Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

M a k a r o n

Medlem
 • Antal inlägg

  49
 • Gick med

 • Senaste besök

Om M a k a r o n

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1992-03-29

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.pratameddatorn.net/

Profil

 • Kön
  Man
 1. Om jag skriver så här så fungerar båda funktionerna: <body onload="funktion1(); setTimeout('funktion2()',100_eller_högre_värde);"> Då verkar det som att funktion1 "hinner" bli färdig innan funktion2 börjar, men det borde finnas en bättre lösning.
 2. I sidan som anropar funktionerna finns de här scripten: http://makaron.mine.nu/idag.js http://makaron.mine.nu/ajax.js I idag.js finns de två funktionerna som jag vill anropa samtidigt (de två översta). [inlägget ändrat 2008-03-28 14:24:55 av M a k a r o n]
 3. Jag har en sida som anropar två AJAX-funktioner när den laddas: <body onload="funktion1(); funktion2();"> men det fungerar inte; det är alltid bara den funktionen som står sist som fungerar (funktion2). Om man byter plats på dem: <body onload="funktion2(); funktion1();"> så är det fortfarande bara den sista (funktion1) som fungerar. Det är bara så med funktioner som använder AJAX. Varför? Hur ska jag göra för att kunna anropa båda samtidigt?
 4. Tack! Det fungerade att använda #.
 5. När jag ska hämta en post ur en tabell där kolumnen datum har ett speciellt värde så hittas inget, fast jag vet att den finns. Det är bara så med de som har typen Datm/tid. Resten fungerar. Jag har provat att skriva t.ex. SELECT * FROM dagar WHERE datum=2008-03-25 men det fungerar inte. Varför är det så?
 6. Jag har en textsträng som jag vill dela upp i en Array. Om strängen är "alla bananer arbetar alltid" och finns i variabeln bananer så skriver jag: delade_bananer=Split(bananer," ") om jag vill dela vid alla mellanrum. Vil jag dela vid alla a så skriver jag: delade_bananer=Split(bananer,"a") Men hur gör jag om jag vill dela vid alla mellanrum OCH alla a?
 7. Jag vill göra ett enkelt program i Microsoft Visual C++ 2005 Express Edition där man kan dra omkring en liten mörkgrön ruta. Hur gör man för att det ska gå att ta tag i rutan och dra den? Ska man använda en händelsehanterare med MouseDown där den börjar dra och att man använder MouseUp för att sluta dra?
 8. Jag har en mapp där innehållet hela tiden visas som bildspel. Jag har flera gånger klickat på Visa->Sammanfattning och då ändras det men när jag sen kommer tillbaka till mappen så är det bildspel igen. Det fungerar att behålla ändringarna på mappar som ligger på hårddisken men mappen som krånglar ligger på ett USB-minne. Finns det något sätt att behålla sammanfattning, eller går det inte i mappar som inte ligger på hårddisken? Mappen innehåller inte en enda bild så det är ganska konstigt att det har blivit en bildmapp. [inlägget ändrat 2007-11-14 16:52:06 av M a k a r o n]
 9. Datorn hade varit inaktiv en stund och när jag kom tillbaka så såg jag en vit studsande låda där det stod "Not enough video memory" istället för en skärmsläckare. Vad beror det på och hur löser man det?
 10. Nej nu fungerar det Jag såg att du hade skrivit textBox1 men det skulle ju vara textBox3.
 11. Nu fungerar det att kompilera men när jag kör programmet så får jag felmeddelande.
 12. Jag vet inte hur man gör i din kompilator men jag öppnar cmd och skriver: gxx -c namn.cpp Sen skriver jag: gxx -o namn.exe namn.o Då får jag en exe-fil som jag kan köra. Jag använder DJGPP. [inlägget ändrat 2007-11-04 19:36:22 av M a k a r o n]
 13. Jag programmerar c++ i Visual C++ 2005 Express Edition. Jag har en textBox som man ska skriva in ett heltal i. Sen sparas det i en variabel, men det går inte. Jag har försökt så här: int s=this->textBox3->Text; Men då får jag felmeddelande när jag kompilerar.
 14. Har du s-video på datorn? Då kan du koppla in tv:n i den om tv:n har s-video. Det har jag gjort och det fungerar bra.
×
×
 • Skapa nytt...