar ner. Det skulle väl vara okej om det inte vore så att jag inte kan ändra upplösnigen från 800x600. Jag har testat att ladda ner VGA-drivrutiner från Acer och separata d-rutiner för grafikkortet i (Radeon HD 6250), men inget fungerar. Den står kvar som standard VGA och det går inte att ändra upplösningen. Har även testat med " http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx ", ATI Catalyst Mobility Display Driver, men då står det att den inte hittar någon grafikadapter som stödjer. Skulle vara oerhört tacksam ifall jag kunde få hjälp!! Har suttit med detta ett bra tag, men lyckas inte lösa det. Om något är oklart fråga bara! Tack på förhand. MVH Magnus
  12. Okej, tackar så hjärtligt! Jag ska testa detta i morgon, jag återkommer med resultat! Tack än en gång!
  13. Tack för att du svara så snabbt! Så du rekommenderar alltså mig att installera om datorn om jag förstod det rätt. Vilken av dem tre ska jag installera sen efter jag gjort de andra? Förstod inte riktigt.. Och efter det borde det alltså vara bättre? =) Det har alltså inget med att jag behöver byta ut någon del i datorn? Tack på förhand! //Magnus
  14. Hej! Nyligen så bytte jag till ett nytt grafikkort och ett nytt nät-aggregat. Detta resulterade i att när jag körde miljöer på olika spel som var krävande så fick jag jätte låg FPS, ca 15. Medan på miljöer som inte var lika krävande fick jag överdrivet mycket istället, ca 115 fps. Med mitt förra grafikkort Geforce 9800GT så hade jag ca 50-60fps hela tiden, oberoende miljöer. Men nu när jag satte in mitt nya grafikkort och aggregat så har det börjar lagga för det mesta. Jag trodde att när jag köpte bättre grejer så skulle prestandan bli bättre, inte sämre. Nu har jag nedanstående delar i datorn: Aggregat med 550W http://www.webhallen.com/hardvara/81215-corsair_powersupply_550w_vx_atx GeForce GTX 260 http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gtx_260_us.html Gigabyte GA-MA69G-S3H http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2554 4GB Corsair ram-minne AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.0GHz http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=331906 Seagate Barracuda 250gb http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=a62099f4fa74c010VgnVCM100000dd04090aRCRD&locale=en-US#tTabContentSpecifications Förut hade jag ett Aggregat 400W och GeForce 9800GT. Skulle vara tacksam ifall någon visste vad det kan vara för fel. En kompis till mig hade någon teori om att det var moderkortet som nu är för dåligt, men jag byter gärna inte ut saker nu förens jag vet att det kommer bli bättre. Kanske är det någon del som måste bytas ut eller någon inställning kanske? Skulle vara oerhört tacksam för svar! Mvh Magnus
  15. Den gjorde 3st tester och allt var bra. Det var vad det stod iaf.
×
×
  • Skapa nytt...