Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Paema

Medlem
 • Antal inlägg

  72
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Det var det enda sättet jag hittade också... Men då fick jag det bekräftat. Trodde bara det var jag som var usel som vanligt=). Tack snälla!
 2. Jag installerade nya msn messenger idag på min dator. Jag hade en äldre version. Samtidigt som jag laddade ner detta på min dator hjälpte jag en tjej att ladda ner på sin. Följde bara alla steg o installerade allt utom att jag ville ha msn som förstasida och något om att ha det som sökmotor. Detta valde även vännen. Vi har båda hotmailadresser. Jag har kört gamla programmet och det har fungerat. Hon har inte kört detta alls. Vi har båda Windows Vista. När vi nu försöker logga in får vi felmeddelandet ovan. "Windows Live Communications Platform har slutat att fungera, windows söker en lösning på problemet... " Sedan kommer en annan ruta: "Ett problem gjorde att programmet slutade fungera korrekt. Programmet stängs och du kommer meddelas om det finns någon lösning på problemet." Vad gör vi?? Googlade felmeddelandet och sökte här men hittar ingen riktig lösning. Prövade starta om datorn. Prövade oxå att avinstallera allt och installera om det. Men, det hjälpte inte. Ska jag göra en systemåterställning? Då kan jag ju få det gamla msn tillbaka. MEN min vän kan ju inte göra det. Hon har ju aldrig haft det=(... Så, det bästa vore ju om detta gick att ordna. Tack på förhand för hjälpen!
 3. Hej! Jag har programmet Nero Photosnap Viewer Essentials då jag skall kolla på kort i datan. Det är HELT värdelöst! Jag kan inte ta bort en bild. Vrider jag kortet till rätt position är det tillbaka i fel position nästa gång man tittar på det. Detta program var med i datan vi köpet. Om jag vill vrida på en bild måste jag välja att redigera det, vrida bilden i det programmet, och sedan spara det. Om jag vill ta bort en bild måste jag stänga ner bilden, leta upp den i mappen och sedan radera det. På min förra dator hade jag ett program där dessa två saker gick att göra. Självklart förstår jag att inga större redigeringar går att göra i ett vanligt visningsprogram. Men, vrida korten o spara dem samt ta bort suddiga o dåliga bilder vill jag kunna göra. Min fråga är därför, kan jag ställa in detta i Nero Photosnap Viewer Essentials programmet? Hittar inte var isåfall. Finns det något annat bättre program man kan använda? Tack snälla på förhand!
 4. Nu har vi prövat att ställa om scartkontakten till out, men det fungerar inte heller. Då ser vi inte ens windowsikonen som kommer upp då vi startar datan. Vi har också prövat sätta kabeln i in på den adapter som kommer från uttaget. Vi har helt enkelt prövat alla lägen eftersom vi inte vet vilket som är det rätta. Men är som sagt, då kabeln sitter i out och scartkontakten sitter på in som vi ser uppstarten av datan. Det verkar ju som att det är så det skall vara kopplat, men missar någonting i inställningarna. Vi har klonat bilden o ställt in rätt upplösning o ställt in på b/pal. När detta inte gick prövade vi ställa in på g/pal. Vi har båda gjort detta flera ggr förut och lyckats men efter en inlämning av denna data fungerade det plötsligt inte... Det blir bara flimmer! Vi har sökt här på forumet, men hittar inget svar på just detta problem.... Någon som kan komma på vad vi gör för fel?
 5. Hej! Jag o en kompis försöker koppla ihop hennes data med hennes tv. Det har fungerat förut men går nu plötsligt inte. Vi kopplar via tv-out uttaget till scartuttaget på tv:n. Hon har nyss köpt ny kabel så det är inget trasigt i den.Vi har satt in kabeln i den adapter som följde med grafikkortet. Man kan där välja att sätta in kabeln i in eller out och vi valde out.TV:n har två scartuttag. Vi har kopplat in kabeln i det uttag som är märkt av2-s. Kabelns scartkontakt kan stå på in eller out. Vi valde in.När vi startar datorn och windows kommer upp ser vi det på tv:n, sedan blir det bara flimmer när användarikonerna kommer upp och även vid skrivbordet. Prövade starta en film men flimmrar bara. Vi har uppdaterat drivrutinerna till grafikkortet. Någon som vet vad detta beror på?? Vi hade tänkt se film nu, men de gååår ju inte! Hjälp ett par tröga flickor snälla!
 6. Aha, så jag ska spara precis i den ordning jag vill ha låtarna första gången? Var ju lite dumt kan man tycka, att nya ändringar inte går att spara.. Men, kan ju inte klaga. I övrigt ett bra program, o gratis! Tack för hjälpen!
 7. Vill ha låtarna i en viss ordning, inte ordnade efter namn, artist osv utan efter min egen.Någon som vet hur man gör för att spara just denna ordning? Trots att jag lägger låtarna i rätt ordning o sparar spellistan så ändras de vid varje ny öppning av spellistan. Hur kan jag få VLC att förstå att jag inte bara vill ha låtarna med på listan utan i en viss ordning?
 8. Eller vet någon ett annat program där jag kan göra något liknande? Prövade att klippa musiken i Audacity o sparade sedan klippet. Det blev massa småklipp sparade såg jag sedan. Tänkte att jag kunde lägga på denna musik i en pptpresentation. Det verkar vara mycket arbete. Jag har ju redan klippt musiken en gång:-(. Finns det något sätt att felsöka wmm-filen på eller dyl?
 9. Hej! Inför min lillebrors student gjorde jag en liten film med fotografier som jag lade på text o musik på. Valet finns ju att spara filen på cd-skiva, så det gjorde jag. jag är rätt kass på det där med filval os.v. Jag fattade inte att det inte skulle gå o spela den i en dvd. Nåväl, drog iaf kablar så vi kunde titta på den i tv:n via datorn hemma hos lillebror. Det var vissa saker som inte fungerade som de skulle: -Jag har lagt på videoövergångar, valde lös upp. Då jag kollade på dessa i programmet gick de smidigt över från ett foto till ett annat. Då vi kollade via skivan blev det ett grusigt foto, ett "hack" och sedan klar bild i övergångarna. -De sista fotografierna bara försvann, filmen är på ca 17min, efter 13 min spelades bara musik o allt annat var borta. Det är inte något annorlunda med dessa fotografier jämfört med dem som fungerade. Det är en mix av scanfoton o vanliga digitalbilder. Så himla trist, det var andra gången jag använde programmet o slet som ett djur fr o få ihop det i tid o klippa musiken osv. Men så sitter vi där o ska titta o det GÅR INTE! Jag åkte hem, sparade det på min dator o då blev det en .wmp fil. Jag skickade denna på msn till lillebror, men inte heller denna fungerade, stannade efter några minuter. Då prövade jag skicka den i ursprungsformat så vi skulle kunna kolla direkt i windows movie maker eftersom de också har programmet. Det gick att öppna filen men så fort man skulle kolla på något, musik/bild e.tc. så stängdes programmet ner. Det enda man hann se var att på flera ställen där det borde vara låtens namn som stod så var det röda kryss. Finns det något sätt jag kan få ihop detta på? Vore så kul om han kunde få se hela filmen o ännu roligare om han kunde få den på en skiva.. Tack på förhand!
 10. Kanske skulle ta o äta upp tulpanerna på bordet nästa gång någon säger det då.. Tänk vad roligt de skulle se ut.. Har ju hört att de ska vara ätbara men inte testat själv, så det är väl dags! Tack för tipset!
 11. Tack snälla ni för hjälpen!
 12. Å ena sidan... vi är intelligenta varelser, å andra sidan jämförs vi med djur. Någon som såg det? Det är många som har den ursäkten inför sig själva att de har rätt att äta kött för att vi alltid gjort det, och för att vi är djur, men saker har förändrats. Vissa saker har man inte längre rätt att göra då man fått mer o mer kunskaper kring dem.T.ex. så trodde man ju förut att om man släppte ut röken i skorstenarna från fabrikerna i tillräckligt höga skorstenar så blandade de sig med stora rymden o försvann. Man trodde ju även att om man släppte ut avfall i stora vattendrag så försvann det. Idag vet vi bättre, därflör slutar vi med det.Förr trodde man att barn behövde agas för att lära. Man trodde kvinnor var mindre begåvade och gav oss inte rösträtt förrän långt efter männen fått det. Här kan man fortsätta i det oändliga. Förstår ni hur jag menar? Vi har utvecklats och är som SweDuck skrev intelligenta varelser. Många djur är ju intelligenta, men inte riktigt som oss. (Sen kan man ju diskutera vad vi använder vår intelligens till, och om det är att vara intelligent.) Idag vet vi hur djuren behöver ha det för att må som bäst. Men det är inte särskilt lönsamt alla gånger att hålla djur på det vis de egentligen behöver. Det vi har lärt oss om djuren borde få oss att inse att vi inte har rätt att äta upp dem för att vi tycker det är gott. Idag finns det så mycket kunskap om vegankost att det går att klara sig enbart på denna och tabletter. Tabletter kan kännas onaturligt, men då tror jag man lurar sig själv. Det är rätt mycket som är onaturligt i den mat vi äter för övrigt också. Att ta en tablett med de näringsämnena borde inte kännas värre än att att en vitamintablett eller stoppa i sig mat med konserveringsmedel o massa skumma sifferbeteckningar på innehållsdeklarationen. Idag vet vi att många djur känner mer än vi trott. Det är en av de ålderdomligaste industrier som finns i vårt land tror jag, iaf inom den biten att ta hand om djur som de behöver. T.ex. detta med kastreringen av smågrisar. De allra flesta galtar smakar INTE galt. Om de gör det så är det bara en liten del av befolkningen som känner det, har för mig att de var flest kvinnor. Nåväl, ÄNDÅ kastreras alla galtar utan bedövning än idag. Man trodde förr att de inget kände, att de skrek rakt ut för de var rädda...Idag vet man att de gör det och har valt att lägga kastrering vid tidig ålder. De ska visst känna mindre då. Varför inte låta bli ingreppet och istället låta de få som känner smaken lämna tillbaka de kött de köpt? Vi vet alltså otroligt mycket mer om djuren vi äter idag. Men till vilken nytta egentligen? Vi använder ju bara lite lite av den kunskapen. Vi vet att höns behöver sprätta, vi ger dem ett litet sandkar i deras förbjudna burar. (Förbud, med oändliga dispanser, helt otroligt!) Vi vet att grisar behöver böka, vi ger dem lite spån på deras betonggolv. Vi vet att ko o kalv mår bra av närhet till varandra. Vi ger kalven en konstgjord tutte att suga på med datorer som portionerar ut mjölken till dem. Kon? Hon får sakna sin kalv bäst hon vill. Och om det handlar om instinkt eller tanke.. inte vet jag.. Men att kossorna saknar sina kalvar såg jag då o då när jag läste till djurvårdare. De råmade oroligt o gick o tittade efter sin avkomma. Att äta kött med ursäkterna: Vi har alltid gjort det, vi är djur, vi klarar oss inte annars m.m. Man kan inte fortsätta med det man alltid gjort mot bättre vetande. Näe, visst vore det bättre. Dessutom skulle fler sluta äta kött om det kravet kom. Det är så många så ni anar inte som säger åt mig att jag måste sluta tänka på hur djuren har det då de lever. Så många som sagt att jag inte skall rulla bilderna av en gris på slakteriet framför mig så fort jag blir sugen på kött. Det är inte det optimala, som ni säkert förstått att jag tycker. Det vore som sagt att helt sluta. Men visst vore det bättre ur djuren synpunkt. Dessutom skulle trånga o stressiga transporterna tas bort. Hmmm... är tankar mer värt ur den synpunkten? Vad är värst? Att kunna tänka o försöka lösa situationen, försöka finna en utväg... Eller instinkten? En ren o skär skräck över att livet rinner ur mig. Som tänkande kan jag försöka slita mig loss, försöka förstå mig på ett lås, försöka prata en ond människa tillrätta som vill mig illa. Men vad kan ett fastspänt/instängt djur göra? Inget! Det känner bara ren o skär skräck o vet att nu är det slut. Tror jag iaf... Nja, inte med minkarna. Vissa saker skulle kännas bättre, inte bra, om de kunde göra så att djuren har de bra på sin väg mot döden. Men inte dessa minkar. Det är så totalt meningslöst så det finns inte ord! Att bara och endast tillverka pälsar för att folk tycker det är snyggt är sjukt. För detta skall massa liv släckas o flera känna skräcken över att dö. Nope, vi är som sagt intelligenta varelser. Vi behöver inte pälsar idag för att vara varma. Det finns diverse konstgjorda material för de ändamålet. Finns ju tom päls av polyester! Dessutom, om man nu måste fortsätta med köttindustrin så finns det t.ex. fårskinn att använda för att folk skall få en päls. Tackar! Men där måste jag säga emot.Är man som gemene man, köper kött på stormarkanden, utan koll på ursprung så är de oförenligt. Många gånger är folk runt mig lyckliga över att de hittat billigt kött. Spelar ingen roll om det är från Tyskland eller Danmark, är ju så bra kontroller nuförtiden så man bli säkerligen inte sjuk. Men djuren då? De glöms bort. Då jag gick djurvårdutbildningen fick vi läsa en del om djurhållning t.ex. I Danmark. Detta var 2002 så det kan ju gått framåt sedan dess. De har inte kommit så långt som vi, iaf inte då. Då hade de fortfarande suggan uppbunden eftersom de är rätt usla klumpiga mammor som lätt ligger ihjäl kultingar. Kultingar=pengar så därför får de stå uppbundna hela tiden. Vi hade detta förr i Sverige. Jag vill INTE låta påskina att det är jag mot köttätarna. Jag är på inget vis perfekt! Jag är ännu bara lakto-ovo- vegetarian vilket är näsintill lika j**ligt som att äta kött. Då jag väljer att använda mig av mjölk o ost väljer jag att stödja köttindustrin. Utan enorm produktion av kalvar-ingen mjölk. Utan köttätande, ingen produktion av kalvar alltså! Så det vill jag ha sagt. Men jag strör gärna tankar kring djuren kring mig. Som ni märkt.. Även om det där med att strö tankar omkring mig oftast bli ett tyst illamående, en ledsen känsla. Det är väldigt väldigt sällan jag säger så mycket om detta.. För vet ni vad folk i allmänhet svarar: Vi är djur.. Vi har alltid gjort det.. Vi klarar oss inte utan näringsämnena i kött... o de värsta: Det är så gott så det går inte att vara utan! Det är däremot helt ok o säga åt mig att jag kan äta upp tulpanerna som står på bordet eller beta av gräsmattan. Skoj, jag vet! Men efter 100 gånger med lika många personer försvann det roliga på vägen. Iaf när man har såhär mycket tankar kring sitt beslut o ledsamhet för många inte förstår! Och, åter igen blev det en roman:). Tack för er tid! /Paema
 13. Är själv stor djurvän, äter inte kött o.s.v. Det är inte bara en "grej" som går över för mig som många sa då jag slutade äta kött för 7 år sedan. Jag tjatade på min mamma redan som barn att jag inte ville äta upp mina vänner. Hon stoppade detta i tron om att jag skulle bli sjuk o få bristsjukdomar av att inte äta kött. Numera ,som vuxen, gör jag som jag vill. Jag trodde inte att jag skulle klara mig utan kött. Jag tyckte det smakade otroligt gott. jag åt allt, fettet, senor o.s.v. Jag var t.ex. en av de få som i skolmatsalen tyckte köttbullarna var goda eftersom det var små senbitar i dem. Jag älskade pölsa och sådant "avfall" som många fnyser åt.Det var för att jag inte kan intyga att djuren har det bra innan jag äter dem som jag först blev vegetarian samt för att de är individer med känslor o tankar. På ett vis kan jag tänka att jag hellre skulle dö efter 5 minuters frihet än av gas då jag lyfts ut ur min bur då min ägare bestämt att jag skall bli päls. Så på så vis kan jag tycka att det är en viss nytta med att släppa ut minkarna för deras egen skull om man bara skall kolla på det. Samtidigt så borde de ju ligga i veganernas intresse att förändra saker o ting på sikt. Frågan är ju i det stora hela om någon lyssnar på mig om jag skulle handla som de militanta veganerna gör... Det finns ju oerhört många saker man kan bli väldigt förbannad på. En av dessa saker är att väldigt många fullständigt dyrkar sina köttmiddagar. T.ex. vid jul, då köken bara bångnar av korvar o skinkor o sill o allt vad det ska vara. Då skulle jag gärna vilja visa min ilska, min förtvivlan, min besvikelse. Så, om jag vill applicera detta alltför ovanliga tänkande som jag har kring djur på mina medmänniskor, hur göra? Inte fasen tror jag att jag skall gapa o skrika om det vid julbordet även fast jag känner för det. Kanske begrava korvar o skinkor o ge dem en gravsten, fast det känns som om det är det jag vill... Nej fakta och upplysning, låta släkt o vänner prova på, det är bättre. Det är många som fått pröva lite olika rätter hemma hos mig som tycker det smakar jättegott o vill ha recepten. Då man berättar för dem om olika saker såsom att kött är väldigt surt för vår kropp o svårt för kroppen att hantera i för stora mängder. Eller om miljöpåverkan, eller om att maten räcker längre om man äter vegetariskt o.s.v. o.s.v. Ja DÅ lyssnar folk.. Om jag tänker på mig själv o ser till mig själv.. Jag lyssnar inte på någon som ber mig samåka mer o ta bussen oftare om de slår sönder min bil. Jag lyssnar om de skulle kunna ge mig fakta på att jag tjänar på det, naturen tjänar på det o.s.v. o. s.v. Så visst, barnet i mig säger: Släpp ut minkarna, begrav all julmat ett år för o visa ordentligt vad du känner, säg till folk i affären o släppa köttet o laga mat på qourn i stället o.s.v. os.v. Men den vuxna människan i mig, som tillslut segrar säger: (tur det,annars vore jag väl inlåst:) ) Visa, låt alla pröva, upplys. Jag tror nämligen att det är så de flesta kan bli övertygade om att ändra sin kost. Jag ser gärna att alla slutar äta/använda djur o djurprod helt. Men det verkar vara lika troligt som det kommer bli fred på jorden. Då får jag försöka övertyga människor om att djuren måste ha det bra och naturligt innan de hamnar på tallriken. Många tycker ju att vi har kommit långt i Sverige. Det har vi kanske om man jämför med andra länder. Jämför man med hur djuren borde ha det o som de skulle ha det i naturen.. Då har vi inte ens kommit halvvägs. Jag vet att djuren i naturen också går miste om att få sjukvård o.s.v. på så vis har de ju det bra i fångenskap. Det jag menar med att vi borde hålla djuren på ett mer naturligt sätt är t.ex att grisar borde få böka o att burhöns borde få gå fritt o.s.v. Och nu ska jag sluta skriva roman om detta. Jag har en benägenhet att alltid göra så. Ville bara kort o gott säga: Även om barnet inom mig håller med de som släpper ut minkarna så förstår den vuxna biten av mig att det är inte så man gör att fler o fler förstår djuren. Det ger bara irritation och fördomar gentemot veganer o vegetarianer.
 14. Hmmm.. kan man starta datorn från cd:n på något vis? Det står på microsoft att man skall trycka på valfri tangent för att starta datorn från cd:n. Men det fungerar inte. På microsofts sida föreslår de flera gånger att man ska använda sig av återställningskonsolen. Denna hittas under start. Hur kommer vi dit då vi inte kommer längre än till en svart skärm med meddelandet ovan på?
 15. Ok, jag ska testa installera igen. Tack så länge!
×
×
 • Skapa nytt...