Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

stoned_free

Medlem
  • Antal inlägg

    141
  • Gick med

  • Senaste besök

Om stoned_free

  • Medlemstitel
    Aktiv
  • Födelsedag 1976-11-22

Profil

  • Ort
    krstd
  1. Tycker jag har kollat på det där med strömspararfunktionen, men ska kolla upp även det igen. Tack
  2. Tack för supporten Tyvärr hjälpte inte ipconfig/release/renew. Har försökt stänga av brandväggen men ingen respons där heller. Har dock inte kollat upp BIOS på datorn, men det ska jag titta på genast.
  3. Hej Cecilia, kör jag med kabel så är det inga problem. Jag är ibland rätt otydlig (har jag märkt) internetuppkopplingen fungerar hela tiden när datorn är igång, stänger jag ner locket på den och öppnar upp den senare så har uppkopplingen försvunnit. Stänger jag av wifi och sen på med den igen så fungerar den. Ibland, dock lite väl ofta, så fungerar inte ens det. Då behöver jag dra ut strömkabeln till modem/router och pluggar sedan i den igen då fungerar den (tills nästa gång samma sak händer). Har Norton antivirus och brandväggen (antar jag) kontrolleras av antivirusprogrammet.
  4. Hello, jag tycker jag har kollat runt efter någon tråd som kan passa in på mitt problem, hittar inte något så jag ställer en fråga här Jag har bredband från Telenor/Bredbandsbolaget 80/80 som fungerar rätt hyggligt. Mitt bekymmer är att ibland (tyvärr rätt ofta) så fungerar inte anslutningen. När jag drar ut strömsladden ur modemet/routern ett tag och sedan sätter in den så fungerar internet till min laptop (de andra datorerna, telefonerna och surfplattorna fungerar hela tiden dock). Som novis undrar jag, är det något i modemet/routern som gör att den laptopen jag använder blir avstängd? Finns det något man kan göra för att detta ska upphöra? Det har fungerat väldigt bra fram tills för någon månad sen och jag har inte gjort någon ändring i någonting - det bara började hända. Tacksam för hjälp med mitt I-landsproblem
  5. Lämnade in den och fick ett nytt nätverkskort och sen var allt löst. Tack för all hjälp i alla fall!!
  6. Ibland är jag väldigt otydlig, sorry. Har ett modem till telefonen, som är kopplat från bredbandsuttaget, som sedan går vidare till routern. Har testat sätta internet i routern och sen koppla vidare till "modemet" och även tvärtom. Tyvärr hjäler inte det heller, datorn kopplar ner från uppkopplingen oavsett...
  7. Olyckligtvis har jag ett modem till telefonen väldigt nära routern och har ingen möjlighet att flytta telefonen någon annanstans... Tack så hemskt mycket för alla svar i alla fall!
  8. Tack för era snabba svar och ursäkta för mitt sena. Jag hittar ca 22 nätverk (hoppar up några nya då och då). @Cecilia - jag har provat 2 kanaler (kan inte säga vilka et var, då jag inte kommer ihåg det). Jag har den ställd på "auto" nu, för jag såg ingen skillnad när jag bytte. Den kopplade ner hela tiden. Som den novis jag är undrar jag; routern kopplar inte ner, för att när datorn gör det så fungerar det att surfa på telefonen, är det då routerns inställningar jag ska ändra på? Tack igen!
  9. Jag har försökt göra det i routern men ingen skillnad...
  10. Hej jag har precis köpt en ny dator (Acer V5-531) där uppkopplingen inte riktigt känns rätt. Jag har stadsnät och kör jag med kabel i datorn så är det inga bekymmer, men så fort jag ska köra trådlöst så kopplar den ner lite när den känner för det. Då det finns IP-telefoni i huset har jag testat att koppla om kablarna, både testat med routern först och sedan även med telemodemet först. Tyvärr ingen skillnad. När internet kopplar ner har jag testat och jag kommer ut och kan surfa runt i telefonen utan bekymmer, så därför antar jag att felet inte ligger i routern (?). Jag har uppdaterat nätverkskortet med senaste drivrutin och allt tänkbart som en novis kan göra. Det är fruktansvärt irriterande då jag vill sitta i ett annat rum och jobba så kopplar den ner, ibland efter 20 minuter ibland efter 45 minuter. Den kopplar tillbaka upp bara någon minut senare, men det här lilla avbrottet betyder mycket om man laddar hem filer från jobbet eller man kollar på något streamat (som sedan envisas med att starta om från början...). Jag tycker jag har Googlat sönder hela internet och läst lite svar här i forumet men kommer inte fram till något som kan hjälpa mig. Även Acers hemsida har jag kollat igenom noggrant, men den var verkligen inte till någon nytta... Jag har Windows 8 som operativsystem och (om det kan vara till någon hjälp) en D-Link Dir 615 router. Ohyggligt tacksam för svar!
  11. Har testat tangentbordet på en annan dator och det fungerade som det skulle. Har försökt att bara ha en diskett med Bios i datorn för att se om man har tur och den läser därifrån direkt. Har testat både Del knapp intryckt, F11 med, men inget resultat. Bytt hårddisk, lagt till hårddisk, "resetat" Bios genom att ta ut batteriet och bryta bygeln men inget händer....
  12. När jag startar upp datorn så kommer det en skärmbild som blixtrar förbi. Där kan man antingen trycka "tab" eller "del". Olyckligtvis har jag ingen chans att göra det då tangentbordet inte vill vara med i leken. Efter den oerhört korta stund man ser den skärmen, så går datorn vidare av sig själv till nästa svarta skärm där den stannar. Där har man ju alla alternativ man kan trycka sig vidare på, men där reagerar inte datorn, oavsett vilken knapp jag trycker på. När jag nollställde så tog jag ut batteriet, tog ut strömkabeln och tryckte på on-knappen för att få bort den sista strömmen som finns lagrad. Tack för tipset med bygeln! Jag har nu även testat det, men olyckligtvis så hjälpte inte det.
  13. Ja, nu börjar idéerna sina.... Har datorn öppen och tycker jag har kollat så att alla sladdar sitter på plats. Förstår inte alls varför den fastnar vi den skärmen....
  14. Då fick jag hem ett PS/2 tangentbord, men inte ens det fungerade. Står kvar vid samma startskärm. Vet inte hur jag ska gå till väga nu, tycker att jag testat allt som går att testa....
×
×
  • Skapa nytt...