Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Pingvin1

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Jag har för vana att alltid ta råd från folk som citerar Stephen Wright så det ska jag göra nu också Jag tror inte jag tilldelas IP-adress automatiskt, men jag trodde att det var för att processen inte hann så långt. Men jag ska kika om det finns några brandväggsinställningar som ser suspekta ut när jag kommer hem. EH, jag kan lika bra fråga direkt Hur ser man om man tilldelas IP-adress och DNS:er?
  2. Oj, vilka snabba svar Nu sitter jag inte vid den datorn men jag har haft den i 1½ och har använt Tiscali bredband (i Danmark) fram till nu så jag tycker mig veta att maskinen funkar och hoppas att det bara är någon eller några inställningar som ska ändras. Men det Du skriver Peter C är samma sak som comhems manual föreslår. Problemet är att den ikon de hänvisar till inte syns när jag går in i den menyen där den ska ligga. Kan jag "återskapa" den på något vis?
  3. Jag flyttade nyligen och där jag bor nu finns det comhem uppkoppling i huset så jag beställde bredband från dem och fick ett paket med modem, kablar osv i förra veckan. Eftersom jag aldrig gjort anspråk på att vara IT-guru var jag glad att se att installationen verkade vara en enkel 30 sekundersinsats. http://www.comhem.se/publik/pdf/installationsmanualen.pdf Men när jag har kopplat upp allt enligt instruktionerna säger min pc (som kör på Windows xp) att jag inte har anslutit nätverkskabeln. Comhems support gissade att det var kabeln som var trasig och skulle skicka en ny. Men jag har nu prövat med flera kablar med samma resultat. Comhems support (som mest verkar vilja få en att lägga på) menar nu att nätverkskortet är skadat eller att det har med inställningarna på min maskin att göra. Jag har kollat under nätverksanslutningar och kan se att jag inte har någon ikon för "Anslutning till lokalt nätverk" men det beror väl på att datorn inte tycker att jag har någon nätverkskabel inkopplad? Datorn är en Dell Dimension 8400 P4 processor 550 (3.40GHz, 800fsb, 1MB cache). Vilka inställningar kan det vara en bra idé att kontrollera (och vad ska de stå på?)? Kan Comhem ha rätt i att min dator är trasig? Kan jag inte räkna med att maskinen säger till om t ex nätverkskortet är trasigt eller en port inte fungerar?
×
×
  • Skapa nytt...