Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Gissberg

Medlem
 • Antal inlägg

  48
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Gissberg

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  VÄSTERHANINGE
 1. Jag har samma ratt och det sitter en liten knapp på ratten där man kan välja antingen PS3 eller PS4. Har du ställt in den?
 2. PS Vr tråden

  Jag köpte vr nyligen med Worlds, Robinson, Driveclub och Dirt Rally och spelar på PS4 Pro. Upplevelsen är mycket suggestiv, dock tycker jag den dåliga skärpan förstör en del. Tycker det känns som att förstora upp en tjock-TVs bildskärm. Att se tex Dirt Rally utan VR är på stor skärm är otrolig skillnad vad gäller skärpa. Visserligen vänjer man sig efter ett tag och accepterar oskärpan. Men 3D-upplevelsen är fantastisk, att kunna vända sig åt alla håll och befinna sig mitt inne i den virtuella värden. Sitter man och kör rallybil kan man sticka ut huvudet genom sidorutan och se hjulen i hjulhuset eller resa på sig tvärs genom taket och se naturen runt om. Man ser kartläsaren bredvid sig och lutar man sig framåt åt sidan kan man stirra in i ansiktet på densamme framifrån bara några decimeter ifrån. Vad har ni andra för upplevelser av VR?
 3. Bra upplysning, det kände jag inte till. Hädanefter får jag alltid kolla tillverkarens hemsida om uppdateringar då.
 4. När enhetshanteraren säger att senaste drivrutinen för ljudkortet är installerad är det inte att lita på. Jag gick in på tillverkarens hemsida och hämtade senaste så nu funkar allt!
 5. Efter mycket sökande efter lösning har jag upptäckt vad som orsakar felet. Jag drog ur USB-sladden till mitt externa ljudkort Steinberg UR44 som jag använder för musikinspelning. Då plötsligt fungerade alla program jag nämnde tidigare. Ljudet kommer då istället ut i skärmens högtalare. Tydligen en konflikt mellan ljudkortet och Windows10. Båda har senaste uppdateringar så frågan är hur detta löses.
 6. Jag har varit inne och tittat på det. Är det riskfritt, kan något annat gå snett? Att hålla på och installera om program med lösenord/serienummer är en omständig procedur. Men hittar jag inte hur felen ska åtgärdas blir jag väl tvungen. Frågan är om samma fel uppträder igen.
 7. Inte heller Spotify går att spela. Inget händer då man trycker på play. Musikprogrammet Cubase fungerar däremot som vanligt.
 8. Jag gjorde ett försök enligt dina länkar men Windows Mediaplayer dyker inte upp på listan av program när man väljer avinstallera. Det är ju främst Premiere Elements jag vill kunna köra så nu laddade jag hem trialversionen av Premiere E 15 som släpptes häromdagen. Men det blev ingen skillnad. Laddade då hem samma men Macversionen till min iMac. Där fungerar det. Återstår att se om iMacen klarar redigera 4K-format, datorn är inte lika kraftfull som min PC som är hopsatt just för att klara tunga uppgifter.
 9. Man tycker ju att Premiere Elements i så fall borde ha inkluderat codecs så att det kan spela upp importerade filer och inte vara beroende av det operativsystem som används. Men varken version 12 eller 13 av programmet kan spela upp. Det här hände bara plötsligt häromdagen. Det har hänt en gång tidigare för några veckor sedan men fungerade dagen efter då Windows 10 uppdaterades. Men nu finns inga nya uppdateringar att hämta så jag drog slutsatsen att det inte var Windows fel. Samma filer fungerar att köra både på en PC-laptop (windows10) och en Mac som jag har.
 10. Plötsligt tar inte Film&TV och Windows Mediaplayer mp4, AVI, AVCHD, mts-filer utan visar ett meddelande att det inte stöder formatet. Det hinner dock visa första filmrutan innan meddelandet kommer upp. Vad värre är - Premiere Elements kan inte spela filmer som lagts på tidslinjen. Inget händer då man trycker play. VLC-player och andra mediaspelare fungerar. Kollar jag i enhetshanteraren fungerar grafikkortet och har senaste uppdateringar liksom Windows 10.
 11. Se hemvideos på TV

  Via AppleTV ser jag mina hemvideos på TV. Det är gamla semesterfilmer från DV-kamera konverterade till mp4-format. Senare filmer som är filmade i full HD och överförda i mp4-format klarar tydligen AppleTV inte återge. Filmerna vill inte starta eller hoppar hackande. Det är väl troligen det trådlösa som inte hänger med. Bättre alternativ vore att ha någon sorts datorenhet kopplad till TVn med HDMI och att jag i stället för att ha filmerna på min ordinarie dator ha dom samlade i separat dator vid TVn. Finns det sådana burkar avsedda att bara ha vid TVn?
 12. Se egna bilderna på TV:n

  JavaPS3Mediaserver är alltså ett program man tankar ned i PS3?
 13. Se egna bilderna på TV:n

  På PS3 fungerar bildordningen då jag bränt bilderna på skiva och därigenom skapat nytt skapelsedatum. Jag tänkte slippa bränna varenda gång jag ska titta på bilder. Att en gång för alla bränna ner de 12000 bilder jag har från diabilder går inte för PS3 tar inte mapparna allt är sorterat i utan man måste i så fall ta ur 12000 bilder ur mappar. Det blir då omöjligt att hitta vad man vill se framför TV:n.
 14. Se egna bilderna på TV:n

  Vad jag förstår är det endast mapparna som blir sorterade då. Dessutom har jag inte PC utan iMac.
 15. Se egna bilderna på TV:n

  Hemmadelning är påslagen, det går att se filmer på TV:n som är lagrade i datorn.
×