Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Digital_orf

Medlem
  • Content count

    108
  • Joined

  • Last visited

About Digital_orf

  • Rank
    Aktiv
  • Birthday 09/04/1988

Profil

  • Ort
    Falun
  1. Ja det är precis något sådant sätt jag vill gå tillväga. Men jag kommer inte vidare med någon av dem. Jag har ingen optisk enhet på datorn som strular. Parted magic - kostar pengar Hirens boot - förstår inte step 3 här http://www.hirensbootcd.org/usb-booting/ måste jag ha CD-läsare? Falcon four - förstår inte alls hur jag skall använda det Ubuntu - har ingen CD-läsare
  2. Jag har en Lenovo flex 2-14 med windows 8.1. Igår betedde den sig otroligt konstigt. Jag fick upp ett meddelande om att papperskrogen var trasig eller liknande så jag googlade och fann denna sida.http://kunnskapsbase.com/sv/article/hur-att-reparera-en-skadad-papperskorgen-i-windows-8 Jag gjorde som det stod men inget speciellt hände (tror jag). Sen avslutade jag google drive, dropbox och avira antivirus och datorn blev mycket snabbare. Igår kväll kollade jag på film och somnade så batteriet måste tagit slut och nu imorse kommer jag inte in i windows. När jag startar får jag först en blåskärm där det står "Ett problem har uppstått på datorn". Datorn startas om och under startskärmen för lenovo står det "Förbereder automatisk reparation" och "Datorn diagnosticeras" innan jag kommer fram till skärmen "Automatisk reparation - Datorn startades inte korrekt". Jag kan gå in på avancerade alternativ där jag har möjlighet att gå vidare till felsök. Under fliken felsök kan jag återställa delvs (testat, funkade inte), systemåterställning (testat, funkar inte), återställa helt (inte testat), startreparation (funkar inte), kommandotolk,, uefi-inställningar och startinställningar. Under startinställningar jag har testat att starta i felsäkert läge men det fungerar inte heller. Vad ska jag göra? Jag har en mapp med filer jag MÅSTE ha, så i värsta fall får jag lämna in datorn. Vad kan jag göra? Har någon några tips? Tack på förhand, swishar glasspengar till den som hjäper mig att lösa detta
  3. Hej! Min laptop har väldigt instabil relation med mitt internet. Det är inget problem för andra enheter (datorer eller mobiltelefoner) i samma nätverk, och problemen uppstår oavsett om jag har utmärkt eller låg signalstyrka. Problemet är att internet helt plötsligt "dör" och kommer igång igen efter någon minut. Ibland löses problemet genom att sätta datorn i vänteläge och sedan starta upp den igen. I webläsaren (chrome) får jag felmeddelanden gällande DNS. Notera att internet dör även för spotify, så det är inte bara för webläsaren som internet försvinner. Mitt internet är bredband 24 Mbit/s från bredbandsbolaget och bredbandskollen ger ett tillfredsställande resultat.
  4. Hej igen! Jag försökte lösa problemet genom att installera om windows men det hjälpte inte. Avinstallerade sedan drivrutiner fram och tillbaka hur många gånger som helst utan att något hände. Sen helt plötsligt efter någon installation så börjar HDMI:n funka igen. Stängde snabbt av alla windows- och lenovo updates. Så HDMI:n funkade i ca två veckor men imorse när jag slog på datorn så har den slutat funka igen. Vad i hela världen är det som händer?!
  5. Jag har en lenovo flex 2 14 med två grafikkort. Det ena är ett Intel och det andra ett Nvidia. För några veckor sedan så slutade HDMI:n helt plötsligt fungera men jag lyckades få igång den igen genom att installera gamla drivrutiner. Jag har testat allt jag gjort förra gången så som testat andra kablar, tv-apparater och källor, starta i olika ordning, återställt windows och testat flertalet gamla drivrutiner till Intel-kortet, men ingenting verkar lösa detta. Har någon en lösning på detta? (Här är gamla tråden: //eforum.idg.se/topic/349729-datorn-hittar-pl%C3%B6tsligt-inte-tvn-via-hdmi/)
  6. Okej jag verkar ha löst detta, frågan nu är hur i hela världen det kan bli såhär... Jag använder en laptop, och när locket är stäng så stannar internet (har oftast datorn kopplad via HDMI till tvn). Men så länge locket är öppet verkar det inte vara några problem med internet. Jag är väldigt säker på att jag ställt in att inget skall hända när locket stängs.
  7. Hej! Min sambo använder sin dator för stunden, och han säger att det inte är några problem alls samtidigt som jag i Chrome får upp "DNS PROBE NO INTERNET". Satte datorn i strömsparläge och startade sedan upp den igen och då funkar internet igen, men det går otroligt långsamt. Bara att ladda denna sida tog 20 sekunder. Jag vet inte riktigt hur jag kommer in i routern då det är en som medföljde med abonnemanget (Zyxel p-2601HN-F1). Jag verkar inte ha några reklamprogram i datorn öht. Som virusskydd har jag AVG Free Antivirus Jag testade även att streama från SvtPlay med Internet Explorer men internet stod i princip still där med. Dessutom har jag under sommaren spenderat tiden hos föräldrarna och där kan jag inte minnas att det varit några som helst problem av denna karaktär.
  8. Har idag bredband 24 Mbit/s från bredbandsbolaget. Har haft problem med att internet helt plötsligt blir långsammare och att det inte går att streama överhuvudtaget då videon bara buffrar hela tiden. Detta gäller framförallt på SVTPlay då det är där jag kollar mest. Jag har stängt av torrentprogram, google drive och dropbox men problemet kvarstår. Jag har även fått DSN-errors i Chrome ibland. Idag körde jag bredbandskollen och fick 17,7 Mbit/s ner och 0,86 Mbit/s ner, och en responstid på 32 ms. Åtgärder jag vidtagit för att försöka läsa problemet är följande: -Avinstallerat och installerat nya drivrutiner för nätverkskortet -Rensat cache i Chrome -Ändrat till statisk DNS-adress för TCP/IPv4, vilket hela tiden ändras tillbaka till automatisk -Avaktiverat TCO/IPv6, vilket aktiveras automatiskt -Som administratör kört följande kommandon i CMD: netsh int ip reset c:\resetlog.txt, netsh winsock reset, ipconfig /flushdns Men mitt internet blir ändå fruktansvärt segt. Finns det andra lösningar? Självklart har jag startat om och återställt routern också. Har även kollat på bredbandsbolagets hemsida, och det finns inga driftstörningar i mitt område.
  9. Datorn hittar plötsligt inte TV:n via HDMI

    Jag löste detta genom att först avinstallera drivrutinerna för grafikkortet och sen tanka hem en annan version av drivrutinerna på Intels hemsida. Jag tankade inte hem senaste drivrutinerna, utan de näst senaste.
  10. Datorn hittar plötsligt inte TV:n via HDMI

    Detta har jag testat (och testade igen), utan resultat.
  11. Har en Lenovo Flex 2 14. Använder HDMI->TV och det har fungerat hur bra som helst. Startade om datorn imorse och efter det hittar datorn inte längre TV:n. Det är varken fel på TV eller kablar, då jag testat med andra källor. Vad kan ha hänt?
  12. Hej! Har skaffat en ny dator (Lenovo flex 2). Datorn tappar regelbundet anslutningen till internet. Jag har testat flera olika nätverk och problemet uppstår oavsett nätverk. Vidare är jag den enda i nätverket som har detta problem. Då internet upphör att fungera får jag upp meddelandet "dns probe finished no internet" i Chrome. Jag har googlat lite och sett att man som administratör kan köra följande kommandon netsh int ip reset c:\resetlog.txt netsh winsock reset ipconfig /flushdns i kommandotolken, vilket jag gjort utan framgång. Har någon en lösning på mitt problem?
  13. Hej! Det står att de bästa drivrutinerna för enheten redan är installerade. Har nu insett att det räcker med att starta om datorn eller bara försätta den i vänteläge och sedan väcka den igen så är anslutningen tillbaka igen. Problemet verkar dock inte vara att datorn tappar kontakt med routern, utan att datorn inte får kontakt med routerns internet, eftersom att min sambo inte blir av med varken internet eller routeranslutning.
  14. Hej! Köpte i tisdags en ny dator (ASUS Pro Essential PU301LA.RO053G) och sedan jag började använda den har min router börjat bete sig konstigt. Med jämna mellanrum tappar min dator antingen kontakt med routern, eller så tappar routern kontakt med Internet. Min sambo märker också hur routern beter sig konstigt så det har inte enbart med min dator att göra. När datorn tappar kontakt med routern är det bara för mig att högerklicka på nätverksikonen och köra felsökning så löses problemet direkt. Routern är en zyxel p-2601hn-f1 som jag fick när jag beställde Internet från BBB. Jag har kollat om det är eventuella driftstörningar i området, vilket det inte är. Hoppas någon kan hjälpa till, tack på förhand,
  15. Jaha okej ja nej jag stängde av synkroniseringen men trovi är fortfarande kvar, dock går datorn betydligt snabbare och stabilare. Så FRST är redo att avinstalleras.
×