Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikaoj

Medlem
 • Antal inlägg

  24
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Mikaoj

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1991-08-21

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Ort
  Stråtjära
 1. Det fick bli en retur på Jula laddaren då jag kände mig alldels för novis för att hålla på med den, så åkte jag till Mekonomen och köpte en Ctek MXS 5.0 istället. Jag kan meddela att den har presterat bra nog mycket bättre än Jula laddaren på hälften av tiden. Kan inte annat än rekommendera den.
 2. Tack för ditt svar Jag drog ur laddningen imorse (efter 16 timmar) den hade inte rört sig ett dugg från där strax över 2 A på mätaren som bilden visar. Lika så är "ögat" eller "charge control" som finns på batteriet fortfarnde svart, vilket indikerar "recharge". Men jag tror inte riktigt på det där.. Jag satte i Jula batteriet på laddning nu vid kl 09 på morgonen, även den visar på strax över 2 A. Ändrar man till "Fast" som läge på laddaren så går den upp till strax över 6 A. Så jag tror att mätaren A ger ett fast värde beroende på om man har laddare på "Slow" eller "Fast"...om nu det kan stämma... Hur som helst tänkte jag låta Tudor batteriet vila nu tills imorgon, och sedan ska jag köpa en Multimeter under morgondagen för att mäta Volten på batteriet och se hur det ser ut. För det läre väl vara en tämligen säker metod för att få reda på om batteriet är laddat eller inte?
 3. Med risk för att bumpa tråden... Jag har nyss köpt en laddare från Jula av modell http://www.jula.se/elektronisk-batteriladdare-6-12-v-20-90-ah-608029 Den använder jag för att ladda upp två stycken bilbatterier varav det ena är ett http://www.jula.se/bilbatteri-60-ah-608082 och det andra är ett Tudor TA640. Det första batteriet från Jula är på 60 Ah och Tudor batteriet är på 64 Ah. Jag misstänker att bägge batterierna är ungefär lika dåliga, detta pga. elfel/generatorfel i bilen där batterierna suttit vilket orsakat att de laddas ur. Men till saken hör att nu när jag laddar upp dessa batterier, så finns det ingen indikator på själva laddaren från Jula hur långt i laddningsprocessen själva uppladdningen har kommit. Utan det enda som finns är en Ampere indikator. Nu är jag lite för dålig på detta för att kunna tolka och förstå vad den innebär exakt. (se bild) http://postimage.org/image/5ibe8yxp3/ Kan någon hjälpa mig att förklara? Laddarn har suttit i sedan kl 17 idag (6 timmar) och står kvar på samma postition just nu. Laddare är även inställd på "slow"
 4. http://robotification.com/2007/06/15/how-to-install-virtual-box-additions-on-ubuntu/ - http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=588181 Var lösningen på problemet. Hoppas det kan hjälpa någon annan
 5. Jo, det blir widescreen då men upplösningen är fortfarande dålig. Går jag in under inställningen "skärm" i Ubuntu så står den fortfarnde på 4:3 samt 1024x768 i upplösning.
 6. Har kikat runt lite på Internet efter en lösning till att köra VirtualBox-fönstret i widescreen upplösning utan att hitta nå konkret. Kör idag W7 lokalt på PCn medans jag kör Ubuntu 11.x genom VirtualBox. Har perfekt widescreen-upplösning lokalt på datorn, men i Ubuntu genom VitualBox har jag endast en 4:3 upplösning där jag endast kan välja 1024x768 eller 800x600. Får även en rosa bild av skrivbordet som genererar texten "Okänd". Har uppdaterat Ubuntu genom virtualboxen utan resultat.
 7. Jag har 3 st HDD i min dator för närvarande, och igår bestämde jag mig för att leka runt lite med Truecrypt. Så jag krypterade D: och S: (dvs alla diskar utom C:) till problemet hör att jag hade ett antal program installerade på D:\Program. Och som ni förhoppningsvis känner till så kommer således inte D: att finnas kvar efter krypteringen utan den kan man mounta i valfri Enhetsbeteckning utom de som reda är upptagna. Detta medförde att mitt "gamla" D: fick enhetsbeteckningen E: och därmed tappade alla program sökvägen m.m. eftersom den refererar till D:\Program. Så jag avinstallerade så gott jag kunde alla program som tillhörde D:\Program dock är vissa tjuriga och refererar till att de inte hittar filerna på D:\Program och därmed inte kan avsintalleras. Så jag använde "Shift+del" på de program som låg kvar. Och nu kan jag inte installera alla program korrekt igen för att den hävdar att det finns filer kvar och att programmen inte installeras korrekt osv. Så nu tänkte jag sopa rent C: och sedan installera alla program där i stället för under en krypterad disk. Till problemet hör att jag har Truecrypt-programmet installerat på C:\Program. Så om jag formaterar C: så försvinner ju även Truecrypt-programmet. Vad jag då undrar över är om mina krypterade HDDs kommer gå att låsas upp genom att hämta hem en ny installationsfil och installera Truecrypt på C: igen och köra det som vanligt?
 8. Mikaoj

  NET USE Delete

  Ok. Tack Ska testa det. Man behöver inte skriva "net use \\dator-namn\c: /d"? En liten fråga utöver, vad gör net use?
 9. Mikaoj

  NET USE Delete

  Jag vill ju inte radera C: (d.v.s. formatera) utan jag vill ta bort så att C: inte syns när jag skriver kommandot "net use" Är det möjligt?
 10. Mikaoj

  NET USE Delete

  Jag råkade få in net use \\dator-namn\c$ kommandot. Så nu när jag skriver net use så får jag upp att C: då finns i Microsoft Windows Network. Vad jag nu undrar är hur jag får bort det igen? Vilket är kommandot för att delete så när man bara skriver net use så ska det bli tomt.
 11. Även fast jag bootar från en annan SATA disk så är det rätt att ha IDE disken som master? För det är BIOS som styr vilken disk som bootas först? Jag tänkte så det inte krockar där och det är därför det går så segt, att IDE disken går som master och 2nd boot priority och SATA disken går som vanlig SATA och 1 st boot priority. Men eftersom IDE är satt som master så vill den gå först? Men så kanske det inte är?
 12. Ska kolla upp vad det står för DMA sen när jag kommer hem. För övrigt tog jag bort bygeln så jag kör utan bygel just nu, och av inbillning eller inte så tyckte jag att det gick lite snabbare. Ska även kolla upp det när jag kommer hem senare idag.
 13. Det beror inte på adobes nya flash och att du har "aktivera hårdvaruaccelerering" i bockat?
 14. Ok, ska testa ta bort den där byglingen sen då. Sista, den längs ut på kabeln så att säga ----------- Sen har jag märkt att IDE disken "somnar" väldigt fort..den går som ner i någon form av vänteläge/viloläge och sen när man trycker in på den så snurrar den igång men det tar någon sekund innan man får åtkomst så att säga.
 15. En fråga angående IDE disken som jag nu har i kopplad. Jag har byglat den som master w/slave present. Så som det är i mitten byglingen på bilden (Bild på HDDn) Sen har jag kopplat den med master anslutningen på IDE-kabeln direkt in i IDE porten på moderkortet. Är detta rätt konfigurering? För första gången jag startade datorn tog det lång tid och då visade det sig att IDE disken hade hoppat som master IDE i BIOS och boot priority var 1 st. Och jag kör Windows på en SATA disk, så jag fick ändra om i BIOS till att SATA disken med nya Win 7 skulle boota som 1 st och efter det har det fungerat, men tar fortfarande lite tid vid uppstart. Är IDE rätt byglad och kopplad?
×
×
 • Skapa nytt...