Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

constipation

Medlem
  • Antal inlägg

    116
  • Gick med

  • Senaste besök

Allt postat av constipation

  1. inga frysningar på 1,5 månader utom 1 gång. då tror jag det berodde på USB iphone/ipod som laddade. bytt grafikkort sen 3 dagar o funkat utmärkt misstänker r9 390 defekt eller AMD drivers som krånglade
  2. Hej Håller på att avvakta och övervakar. Jag har inte fått en enda frysning sen jag: 1. Ökade DRAM Voltage 1,2V -> 1,26V 2. Spelar på integrerat, avinstallerat dedikerade GPU drivers, lägsta grafikinställningar i spel. Vill testa vidare i någon vecka! återkommer
  3. Dota 2 + Steam krashade idag, men jag fick inte frysning. Kunde styra datorn. Programmet Steam.exe, version 3.42.16.13, avslutades eftersom det slutade att samverka med Windows. Ytterligare information kan finnas i problemhistoriken på kontrollpanelen för Åtgärdscentret och lösningar. Process-ID: b0c Starttid: 01d1afffabd44c9c Avslutningstid: 22 Programsökväg: C:\Program Files (x86)\Steam\Steam.exe Rapport-ID: 6ab2ad3d-1c63-11e6-b311-408d5c1d5479 Programmet dota2.exe, version 0.0.0.0, avslutades eftersom det slutade att samverka med Windows. Ytterligare information kan finnas i problemhistoriken på kontrollpanelen för Åtgärdscentret och lösningar. Process-ID: 1414 Starttid: 01d1b06a6e4c55fc Avslutningstid: 434 Programsökväg: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\dota 2 beta\game\bin\win64\dota2.exe Rapport-ID: Kanske inte är relaterat till det tidigare problemet alls. Hittills har jag inte fått frysningar
  4. Jag har F6! Och jag har fryst många gånger med denna version och innan den också.
  5. Testar just nu med att uppa DRAM voltage från 1.2V till 1.26 Spelar också på integrerade grafikkortet (tagit ut mitt grafikkort)... så vi får se om detta fungerar! Annars formaterar jag datorn
  6. Jag har två skärmar: HDMI + DP Jag fick samma frysningar innan jag lade till DP-skärmen. Path of exile och overwatch spelas inte via Steam. Men det gör jag med Dota 2.
  7. Okej! nästa gång jag spelawr ska jag kolla spänningarna! Det var något enhetshanteraren om USB driver som saknades, men det fixade jag med att ominstallera min USB-driver. Annars är det inga andra varningstecken. Jag har resettat BIOS flera gångeer på det vis du beskrev! Jag har fått frysningar på Path Of Exile, Dota 2 och Overwatch Open Beta
  8. Hej, jag har kört unigine heaven 1-2 runs och furmark 2 runs. inga fel. Tempsen låg på 70-72c GPU Använder HWmonitor, GPU-Z och MSI AFterburner för tempmonitoring. Har avinstallerat MSI Afterburner då det kunde ge upphov till frysningar, men jag fick ändå en frysning efter uninstall, under spel. Jag öppnade datorn igår och allt sitter korrekt o fast. Allt detta gjorde jag igår: Full Scan with Malwarebytes Asmedia USB 3.1 reinstalled och USB Ports Firmware SSD Uninstalled msi afterburner and rivatunerstatistics Cleared CMOS (battery/clr_cmos) Changed Ram memory slots from 2+4 to 1+3 Reseated RAM + GPU Trots detta, fick jag frysning idag vid spel Jag bockar alltid av Gaming Evolved APP när jag installerar AMD's drivers.
  9. Hej Cecilia! Nej, jag körde inte avast städprogram. Drivrutinerna kommer från moderkortets hemsida för den specifika modellen. http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5496#ov GPU-drivers kommer från AMDs hemsida.
  10. Hej Datorn fryser vid spel. Bara vid spel. Måste starta om med powerbutton. Specs: i5 6600k skylake Gigabyte z170XP-SLI 16GB Ram Corsair Vengeance LPX DDR 4 Sapphire Nitro R9 390 Crucial BX100 500GB SSD EVGA G2 750W Har testat följande utan resultat: Återställt Bios Återställt GPU Senaste GPU driver Senaste BIOS driver Från Avast till Bitdefender Chipset audio AV Chipset GPU AV 2h prime95 blend (50-53c max) 1h prime95 small FFT (50-51c max) 5,5 hour prime95 small FFT (50-52c) 4 passes i memtest86, 0 errors. Avinstallerat MagicISO Temps @72c GPU and 40-45c CPU vid spel. Någon expert som kan hjälpa mig? Tack!
  11. Hej igen! Nu återkommer jag med resultaten. Jag testade först med att enbart byta port i Routern från port 1 till port 4. Slocknade ändå Sen bytte jag kabel med min rumskamrat, han har min kabel och jag har hans. Slocknade precis nu. Så min misstanke är att nätverkskortet är felet. http://www.asus.com/Motherboards/M4A87TDUSB3/#specifications (moderkort) Realtek® 8111E , 1 x Gigabit LAN Controller(s), featuring AI NET2 Detta är nätverkskortet i moderkortet som jag länkade ovan Vad ska jag göra nu? EDIT: Testade med att uppdatera drivrutiner från Realteks hemsida, som var nyare! Får se hur det går
  12. Hej Jag har följande: Comhem 250/10 Modem/Router - Compal CH7284E (Bryggad, NAT OFF) Router - RT-N56U Cat 5e kabel, vit, platt från kjell Problemet: Ibland (har hänt mer frekvent på senaste tiden) slutar internet att fungera abrupt. Jag kan inte connecta om eller ens connecta till min router (192.168.1.1). Den tappar alltså anslutning till min router. Det är inte förrän jag inaktiverar->aktiverar mitt nätverkskort, vilket tar kanske 5-10 sekunder, som internet fungerar igen. Hypotes: Jag tror därför att problemet ligger mellan mitt nätverkskort och min router, eller någon inställning däremellan. Dels för att jag inte kommer åt routern i webbläsaren, dels för att mina rumskamrater fortfarande har internet när min slocknar!!!! Det verkar som att det bara är mitt internet som slocknar. Jag har testat byta kabel också, och det är möjligt att det är kabeln som är problemet. För jag hade en Cat 5 (som inte klarar över 100mbit) ett och minns ganska vagt att internet inte slocknade, men hade denna nuvarande Cat 5e kabeln först från början och det slocknade någongång. Hur ska jag lösa detta? Jag funderar på att testa byta ut kabeln nu igen... Tack på förhand!
  13. Hej Jag vet att denna tråd finns: http://www.sweclockers.com/forum/2-k...-faq-kylpasta/ men jag undrar om det går att ta bort kylpasta från CPU med hjälp av fönsterputs? det innehåller: vatten, denatuerad alkohol, parfym, Cl42090 problemet bör vara parfym...? men hur är det i praktiken ?? jag pallar inte köpa t-röd eller nåt jag inte kommer att använda i framtiden.........
  14. nej det är jag helt säker på att det inte gör. min far visade överspänningsskydd? skulle det kunna vara en lösning, förutsatt att ditt tidigare råd med att kontrollera alla komponenter o sladdar etc inte fungerar?
  15. okej! jag funderar, utöver det du sagt, på att dra ut E-SATA och de onödiga uttagen från moderkortet.
  16. ok det ska jag göra! värt att notera är att för 2 minuter sedan när datorn slocknade igen så gjorde den det när jag skulle byta hörlurskabel på frontpanelen. grejen är att jag inte skakade eller var oförsiktig och jag drog inte ens ut kabeln förrän den slocknade. det var som att jag endast höll handen nära E-sata/hörlur/USB (alla frontpanelsuttag som sitter nära varandra) för att få den att slockna. kan det vara nåt statiskt som försiggår? alltså nån laddning som laddas ur in i dem här frontpanelsuttagen o får datorn att slockna? EDIT: är 100% säker på vad som är felet. jag fick datorn att slockna igen. jag bytte påse till papperskorgen o tänkte att datorn borde slockna om jag höll handen vid frontpanelen nu när jag håller i något "statiskt(?)"; och så skedde det. datorn startade om. det när jag e "laddad" eller va man ska säga och sedan rör vid frontpanelen... då startas datorn om. där vid E-SATA/USB uttagen etc.
  17. jaha, så om jag förstår dig rätt så kan moderkortets KANT inte heller nudda mina täckplåtar... helvete det skulle nog stämma, datorn startar om sig varje gång jag skakar till eller stampar lätt i närheten, mha. väldigt känslig just nu. hur ska jag lösa problemet, bara ta bort täckplåtarna? det lämnar några millimeter i mellanrum. om du kollar min bild jag infogade ovan så förstår du va jag menar! gör det något om täckplåtarna inte hindrar t.ex. damm från att komma in från bakvägen?
  18. jag har kollat runt lite i andra forum och de har sagt att det inte ska vara något problem, som du säger är det bara ytan på moderkortet som är ledande. idag startades datorn om igen. detta sker nästan bara när jag startar datorn... den startar om direkt och sen är det okej. men jag ska följa era råd och skruva om allting,
  19. Hej Cecilia och Lordkiller! Jag har en tendens att kontrollera sådant, är lite tvångstanke-aktig av mig. Men jag kan ändå inte säga att jag är helt säker på att allt sitter åt ordentligt! Temperaturen kan mycket möjligt vara ett problem! Jag har dels inte dragit kablarna så som man bör göra, de blockerar frontfläkten betydligt, dels är min stockfläkt till amd 955 väldigt usel och snurrar alldeles för långsamt. Jag har planerat att inom 2 veckor köpa hyper 212 och sedan fixa till kablarna ordentligt. Det bör förändra temperaturerna på både CPU och grafikkortet. Men jag har kollat på temperaturerna vid spelande och då gäller mellan 70-85 grader på grafikkortet samt 50-60 grader på CPU. Men slocknandet/omstartningen sker inte vid spelande. Första tillfället vid start av OS och andra tillfället när jag skulle flytta mina högtalare och möjligen kom åt datorn. Moderkortets vänstra sida nuddar mina I/O paneler (hålen täcks av metallskivor) som finns tillgänliga för PCI-expresskort. Men själva ytan på moderkortet rör inte det. SE BILD Vet inte om det kan påverka, jag vet att moderkortet inte ska nudda chassit, men det kanske gäller själva ytan på moderkortet.
  20. Hej igen Datorn startades om igen igår kväll... trots att jag ändrat inställning till att den inte ska göra det när nåt sånt händer, att det istället blir blåskärm. Det som hände var att jag ska skulle flytta ut mina högtalare till vardagsrummet och jag TROR att jag råkade stöta till chassit/datorn och därmed slocknade skärmen (gick till viloläge) och några sekunder senare startades den om! Ingen blåskärm! om jag kollar i loggboken så står det följande: Loggnamn: System Källa: EventLog Datum: 2010-12-11 19:55:14 Händelse-ID: 6008 Aktivitetskategori:Ingen Nivå: Fel Nyckelord: Klassiskt Användare: Saknas Dator: NyaTurbo-Dator Beskrivning: Den senaste avstängningen av datorn vid 19:54:12 den ‎2010-‎12-‎11 skedde oväntat. Händelsens XML-data: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">'>http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> <System> <Provider Name="EventLog" /> <EventID Qualifiers="32768">6008</EventID> <Level>2</Level> <Task>0</Task> <Keywords>0x80000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2010-12-11T18:55:14.000000000Z" /> <EventRecordID>228118</EventRecordID> <Channel>System</Channel> <Computer>NyaTurbo-Dator</Computer> <Security /> </System> <EventData> <Data>19:54:12</Data> <Data>‎2010-‎12-‎11</Data> <Data> </Data> <Data> </Data> <Data>9370</Data> <Data> </Data> <Data> </Data> <Binary>DA070C0006000B00130036000C000901DA070C0006000B00120036000C000901600900003C000000010000006009000000000000B00400000100000000000000</Binary> </EventData> </Event> I samma logg står det i kategorin kernel-power ett "kritiskt" meddelande strax efter den övanför: Loggnamn: System Källa: Microsoft-Windows-Kernel-Power Datum: 2010-12-11 19:55:08 Händelse-ID: 41 Aktivitetskategori:(63) Nivå: Kritisk Nyckelord: (2) Användare: SYSTEM Dator: NyaTurbo-Dator Beskrivning: Datorn har startats om utan att ha stängts av ordentligt först. Det här felet kan orsakas om datorn har slutat svara, om den har crashat eller om strömförsörjningen oväntat bryts. Händelsens XML-data: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> <System> <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" /> <EventID>41</EventID> <Version>2</Version> <Level>1</Level> <Task>63</Task> <Opcode>0</Opcode> <Keywords>0x8000000000000002</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2010-12-11T18:55:08.215620500Z" /> <EventRecordID>228122</EventRecordID> <Correlation /> <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" /> <Channel>System</Channel> <Computer>NyaTurbo-Dator</Computer> <Security UserID="S-1-5-18" /> </System> <EventData> <Data Name="BugcheckCode">0</Data> <Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data> <Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data> <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data> <Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data> <Data Name="SleepInProgress">false</Data> <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data> </EventData> </Event>
  21. okej tack! jag har ändrat nu, ska bara vänta tills problemet uppstår igen, vet inte när det händer igen, kanske om en lång tid eller kanske aldrig
  22. Hej Jag har haft min nya dator i 2 månader utan några som helst problem. Har byggt den själv med kompatibla delar: AMD II X4 Phenom 955 @ Stock Corsair XMS3 DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x2GB Corsair CMPSU-550VX 550W XFX 5850 Black Edition @ Stock Asus M4A87TD/USB3 Samsung SpinPoint F3 HD103SJ 32MB 1TB Idag startades datorn om direkt efter start (när jag började starta program som itunes/firefox etc.) helt plötsligt. det är första gången problemet har uppkommit, så jag gick in i loggboken och hittade följande. Jag har googlat en del om 0x80000000000000 men har inte funnit något givande då andra har haft samma fel men vid andra omständigheter beroende på program etc. dessutom har deras info i loggboken skiljt sig väsentligt. undrar om man skulle kunna få hjälp. Jag har kört chkdsk och system file check och skannat med avast. har inte hittat något fel. Jag kör på windows 7 enterprise 64 bit Loggnamn: System Källa: EventLog Datum: 2010-12-02 13:00:52 Händelse-ID: 6008 Aktivitetskategori:Ingen Nivå: Fel Nyckelord: Klassiskt Användare: Saknas Dator: NyaTurbo-Dator Beskrivning: Den senaste avstängningen av datorn vid 12:58:10 den ‎2010-‎12-‎02 skedde oväntat. Händelsens XML-data: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> <System> <Provider Name="EventLog" /> <EventID Qualifiers="32768">6008</EventID> <Level>2</Level> <Task>0</Task> <Keywords>0x80000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2010-12-02T12:00:52.000000000Z" /> <EventRecordID>200507</EventRecordID> <Channel>System</Channel> <Computer>NyaTurbo-Dator</Computer> <Security /> </System> <EventData> <Data>12:58:10</Data> <Data>‎2010-‎12-‎02</Data> <Data> </Data> <Data> </Data> <Data>253</Data> <Data> </Data> <Data> </Data> <Binary>DA070C00040002000C003A000A005C02DA070C00040002000B003A000A005C02600900003C000000010000006009000000000000B00400000100000000000000</Binary> </EventData> </Event>
  23. hehe ursäkta mig för det dumma svaret, det är så att jag inte är hemma och inte kan kolla chassits fläktar just nu ;D jag skulle föredra att inte klippa sönder något i mitt chassi, för sånt skulle jag bara misslyckas med. däremot skulle jag kunna ta bort sånt där plastnät som täcker för mina 2 sidohål för att göra det lättare för luften att komma ut/in, det kanske vore något? sånt antistatiskt band då? vet dock inte på vad man ska sätta fast den är du hundra procent säker på att man ska ha den på diskbänken, går det inte bara o ha den i mitten av mitt rum utan något i närheten?
×
×
  • Skapa nytt...