Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Docgurka

Medlem
  • Antal inlägg

    47
  • Gick med

  • Senaste besök

Om Docgurka

  • Medlemstitel
    Användare
  • Födelsedag 1963-08-21

Profil

  • Ort
    Stockholm
  1. Tack för Svaret men detta verkar mer komplicerat än jag trott. Testade en annan skrivare och samma fel. Den startar utskrift via usb porten för att 2 minuter senare komma en dialog ruta att den inte får kontakt med skrivare. Verkar vara något knas med samtliga 4 usb portar. Det blir någon konflikt när den skall skriva ut. Skall tillägga att jag blåst disken innan installation. mvh Docgurka
  2. En vän fick en ny Pixma MP250 skrivare som skulle kopplas in till en Bärbar Packard Bell EasyNote med AMD Athlonx2 Processor. Denna dator vägrar dock att skriva ut på skrivaren. Har bytt system från xp till vista och nu Win7 men inget fungerar. Allt ser ok ut med Driver mm men den tappar kontakten med skrivaren när man skall skriva ut. Skrivaren är testad på andra datorer 2 intelpc och en mac och fungerar klockrent. Har aldrig sett felet tidigare. Några idee'r. mvh Docgurka
  3. Hej Åge. Jag skäms för min okunnighet fast jag sysslat med detta under lång tid. Inget av det du säger hände. Kortet kom i en påse i en brun kartong utan någonting annat. Som sagt har aldrig sysslat med moderkort till PC tidigare. Inga kablar inget bleck på baksidan. Nu jäklar vart jag triggad. Vi har förövrigt inte fått igång datorn heller vilket kan förklara att dom inte sänt alla saker förmodligen. Jag skall kontakta dom imorgon, Jag fick bruksanvisningen i pdf format men hjälper föga då kablar och kontakter ej är kompatibla. Har ngen aning om vad panelkontakten skall kopplas. Jag återkommer... Tack för infot. Kanske skulle gått till DataPrince ändå...
  4. Tack Åge. Beställde från Itpower den 17/1. Dom var långsamma värre men fick det idag Torsdag till slut. Kollade dom andra och det var slut dock hade Komplett ett men kunde inte släppa detta av någon anledning förrens igår och då 350 billigare än ITpower. Nåväl Läropengar värre var att Tyvärr fick jag ingen manual så jag är ställd just nu vart jag skall koppla in strömställarkabeln utan vålla problem. Dom är inte lika alls. Honan har 10 urtag varav endast 6 st används 1 st är pluggad. På kotet sitter det 10 st stift så vet inte just nu om det fungerar. Har kollat på nätet efter manual eller sprängskiss men kammat noll. hmm Har mailat dom och får se om dom har någon. Grabben vibrerar just nu...
  5. Hej Åge försökte skriva svar men något händer med det jag skriver så jag kortar ned så mycket det går här. http://www.ciao.se/HP_Pavilion_d4595_se__426908 finns CPU minnena är 2 st CorsairCM2X1024 - 6400C4 800MHz XMS6404v2. samt 2st Hynix 1gb 2Rx8 PC2-5300U-555-12 mvh Gerry Aka Docgurka
  6. Skulle vara kalas med ett kort med 4 minnesplatser. Han har 3 HD dessutom + 2 ideplatser med ljud och wlan kort.
  7. Hej Åge och Cecilia. Ja vissa saker i livet måste man få ta tag i ibland. Har testat bootcd mm. Allt verkar fungera men inte bilden. Samtliga enheter snurrar lyser eller brummar. Inga lampor lyser på vare sig grafik eller moderkort. Har testat ett annat pciExpress kort från ATI men det ville inte heller. Grabben vi lånade av sa att det kan vara så att HP ej tillåter ATI kortet i denna burk. hmm. Låter som Compaq när dom existerade. eftersom jag inte kommer speciellt långt utan skärmbild så är valet att köpa ett moderkort som passar (och Åge du har gett mig alldeles för många alternativ) eller plocka ur det som eventuellt kan användas och sedan köpa en ny dator. Fast då blir man kanske sittandes med 4 gb ramminne och dubbekärnaprocessor. Lämna in datorn i denna by kan man lika gärna köpa en ny som är billigare. Men lutar mera åt nytt moderkort. Vore kul att lyckas fixa burken åt grabben. Själv kör jag MAC sedan -88. mvh DocGurka
  8. Hej Åge. Tack för det utförliga svaret. Skall ta tag i detta imorgon då det är sent nu. Lite tillägg. Detta skedde med orginal Grafik kortet. Vet inte hur man kollar Biosen då jag inte kan få upp någon skärmbild. I denna dator finns det ingen VGA utgång på moderkortet. Där sitter det en plastbricka som talar om att Denna får man minsann inte plocka bort.. Kondingarna sitter samtliga på moderkortet. Grejen med detta är mer akademisk då jag verkligen vill veta vad som hänt. Allt verkar fungera i Datorn men ingen bild. Har noterat ditt moderkortval. Var inte speciellt dyrt, skall kolla med dom imorgon. Bor i Stockholm. CPU,n samt minnespluggarna vill han behålla även HD,na. Gällande flytta diskarna. Om man nu köper nytt kort måste man formatera systemdisken. Antar att det är så. Förlust av ide buss gör inget bara man får ned nya kortet och att det fungerar. Minnena verkar vara dom rätta. Nä dax att duna. Imorgon är en ny dag. Docgurka
  9. Fick min sons dator på bordet efter den slocknade helt plötsligt. Datorn startar upp men skärmen tänds aldrig. Han har nyligen köpt en Benc 24' skärm istället för den gamla 19' LG skärmen. Han valde 1900 som upplösning som var max för Grafikkortet. Den han gå i 3 dygn. Kan det ha att göra med att vi inte får bild på någon skärm. Dock som sagt startar den upp. Köpte ett nytt Nvidia Gainward GTS250 1024MB. Höll mig till samma tillverkare och märke. Döm om min förvåning när inte PCIExpresskortet passade då det stack upp 3 st kondensatorer som gjorde att man inte fick ned kortet i sloten. Alltså vad är detta. Moderkortet MS 7225 från samma företag. Man kunde dock montera bort fläktenheten på grafikortet då passade det men likväl startar datorn upp men ingen signal till skärmen. Någon som kan ge tips vad man kan göra. Är det moderkortet som rasat och vad för slags kort skall jag inhandla om jag vill behålla Athalonprocessorn som satt orginal. Eller är det något annat som felar. Eller kan man flytta HD till någon annan burk. Finnes lite på den som grabben gjort för skolan. Hjälp. DocGurka
  10. Fick min sons dator på bordet efter den slocknade helt plötsligt. Datorn startar upp men skärmen tänds aldrig. Han har nyligen köpt en Benc 24' skärm istället för den gamla 19' LG skärmen. Han valde 1900 som upplösning som var max för Grafikkortet. Den han gå i 3 dygn. Kan det ha att göra med att vi inte får bild på någon skärm. Dock som sagt startar den upp. Köpte ett nytt Nvidia Gainward GTS250 1024MB. Höll mig till samma tillverkare och märke. Döm om min förvåning när inte PCIExpresskortet passade då det stack upp 3 st kondensatorer som gjorde att man inte fick ned kortet i sloten. Alltså vad är detta. Moderkortet MS 7225 från samma företag. Man kunde dock montera bort fläktenheten på grafikortet då passade det men likväl startar datorn upp men ingen signal till skärmen. Någon som kan ge tips vad man kan göra. Är det moderkortet som rasat och vad för slags kort skall jag inhandla om jag vill behålla Athalonprocessorn som satt orginal. Eller är det något annat som felar. Eller kan man flytta HD till någon annan burk. Finnes lite på den som grabben gjort för skolan. Hjälp. DocGurka
  11. Tack för alla svar. Nu kommer äntligen solen. Tyvärr måste det föreligga fabrikationsfel. 1:a gången som jag går bet på Nätverksuppkopplingar. 3 dagar kvar på Semestern sedan tillbaka till storstaden och returnera Routern i Barkarby. Känns botten att man inte lyckades med detta.Har verkligen testat allt. Nåväl så länge solen är framme sitter inga vid burkarna. Aldrig sett så mycket regn under en och samma sommar. Tack Alla. DocGurka
  12. Jo jag har försökt med den klassiska http://192.168.0.1 men denna router vill bara inte. Mina andra 2 d-linkar av äldre modell kommer jag in direkt via admin/ tomt fält. Till denna DIR-451 kommer jag inte ens till inlogningsfönstret. Både macen och pcena indentifierar routern. får dock 169. adress av den. Men kommer inte in via någon webläsare av senaste modell.
  13. Inhandlade en D-link DIR-451 3g Router på NetOnNet där priset var bra dock har jag inte lyckas accessa Routerns Gränssnitt. Har provat allt jag kan från Stugan Norröver. Har flera andra D-link som fungerar men denna vägrar släppa in mig så jag kommer åt Set-Upen. Känns felet igen. Inget Svar från D-link och NetOnNet vill ha en massa stålar för support. Lämnat tillbaka den på Måndag annars. Ha en bra sommar. DocGurka
  14. Tack Cecilia och Micke för era input. Blev lite taggad och kollade vidare. Hittade denna http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml gör som han/hon skriver och allt fungerade klockrent. Bara sp2 funkade inte på Lifebook. Tog några timmar men nu funkar allt igen inkl nya drivrutiner Docgurka
  15. Har tagit ner nlite och driver. Men hur gör jag en skiva av dessa som installerar drivrutinen före systemet. mvh DocG
×
×
  • Skapa nytt...