Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kirreht

Medlem
 • Antal inlägg

  24
 • Gick med

 • Senaste besök

Om kirreht

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1978-10-10

Profil

 • Ort
  Sävedalen
 1. Ursäkta att det tagit så lång tid att svara men jag har inte haft någon tid att pilla med datorn. Nu har jag demonterat den och satt ihop den men inget fungerar. Jag har kört med extern skärm igen och allting och försökt att få en windows skiva att kanske gå igång men icke. Har du ingen aning vad det kan vara? PS. Det blir en sån jag ska bygga! Wall-pc har jag hittat lite om på engelska också så får jag igång skiten ska det bli en wall-pc:)
 2. kirreht

  Skärmen

  Hej hej! Jag har en gammal bärbar av modell Dell Inspiron. Jag är inte särskilt duktig på bärbara datorer så jag ville plocka isär den i just "utbildningssyfte". Jag ville helt enkelt lära mig hur det såg ut innuti. Sen kom jag på att man kan bygga in den i ngt roligt, har ännu inte kommit på vad. Iallafall till problemet. Jag skulle se så den fungerade när jag plockat bort det mesta av chassit och när jag sätter på den vill inte skärmen gå igång. Jag har testat att försöka använda en extern skärm också men inte något där heller. Jag hör att datorn går igång men efter kanske 30sek så slutar fläkten gå och trycker man då på power-on knappen så piper det som att man stänger av den. Jag tänker att det kanske kan vara någon strömbrytare som visar att skärmen är öppen/stängd som är problemet. Någon som har något tips? Tacksam för svar:)
 3. haha okej. Det vara bara det jag ville veta, sanningshalten i det hela liksom:) Men tack så mycket för hjälpen!
 4. aha, okej. Det var inte riktigt det svar jag hade tänkt men tänkvärt. Jag hörde alltså att man jag göra routern till en liten form av "dator" alltså så att man skulle kunna lagra grejjer på den. Kanske behövs en ombyggnad isf vad vet jag:)
 5. blir det ungefär som en väldigt lätt pc då? eller är det bara ett router os?
 6. Hej hej! Jag kanske låter som världens nolla när jag frågar detta men jag har hört detta av en kompis och även läst något om det på nätet. Är det möjligt att få in ett väldigt light linux system på en router? Mina källor som jag inte alls kommer ihåg vart jagsett det på nätet sa att det borde gå eftersom routers ofta har ARM processor. Så jag tänkte är det verkligen möjligt och isåfall hur?? Tacksam för svar och instruktioner om det går:D Ha det gött!!!
 7. Mitt problem är egentligen inte ett problem, mera ett irritationsobjekt. Sen någon vecka tillbaka följer fokus av bilden med musen. Alltså om jag går ner till aktivitetsfältet (tror jag det heter, det längst ner till höger) och ska byta till exempel energischema vill den inte hänga med till att fokusera på den själva rutan utan den följer musen och går över till det jag har i egentligt fokus. Kanske låter jättekonstigt. Det är ganska svårt att förklara. Om det är någon som förstår vad mitt problem är så är jag tacksam för svar.
 8. Tja! Jag har en dator som har funkat bra tills idag. Idag slutade internet funka men msn funka som vanligt. Jag har försökt fixa det men kan inte komma på en lösning. KAn ngn hjälpa?
 9. Hej jodå jag har skrivit in gatewayen som va 192.168.0.1 men det funkar ändå inte:/ ngt mer som kan va problem? Det är fortfarande samma medelande...
 10. Hej! Jag har precis installerat om min gamla Windows 98 dator som har haft lite problem med virus och så. Men efter insallationen så funkar inte internet. Routern funkar då jag har en annan datorn som går att surfa med. Nätverkskortet är installerat och så men jag får bara upp ett fönster " det gick ite att öppna internet platsen http://google.se/. Det gick itne att upprätta en anslutning till servern." Snälla Hjälp mig!
 11. Ja spel fungerar bra på den. Fast de flesta laggar väldigt mycket... Det är ju även dvd filmer som inte fungerar.
 12. jag har en dell dimension 4600 med ett grafikkort som heter Nvidia GeForce FX 5200. Det funkade ungefär vid jul sen har det bara blivit värre och värre. Jag har ingen aning vad som hänt sen. Jag har laddat ner de senaste drivrutinerna från deras egen hemsida, men inget resultat.
 13. Ja det funkar exakt lika dåligt. Grejjen är att jag kan sätta igång filmen med allt men när jag har kollat i 10sek eller ngt börjar hela skärmen blinka svart sen tillbax till sin vanliga färg sen efter 10-20 ggr blinkande hänger sig datorn och man måste starta om den med på/av knappen...
 14. Hej! Jag kan itne kolla på filmer på min dator. Jag kan endast kolla på filmer på nätet som har ngn slags flash spelare eller ngt sådant. Jag tror det är ngt med grafikkortet ngn som kan hjälpa mig? Skulle va jävligt tacksam fr hjälp:)
 15. Tjena! Jag har kopplat i så att det ska gå att kolla på film på min tv från datorn. MEN bilden är bara grå:/ Vad ska jag göra?
×
×
 • Skapa nytt...