Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

^^joj^^

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

Om ^^joj^^

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1978-10-10

Profil

 • Ort
  RIMBO
 1. Tjena har ett problem. En av mina hdds försvinner ibland. Min XP-partition ligger inte på denna hdd. Det är en 500 gigs WD disk. Inköpt i år. Uppdelad i tre partitioner. På denna hårddisk ligger bl.a. DC++ och en irc-klient på en av partitionerna. Dessa två program körs dygnet runt aktivt och används för samma ändamål. På den andra partitionen finns vad som är "incoming" i DC-väg, torrents m.m. Den tredje partitionen är ganska "passiv" då den är fylld och det som lagras på den knappt rörs. DC++ har "kraschat" ett par gånger den senaste tiden och i samband med detta tycks hddn "försvunnit" eller så är det tvärtom att DC++ kraschat p.g.a. att hddn "försvunnit" vilket också är helt naturligt. När man stänger av datorn och sedan sätter på den igen finns hddn där åter... Jag vet inte. Vad ska jag göra? Det är en rätt ny disk så det borde ju inte vara sådana här problem. Hade en gång i tiden maxtor diskar och de krånglade på detta sätt och efter ett tag så var det totalkrasch. Sedan dess ser jag till att alltid byta ut mina diskar inom loppet av 1-2 år. Och kör bara WD som jag aldrig tidigare varit med om att krascha. Är det vad jag har att förvänta mig av min WD-disk just nu? Vad tror ni, tips och råd?
 2. Hej! Tack för ditt svar! Äger för närvarande en Ipod video gen. 5. Har du provat Rockbox själv? Vilka är dina erfarenheter? Sitter just nu och läser manualen. Det verkar ju helt lysande. Om jag förstår det rätt så kan jag här skapa mappar så som jag önskar. [inlägget ändrat 2007-10-24 21:41:46 av ^^joj^^]
 3. Hej! Vet inte var jag skall posta detta inlägg. Nu hamnade det här. Är på jakt efter en mp3-spelare i storleksklass 60gb+ med filsystem som i windows. Bra är om den är någorlunda portabel. Jag vill helt enkelt kunna skapa mappar själv på denna mediaspelare och placera filer så som jag önskar i dessa mappar. INTE LÅSAS till playlists och filstruktur som styrs av mediaspelaren. Sedan vill jag även givetvis kunna spela upp mp3filerna från mp3spelaren. Jag har förgäves försökt hitta en sådan spelare under en tid och vänder mig nu till er läsare av detta forum för tips!!! Tack för all hjälp!
 4. Hej! Vet inte var jag skall posta detta inlägg. Nu hamnade det här. Är på jakt efter en mp3-spelare i storleksklass 60gb+ med filsystem som i windows. Bra är om den är någorlunda portabel. Jag vill helt enkelt kunna skapa mappar själv på denna mediaspelare och placera filer så som jag önskar i dessa mappar. INTE LÅSAS till playlists och filstruktur som styrs av mediaspelaren. Sedan vill jag givetvis kunna spela upp mp3filerna från mediaspelaren även. Jag har förgäves försökt hitta en sådan spelare under en tid och vänder mig nu till er läsare av detta forum för tips!!! Tack för all hjälp! [inlägget ändrat 2007-10-23 22:18:09 av ^^joj^^]
 5. Tja! Har kört WD's tester nu på samtliga kvarvarande hdds i datorn. De fullständiga testerna vill säga. Inget fel på dem enligt programmet. Då återstår väl bara att se vad som händer. Men det vore fortfarande intressant med svar på frågorna kring om ett defekt/för svagt nätagg kan orsaka problem som dessa. Samt även problemet med grafiken vid "kallstart".
 6. SiSoftware Sandra Processor Model : Intel® Pentium® 4 CPU 2.80GHz Speed : 2.81GHz Performance Rating : PR3732 (estimated) Cores per Processor : 1 Unit(s) Threads per Core : 2 Unit(s) Internal Data Cache : 16kB Synchronous, Write-Thru, 8-way set, 64 byte line size, 2 threads sharing L2 On-board Cache : 1MB ECC Synchronous, ATC, 8-way set, 64 byte line size, 2 lines per sector, 2 threads sharing Mainboard Bus(es) : ISA AGP PCI IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus MP Support : 1 Processor(s) MP APIC : Yes System BIOS : Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG Mainboard : Canterwood Total Memory : 1GB DDR-SDRAM Chipset 1 Model : Epox Computer Co Ltd 82875P,E7210 Memory Controller Hub Front Side Bus Speed : 4x 200MHz (800MHz data rate) Total Memory : 1GB DDR-SDRAM Memory Bus Speed : 2x 200MHz (400MHz data rate) Video System Monitor/Panel : Plug and Play-bildskärm Adapter : RADEON 7000 / RADEON VE Family (Microsoft Corporation) Physical Storage Devices Removable Drive : Diskettenhet Hard Disk : WDC WD2500JD-00HBB0 (233GB) Hard Disk : WDC WD3200JB-00KFA0 (298GB) Hard Disk : WDC WD5000KS-00MNB0 (466GB) CD-ROM/DVD : TSSTcorp CD/DVDW SH-W162C (CD 94X Rd, 63X Wr) (DVD 12X Rd, 8X Wr) Peripherals Serial/Parallel Port(s) : 2 COM / 1 LPT USB Controller/Hub : Intel® 82801EB USB Universal Host Controller - 24D2 USB Controller/Hub : Intel® 82801EB USB Universal Host Controller - 24D4 USB Controller/Hub : Intel® 82801EB USB Universal Host Controller - 24D7 USB Controller/Hub : Intel® 82801EB USB2 Enhanced Host Controller - 24DD USB Controller/Hub : Intel® 82801EB USB Universal Host Controller - 24DE USB Controller/Hub : USB-rotnav (hub) USB Controller/Hub : USB-rotnav (hub) USB Controller/Hub : USB-rotnav (hub) USB Controller/Hub : USB-rotnav (hub) USB Controller/Hub : USB-rotnav (hub) USB Controller/Hub : Allmänt USB-nav (hub) USB Controller/Hub : Stöd för USB-skrivarport FireWire/1394 Controller/Hub : VIA OHCI-kompatibel IEEE 1394-värdstyrenhet Keyboard : Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard Mouse : PS/2-kompatibel mus Mouse : HID-kompatibel mus Human Interface : USB HID (Human Interface Device) MultiMedia Device(s) Device : MPU-401-kompatibel MIDI-enhet Device : Standardspelport Printers and Faxes Model : Microsoft Office Document Image Writer Model : Canon PIXMA iP5000 Power Management AC Line Status : On-Line Operating System(s) Windows System : Microsoft Windows XP/2002 Professional 5.01.2600 (Service Pack 2) Network Services Adapter : Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC
 7. Hej! Har ett återkommande problem. I år har jag installerat om xp 6 gånger p.g.a. att windows inte går att gå in i eller att hela system partition kraschar. De senaste gångerna detta har hänt har jag lagt märke till ett klickande ljud från datorn strax innan. Har dock inte riktigt lyckats lokalisera det men tror att det kommer från nätagget eller hårddiskarna. Klickandet är inte ihållande som från en fläkt nåt ligger emot utan det är låter som en switch slås till och från. Osså hänger sig burken oftast efter att man hört det. Kan inte tänka mig att ljudet kommer från någon annanstans än hdd eller nätagg. Har jag fel? Misstänker att kanske nätagget inte klarar av att försörja allt med ström som det ska. Men då borde man väl inte komma in i datorn alls, den borde inte starta, eller? Då jag misstänkt detta har jag precis slopat 2 hårddiskar och ersatt med en större. Idag har jag alltså följande i burken: 300w nätagg. En dvdrw 3 hdd Externt FW ljudkort som tar ström från burken. Min dator är på dygnet runt och fildelningsklienter rullar kontinuerligt. Vad bör temperaturen ligga på i datorn för att det ska vara acceptabelt? Har insug nedre del fram på chassi samt ut övre del bak. Senaste månaden har jag dessutom haft chassit öppet. Ett annat problem jag har, troligtvis inte relaterat till detta men ändå: Om jag stänger av min dator (vilket nästan aldrig händer om den inte kraschat ) och låter den stå avstängd längre än ett par minuter så blir bilden helt distorted när jag väl sätter på den igen. Problem med grafikkortet lutar det åt va? Så man får resetta den typ 15-20 gånger innan bilden blir bra. Den ser inte likadan ut mellan dessa omstarter utan ändrar karaktär och blir mer och mer "normal". Har precis installerat om xp igen....suck. Hoppas nu att det ska fungera men vill gärna ha tips och råd om vad det här kan vara för problem jag lider av... Tack!
 8. Tack! Det funkar! Hehe damn det var den grymmaste support jag nånsin fått! Mycket cred. till er alla!
 9. Ok! Har kommit ett steg på vägen, fick fram fliken säkerhet. Skall försöka lösa det nu återkommer strax!
 10. Tack! ...men jag har redan kikat på den sidan och det stämmer inte överrens alls med min version av XP. Har inte ens en flik med "säkerhet" så som beskrivs. Höger klickar -> egenskaper Det finns tre flikar Allmänt, Dela ut och Anpassa. Under fliken dela ut finns det alltså en ruta i vilken man ska kunna sätta en bock om man vill göra mappen privat. Har dock ingen åtkomst till att ändra i denna ruta. Det går inte alls att bocka för den med andra ord, den är gråmarkerad.
 11. Hej! Har läst en del på forumet om ämnet "Gör den här mappen privat" finner dock ej lösning på mitt problem. Min windows installation kraschade ihop totalt och jag valde att installera om mitt os på en fräsch partition. Nu kan jag ej komma åt en mycket viktig mapp som jag jag hade gjort privat på min gamla installation. Den finns fullt synlig men jag kan ej gå in i mappen, kan ej kopiera mappen och ej klippa ur mappen från sin plats. Det går heller ej att kryssa ur rutan med alternativet "gör denna mapp privat". Hur f*n beter jag mig för att få tillgång till denna mapp???
×
×
 • Skapa nytt...