Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Martyyyyy

Medlem
 • Antal inlägg

  257
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Martyyyyy vann dagen: 8 april

Martyyyyy hade det mest gillade innehållet!

Om Martyyyyy

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1978-10-10

Profil

 • Ort
  örebro

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Inte heeeeeelt löst än😉 Kom på att jag har rn till digitalbox i ett annat rum i huset. Den får ju ingen tv nu i och med att mediaomvandlaren bara har ett uttag dedikerat för tv. Kan man koda en port i nya routern så det funkar och ansluta den där?
 2. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Märkte dock att digitalboxen slutade att fungera efter byte av router. Men jag kopplade då in kabeln för tv-boxen i port nr2 på mediaomvandlaren, hade för mig att jag läst någonstans att den var reserverad för tv. Det verkar fungera bra i varje fall...Är det något som kan bli tokigt med att göra så?
 3. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Testade en hel del med skiftande på kanaler hit och dit. Ingen förbättring. Tog till slut fram sista alternativet att köpa en ny router TP Link Archer C9. Boom! Efter en supersmidig installation samt konfiguering via app så fungerar allt klockrent och har dessutom mycket bättre täckning i huset samt hastighet. Fantastiskt produkt, måste sägas TVn fungerar klockrent och kopplar alltid upp sig mot Wifi:t. Tack för all hjälp de senaste veckorna!
 4. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Precis, jag har grannar på 1 och 11 ser jag nu. Däremot låg den som ligger på 1:an nu på kanal 6 igår. Så jag antar att de kör auto på kanalval..
 5. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Tack. Så jag skulle kunna testa något i stil med dessa kanaler, om inte grannarna ligger på dessa. Router 2.4GHz = kanal 3 Router 5GHz = kanal 38 Accesspunkt 2.4GHz= kanal 8 Accesspunkt 5GHz= kanal 45
 6. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  På vilka kanaler föreslår ni att jag ställer dessa då? (TVn måste ansluta till någon av accesspunktens wifi.) Router 2.4GHz = Router 5GHz = Accesspunkt 2.4GHz= Accesspunkt 5GHz=
 7. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Vart ser man det? Är det den kanal som man kan ställa in på de båda trådlösa nätverken? Ska accesspunkten då ha samma kanal, te x att 5ghz bandet har samma kanal som accesspunktens 5ghz band?
 8. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Såhär en vecka senare så kan jag konstatera att det inte funkar så bra trots allt. Det verkar som att tvn fungerar ibland och ibland inte. 50/50. Ibland kan man starta tvn och den kopplar upp direkt. Andra gånger startar man upp den och den vägrar att connecta vaf man än gör. Suck... Får nog prova att köpa en ny router och se om det blir bättre.
 9. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Nu tror jag att det är LÖST! Läste någonstans att routern och TVn kan vara inställda på olika länder. Routern kan jag inte hitta nån inställning att ändra land på och TVn valde jag ju Sverige som land naturligtvis. NU provade jag dock att välja ett annat land, valde "Other" och då kopplade TVn upp sig direkt. Och nu efter flera omstarter varav en imorse så kopplar den fortfarande upp sig fint! Oklart varför det funkar med annat land dock...
 10. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Bifogar en bild på när man klickar in sig på Devices, TVn är den mac-adress som är markerad. Den lyser inte som ansluten. Det är en internetsignal för appar som jag vill ha fram till tvn, vill bara ha för appar netflix,youtube etc.
 11. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Postar lite inställningar på routern om det är någon som kan se något tokigt..
 12. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Jag får korrigera det jag skrev om att man det gick bra att mata in manuellt IP ,Gateway och Nätmask. Det gick att ansluta, MEN inte att komma åt internet...suck Kollade även på det där med whitelist och blacklist. Och ja, båda var aktiverade men hade inte nånting inlagt. Avaktiverade den dock nu också.
 13. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Ja tog med tvn till päronen och tvn anslöt direkt till wifit. Hade den avstängd en timme och slog sedan på den och då kopplade den upp sig direkt mot wifit. Då MÅSTE det ju vara något med min router som slänger ut/nekar TVn väl?!
 14. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Tog in TVn till och ställde den 1m ifrån routern. Inte ens då fick den maxstyrka på signal utan låg på 3/4 som bäst, ibland 2/4. Kunde inte heller koppla upp, testade att köra en WPS koppling och då anslöt den bara för att koppla ner 2 sekunder senare. SKa försöka byta tv, men först testa om den kan ansluta till ett annat hus och router. I så fall är det ju min router som blockar och kastar ut tvn på nåt sätt....
 15. Martyyyyy

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Förmodligen tvn, jag har ju provat med två olika accesspunkter. Men 3 av 4 bågar är ju ändå en godkänd signal och det är ju inte därför tvn inte kan ansluta. Det är ju någonting som "blockar"
×